Přeskočit na obsah

gramáže porcí

  • Autor: Milka

    gramáže porcí
    Prosím o radu. Jako vedoucí nepracuji dlouho a stále narážím na něco, co nevím. Mám staré školní receptury (1980) a receptury teplých pokrmů. Jsou v nich rozdíly, ale obojí se mohou používat.
    Např. školní uvádějí: bramborová kaše – brambory 2100g+mléko 600g+sůl 20g+máslo 80g = průměrná hmotnost 250g.
    Teplé rec. uvádějí: brambory 2100 g +mléko 600g + sůl + máslo = 200g porce pro dospělé.
    Takhle je to skoro u všeho. Co platí? Jak se spočítají gramáže pro jednotlivé kategorie B,C,D ve starých recepturách? Mám používat raději větší množství ze starých receptur nebo menší z nových?
    Děkuji mnohokrát za radu.

Pro přidání komentáře se nejprve přihlaste.

Přihlásit se