Přeskočit na obsah

HACCAP

  • Autor: anuša

    HACCAP
    Dobrý den,prosím jak je to se stanovením kritických bodů a jejich dalším dodržováním, když od 1.4.2010 byla zrušena vyhláška 147/1998 ve znění vyhl.45/2010?děkuji za odpověď

    • Autor: daka

      Re: HACCAP
      Vyhláška o které hovoříte je vyhláškou ministerstva zemědělství a jedná se o zrušení HACCP v mísírnách krmiv. Nařízení sledovat HACCP pro nás vzešlo ze zákonů ministerstva zdravotnictví. Takže sledování výstupů z HACCP musíte nadále zapisovat.

    • Autor: Zdeněk

      Re: HACCAP
      Vyhláška zrušena z důvodu harmonizace národních předpisů z komunitárním právem ES.
      Od r. 2006 při zavádění postupů založených na zásadách HACCP je závazné přímo aplikovatelné Nařízení EP a Rady (ES) č. 852/2004 o hygieně potravin (čl. 5).

    • Autor: hygienička

      Re: HACCAP
      Dobrý den,
      na základě státního zdravotního dozoru …vřele doporučuji kontrolu příruček HACCP, řada z vás má příručky zpracované od firem a ty nekorespondují s podmínkami vašich kuchyní. Zapomínáte, že zchlazujete, zmrazujete atd. ..t.j. nemáte zapracováno do příručky, chybí vám nastavení kritických mezí, nápravná opatření, označení vámi připravených polotovarů atd. Hrozí vám za to sankce (respektive statut.zástupci) …příkaz na místě až 10 000 Kč.

      • Autor: Milada

        Re: HACCAP
        Dobrý večer,moc Vás prosím,zda nemáte nějaký vzor,podle kterého bych si vypracovala kritické body.Jsem krátce v MŠ a nějak tomu nerozumím děkuji.

        • Autor: Zděnda

          Re: HACCAP
          Dobrá příručka je ke stažení na www.npj.cz, dáte: informační centrum-nabídka publíkací- do vyhledávacího políčka napište „zásady“. jsou tam tři. Formuláře vynechte jsou obsaženy v I. a II.
          Zrovna se tím prokousávám a je to dobře srozumitelné, tak snad Vám to pomůže.

Pro přidání komentáře se nejprve přihlaste.

Přihlásit se