Přeskočit na obsah

Firma VIS

  • Autor: Raša

    Firma VIS
    Firma VIS poslední dobou stále zvyšuje poplatky za své služby a její zaměstnanci se nechovají, tak jak by se k zákazníkům chovat měli. Máte, také poslední dobou špatné zkušenosti ? Napište je.

    • Autor: Wiky

      Re: Firma VIS
      Já jsem zatím spokojená, to víte, že se stane jako třeba u nás , že někdy nálada není. Ale fakt nic neřeším, jsem spokojená.

      • Autor: Evča

        Re: Firma VIS
        Přešla jsem teď na program od VISu a jsem spokojená nejen s ním, ale i se službami.

        • Autor: Petrová

          Re: Firma VIS
          I já již několik let vedu veškerou agendu v programu VIS a nemohu si stěžovat. Pěkný podvečer přeje Petrová

    • Autor: Wiky

      Re: Firma VIS
      Já jsem zatím spokojená, to víte, že se stane jako třeba u nás , že někdy nálada není. Ale fakt nic neřeším, jsem spokojená.

      • Autor: Evča

        Re: Firma VIS
        Přešla jsem teď na program od VISu a jsem spokojená nejen s ním, ale i se službami.

        • Autor: Petrová

          Re: Firma VIS
          I já již několik let vedu veškerou agendu v programu VIS a nemohu si stěžovat. Pěkný podvečer přeje Petrová

    • Autor: Wiky

      Re: Firma VIS
      Já jsem zatím spokojená, to víte, že se stane jako třeba u nás , že někdy nálada není. Ale fakt nic neřeším, jsem spokojená.

      • Autor: Evča

        Re: Firma VIS
        Přešla jsem teď na program od VISu a jsem spokojená nejen s ním, ale i se službami.

        • Autor: Petrová

          Re: Firma VIS
          I já již několik let vedu veškerou agendu v programu VIS a nemohu si stěžovat. Pěkný podvečer přeje Petrová

    • Autor: Anonymní

      Re: Firma VIS
      Mám jiné programy, se kterými jsem také spokojená. Na krajských konferencích se chovali jak „mistři světa“ a na naše problémy hledali pro mě kolikrát šílené a zbytečné odpovědi (např. jak vyzrát na hygienu a krajské metodičky – plnění spotřebního koše, rozdělení strávníků do kategorií), což se mně vůbec nelíbilo. A bylo nás víc. Myslím si, že vznikla firma, která se na nás jenom přiživuje a dělají, jako že jsou nepostradatelní a bez nich bychom nebyly vůbec nic. A co jsem slyšela, tak jejich služby jsou hodně drahé. Vybrala jsem si stejnou kvalitu a za míň peněz.

    • Autor: Anonymní

      Re: Firma VIS
      Mám jiné programy, se kterými jsem také spokojená. Na krajských konferencích se chovali jak „mistři světa“ a na naše problémy hledali pro mě kolikrát šílené a zbytečné odpovědi (např. jak vyzrát na hygienu a krajské metodičky – plnění spotřebního koše, rozdělení strávníků do kategorií), což se mně vůbec nelíbilo. A bylo nás víc. Myslím si, že vznikla firma, která se na nás jenom přiživuje a dělají, jako že jsou nepostradatelní a bez nich bychom nebyly vůbec nic. A co jsem slyšela, tak jejich služby jsou hodně drahé. Vybrala jsem si stejnou kvalitu a za míň peněz.

    • Autor: Anonymní

      Re: Firma VIS
      Mám jiné programy, se kterými jsem také spokojená. Na krajských konferencích se chovali jak „mistři světa“ a na naše problémy hledali pro mě kolikrát šílené a zbytečné odpovědi (např. jak vyzrát na hygienu a krajské metodičky – plnění spotřebního koše, rozdělení strávníků do kategorií), což se mně vůbec nelíbilo. A bylo nás víc. Myslím si, že vznikla firma, která se na nás jenom přiživuje a dělají, jako že jsou nepostradatelní a bez nich bychom nebyly vůbec nic. A co jsem slyšela, tak jejich služby jsou hodně drahé. Vybrala jsem si stejnou kvalitu a za míň peněz.

    • Autor: Anonymní

      Re: Firma VIS
      U nás se dokonce stalo, že pracovník VIS se dostavil pozdě a ještě k tomu to z něj táhlo jak ze sudu a příšerně páchl potem. Hrůza!!!
      No prostě reprezentace firmy jak má být.

    • Autor: Anonymní

      Re: Firma VIS
      U nás se dokonce stalo, že pracovník VIS se dostavil pozdě a ještě k tomu to z něj táhlo jak ze sudu a příšerně páchl potem. Hrůza!!!
      No prostě reprezentace firmy jak má být.

    • Autor: Anonymní

      Re: Firma VIS
      U nás se dokonce stalo, že pracovník VIS se dostavil pozdě a ještě k tomu to z něj táhlo jak ze sudu a příšerně páchl potem. Hrůza!!!
      No prostě reprezentace firmy jak má být.

    • Autor: Hana

      Re: Firma VIS
      Nesouhlasím, mám jenom dobré zkušenosti, jsou korektní, ochotní – všchni se kterými jsem se za 10 let setkala – osobně i telefonicky!!A když náhodou se pracovník opozdil oproti plánovanému času vždy se řádně omluvil!!

      • Autor: Anonymní

        Re: Firma VIS
        My máme poslední dobou také špatné zkušenosti, uvažuji o změně firmy.

    • Autor: Hana

      Re: Firma VIS
      Nesouhlasím, mám jenom dobré zkušenosti, jsou korektní, ochotní – všchni se kterými jsem se za 10 let setkala – osobně i telefonicky!!A když náhodou se pracovník opozdil oproti plánovanému času vždy se řádně omluvil!!

      • Autor: Anonymní

        Re: Firma VIS
        My máme poslední dobou také špatné zkušenosti, uvažuji o změně firmy.

    • Autor: Hana

      Re: Firma VIS
      Nesouhlasím, mám jenom dobré zkušenosti, jsou korektní, ochotní – všchni se kterými jsem se za 10 let setkala – osobně i telefonicky!!A když náhodou se pracovník opozdil oproti plánovanému času vždy se řádně omluvil!!

      • Autor: Anonymní

        Re: Firma VIS
        My máme poslední dobou také špatné zkušenosti, uvažuji o změně firmy.

    • Autor: mach

      Re: Firma VIS
      Souhlasím s paní Hanou spolupracuji s firmou již devět roků a a bylo zde již několik jejich pracovníků a nikdy nebyl problém.

    • Autor: mach

      Re: Firma VIS
      Souhlasím s paní Hanou spolupracuji s firmou již devět roků a a bylo zde již několik jejich pracovníků a nikdy nebyl problém.

    • Autor: mach

      Re: Firma VIS
      Souhlasím s paní Hanou spolupracuji s firmou již devět roků a a bylo zde již několik jejich pracovníků a nikdy nebyl problém.

    • Autor: Anonymní

      Re: Firma VIS
      S paní Hanou nesouhlasím. VIS mají poslední dobou zlodějské ceny.

    • Autor: Anonymní

      Re: Firma VIS
      S paní Hanou nesouhlasím. VIS mají poslední dobou zlodějské ceny.

    • Autor: Anonymní

      Re: Firma VIS
      S paní Hanou nesouhlasím. VIS mají poslední dobou zlodějské ceny.

    • Autor: Ada

      Re: Firma VIS
      záleží na koho natrefíte

    • Autor: Ada

      Re: Firma VIS
      záleží na koho natrefíte

    • Autor: Ada

      Re: Firma VIS
      záleží na koho natrefíte

    • Autor: Věra

      Re: Firma VIS
      Tak i onak, jako vždy. Ceny odporné, jednání slušné a vstřícné. Momentálně máme nové Win. Stravné, tak si zvykáme. Snad to postupně vyšolícháme. Automat, co se ozve při zavolání na horkou linku, mne velmi popuzoval, teď mi přijde, že je to vlastně lepší – ozvou se, jsou spolehliví. Ale slyšela jsem, že nový W. Sklad je blbej.

    • Autor: Věra

      Re: Firma VIS
      Tak i onak, jako vždy. Ceny odporné, jednání slušné a vstřícné. Momentálně máme nové Win. Stravné, tak si zvykáme. Snad to postupně vyšolícháme. Automat, co se ozve při zavolání na horkou linku, mne velmi popuzoval, teď mi přijde, že je to vlastně lepší – ozvou se, jsou spolehliví. Ale slyšela jsem, že nový W. Sklad je blbej.

    • Autor: Věra

      Re: Firma VIS
      Tak i onak, jako vždy. Ceny odporné, jednání slušné a vstřícné. Momentálně máme nové Win. Stravné, tak si zvykáme. Snad to postupně vyšolícháme. Automat, co se ozve při zavolání na horkou linku, mne velmi popuzoval, teď mi přijde, že je to vlastně lepší – ozvou se, jsou spolehliví. Ale slyšela jsem, že nový W. Sklad je blbej.

    • Autor: Hana

      Re: Firma VIS
      Sklad W je dobrý – máme rok a rychle jsme si zvykli! Řada věcí je jednodušších než v DOSU.

      • Autor: IVA

        Re: Firma VIS
        Ale programy ve WIN jsou špatné v tom, že text je strašně drovný a písmenka nejdou zvětšit.
        Jak se Vám s tím pracuje ?
        Jinak s firmou VIS jsem spokojena, vždy mi pomohli i pan ředitel Bureš. Mám jen malou připomínku. 2 výdejky jak nám firma radila, že se nemusí dělat pravda není. Před kontrolním orgánem školskou inspekcí rady z VIS proč je nedělat „NEOBSTOJÍ !“ (Z vlastní zkušenost). Já je již dělám a je vše bez problémů i pro můj vnitřní klid, že dospělí se nevezou na úkor dětí. Už jen proto, že školní a závodní stravování spolu nesouvisí ať si každý říká co chce.

        • Autor: 3w

          Re: Firma VIS
          Dvě výdejky – to mě zaujalo. Jak prosím při výběru ze dvou jídel, uvařených v jednom hrnci – rozlišíte závodní a školní stravování?

          • Autor: Anonymní

            Re: Firma VIS
            To děláte ve školní jídelně a nevíte základní věci, že musí být 2 výdejky. Jedna pro dospelé a jedna pro děti.

          • Autor: Anonymní

            Re: Firma VIS
            A vy ty základní věci víte??? A odkud? Na to jste přišla jak? Napište zde přesnou citaci zákona nebo jiného předpisu, který doslova říká, že musíte mít dvě výdejky! Dávám za pravdu dalšímu příspěvku paní Aleně, tak je to správně.

          • Autor: Alena

            Re: Firma VIS
            Zjistíte si, kolik je dětí a kolik dospělých.
            Pronásobíte normou a tak zjistíte, kolik toho přijde odepsat na výdejku pro děti a kolik pro dospělé.
            Jinak mi v těchto diskuzních stránkách připadá, že není jiná SW firma vež VIS. My používáme program firmy Barda a jsme velmi spokojeni.

        • Autor: M.

          Re: Firma VIS
          Tak to pro vnitřní klid musíte dělat 4 výdejky!!!. Protože máte určitě jiný finanční limit pro malé děti, velké děti a děti 15 leté. Tam Vám nevadí, že jedni můžou jíst na úkor druhých? To je přece to samé.

