Přeskočit na obsah

Filet sumec a žralok

  • Autor: Zdenka

    Filet sumec a žralok
    Má zde někdo zkušenosti s úpravou sumce? Nyní se objevila nabídka filet sumec za 135,- tak bych ho pro změnu zkusila. Nemá kostičky? A co žralok zádová partie? Nebo máte nějaký osvědčený tip na ryby? My připravujeme kromě filé z tresky ještě lososa a pangasia a využíváme polotovarů……

    • Autor: Zdenka

      Re: Filet sumec a žralok
      Má zde někdo zkušenosti s úpravou sumce?

    • Autor: majka

      Re: Filet sumec a žralok
      Zkoušeli jsme sumce minulý týden,na bylinkovém másle, ale moc to děti nejedly a učitelé vůbec ne. Pokud jsou zvyklí na pangasia, tak neuspějete. Kosti sice nemá, ale je dost cítit rybinou. Ale mohu doporučit např. tmavou tresku bez kůže, která má sice trojúhelníkovou kost, ale je jemná, dá se srovnat s pangasiem. Žralok zádová partie také není špatná, vypadá to sice jako had (vždycky si vzpomeneme na pohádku o Zlatovlásce), při přípravě je trochu cítit, ale chuť je výborná a kost snesitelná.Připravujeme na másle.

    • Autor: Jaroslava

      Re: Filet sumec a žralok
      Žralok zádová partie je nejlepší podusit s peperonatou nebo jinou směsí paprik a rajčat, protože má trošku nahořklou chuť. Ale takto upravený je velmi dobrý, děti ho jedí.

    • Autor: kuchticka

      Re: Filet sumec a žralok
      žralok vynikající jen na Ramě pečený v troubě,pangasius zapečený po švýcarsku,na česneku,na houbách

Pro přidání komentáře se nejprve přihlaste.

Přihlásit se