Do SPK dávám s koef. 1 pouze to co do fritézy dolévám, tzn. mám fritézu na 20 l, dám nový a doleju behěm smažení 3 l oleje, olej fritovací nepočítám do spotřeby 20 l, každé další smažení započítávám to co doleju. Můžete mít tento olej zvlášť na kartě nebo na konci měsíce, když dáváte nový ručně odečíst s poznámkou, že byl naléván nový olej.
Pokud je olej z frtování bez senzorických změn, nepáchne, není přepálený či jinak nepoužitelný, pak ho po smažení z fritézy přecedíme od napadané strouhanky, přelijeme do hrnce, na poklici napíšeme lístek s datem spotřeby (nejlépe do dvou týdnů) a uložíme do chladicího boxu, kde je 5°C. Při dalším smažení doléváme jen část oleje nového podle potřeby. Koeficient do SK na frit. olej máme také 0,6. Jídelníček plánujeme tak, aby se olej do těch 14 dnů dal spotřebovat, pak ho vylejeme do barelu, odváží nám ho pověřená firma. Z pohledu hygieny v pořádku. My zodpovídáme za jeho kvalitu a možnost dalšího použití.
fritovací olej
Autor: Pavel
fritovací olej
Dobrý den chtěl bych se zeptat jestli se fritovací olej na smažení dá započítat koef. 0,6 je to možné??
Děkuji za odpověd
Autor: tara
Do SPK dávám s koef. 1 pouze to co do fritézy dolévám, tzn. mám fritézu na 20 l, dám nový a doleju behěm smažení 3 l oleje, olej fritovací nepočítám do spotřeby 20 l, každé další smažení započítávám to co doleju. Můžete mít tento olej zvlášť na kartě nebo na konci měsíce, když dáváte nový ručně odečíst s poznámkou, že byl naléván nový olej.
Autor: Pavel
Dobrý den děkuji za info. bohužel naše děvčata mění olej po každém smažení ve fritéze. |Jinak je to dobrý nápad děkuji.
Autor: Pekařka
Pokud je olej z frtování bez senzorických změn, nepáchne, není přepálený či jinak nepoužitelný, pak ho po smažení z fritézy přecedíme od napadané strouhanky, přelijeme do hrnce, na poklici napíšeme lístek s datem spotřeby (nejlépe do dvou týdnů) a uložíme do chladicího boxu, kde je 5°C. Při dalším smažení doléváme jen část oleje nového podle potřeby. Koeficient do SK na frit. olej máme také 0,6. Jídelníček plánujeme tak, aby se olej do těch 14 dnů dal spotřebovat, pak ho vylejeme do barelu, odváží nám ho pověřená firma. Z pohledu hygieny v pořádku. My zodpovídáme za jeho kvalitu a možnost dalšího použití.
Autor: Pekařka
Samozřejmě jídelníček plánujeme tak, aby smažené ryby byly vždy na to druhé smažení, pak už je opravdu třeba olej zlikvidovat.
Autor: Pavel
Srašně moc vám děkuji za pomoc a hodně štěstí