          • Autor: Anonymní

            Re: Firma VIS
            Ne pro Váš vnitřní klid.Existují totiž tabulky podle kterých se stravují různé věkové skupiny dětí.Malé děti mají menší porce a tedy je musejí mít i levnější.Neznalost předpisů neomlouvá.

    • Autor: Hana

      Re: Firma VIS
      Sklad W je dobrý – máme rok a rychle jsme si zvykli! Řada věcí je jednodušších než v DOSU.

      • Autor: IVA

        Re: Firma VIS
        Ale programy ve WIN jsou špatné v tom, že text je strašně drovný a písmenka nejdou zvětšit.
        Jak se Vám s tím pracuje ?
        Jinak s firmou VIS jsem spokojena, vždy mi pomohli i pan ředitel Bureš. Mám jen malou připomínku. 2 výdejky jak nám firma radila, že se nemusí dělat pravda není. Před kontrolním orgánem školskou inspekcí rady z VIS proč je nedělat „NEOBSTOJÍ !“ (Z vlastní zkušenost). Já je již dělám a je vše bez problémů i pro můj vnitřní klid, že dospělí se nevezou na úkor dětí. Už jen proto, že školní a závodní stravování spolu nesouvisí ať si každý říká co chce.

        • Autor: 3w

          Re: Firma VIS
          Dvě výdejky – to mě zaujalo. Jak prosím při výběru ze dvou jídel, uvařených v jednom hrnci – rozlišíte závodní a školní stravování?

          • Autor: Anonymní

            Re: Firma VIS
            To děláte ve školní jídelně a nevíte základní věci, že musí být 2 výdejky. Jedna pro dospelé a jedna pro děti.

          • Autor: Anonymní

            Re: Firma VIS
            A vy ty základní věci víte??? A odkud? Na to jste přišla jak? Napište zde přesnou citaci zákona nebo jiného předpisu, který doslova říká, že musíte mít dvě výdejky! Dávám za pravdu dalšímu příspěvku paní Aleně, tak je to správně.

          • Autor: Alena

            Re: Firma VIS
            Zjistíte si, kolik je dětí a kolik dospělých.
            Pronásobíte normou a tak zjistíte, kolik toho přijde odepsat na výdejku pro děti a kolik pro dospělé.
            Jinak mi v těchto diskuzních stránkách připadá, že není jiná SW firma vež VIS. My používáme program firmy Barda a jsme velmi spokojeni.

        • Autor: M.

          Re: Firma VIS
          Tak to pro vnitřní klid musíte dělat 4 výdejky!!!. Protože máte určitě jiný finanční limit pro malé děti, velké děti a děti 15 leté. Tam Vám nevadí, že jedni můžou jíst na úkor druhých? To je přece to samé.

          • Autor: Anonymní

            Re: Firma VIS
            Ne pro Váš vnitřní klid.Existují totiž tabulky podle kterých se stravují různé věkové skupiny dětí.Malé děti mají menší porce a tedy je musejí mít i levnější.Neznalost předpisů neomlouvá.

    • Autor: Hana

      Re: Firma VIS
      Sklad W je dobrý – máme rok a rychle jsme si zvykli! Řada věcí je jednodušších než v DOSU.

      • Autor: IVA

        Re: Firma VIS
        Ale programy ve WIN jsou špatné v tom, že text je strašně drovný a písmenka nejdou zvětšit.
        Jak se Vám s tím pracuje ?
        Jinak s firmou VIS jsem spokojena, vždy mi pomohli i pan ředitel Bureš. Mám jen malou připomínku. 2 výdejky jak nám firma radila, že se nemusí dělat pravda není. Před kontrolním orgánem školskou inspekcí rady z VIS proč je nedělat „NEOBSTOJÍ !“ (Z vlastní zkušenost). Já je již dělám a je vše bez problémů i pro můj vnitřní klid, že dospělí se nevezou na úkor dětí. Už jen proto, že školní a závodní stravování spolu nesouvisí ať si každý říká co chce.

        • Autor: 3w

          Re: Firma VIS
          Dvě výdejky – to mě zaujalo. Jak prosím při výběru ze dvou jídel, uvařených v jednom hrnci – rozlišíte závodní a školní stravování?

          • Autor: Anonymní

            Re: Firma VIS
            To děláte ve školní jídelně a nevíte základní věci, že musí být 2 výdejky. Jedna pro dospelé a jedna pro děti.

          • Autor: Anonymní

            Re: Firma VIS
            A vy ty základní věci víte??? A odkud? Na to jste přišla jak? Napište zde přesnou citaci zákona nebo jiného předpisu, který doslova říká, že musíte mít dvě výdejky! Dávám za pravdu dalšímu příspěvku paní Aleně, tak je to správně.

          • Autor: Alena

            Re: Firma VIS
            Zjistíte si, kolik je dětí a kolik dospělých.
            Pronásobíte normou a tak zjistíte, kolik toho přijde odepsat na výdejku pro děti a kolik pro dospělé.
            Jinak mi v těchto diskuzních stránkách připadá, že není jiná SW firma vež VIS. My používáme program firmy Barda a jsme velmi spokojeni.

        • Autor: M.

          Re: Firma VIS
          Tak to pro vnitřní klid musíte dělat 4 výdejky!!!. Protože máte určitě jiný finanční limit pro malé děti, velké děti a děti 15 leté. Tam Vám nevadí, že jedni můžou jíst na úkor druhých? To je přece to samé.

          • Autor: Anonymní

            Re: Firma VIS
            Ne pro Váš vnitřní klid.Existují totiž tabulky podle kterých se stravují různé věkové skupiny dětí.Malé děti mají menší porce a tedy je musejí mít i levnější.Neznalost předpisů neomlouvá.

    • Autor: Iva

      Re: Firma VIS
      Ještě jednou : to, že nebudete dělat 2 vydejky pro děti a dospělé u ŠKOLNÍ INSPEKCE NEOBSTOJÍ!!!!!!!!!!!!!

    • Autor: Iva

      Re: Firma VIS
      Ještě jednou : to, že nebudete dělat 2 vydejky pro děti a dospělé u ŠKOLNÍ INSPEKCE NEOBSTOJÍ!!!!!!!!!!!!!

    • Autor: Iva

      Re: Firma VIS
      Ještě jednou : to, že nebudete dělat 2 vydejky pro děti a dospělé u ŠKOLNÍ INSPEKCE NEOBSTOJÍ!!!!!!!!!!!!!

    • Autor: Anonymní

      Re: Firma VIS
      Závodní stravování je naprosto něco jiného ,než školní stravování a proto musí být jasně a průkazně vedeno odděleně od školního stravování.Dvě výdejky jsou základ tohoto odděleného účtování a vaření v jednom hrnci to nevylučuje, protože máte normu pro dospělé.

      • Autor: 3w

        Re: Firma VIS
        Závodní a školní stravování je něco jiného pouze papírově. Zatím máme normativ pouze na děti. Závodní stravování vaříme „zadarmo“ – nyní opět přicházíme o další sílu – normativ je pouze na děti na závodní stravování „nejsou peníze“. Moc se těším na inspekci, která mi vysvětlí, proč musím mít na něco co vařím navíc a ještě zdarma další výdejku. Proč by nemohla stačit jedna, když je na jejím konci rozepsán počet jednotlivých strávníků.

      • Autor: Anonymní

        Re: Firma VIS
        Dvě výdejky nejsou nutností. Chce se to dobře seznámit s programem a můžete mít pouze jednu výdejku a obstojíte před kýmkoliv. Dvě výdejky není nutnost a přesto prokazatelně můžete oddělit závodní stravování od dětí i od cizích strávníků. Musíte pochopit program, jak pracuje.

        • Autor: M.

          Re: Firma VIS
          Také to vidím takhle. Dokonce nám to bylo řečeno na školení (paní Věříšová) a audit ani ŠI na tom neshledaly nic špatně. Důležité je, aby se potraviny správně rozdělily pro spotřební koš a to snad umí dnes už všechny programy. Ten důvod, že dospělí jedí na úkor dětí, nemá v tomhle případě
          (2 výdejky) opodstatnění. Důležité je to, co je na talíři, ne to co je na papíře. Ten snese všechno. Zdravím všechny odpůrce zbytečné administrativy.

    • Autor: Anonymní

      Re: Firma VIS
      Závodní stravování je naprosto něco jiného ,než školní stravování a proto musí být jasně a průkazně vedeno odděleně od školního stravování.Dvě výdejky jsou základ tohoto odděleného účtování a vaření v jednom hrnci to nevylučuje, protože máte normu pro dospělé.

      • Autor: 3w

        Re: Firma VIS
        Závodní a školní stravování je něco jiného pouze papírově. Zatím máme normativ pouze na děti. Závodní stravování vaříme „zadarmo“ – nyní opět přicházíme o další sílu – normativ je pouze na děti na závodní stravování „nejsou peníze“. Moc se těším na inspekci, která mi vysvětlí, proč musím mít na něco co vařím navíc a ještě zdarma další výdejku. Proč by nemohla stačit jedna, když je na jejím konci rozepsán počet jednotlivých strávníků.

      • Autor: Anonymní

        Re: Firma VIS
        Dvě výdejky nejsou nutností. Chce se to dobře seznámit s programem a můžete mít pouze jednu výdejku a obstojíte před kýmkoliv. Dvě výdejky není nutnost a přesto prokazatelně můžete oddělit závodní stravování od dětí i od cizích strávníků. Musíte pochopit program, jak pracuje.

        • Autor: M.

          Re: Firma VIS
          Také to vidím takhle. Dokonce nám to bylo řečeno na školení (paní Věříšová) a audit ani ŠI na tom neshledaly nic špatně. Důležité je, aby se potraviny správně rozdělily pro spotřební koš a to snad umí dnes už všechny programy. Ten důvod, že dospělí jedí na úkor dětí, nemá v tomhle případě
          (2 výdejky) opodstatnění. Důležité je to, co je na talíři, ne to co je na papíře. Ten snese všechno. Zdravím všechny odpůrce zbytečné administrativy.

    • Autor: Anonymní

      Re: Firma VIS
      Závodní stravování je naprosto něco jiného ,než školní stravování a proto musí být jasně a průkazně vedeno odděleně od školního stravování.Dvě výdejky jsou základ tohoto odděleného účtování a vaření v jednom hrnci to nevylučuje, protože máte normu pro dospělé.

      • Autor: 3w

        Re: Firma VIS
        Závodní a školní stravování je něco jiného pouze papírově. Zatím máme normativ pouze na děti. Závodní stravování vaříme „zadarmo“ – nyní opět přicházíme o další sílu – normativ je pouze na děti na závodní stravování „nejsou peníze“. Moc se těším na inspekci, která mi vysvětlí, proč musím mít na něco co vařím navíc a ještě zdarma další výdejku. Proč by nemohla stačit jedna, když je na jejím konci rozepsán počet jednotlivých strávníků.

      • Autor: Anonymní

        Re: Firma VIS
        Dvě výdejky nejsou nutností. Chce se to dobře seznámit s programem a můžete mít pouze jednu výdejku a obstojíte před kýmkoliv. Dvě výdejky není nutnost a přesto prokazatelně můžete oddělit závodní stravování od dětí i od cizích strávníků. Musíte pochopit program, jak pracuje.

