Glutamát
I když glutamát není přímo zakázán ve školních jídelnách, do dobré kuchyně nepatří. Z mnoha důvodů. Negativně ovlivňuje chuťové buňky strávníků, které pak odmítají málo pikantní jídla, ovoce, zeleninu, atd. Dále způsobuje zdravotní problémy strávníkům. POdrobný popis vyšel v knize MUDr.Bukovského Návod na přežití pro muže, což je jediná kniha oficiálně doporučená přímo ministerm zdravotnictví na oficiálních stránkách MZČR. Pokud máte zájem, pošlu info o glutamátu mailem. Téměř všichni výrobci koření nabízejí polévkové a jiné koření právě s glutamátem. Ale konečně se našel osvícený výrobce, který vytvořil polévkové koření VEGA bez glutamátu a inosinátu. Je to vynikající koření za dobrou cenu. Kontaktujte výrobce pana Rojika na www.rojikovokoreni.cz Je velmi ochotný, flexibilní a otevřený vašim požadavkům. Vřele doporučuji za sebe i školní jídelny, které už jeho nové koření vyzkoušely. Zdraví máme jen jedno a pokud je možnost využít nabídky zdravějšího koření, proč to neudělat?
Re: chléb se sádlem
Po pravdě nikdy jsem se s tím to doplňkem k obědu nesetkala.Mě osobně chléb se sádlem a cibulí neuráží,ale samozřejmě jednou za čas a jako svačinu.
Re: Glutamát
Dobrý den,my také používáme vegetu bez glutamátu,bereme ji od jednoho prodejce z Třebíče. Bereme ji už několik let,na dochucování je výborná, jsme MŠ.
Re: Glutamát
Milá Iriz,
Tvůj příspěvek do diskuse je podnětný. Ne všichni však ví, co je to glutamát sodný a jak působí. Stálo by za to požádat redakci tohoto webu o populárně naučný souhrnný článek o této přísadě. Protože máš jak vidět dost podkladů, mohla bys to iniciovat.
Glutamát
Autor: iriz
Glutamát
I když glutamát není přímo zakázán ve školních jídelnách, do dobré kuchyně nepatří. Z mnoha důvodů. Negativně ovlivňuje chuťové buňky strávníků, které pak odmítají málo pikantní jídla, ovoce, zeleninu, atd. Dále způsobuje zdravotní problémy strávníkům. POdrobný popis vyšel v knize MUDr.Bukovského Návod na přežití pro muže, což je jediná kniha oficiálně doporučená přímo ministerm zdravotnictví na oficiálních stránkách MZČR. Pokud máte zájem, pošlu info o glutamátu mailem. Téměř všichni výrobci koření nabízejí polévkové a jiné koření právě s glutamátem. Ale konečně se našel osvícený výrobce, který vytvořil polévkové koření VEGA bez glutamátu a inosinátu. Je to vynikající koření za dobrou cenu. Kontaktujte výrobce pana Rojika na www.rojikovokoreni.cz Je velmi ochotný, flexibilní a otevřený vašim požadavkům. Vřele doporučuji za sebe i školní jídelny, které už jeho nové koření vyzkoušely. Zdraví máme jen jedno a pokud je možnost využít nabídky zdravějšího koření, proč to neudělat?
Autor: ovonka
chléb se sádlem
Zajímal by mě názor paní hygieničky na doplněk oběda: chléb se sádlem a cibulí. Jde o jídelnu základní školy. Děkuji za odpověď.
Autor: hygienička
Re: chléb se sádlem
Po pravdě nikdy jsem se s tím to doplňkem k obědu nesetkala.Mě osobně chléb se sádlem a cibulí neuráží,ale samozřejmě jednou za čas a jako svačinu.
Autor: ved.ŠJ
Re: Glutamát
Dobrý den,my také používáme vegetu bez glutamátu,bereme ji od jednoho prodejce z Třebíče. Bereme ji už několik let,na dochucování je výborná, jsme MŠ.
Autor: Leoš
Re: Glutamát
Milá Iriz,
Tvůj příspěvek do diskuse je podnětný. Ne všichni však ví, co je to glutamát sodný a jak působí. Stálo by za to požádat redakci tohoto webu o populárně naučný souhrnný článek o této přísadě. Protože máš jak vidět dost podkladů, mohla bys to iniciovat.
Autor: Hana2
Re: Glutamát
Když něco nevím, tak si to dám do vyhledávače na Seznamu ….