        • Autor: M.

          Re: Firma VIS
          Také to vidím takhle. Dokonce nám to bylo řečeno na školení (paní Věříšová) a audit ani ŠI na tom neshledaly nic špatně. Důležité je, aby se potraviny správně rozdělily pro spotřební koš a to snad umí dnes už všechny programy. Ten důvod, že dospělí jedí na úkor dětí, nemá v tomhle případě
          (2 výdejky) opodstatnění. Důležité je to, co je na talíři, ne to co je na papíře. Ten snese všechno. Zdravím všechny odpůrce zbytečné administrativy.

    • Autor: Anonymní

      Re: Firma VIS
      Chápu Vás.Kolik je kuchyní,kde neproplácí závodní stravování?Rozhodně víc,než těch s proplácením. Ale to nemění nic na věci, že závodní stravování nemá se školním stravováním již nic společného a musí být od školního odděleno.Musí být JASNÉ náklady na toto stravování a nelze se již schovávát v dětském stravování.Když nebudete psát zvlášť výdejku pro dospělé, jak doložíte, kolik jsou skutečné náklady,nikoli limit? Je to pouze na Vás, je to vaše jídelna, ale asi bych to neriskovala.K proplácení závodního stravování: již několikrát zde bylo napsáno, že se musí proplácet z ONIV, případně příspěvek od zřizovatele.Váš ředitel by si to měl uvědomit, ale vím,jak je to pro Vás těžké.

    • Autor: Anonymní

      Re: Firma VIS
      Chápu Vás.Kolik je kuchyní,kde neproplácí závodní stravování?Rozhodně víc,než těch s proplácením. Ale to nemění nic na věci, že závodní stravování nemá se školním stravováním již nic společného a musí být od školního odděleno.Musí být JASNÉ náklady na toto stravování a nelze se již schovávát v dětském stravování.Když nebudete psát zvlášť výdejku pro dospělé, jak doložíte, kolik jsou skutečné náklady,nikoli limit? Je to pouze na Vás, je to vaše jídelna, ale asi bych to neriskovala.K proplácení závodního stravování: již několikrát zde bylo napsáno, že se musí proplácet z ONIV, případně příspěvek od zřizovatele.Váš ředitel by si to měl uvědomit, ale vím,jak je to pro Vás těžké.

    • Autor: Anonymní

      Re: Firma VIS
      Chápu Vás.Kolik je kuchyní,kde neproplácí závodní stravování?Rozhodně víc,než těch s proplácením. Ale to nemění nic na věci, že závodní stravování nemá se školním stravováním již nic společného a musí být od školního odděleno.Musí být JASNÉ náklady na toto stravování a nelze se již schovávát v dětském stravování.Když nebudete psát zvlášť výdejku pro dospělé, jak doložíte, kolik jsou skutečné náklady,nikoli limit? Je to pouze na Vás, je to vaše jídelna, ale asi bych to neriskovala.K proplácení závodního stravování: již několikrát zde bylo napsáno, že se musí proplácet z ONIV, případně příspěvek od zřizovatele.Váš ředitel by si to měl uvědomit, ale vím,jak je to pro Vás těžké.

    • Autor: Vladimír Bureš

      Re: Firma VIS
      Díky za všechny příspěvky na adresu VIS – i ty kritické, i ty pozitivní. Pravdu máte tak trochu všichni. Ano, firma VIS musela provést dlouho odkládaný krok – výrazné zdražení servisních činností. Pokud ty ceny podrobně prozkoumáme a porovnáme s minulostí, tak toto zdražení po mnoha letech jen velmi mírně překračuje inflaci. Rozsah možností dnešních programů je též úplně jinde, než co jsme dodávali před 10 lety – naštěstí u SW ceny prakticky nestouply nebo jen nepatrně. Zdražení VIS se nedá srovnávat s tím, co nám připravili letos plynárny a elektrárny – přesto ale každé zdražení je nepříjemné. Bylo nutné změnit praxi, kdy servis byl dotován z nákupu SW. Současné ceny umožňují poskytnout každému zákazníkovi takovou servisní podporu, kterou potřebuje, nejsme omezeni nějakým limitem předchozích dodávek, na všechny zákazníky se servisní smlouvou máme vždy dostatečné kapacity pro řešení jakýchkoliv problémů vždy v termínech dle smlouvy. Tj. zlepšila se dostupnost i kvalita servisu. A pořád platí, že když zákazník bez jakékoliv servisní smlouvy zaplatí za servisní návštěvu v délce jedné hodiny včetně dopravy kdekoliv v ČR 640 Kč bez DPH – je to jedna z nejnižších cen na trhu. Za upoceného technika se omlouvám, to by se stát nemělo. Jen škoda, že tato kritika zaznívá zde takto neadresně – to se těžko napravuje. Nejsme mistři světa. Jsme jen lidi a v servisní činnosti se občas dějí nepředvídatelné věci – dopravní zácpy, sníh, náhlý servisní zásah navíc, atd. prostě někdy musíme hledat kompromis, někdy pracovník v náhlém frmolu nezvolí zrovna optimální postup. Ale každou takovou kritiku vítáme a je-li adresná, snažíme se vše napravit. Nejsme mistři světa, ale chceme být firmou, která nedodává zákazníkovi jen SW, ale která mu umí skutečně poradit, jak správně a efektivně vést veškerou zákonnou administrativu – přitom jednoduše a levně. Jdeme za tímto cílem a vy nám svou kritikou významně pomáháte. Díky.
      Ty 2 výdejky jsou na delší povídání – to se sem již nevejde.

      • Autor: Jana

        Re: Firma VIS
        Pane řediteli, možná by bylo vhodné poučit zákazníky předem o účtování cen za práci. Řešila jsem něco s horkou linkou, problém byl vyřešen, ale paní mi nakonec řekla, že mi účtují 500 Kč za hodinu práce a posílají fakturu. To mi přijde neseriozní. 🙁

        • Autor: Vladimír Bureš

          Re: Firma VIS
          Máte pravdu. Je-li to tak, jak říkáte, je to neseriózní. Pošlete nám, prosím, stručný mail s kontaktem na Vás a datem popsané události. Předem informovat o ceně Vás dříve musel pracovník, který hovor přijímal. Dnes jste informováni automatem tel. ústředny. Všechny hovory nahráváme a tak není problém zjistit, kde se stala chyba. Pokud je chyba na naší straně, peníze vám vrátíme.

    • Autor: Vladimír Bureš

      Re: Firma VIS
      Díky za všechny příspěvky na adresu VIS – i ty kritické, i ty pozitivní. Pravdu máte tak trochu všichni. Ano, firma VIS musela provést dlouho odkládaný krok – výrazné zdražení servisních činností. Pokud ty ceny podrobně prozkoumáme a porovnáme s minulostí, tak toto zdražení po mnoha letech jen velmi mírně překračuje inflaci. Rozsah možností dnešních programů je též úplně jinde, než co jsme dodávali před 10 lety – naštěstí u SW ceny prakticky nestouply nebo jen nepatrně. Zdražení VIS se nedá srovnávat s tím, co nám připravili letos plynárny a elektrárny – přesto ale každé zdražení je nepříjemné. Bylo nutné změnit praxi, kdy servis byl dotován z nákupu SW. Současné ceny umožňují poskytnout každému zákazníkovi takovou servisní podporu, kterou potřebuje, nejsme omezeni nějakým limitem předchozích dodávek, na všechny zákazníky se servisní smlouvou máme vždy dostatečné kapacity pro řešení jakýchkoliv problémů vždy v termínech dle smlouvy. Tj. zlepšila se dostupnost i kvalita servisu. A pořád platí, že když zákazník bez jakékoliv servisní smlouvy zaplatí za servisní návštěvu v délce jedné hodiny včetně dopravy kdekoliv v ČR 640 Kč bez DPH – je to jedna z nejnižších cen na trhu. Za upoceného technika se omlouvám, to by se stát nemělo. Jen škoda, že tato kritika zaznívá zde takto neadresně – to se těžko napravuje. Nejsme mistři světa. Jsme jen lidi a v servisní činnosti se občas dějí nepředvídatelné věci – dopravní zácpy, sníh, náhlý servisní zásah navíc, atd. prostě někdy musíme hledat kompromis, někdy pracovník v náhlém frmolu nezvolí zrovna optimální postup. Ale každou takovou kritiku vítáme a je-li adresná, snažíme se vše napravit. Nejsme mistři světa, ale chceme být firmou, která nedodává zákazníkovi jen SW, ale která mu umí skutečně poradit, jak správně a efektivně vést veškerou zákonnou administrativu – přitom jednoduše a levně. Jdeme za tímto cílem a vy nám svou kritikou významně pomáháte. Díky.
      Ty 2 výdejky jsou na delší povídání – to se sem již nevejde.

      • Autor: Jana

        Re: Firma VIS
        Pane řediteli, možná by bylo vhodné poučit zákazníky předem o účtování cen za práci. Řešila jsem něco s horkou linkou, problém byl vyřešen, ale paní mi nakonec řekla, že mi účtují 500 Kč za hodinu práce a posílají fakturu. To mi přijde neseriozní. 🙁

        • Autor: Vladimír Bureš

          Re: Firma VIS
          Máte pravdu. Je-li to tak, jak říkáte, je to neseriózní. Pošlete nám, prosím, stručný mail s kontaktem na Vás a datem popsané události. Předem informovat o ceně Vás dříve musel pracovník, který hovor přijímal. Dnes jste informováni automatem tel. ústředny. Všechny hovory nahráváme a tak není problém zjistit, kde se stala chyba. Pokud je chyba na naší straně, peníze vám vrátíme.

    • Autor: Vladimír Bureš

      Re: Firma VIS
      Díky za všechny příspěvky na adresu VIS – i ty kritické, i ty pozitivní. Pravdu máte tak trochu všichni. Ano, firma VIS musela provést dlouho odkládaný krok – výrazné zdražení servisních činností. Pokud ty ceny podrobně prozkoumáme a porovnáme s minulostí, tak toto zdražení po mnoha letech jen velmi mírně překračuje inflaci. Rozsah možností dnešních programů je též úplně jinde, než co jsme dodávali před 10 lety – naštěstí u SW ceny prakticky nestouply nebo jen nepatrně. Zdražení VIS se nedá srovnávat s tím, co nám připravili letos plynárny a elektrárny – přesto ale každé zdražení je nepříjemné. Bylo nutné změnit praxi, kdy servis byl dotován z nákupu SW. Současné ceny umožňují poskytnout každému zákazníkovi takovou servisní podporu, kterou potřebuje, nejsme omezeni nějakým limitem předchozích dodávek, na všechny zákazníky se servisní smlouvou máme vždy dostatečné kapacity pro řešení jakýchkoliv problémů vždy v termínech dle smlouvy. Tj. zlepšila se dostupnost i kvalita servisu. A pořád platí, že když zákazník bez jakékoliv servisní smlouvy zaplatí za servisní návštěvu v délce jedné hodiny včetně dopravy kdekoliv v ČR 640 Kč bez DPH – je to jedna z nejnižších cen na trhu. Za upoceného technika se omlouvám, to by se stát nemělo. Jen škoda, že tato kritika zaznívá zde takto neadresně – to se těžko napravuje. Nejsme mistři světa. Jsme jen lidi a v servisní činnosti se občas dějí nepředvídatelné věci – dopravní zácpy, sníh, náhlý servisní zásah navíc, atd. prostě někdy musíme hledat kompromis, někdy pracovník v náhlém frmolu nezvolí zrovna optimální postup. Ale každou takovou kritiku vítáme a je-li adresná, snažíme se vše napravit. Nejsme mistři světa, ale chceme být firmou, která nedodává zákazníkovi jen SW, ale která mu umí skutečně poradit, jak správně a efektivně vést veškerou zákonnou administrativu – přitom jednoduše a levně. Jdeme za tímto cílem a vy nám svou kritikou významně pomáháte. Díky.
      Ty 2 výdejky jsou na delší povídání – to se sem již nevejde.

      • Autor: Jana

        Re: Firma VIS
        Pane řediteli, možná by bylo vhodné poučit zákazníky předem o účtování cen za práci. Řešila jsem něco s horkou linkou, problém byl vyřešen, ale paní mi nakonec řekla, že mi účtují 500 Kč za hodinu práce a posílají fakturu. To mi přijde neseriozní. 🙁

        • Autor: Vladimír Bureš

          Re: Firma VIS
          Máte pravdu. Je-li to tak, jak říkáte, je to neseriózní. Pošlete nám, prosím, stručný mail s kontaktem na Vás a datem popsané události. Předem informovat o ceně Vás dříve musel pracovník, který hovor přijímal. Dnes jste informováni automatem tel. ústředny. Všechny hovory nahráváme a tak není problém zjistit, kde se stala chyba. Pokud je chyba na naší straně, peníze vám vrátíme.

    • Autor: Evča

      Re: Firma VIS
      Přála bych všem, aby poznali i jiné dodavatele, pak by si vaší firmy vážili. Pro ilustraci uvádím- kritické body – 19 600,- Kč, aktualizace – co to je?, zaučení – copak to nechápete, to jste tak blbá! A to, že se najde někdo, kdo kazí pověst firmy? Jsme lidé a každý jiný. Ale od toho jsme tu my, abychom požadovali perfektní služby a máme právo si stěžovat. Ovšem ale hned a na pravém místě, ne někde za rohem.

    • Autor: Evča

      Re: Firma VIS
      Přála bych všem, aby poznali i jiné dodavatele, pak by si vaší firmy vážili. Pro ilustraci uvádím- kritické body – 19 600,- Kč, aktualizace – co to je?, zaučení – copak to nechápete, to jste tak blbá! A to, že se najde někdo, kdo kazí pověst firmy? Jsme lidé a každý jiný. Ale od toho jsme tu my, abychom požadovali perfektní služby a máme právo si stěžovat. Ovšem ale hned a na pravém místě, ne někde za rohem.

    • Autor: Evča

      Re: Firma VIS
      Přála bych všem, aby poznali i jiné dodavatele, pak by si vaší firmy vážili. Pro ilustraci uvádím- kritické body – 19 600,- Kč, aktualizace – co to je?, zaučení – copak to nechápete, to jste tak blbá! A to, že se najde někdo, kdo kazí pověst firmy? Jsme lidé a každý jiný. Ale od toho jsme tu my, abychom požadovali perfektní služby a máme právo si stěžovat. Ovšem ale hned a na pravém místě, ne někde za rohem.

    • Autor: Anonymní

      Re: Firma VIS
      Při psaní dvou výdejek jasně vidím, jak je rozdílná provařenost u dětí a dospělých.Často jsem u dospělých v mínusu a u dětí naopak v plusu.Jednu výdejku jsem také psávala,ale nikdo mi nevymluví, že nemůžete dobře odhadnout z jedné výdejky skutečný stav provařenosti u dvou rozdílných typů stravování.Nepřipadá mi správné závodní stravování míchat se školním a opravdu se divím, že někde kontrolní orgány toto schvalují.

    • Autor: Anonymní

      Re: Firma VIS
      Při psaní dvou výdejek jasně vidím, jak je rozdílná provařenost u dětí a dospělých.Často jsem u dospělých v mínusu a u dětí naopak v plusu.Jednu výdejku jsem také psávala,ale nikdo mi nevymluví, že nemůžete dobře odhadnout z jedné výdejky skutečný stav provařenosti u dvou rozdílných typů stravování.Nepřipadá mi správné závodní stravování míchat se školním a opravdu se divím, že někde kontrolní orgány toto schvalují.

    • Autor: Anonymní

      Re: Firma VIS
      Při psaní dvou výdejek jasně vidím, jak je rozdílná provařenost u dětí a dospělých.Často jsem u dospělých v mínusu a u dětí naopak v plusu.Jednu výdejku jsem také psávala,ale nikdo mi nevymluví, že nemůžete dobře odhadnout z jedné výdejky skutečný stav provařenosti u dvou rozdílných typů stravování.Nepřipadá mi správné závodní stravování míchat se školním a opravdu se divím, že někde kontrolní orgány toto schvalují.

    • Autor: hh

      Re: Firma VIS
      Souhlasím s M. – pokud nebudete vařit odděleně – tak 2 výdejky nezaručují že děti doplácí na dospělé a naopak.Důležitější je snad správně stanovená cena oběda pro dospělé strávníky – pak na ně nemohou děti doplácet!!!

    • Autor: hh

      Re: Firma VIS
      Souhlasím s M. – pokud nebudete vařit odděleně – tak 2 výdejky nezaručují že děti doplácí na dospělé a naopak.Důležitější je snad správně stanovená cena oběda pro dospělé strávníky – pak na ně nemohou děti doplácet!!!

    • Autor: hh

      Re: Firma VIS
      Souhlasím s M. – pokud nebudete vařit odděleně – tak 2 výdejky nezaručují že děti doplácí na dospělé a naopak.Důležitější je snad správně stanovená cena oběda pro dospělé strávníky – pak na ně nemohou děti doplácet!!!

    • Autor: Alena

      Re: Firma VIS
      A jak zjistím správnou cenu obědu pro dospělého strávníka? Jedině tím, že povedu 2 výdejky a z nich budou patrné náklady na potraviny pro děti a pro dospělé. A to, že by se měly dělat 3 výdejky podle kategorie dětí to snad nemyslíte vážně.

      • Autor: Idsa

        Re: Firma VIS
        Samozřejmě, že ne. Dětí obou ktg. budou mít jednu výdejku, zase to nedramatizujte. Já jsem měla do března, také jen 1 výdejku a teď jedu na 2 děti a dospělé, jasně vidím a mohu vše doložit, většinou jsou dospělí v mínusu. Samotřejmě záleží na počtu dětí, tak dospělích. Ale od té doby co dělám výdejky 2, mám klidnější spaní. Zdravím

    • Autor: Alena

      Re: Firma VIS
      A jak zjistím správnou cenu obědu pro dospělého strávníka? Jedině tím, že povedu 2 výdejky a z nich budou patrné náklady na potraviny pro děti a pro dospělé. A to, že by se měly dělat 3 výdejky podle kategorie dětí to snad nemyslíte vážně.

      • Autor: Idsa

        Re: Firma VIS
        Samozřejmě, že ne. Dětí obou ktg. budou mít jednu výdejku, zase to nedramatizujte. Já jsem měla do března, také jen 1 výdejku a teď jedu na 2 děti a dospělé, jasně vidím a mohu vše doložit, většinou jsou dospělí v mínusu. Samotřejmě záleží na počtu dětí, tak dospělích. Ale od té doby co dělám výdejky 2, mám klidnější spaní. Zdravím

    • Autor: Alena

      Re: Firma VIS
      A jak zjistím správnou cenu obědu pro dospělého strávníka? Jedině tím, že povedu 2 výdejky a z nich budou patrné náklady na potraviny pro děti a pro dospělé. A to, že by se měly dělat 3 výdejky podle kategorie dětí to snad nemyslíte vážně.

      • Autor: Idsa

        Re: Firma VIS
        Samozřejmě, že ne. Dětí obou ktg. budou mít jednu výdejku, zase to nedramatizujte. Já jsem měla do března, také jen 1 výdejku a teď jedu na 2 děti a dospělé, jasně vidím a mohu vše doložit, většinou jsou dospělí v mínusu. Samotřejmě záleží na počtu dětí, tak dospělích. Ale od té doby co dělám výdejky 2, mám klidnější spaní. Zdravím

    • Autor: Vladimír Bureš

      Re: Firma VIS
      Ještě k těm dvěma výdejkám. Máte pravdu v tom, že obhájit jakýkoliv vlastní postup před kontrolou je někdy těžké, někdy možná i nemožné. Máte pravdu i v tom, že když uděláte několik výdejek, budete mít zpravidla pokoj s kontrolním orgánem. Ale pozor – to platí pouze pro běžnou, průměrnou kontrolu, která se příliš nevyzná v problematice. Pokud k Vám totiž přijde věci znalý kontrolor – pro jednoduchost na jídelnu, kde se vaří pouze obědy pro studenty a MŠ s koeficientem normy pro studenty 1 a pro MŠ 0,5 – a zeptá se na ceny jídel – a Vy odpovíte poměrně častou situací – např. 20 Kč studenti, 12 Kč MŠ, pak Vás 2 výdejky nezachrání. To proto, že porovnáním cen a koeficientů je zjevné, že děti v MŠ platí za potraviny více, než spotřebují (měli by platit přesně polovinu, aby to odpovídalo koeficientu normy). Z tohoto příkladu je vidět, že pro kontrolu nejsou důležité 2 výdejky, ale správné věcné porovnání úhrady strávníka za potraviny s procesem normování (se skutečnou hodnotou potravin, co dostanou na talíř). Na jídelně s více skupinami strávníků a více druhy jídel tato chyba již tak zjevná na první pohled není, ale dobrý kontrolor si to dovede spočítat a dvě či více Vašich výdejek k této kontrole vůbec nebude potřebovat. Dost obsáhlý článek k tomuto tématu ode mne najdete na stránkách VIS http://web.visplzen.cz/cz/projekty-vis/zss/clanky/?show=83.

    • Autor: Vladimír Bureš

      Re: Firma VIS
      Ještě k těm dvěma výdejkám. Máte pravdu v tom, že obhájit jakýkoliv vlastní postup před kontrolou je někdy těžké, někdy možná i nemožné. Máte pravdu i v tom, že když uděláte několik výdejek, budete mít zpravidla pokoj s kontrolním orgánem. Ale pozor – to platí pouze pro běžnou, průměrnou kontrolu, která se příliš nevyzná v problematice. Pokud k Vám totiž přijde věci znalý kontrolor – pro jednoduchost na jídelnu, kde se vaří pouze obědy pro studenty a MŠ s koeficientem normy pro studenty 1 a pro MŠ 0,5 – a zeptá se na ceny jídel – a Vy odpovíte poměrně častou situací – např. 20 Kč studenti, 12 Kč MŠ, pak Vás 2 výdejky nezachrání. To proto, že porovnáním cen a koeficientů je zjevné, že děti v MŠ platí za potraviny více, než spotřebují (měli by platit přesně polovinu, aby to odpovídalo koeficientu normy). Z tohoto příkladu je vidět, že pro kontrolu nejsou důležité 2 výdejky, ale správné věcné porovnání úhrady strávníka za potraviny s procesem normování (se skutečnou hodnotou potravin, co dostanou na talíř). Na jídelně s více skupinami strávníků a více druhy jídel tato chyba již tak zjevná na první pohled není, ale dobrý kontrolor si to dovede spočítat a dvě či více Vašich výdejek k této kontrole vůbec nebude potřebovat. Dost obsáhlý článek k tomuto tématu ode mne najdete na stránkách VIS http://web.visplzen.cz/cz/projekty-vis/zss/clanky/?show=83.

    • Autor: Vladimír Bureš

      Re: Firma VIS
      Ještě k těm dvěma výdejkám. Máte pravdu v tom, že obhájit jakýkoliv vlastní postup před kontrolou je někdy těžké, někdy možná i nemožné. Máte pravdu i v tom, že když uděláte několik výdejek, budete mít zpravidla pokoj s kontrolním orgánem. Ale pozor – to platí pouze pro běžnou, průměrnou kontrolu, která se příliš nevyzná v problematice. Pokud k Vám totiž přijde věci znalý kontrolor – pro jednoduchost na jídelnu, kde se vaří pouze obědy pro studenty a MŠ s koeficientem normy pro studenty 1 a pro MŠ 0,5 – a zeptá se na ceny jídel – a Vy odpovíte poměrně častou situací – např. 20 Kč studenti, 12 Kč MŠ, pak Vás 2 výdejky nezachrání. To proto, že porovnáním cen a koeficientů je zjevné, že děti v MŠ platí za potraviny více, než spotřebují (měli by platit přesně polovinu, aby to odpovídalo koeficientu normy). Z tohoto příkladu je vidět, že pro kontrolu nejsou důležité 2 výdejky, ale správné věcné porovnání úhrady strávníka za potraviny s procesem normování (se skutečnou hodnotou potravin, co dostanou na talíř). Na jídelně s více skupinami strávníků a více druhy jídel tato chyba již tak zjevná na první pohled není, ale dobrý kontrolor si to dovede spočítat a dvě či více Vašich výdejek k této kontrole vůbec nebude potřebovat. Dost obsáhlý článek k tomuto tématu ode mne najdete na stránkách VIS http://web.visplzen.cz/cz/projekty-vis/zss/clanky/?show=83.

    • Autor: Anonymní

      Re: Firma VIS
      Pane Bureši,chcete tím říct,že pro závodní stravování a pro školní stravování má být jedna výdejka?

    • Autor: Anonymní

      Re: Firma VIS
      Pane Bureši,chcete tím říct,že pro závodní stravování a pro školní stravování má být jedna výdejka?

    • Autor: Anonymní

      Re: Firma VIS
      Pane Bureši,chcete tím říct,že pro závodní stravování a pro školní stravování má být jedna výdejka?

    • Autor: renda

      Re: Firma VIS
      Pokud se vaří pro mateřskou školu, kde jsou svačinky, tak je zapotřebí vést dvě výdejky, když zaměstnanci mají pouze oběd.
      Buď by se musela vést zvlášť výdejka na svačiny a nebo zvlášť výdejka pro zaměstnance. Podle mého názoru je lepší vést tedy výdejku zvlášť pro zaměstnance, než rozpočítávat do výdejek finanční normu na jednotlivá jídla.
      Další věcí je taky nerovnoměrné určení finančního limitu, např.:7-10 let – koeficient 0,7 za 19 Kč, 11-14 let – koeficient 0,8 za 21 Kč, 15 a více koeficient 0,9 za 22 Kč za stejnou cenu jako zaměstnanci a cizí strávníci, kteří mají koeficint 1,00. Podle mého názoru 70% z 22 Kč není 19 Kč.

    • Autor: renda

      Re: Firma VIS
      Pokud se vaří pro mateřskou školu, kde jsou svačinky, tak je zapotřebí vést dvě výdejky, když zaměstnanci mají pouze oběd.
      Buď by se musela vést zvlášť výdejka na svačiny a nebo zvlášť výdejka pro zaměstnance. Podle mého názoru je lepší vést tedy výdejku zvlášť pro zaměstnance, než rozpočítávat do výdejek finanční normu na jednotlivá jídla.
      Další věcí je taky nerovnoměrné určení finančního limitu, např.:7-10 let – koeficient 0,7 za 19 Kč, 11-14 let – koeficient 0,8 za 21 Kč, 15 a více koeficient 0,9 za 22 Kč za stejnou cenu jako zaměstnanci a cizí strávníci, kteří mají koeficint 1,00. Podle mého názoru 70% z 22 Kč není 19 Kč.

    • Autor: renda

      Re: Firma VIS
      Pokud se vaří pro mateřskou školu, kde jsou svačinky, tak je zapotřebí vést dvě výdejky, když zaměstnanci mají pouze oběd.
      Buď by se musela vést zvlášť výdejka na svačiny a nebo zvlášť výdejka pro zaměstnance. Podle mého názoru je lepší vést tedy výdejku zvlášť pro zaměstnance, než rozpočítávat do výdejek finanční normu na jednotlivá jídla.
      Další věcí je taky nerovnoměrné určení finančního limitu, např.:7-10 let – koeficient 0,7 za 19 Kč, 11-14 let – koeficient 0,8 za 21 Kč, 15 a více koeficient 0,9 za 22 Kč za stejnou cenu jako zaměstnanci a cizí strávníci, kteří mají koeficint 1,00. Podle mého názoru 70% z 22 Kč není 19 Kč.

    • Autor: Anonymní

      Re: Firma VIS
      Nebavme se o dětech a dospělích.Bavme se o závodním a školním stravování,což jsou dvě rozdílné věci.A jestli mám správné informace,tak v závodním stravování nemusíte dodržovat nějaké určené hmotnostní normování,důležité je pouze,aby si strávník závodního stravování vše co sní také SÁM zaplatil.Pane Bureši odpovězte prosím, jestli je to tak.

    • Autor: Anonymní

      Re: Firma VIS
      Nebavme se o dětech a dospělích.Bavme se o závodním a školním stravování,což jsou dvě rozdílné věci.A jestli mám správné informace,tak v závodním stravování nemusíte dodržovat nějaké určené hmotnostní normování,důležité je pouze,aby si strávník závodního stravování vše co sní také SÁM zaplatil.Pane Bureši odpovězte prosím, jestli je to tak.

    • Autor: Anonymní

      Re: Firma VIS
      Nebavme se o dětech a dospělích.Bavme se o závodním a školním stravování,což jsou dvě rozdílné věci.A jestli mám správné informace,tak v závodním stravování nemusíte dodržovat nějaké určené hmotnostní normování,důležité je pouze,aby si strávník závodního stravování vše co sní také SÁM zaplatil.Pane Bureši odpovězte prosím, jestli je to tak.

    • Autor: Míla

      Re: Firma VIS
      Kolik výdejek tedy děláte pokud jsou zaměstnanci školy jiný právní subjekt-doplňková činnost,rozdělujete ještě děti a zaměstnance školní jídelny?Tozn.že máme dělat výdejky 3?

      • Autor: ivča

        Re: Firma VIS
        Já dělám výdejku žáci + naši zaměstnanci a 2.výdejku cizí strávníci+zaměstnanci jiných subjektů s tím,že v 1.výdejce mám zvlášť sloupek pro zaměstnance a zvlášť pro děti.Zdraví Ivča.

    • Autor: Míla

      Re: Firma VIS
      Kolik výdejek tedy děláte pokud jsou zaměstnanci školy jiný právní subjekt-doplňková činnost,rozdělujete ještě děti a zaměstnance školní jídelny?Tozn.že máme dělat výdejky 3?

      • Autor: ivča

        Re: Firma VIS
        Já dělám výdejku žáci + naši zaměstnanci a 2.výdejku cizí strávníci+zaměstnanci jiných subjektů s tím,že v 1.výdejce mám zvlášť sloupek pro zaměstnance a zvlášť pro děti.Zdraví Ivča.

    • Autor: Míla

      Re: Firma VIS
      Kolik výdejek tedy děláte pokud jsou zaměstnanci školy jiný právní subjekt-doplňková činnost,rozdělujete ještě děti a zaměstnance školní jídelny?Tozn.že máme dělat výdejky 3?

      • Autor: ivča

        Re: Firma VIS
        Já dělám výdejku žáci + naši zaměstnanci a 2.výdejku cizí strávníci+zaměstnanci jiných subjektů s tím,že v 1.výdejce mám zvlášť sloupek pro zaměstnance a zvlášť pro děti.Zdraví Ivča.

    • Autor: ziss

      Re: Firma VIS
      Nemůžu si pomoct, ale závodní stravování /dospělí/ nemají nic společného se školním/děti/.Pořád píšete,jak máte výdejky dohromady s dětmi.V jené výdejce rozdělením do sloupků snad, finančně ale přece musíte mít závodní stravování od dětí oddělené.Nechápu,jak můžete limity sčítat a z toho vycházet.Nikdy se pak nemůžete dozvědět,kolik je správný finanční limit pro dospělé, protože i normování pro dospělé je volnější.Když budu ,po dohodě se zaměstnanci , chtít dát každému kilo banánů,tak mu je dám,ale musí si je jen on zaplatit.

    • Autor: ziss

      Re: Firma VIS
      Nemůžu si pomoct, ale závodní stravování /dospělí/ nemají nic společného se školním/děti/.Pořád píšete,jak máte výdejky dohromady s dětmi.V jené výdejce rozdělením do sloupků snad, finančně ale přece musíte mít závodní stravování od dětí oddělené.Nechápu,jak můžete limity sčítat a z toho vycházet.Nikdy se pak nemůžete dozvědět,kolik je správný finanční limit pro dospělé, protože i normování pro dospělé je volnější.Když budu ,po dohodě se zaměstnanci , chtít dát každému kilo banánů,tak mu je dám,ale musí si je jen on zaplatit.

    • Autor: ziss

      Re: Firma VIS
      Nemůžu si pomoct, ale závodní stravování /dospělí/ nemají nic společného se školním/děti/.Pořád píšete,jak máte výdejky dohromady s dětmi.V jené výdejce rozdělením do sloupků snad, finančně ale přece musíte mít závodní stravování od dětí oddělené.Nechápu,jak můžete limity sčítat a z toho vycházet.Nikdy se pak nemůžete dozvědět,kolik je správný finanční limit pro dospělé, protože i normování pro dospělé je volnější.Když budu ,po dohodě se zaměstnanci , chtít dát každému kilo banánů,tak mu je dám,ale musí si je jen on zaplatit.

    • Autor: Anonymní

      Re: Firma VIS
      To budete rozepisovat všechny suroviny,nebo jen některé? Přeci nebudete všechno rozdělovat.jak napíšete např.kolik jste dala zeleniny do polévky,kolik zavářky apod.?

    • Autor: Anonymní

      Re: Firma VIS
      To budete rozepisovat všechny suroviny,nebo jen některé? Přeci nebudete všechno rozdělovat.jak napíšete např.kolik jste dala zeleniny do polévky,kolik zavářky apod.?

    • Autor: Anonymní

      Re: Firma VIS
      To budete rozepisovat všechny suroviny,nebo jen některé? Přeci nebudete všechno rozdělovat.jak napíšete např.kolik jste dala zeleniny do polévky,kolik zavářky apod.?

    • Autor: Anonymní

      Re: Firma VIS
      To Vám rozdělí počítač. Stačí nastavit v kategorie.

    • Autor: Anonymní

      Re: Firma VIS
      To Vám rozdělí počítač. Stačí nastavit v kategorie.

    • Autor: Anonymní

      Re: Firma VIS
      To Vám rozdělí počítač. Stačí nastavit v kategorie.

    • Autor: Marie Zachová

      Re: Firma VIS
      Stačí jedna výdejka. Správně stanovený finanční limit. Správně podle finančního limitu normovat. Jednoduché, prokazatelné, oddělitelné. Několik kontrol a vše OK. Účetní též dostane vše v číslech oddělené.
      U MŠ ze svačinami jsou asi dvě výdejky lepší. Šetřme síly. Zdraví Zachovka

      • Autor: M.

        Re: Firma VIS
        S tímhle názorem naprosto souhlasím. Ani si nedovedu v praxi dost dobře představit, jak bych
        po zjištění, že u jedné skupiny strávníků prodělávám a u druhé šetřím dělala kompenzace pokud se vaří v jednom kotli – jak dám jen pro někoho například do omáčky místo smetany část mléka a pod. Možná nějakou kusovkou (ovoce, zákusek). Ale to zase nedělá dobrotu, když někdo něco dostane a druhý ne. Také to jak píše pan Bureš o koeficientu – stejný poměr surovin a stejný poměr ceny – bych neviděla tak jednoznačně. Vždyť u některých surovin ani koeficient nepřipadá
        v úvahu. Například při smažení na pánvi použiji stejné množství tuku, jestli smažím malé řízky nebo velké, když dáváme ovoce, jogurty, zákusky
        a pod. dostanou všichni stejné. Nebo někde jdete až tak daleko, že i tohle rozlišujete?. Jinak ale musím ještě dodat, že u nás děláme výdejek hned
        5, protože máme tak široký záběr (různá střediska), že to vyžaduje účetní i kvůli sledovanosti nákladů a pod. Ale výdej ve škole, tj. děti, závodní stravování zam. školy a zaměstnanců našich jen na jednu. Nevím, po tom všem co jsem tady přečetla, jestli je to dobře. Ale zatím to fakt nikdo nenapadnul.

    • Autor: Marie Zachová

      Re: Firma VIS
      Stačí jedna výdejka. Správně stanovený finanční limit. Správně podle finančního limitu normovat. Jednoduché, prokazatelné, oddělitelné. Několik kontrol a vše OK. Účetní též dostane vše v číslech oddělené.
      U MŠ ze svačinami jsou asi dvě výdejky lepší. Šetřme síly. Zdraví Zachovka

      • Autor: M.

        Re: Firma VIS
        S tímhle názorem naprosto souhlasím. Ani si nedovedu v praxi dost dobře představit, jak bych
        po zjištění, že u jedné skupiny strávníků prodělávám a u druhé šetřím dělala kompenzace pokud se vaří v jednom kotli – jak dám jen pro někoho například do omáčky místo smetany část mléka a pod. Možná nějakou kusovkou (ovoce, zákusek). Ale to zase nedělá dobrotu, když někdo něco dostane a druhý ne. Také to jak píše pan Bureš o koeficientu – stejný poměr surovin a stejný poměr ceny – bych neviděla tak jednoznačně. Vždyť u některých surovin ani koeficient nepřipadá
        v úvahu. Například při smažení na pánvi použiji stejné množství tuku, jestli smažím malé řízky nebo velké, když dáváme ovoce, jogurty, zákusky
        a pod. dostanou všichni stejné. Nebo někde jdete až tak daleko, že i tohle rozlišujete?. Jinak ale musím ještě dodat, že u nás děláme výdejek hned
        5, protože máme tak široký záběr (různá střediska), že to vyžaduje účetní i kvůli sledovanosti nákladů a pod. Ale výdej ve škole, tj. děti, závodní stravování zam. školy a zaměstnanců našich jen na jednu. Nevím, po tom všem co jsem tady přečetla, jestli je to dobře. Ale zatím to fakt nikdo nenapadnul.

    • Autor: Marie Zachová

      Re: Firma VIS
      Stačí jedna výdejka. Správně stanovený finanční limit. Správně podle finančního limitu normovat. Jednoduché, prokazatelné, oddělitelné. Několik kontrol a vše OK. Účetní též dostane vše v číslech oddělené.
      U MŠ ze svačinami jsou asi dvě výdejky lepší. Šetřme síly. Zdraví Zachovka

      • Autor: M.

        Re: Firma VIS
        S tímhle názorem naprosto souhlasím. Ani si nedovedu v praxi dost dobře představit, jak bych
        po zjištění, že u jedné skupiny strávníků prodělávám a u druhé šetřím dělala kompenzace pokud se vaří v jednom kotli – jak dám jen pro někoho například do omáčky místo smetany část mléka a pod. Možná nějakou kusovkou (ovoce, zákusek). Ale to zase nedělá dobrotu, když někdo něco dostane a druhý ne. Také to jak píše pan Bureš o koeficientu – stejný poměr surovin a stejný poměr ceny – bych neviděla tak jednoznačně. Vždyť u některých surovin ani koeficient nepřipadá
        v úvahu. Například při smažení na pánvi použiji stejné množství tuku, jestli smažím malé řízky nebo velké, když dáváme ovoce, jogurty, zákusky
        a pod. dostanou všichni stejné. Nebo někde jdete až tak daleko, že i tohle rozlišujete?. Jinak ale musím ještě dodat, že u nás děláme výdejek hned
        5, protože máme tak široký záběr (různá střediska), že to vyžaduje účetní i kvůli sledovanosti nákladů a pod. Ale výdej ve škole, tj. děti, závodní stravování zam. školy a zaměstnanců našich jen na jednu. Nevím, po tom všem co jsem tady přečetla, jestli je to dobře. Ale zatím to fakt nikdo nenapadnul.

    • Autor: Vladimír Bureš

      Re: Firma VIS
      Tak ještě přidám můj názor k těm dvěma výdejkám za školní a závodní stravování na konkrétních příkladech: Pokud jídelna vaří jen jeden druh jídla pro všechny strávníky v jedněch hrncích a žádné skupině strávníků nic nepřidává navíc, pak určitě stačí jedna výdejka, jeden finanční limit. A v účetnictví se oddělí náklad na hlavní a doplňkovou činnost z jediné výdejky v poměru počtu porcí. Pokud však se tato jídelna rozhodne, že cizí strávníci budou dostávat navíc třeba zákusek nebo kompot, pak to lze řešit více způsoby: 1. dělat dvě výdejky, zvlášť pro hlavní a doplňkovou činnost, přitom samostatně sledovat fin. limit pro hlavní a doplňkovou činnost. 2. dělat dvě výdejky – jednu pro obědy a druhou pro saláty, přitom samostatně sledovat fin. limit pro obědy a pro saláty. 3. dělat jednu výdejku a v rámci normování rozpočítat její cenu zvlášť pro obědy a zvlášť pro saláty (s podporou SW, který to umožní). Přitom dvě výdejky nemusí vždy znamenat dva listy papíru – i na jednom listu papíru lze vyznačit odděleně spotřebu pro hlavní a doplňkovou činnost. Tj. těch cest je více a já všem doporučuji si vždy vybrat tu, kterou si sami umíte zkontrolovat, že opravdu funguje (dává správné výsledky), a co je nejdůležitější, doporučuji si zvolit takovou metodu, kterou Vy sami dokážete obhájit před kontrolním orgánem – tj. prokázat oddělené a správné vedení nákladů. Fin. limit pro doplňkovou činnost zákon přímo nepředepisuje, ale někdy ho vyžadují např. odbory v rámci závodního stravování. A také by to mohlo zajímat konkrétního cizího strávníka – zda ho stravujete v rozsahu, který jste si s ním dohodli (v restauracích strávník předem ví, co jídlo v dané ceně obsahuje. Ve školní jídelně by obdobně cizí strávník měl vědět, že mu prodáváte obědy s průměrnou hodnotou potravin např. 25 Kč, a měli byste být schopni mu to prokázat)

      • Autor: Anonymní

        Re: Firma VIS
        Buri, Buri ! Nejméně 2 výdejky být musí. Inspekce je vyžaduje.

        • Autor: Lukáš

          Re: Firma VIS
          Vyžadovat je sice může, ale já pak budu chtít na papíře s razítkem a podpisem, který konkrétní paragraf konkrétného předpisu jsme porušili tím, že děláme výdejku jednu. A zatím ani jednou nám to kontrola nevytkla!

      • Autor: Anonymní

        Re: Firma VIS
        To je pravda. Nějaký názor ,nějakého Buriho a co s tím? Důležité je , co vyžaduje nadřízený orgán, zákony a vyhlášky.

        • Autor: Vladimír Bureš

          Re: Firma VIS
          Ty dva předchozí příspěvky jsou asi určeny pro mne :-)). Máte svým způsobem pravdu a já tyto Vaše názory nerozporuji. Opravdu na některých jídelnách MUSÍ být dvě výdejky. Někde proto, že je to tak v dané situaci prostě nejjednodušší, někde proto, že vedoucí nechce nebo nemá možnost přesvědčit o správnosti jiného postupu kontrolní orgán a chce mít klid – ten je pro kvalitní práci vedoucí důležitý. Vždyť i má výše napsaná rada zní, že správný postup si musíte zvolit sami. Stejně tak ale v této diskusi zaznívají hlasy z praxe (tedy nejen od Buri :-)), že mnoho jídelen tvoří výdejku jedinou a s kontrolními orgány nemají problém. Proto, prosím, rozlišme názor Buri, že většinou v souladu se zákonem stačí jedna výdejka, od rady Buri, že správný postup je ten, který je v souladu se zákonem a navíc Vám nejvíce vyhoví – třeba právě tím, že Vám zajistí tolik potřebný klid. Tj. jako vedoucí máte právo i povinnost se rozhodnout o nejlepším postupu Vy. Je to někdy těžké, ale je to součást Vaší práce. Já osobně se taky musím často rozhodovat, přitom mám rád přírodu a při svém rozhodování se snažím šetřit naše lesy. Víte, že pokud budete dělat 3 výdejky navíc, bude to 66 listů A4 měsíčně navíc – papír, který se vůbec nemusel vyrobit? A ještě přidám jeden pohled – diskuse začala tím, že VIS je drahá – víte že cena 66 listů A4 a jeich potištění na levné inkoustové tiskárně každý měsíc Vás stojí více, než jsou náklady na program SKLAD včetně jeho průběžné aktualizace?

    • Autor: Vladimír Bureš

      Re: Firma VIS
      Tak ještě přidám můj názor k těm dvěma výdejkám za školní a závodní stravování na konkrétních příkladech: Pokud jídelna vaří jen jeden druh jídla pro všechny strávníky v jedněch hrncích a žádné skupině strávníků nic nepřidává navíc, pak určitě stačí jedna výdejka, jeden finanční limit. A v účetnictví se oddělí náklad na hlavní a doplňkovou činnost z jediné výdejky v poměru počtu porcí. Pokud však se tato jídelna rozhodne, že cizí strávníci budou dostávat navíc třeba zákusek nebo kompot, pak to lze řešit více způsoby: 1. dělat dvě výdejky, zvlášť pro hlavní a doplňkovou činnost, přitom samostatně sledovat fin. limit pro hlavní a doplňkovou činnost. 2. dělat dvě výdejky – jednu pro obědy a druhou pro saláty, přitom samostatně sledovat fin. limit pro obědy a pro saláty. 3. dělat jednu výdejku a v rámci normování rozpočítat její cenu zvlášť pro obědy a zvlášť pro saláty (s podporou SW, který to umožní). Přitom dvě výdejky nemusí vždy znamenat dva listy papíru – i na jednom listu papíru lze vyznačit odděleně spotřebu pro hlavní a doplňkovou činnost. Tj. těch cest je více a já všem doporučuji si vždy vybrat tu, kterou si sami umíte zkontrolovat, že opravdu funguje (dává správné výsledky), a co je nejdůležitější, doporučuji si zvolit takovou metodu, kterou Vy sami dokážete obhájit před kontrolním orgánem – tj. prokázat oddělené a správné vedení nákladů. Fin. limit pro doplňkovou činnost zákon přímo nepředepisuje, ale někdy ho vyžadují např. odbory v rámci závodního stravování. A také by to mohlo zajímat konkrétního cizího strávníka – zda ho stravujete v rozsahu, který jste si s ním dohodli (v restauracích strávník předem ví, co jídlo v dané ceně obsahuje. Ve školní jídelně by obdobně cizí strávník měl vědět, že mu prodáváte obědy s průměrnou hodnotou potravin např. 25 Kč, a měli byste být schopni mu to prokázat)

      • Autor: Anonymní

        Re: Firma VIS
        Buri, Buri ! Nejméně 2 výdejky být musí. Inspekce je vyžaduje.

        • Autor: Lukáš

          Re: Firma VIS
          Vyžadovat je sice může, ale já pak budu chtít na papíře s razítkem a podpisem, který konkrétní paragraf konkrétného předpisu jsme porušili tím, že děláme výdejku jednu. A zatím ani jednou nám to kontrola nevytkla!

      • Autor: Anonymní

        Re: Firma VIS
        To je pravda. Nějaký názor ,nějakého Buriho a co s tím? Důležité je , co vyžaduje nadřízený orgán, zákony a vyhlášky.

        • Autor: Vladimír Bureš

          Re: Firma VIS
          Ty dva předchozí příspěvky jsou asi určeny pro mne :-)). Máte svým způsobem pravdu a já tyto Vaše názory nerozporuji. Opravdu na některých jídelnách MUSÍ být dvě výdejky. Někde proto, že je to tak v dané situaci prostě nejjednodušší, někde proto, že vedoucí nechce nebo nemá možnost přesvědčit o správnosti jiného postupu kontrolní orgán a chce mít klid – ten je pro kvalitní práci vedoucí důležitý. Vždyť i má výše napsaná rada zní, že správný postup si musíte zvolit sami. Stejně tak ale v této diskusi zaznívají hlasy z praxe (tedy nejen od Buri :-)), že mnoho jídelen tvoří výdejku jedinou a s kontrolními orgány nemají problém. Proto, prosím, rozlišme názor Buri, že většinou v souladu se zákonem stačí jedna výdejka, od rady Buri, že správný postup je ten, který je v souladu se zákonem a navíc Vám nejvíce vyhoví – třeba právě tím, že Vám zajistí tolik potřebný klid. Tj. jako vedoucí máte právo i povinnost se rozhodnout o nejlepším postupu Vy. Je to někdy těžké, ale je to součást Vaší práce. Já osobně se taky musím často rozhodovat, přitom mám rád přírodu a při svém rozhodování se snažím šetřit naše lesy. Víte, že pokud budete dělat 3 výdejky navíc, bude to 66 listů A4 měsíčně navíc – papír, který se vůbec nemusel vyrobit? A ještě přidám jeden pohled – diskuse začala tím, že VIS je drahá – víte že cena 66 listů A4 a jeich potištění na levné inkoustové tiskárně každý měsíc Vás stojí více, než jsou náklady na program SKLAD včetně jeho průběžné aktualizace?

    • Autor: Vladimír Bureš

      Re: Firma VIS
      Tak ještě přidám můj názor k těm dvěma výdejkám za školní a závodní stravování na konkrétních příkladech: Pokud jídelna vaří jen jeden druh jídla pro všechny strávníky v jedněch hrncích a žádné skupině strávníků nic nepřidává navíc, pak určitě stačí jedna výdejka, jeden finanční limit. A v účetnictví se oddělí náklad na hlavní a doplňkovou činnost z jediné výdejky v poměru počtu porcí. Pokud však se tato jídelna rozhodne, že cizí strávníci budou dostávat navíc třeba zákusek nebo kompot, pak to lze řešit více způsoby: 1. dělat dvě výdejky, zvlášť pro hlavní a doplňkovou činnost, přitom samostatně sledovat fin. limit pro hlavní a doplňkovou činnost. 2. dělat dvě výdejky – jednu pro obědy a druhou pro saláty, přitom samostatně sledovat fin. limit pro obědy a pro saláty. 3. dělat jednu výdejku a v rámci normování rozpočítat její cenu zvlášť pro obědy a zvlášť pro saláty (s podporou SW, který to umožní). Přitom dvě výdejky nemusí vždy znamenat dva listy papíru – i na jednom listu papíru lze vyznačit odděleně spotřebu pro hlavní a doplňkovou činnost. Tj. těch cest je více a já všem doporučuji si vždy vybrat tu, kterou si sami umíte zkontrolovat, že opravdu funguje (dává správné výsledky), a co je nejdůležitější, doporučuji si zvolit takovou metodu, kterou Vy sami dokážete obhájit před kontrolním orgánem – tj. prokázat oddělené a správné vedení nákladů. Fin. limit pro doplňkovou činnost zákon přímo nepředepisuje, ale někdy ho vyžadují např. odbory v rámci závodního stravování. A také by to mohlo zajímat konkrétního cizího strávníka – zda ho stravujete v rozsahu, který jste si s ním dohodli (v restauracích strávník předem ví, co jídlo v dané ceně obsahuje. Ve školní jídelně by obdobně cizí strávník měl vědět, že mu prodáváte obědy s průměrnou hodnotou potravin např. 25 Kč, a měli byste být schopni mu to prokázat)

      • Autor: Anonymní

        Re: Firma VIS
        Buri, Buri ! Nejméně 2 výdejky být musí. Inspekce je vyžaduje.

        • Autor: Lukáš

          Re: Firma VIS
          Vyžadovat je sice může, ale já pak budu chtít na papíře s razítkem a podpisem, který konkrétní paragraf konkrétného předpisu jsme porušili tím, že děláme výdejku jednu. A zatím ani jednou nám to kontrola nevytkla!

      • Autor: Anonymní

        Re: Firma VIS
        To je pravda. Nějaký názor ,nějakého Buriho a co s tím? Důležité je , co vyžaduje nadřízený orgán, zákony a vyhlášky.

        • Autor: Vladimír Bureš

          Re: Firma VIS
          Ty dva předchozí příspěvky jsou asi určeny pro mne :-)). Máte svým způsobem pravdu a já tyto Vaše názory nerozporuji. Opravdu na některých jídelnách MUSÍ být dvě výdejky. Někde proto, že je to tak v dané situaci prostě nejjednodušší, někde proto, že vedoucí nechce nebo nemá možnost přesvědčit o správnosti jiného postupu kontrolní orgán a chce mít klid – ten je pro kvalitní práci vedoucí důležitý. Vždyť i má výše napsaná rada zní, že správný postup si musíte zvolit sami. Stejně tak ale v této diskusi zaznívají hlasy z praxe (tedy nejen od Buri :-)), že mnoho jídelen tvoří výdejku jedinou a s kontrolními orgány nemají problém. Proto, prosím, rozlišme názor Buri, že většinou v souladu se zákonem stačí jedna výdejka, od rady Buri, že správný postup je ten, který je v souladu se zákonem a navíc Vám nejvíce vyhoví – třeba právě tím, že Vám zajistí tolik potřebný klid. Tj. jako vedoucí máte právo i povinnost se rozhodnout o nejlepším postupu Vy. Je to někdy těžké, ale je to součást Vaší práce. Já osobně se taky musím často rozhodovat, přitom mám rád přírodu a při svém rozhodování se snažím šetřit naše lesy. Víte, že pokud budete dělat 3 výdejky navíc, bude to 66 listů A4 měsíčně navíc – papír, který se vůbec nemusel vyrobit? A ještě přidám jeden pohled – diskuse začala tím, že VIS je drahá – víte že cena 66 listů A4 a jeich potištění na levné inkoustové tiskárně každý měsíc Vás stojí více, než jsou náklady na program SKLAD včetně jeho průběžné aktualizace?

    • Autor: Karel

      Re: Firma VIS
      Před časem jsem si tady s několika povídal na téma
      hospodaření ve vedlejší činnosti,respektivě,jak je možné,že ŠJ prodává obědy za cca 40 Kč.Stačilo zjistit,že prostě tyto ŠJ neúčtují žádný poplatek zákazníkovi za používaný majetek obce.Zřejmě se nestalo,že by obecní majetek byl pronajat někomu zdarma,ale formou služby/obědy/se mu klidně zdarma poskytuje/odpis je jen pakatel/.A teď zpátky k tématu.Je vidět,jak se dá pěkně všechno zkomplikovat,když se melou dva režimy v jednom hrnci.Ono totiž právní očištění závodního stravování ukázalo jediné.Jak bizardní je školní stravování,svázané nesmyslnými regulemi ,na kterých se živí akorát úředníci a starají se,aby někdo náhodou „neukrad“ korunu,ale tratí se miliony.A teď se to mlátí se závodním a to ještě nemluvím o čistém podnikání.To je panečku mela v jednom hrnci.Kdy už někdo konečně řekne dost a bude jen jedno stravování,které si budou řídit lidé na místě a ne někde v Praze nebo na kraji a každý si pěkně zaplatí a kuchyň musí vyjít.Jinak to dopadne jak s regulovaným nájemným,že to nakonec budeme cvakat všichni za ty co papali za 40 Kč.

    • Autor: Karel

      Re: Firma VIS
      Před časem jsem si tady s několika povídal na téma
      hospodaření ve vedlejší činnosti,respektivě,jak je možné,že ŠJ prodává obědy za cca 40 Kč.Stačilo zjistit,že prostě tyto ŠJ neúčtují žádný poplatek zákazníkovi za používaný majetek obce.Zřejmě se nestalo,že by obecní majetek byl pronajat někomu zdarma,ale formou služby/obědy/se mu klidně zdarma poskytuje/odpis je jen pakatel/.A teď zpátky k tématu.Je vidět,jak se dá pěkně všechno zkomplikovat,když se melou dva režimy v jednom hrnci.Ono totiž právní očištění závodního stravování ukázalo jediné.Jak bizardní je školní stravování,svázané nesmyslnými regulemi ,na kterých se živí akorát úředníci a starají se,aby někdo náhodou „neukrad“ korunu,ale tratí se miliony.A teď se to mlátí se závodním a to ještě nemluvím o čistém podnikání.To je panečku mela v jednom hrnci.Kdy už někdo konečně řekne dost a bude jen jedno stravování,které si budou řídit lidé na místě a ne někde v Praze nebo na kraji a každý si pěkně zaplatí a kuchyň musí vyjít.Jinak to dopadne jak s regulovaným nájemným,že to nakonec budeme cvakat všichni za ty co papali za 40 Kč.

    • Autor: Karel

      Re: Firma VIS
      Před časem jsem si tady s několika povídal na téma
      hospodaření ve vedlejší činnosti,respektivě,jak je možné,že ŠJ prodává obědy za cca 40 Kč.Stačilo zjistit,že prostě tyto ŠJ neúčtují žádný poplatek zákazníkovi za používaný majetek obce.Zřejmě se nestalo,že by obecní majetek byl pronajat někomu zdarma,ale formou služby/obědy/se mu klidně zdarma poskytuje/odpis je jen pakatel/.A teď zpátky k tématu.Je vidět,jak se dá pěkně všechno zkomplikovat,když se melou dva režimy v jednom hrnci.Ono totiž právní očištění závodního stravování ukázalo jediné.Jak bizardní je školní stravování,svázané nesmyslnými regulemi ,na kterých se živí akorát úředníci a starají se,aby někdo náhodou „neukrad“ korunu,ale tratí se miliony.A teď se to mlátí se závodním a to ještě nemluvím o čistém podnikání.To je panečku mela v jednom hrnci.Kdy už někdo konečně řekne dost a bude jen jedno stravování,které si budou řídit lidé na místě a ne někde v Praze nebo na kraji a každý si pěkně zaplatí a kuchyň musí vyjít.Jinak to dopadne jak s regulovaným nájemným,že to nakonec budeme cvakat všichni za ty co papali za 40 Kč.

    • Autor: Nohatá

      Re: Firma VIS
      Potlesk !!!! Dobrý Karle.

    • Autor: Nohatá

      Re: Firma VIS
      Potlesk !!!! Dobrý Karle.

    • Autor: Nohatá

      Re: Firma VIS
      Potlesk !!!! Dobrý Karle.

    • Autor: Anonymní

      Re: Firma VIS
      Pane Bureši,co že to vlastně budou kontrolní orgány kontrolovat,když máme každá jiný postup a možná i jiný výsledek?Jak se k tomu mohou stavět,když na každé jídelně najdou něco jiného?To je tolik způsobů,jak vést správně účetnictví jídelny?

    • Autor: Anonymní

      Re: Firma VIS
      Pane Bureši,co že to vlastně budou kontrolní orgány kontrolovat,když máme každá jiný postup a možná i jiný výsledek?Jak se k tomu mohou stavět,když na každé jídelně najdou něco jiného?To je tolik způsobů,jak vést správně účetnictví jídelny?

    • Autor: Anonymní

      Re: Firma VIS
      Pane Bureši,co že to vlastně budou kontrolní orgány kontrolovat,když máme každá jiný postup a možná i jiný výsledek?Jak se k tomu mohou stavět,když na každé jídelně najdou něco jiného?To je tolik způsobů,jak vést správně účetnictví jídelny?

    • Autor: Hana

      Re: Firma VIS
      Zbytečné vášně, stručně a jasně se vyjádřila paní Záchová, pan Bureš nám to vysvětluje trochu složitěji,ale v podstatě se stejným výsledkem. Nehledejme problémy zbytečně tam kde nejsou!Postupuju tak jako paní Zachová a nikdy jsem u kontrolních orgánů neměla problém.

    • Autor: Hana

      Re: Firma VIS
      Zbytečné vášně, stručně a jasně se vyjádřila paní Záchová, pan Bureš nám to vysvětluje trochu složitěji,ale v podstatě se stejným výsledkem. Nehledejme problémy zbytečně tam kde nejsou!Postupuju tak jako paní Zachová a nikdy jsem u kontrolních orgánů neměla problém.

    • Autor: Hana

      Re: Firma VIS
      Zbytečné vášně, stručně a jasně se vyjádřila paní Záchová, pan Bureš nám to vysvětluje trochu složitěji,ale v podstatě se stejným výsledkem. Nehledejme problémy zbytečně tam kde nejsou!Postupuju tak jako paní Zachová a nikdy jsem u kontrolních orgánů neměla problém.

    • Autor: Vladimír Bureš

      Re: Firma VIS
      Paní Hana má pravdu – nedělejme z toho vědu. Ale ještě k té předchozí otázce – ano, opravdu existuje v mnoha situacích na školní jídelně více různých způsobů, jak vést evidenci řádně a v souladu se zákonem. A nejen to, dokonce se výsledky těchto evidencí mohou někdy i lišit, a přesto budou vždy správné. To proto, že k řádným účetním postupům patří i takové věci, jako je kalkulace nebo kvalifikovaný odhad. To jsou postupy, které jsou do určité míry závislé na tom, kdo je provádí, jaký přístup zvolí, co v dané věci považuje za podstatné. A k těmto postupům se můžete uchýlit i Vy tehdy, kdy „přesná“ evidence by byla nepřiměřeně nákladná nebo dokonce nemožná (a to je právě v podmínkách ŠJ např. rozdělení nákladů na hlavní a doplňkovou činnost při vaření v jedněch hrncích). A co budou kontrolovat kontrolní orgány? To, co se sami kontrolovat rozhodnou. Ale co je hlavní – oni nebudou kontrolovat Vaše postupy, ale to, zda dodržujete zákony a vyhlášky. Takže postupy si můžete zvolit různé, ale jen a právě Vy pak musíte umět svůj postup před kontrolním orgánem obhájit. Samozřejmě jsou i kontroly, které Vám chtějí mluvit do všeho, např., že musíte dělat dvě výdejky – pak Vám ale musí říci, paragraf, který jste porušili (např. povinnost vést doplňkovou činnost odděleně), a Vy, dobře připraveni, jim pak předvedete nebo vysvětlíte, že i s jedinou výdejkou vedete v účetnictví doplňkovou činnost odděleně v souladu se zákonem. Nedělejme z toho vědu – dělejme věci jednoduše a tak, abychom vždy věděli, co a proč děláme.

    • Autor: Vladimír Bureš

      Re: Firma VIS
      Paní Hana má pravdu – nedělejme z toho vědu. Ale ještě k té předchozí otázce – ano, opravdu existuje v mnoha situacích na školní jídelně více různých způsobů, jak vést evidenci řádně a v souladu se zákonem. A nejen to, dokonce se výsledky těchto evidencí mohou někdy i lišit, a přesto budou vždy správné. To proto, že k řádným účetním postupům patří i takové věci, jako je kalkulace nebo kvalifikovaný odhad. To jsou postupy, které jsou do určité míry závislé na tom, kdo je provádí, jaký přístup zvolí, co v dané věci považuje za podstatné. A k těmto postupům se můžete uchýlit i Vy tehdy, kdy „přesná“ evidence by byla nepřiměřeně nákladná nebo dokonce nemožná (a to je právě v podmínkách ŠJ např. rozdělení nákladů na hlavní a doplňkovou činnost při vaření v jedněch hrncích). A co budou kontrolovat kontrolní orgány? To, co se sami kontrolovat rozhodnou. Ale co je hlavní – oni nebudou kontrolovat Vaše postupy, ale to, zda dodržujete zákony a vyhlášky. Takže postupy si můžete zvolit různé, ale jen a právě Vy pak musíte umět svůj postup před kontrolním orgánem obhájit. Samozřejmě jsou i kontroly, které Vám chtějí mluvit do všeho, např., že musíte dělat dvě výdejky – pak Vám ale musí říci, paragraf, který jste porušili (např. povinnost vést doplňkovou činnost odděleně), a Vy, dobře připraveni, jim pak předvedete nebo vysvětlíte, že i s jedinou výdejkou vedete v účetnictví doplňkovou činnost odděleně v souladu se zákonem. Nedělejme z toho vědu – dělejme věci jednoduše a tak, abychom vždy věděli, co a proč děláme.

    • Autor: Vladimír Bureš

      Re: Firma VIS
      Paní Hana má pravdu – nedělejme z toho vědu. Ale ještě k té předchozí otázce – ano, opravdu existuje v mnoha situacích na školní jídelně více různých způsobů, jak vést evidenci řádně a v souladu se zákonem. A nejen to, dokonce se výsledky těchto evidencí mohou někdy i lišit, a přesto budou vždy správné. To proto, že k řádným účetním postupům patří i takové věci, jako je kalkulace nebo kvalifikovaný odhad. To jsou postupy, které jsou do určité míry závislé na tom, kdo je provádí, jaký přístup zvolí, co v dané věci považuje za podstatné. A k těmto postupům se můžete uchýlit i Vy tehdy, kdy „přesná“ evidence by byla nepřiměřeně nákladná nebo dokonce nemožná (a to je právě v podmínkách ŠJ např. rozdělení nákladů na hlavní a doplňkovou činnost při vaření v jedněch hrncích). A co budou kontrolovat kontrolní orgány? To, co se sami kontrolovat rozhodnou. Ale co je hlavní – oni nebudou kontrolovat Vaše postupy, ale to, zda dodržujete zákony a vyhlášky. Takže postupy si můžete zvolit různé, ale jen a právě Vy pak musíte umět svůj postup před kontrolním orgánem obhájit. Samozřejmě jsou i kontroly, které Vám chtějí mluvit do všeho, např., že musíte dělat dvě výdejky – pak Vám ale musí říci, paragraf, který jste porušili (např. povinnost vést doplňkovou činnost odděleně), a Vy, dobře připraveni, jim pak předvedete nebo vysvětlíte, že i s jedinou výdejkou vedete v účetnictví doplňkovou činnost odděleně v souladu se zákonem. Nedělejme z toho vědu – dělejme věci jednoduše a tak, abychom vždy věděli, co a proč děláme.

    • Autor: Doplňková činnost

      Re: Firma VIS
      Prosím o radu,kolik musite mít nejméně stravníků denně,aby doplňková činnost nebyla ztrátová?

      • Autor: Anonymní

        Re: Firma VIS
        Aby doplňková činnost nebyla ztrátová musíte správně stanovit-vykalkulovat cenu za oběd pro tohoto byť jednoho jediného strávníka. Není to o počtu strávníků, ale o stanovení ceny!

    • Autor: Doplňková činnost

      Re: Firma VIS
      Prosím o radu,kolik musite mít nejméně stravníků denně,aby doplňková činnost nebyla ztrátová?

      • Autor: Anonymní

        Re: Firma VIS
        Aby doplňková činnost nebyla ztrátová musíte správně stanovit-vykalkulovat cenu za oběd pro tohoto byť jednoho jediného strávníka. Není to o počtu strávníků, ale o stanovení ceny!

    • Autor: Doplňková činnost

      Re: Firma VIS
      Prosím o radu,kolik musite mít nejméně stravníků denně,aby doplňková činnost nebyla ztrátová?

      • Autor: Anonymní

        Re: Firma VIS
        Aby doplňková činnost nebyla ztrátová musíte správně stanovit-vykalkulovat cenu za oběd pro tohoto byť jednoho jediného strávníka. Není to o počtu strávníků, ale o stanovení ceny!

Pro přidání komentáře se nejprve přihlaste.

Přihlásit se