Přeskočit na obsah

HACCP

  • Autor: Marta

    HACCP
    Dnes jsem měla kontrolu z krajské hygienické stanice a mám v zápise nedostatečně zpracovanou kontrolu zavedení kontrolních postupů “ oblíbené HACCP „.
    Můžete mě prosím některá poradit co konkrétně a jak podrobně sledujete ? Budu vděčná za každou radu. Děkuji

    • Autor: inka

      Re: HACCP
      Dobrý den, jednou ročně je třeba udělat následný audit na HACCP. Při kontrole mi bylo doporučeno zavést zvláštní sešit, kde já provádím namátkové kontroly – jestli teploty v chladících zařízeních odpovídají naměřeným údajům od kuchařky, teplotu jídla při výdeji,…Zatím to takhle hygieně stačilo, zdravím.

    • Autor: hygienička

      Re: HACCP
      Měla byste si stanovit kontrolu zavedení kontrol. postupů “ oblíbené HACCP “ tzn. vnitřní audit a to minimálně 1x za rok.Většinou provádí jiná vedoucí ŠJ,aby se předešlo „profesní slepotě“ a taky se jedná o pracovníka,který něco ví ohledně provozu stravovacích služeb.

      • Autor: Mir.

        Re: HACCP
        Kde je prosím určeno, že minimálně 1 x ročně? Na dotaz
        na SZÚ, kde naši příručku HACCP zpracovali, nám bylo sděleno, že audit sice být musí, ale nikde není dáno jak často.Děkuji.

        • Autor: hygienička

          Re: HACCP
          Potřeba a povinnost vnitřního auditu
          Možnosti, aby se vedoucí provozovny podíval na situaci ve vlastní provozovně kriticky, jsou omezené a proto je v rámci závazného postupu při provozování a udržování systému HACCP stanovena závazná povinnost jeho ověřování.
          Povinnost provádění vnitřního auditu vychází z požadavku nařízení Evropského parlamentu a Rady ES č. 852/2004 o hygieně potravin, které požaduje pravidelné ověřování, jak jsou dodržovány zásady HACCP a na jejich základě přijatá opatření (kapitola II, článek 5, odst. 1, písm. f. V národní legislativě je požadavek zakotven v § 24, odst. 1, písmeno c) zákona č. 258/2000 Sb. o ochraně veřejného zdraví v platném znění a 602
          vyhl.č.602/2006, kterou se mění vyhláška č. 137/2004 Sb., o hygienických požadavcích na stravovací služby a o zásadách osobní a provozní hygieny při činnostech epidemiologicky závažných
          A vy jako výrobce si sám určít

          • Autor: hygienička

            Re: HACCP
            A vy jako výrobce si sám určíte četnost kontroly – vnitřního auditu. Vycházela jsem z mé praxe t.j. že postačí 1x ročně si ověřit, jinak máte pravdu,že nikde není uvedeno za jak dlouho se vnitř. audit provádí. Pěkný den.

          • Autor: Mir.

            Re: HACCP
            Děkuji.

    • Autor: Ludmila

      Re: HACCP
      Po nám chtěla hygiena změny v HACCP od nového rokud.
      Udělala jsem dodatek k zpracovanému systému HACCP na základě legislativních úprav Vyhláškou 602/2006 Sb. s účinností od 1.1.2007. V současné době mám již vypracované 2 dodatky. Pokud máte zájem, napiště mi adresu a já je Vám pošlu.

      • Autor: Iveta

        Re: HACCP
        Prosím paní Ludmilu o zaslání dodatků k systému HACCP. Moc děkuji. Moje adresa : ms6@quick.cz

      • Autor: Vera

        Re: HACCP
        Paní Ludmila chci Vás požádat o zaslání dodatků na adresu KRALVERA@SEZNAM.CZ moc děkuji a přeji pěkný den.

      • Autor: Iveta 2

        Re: HACCP
        Prosím paní Ludmilu taktéž o zaslání dodatků na adresu:sjtrsice@seznam.cz,Děkuji,Iveta

      • Autor: Pema

        Re: HACCP
        Prosím o zaslání dodatků k zpracování HACCP. Moc děkuji

      • Autor: Dana

        Re: HACCP
        Vážená kolegyně, buďte tak laskavá a pošlete mi prosím Vámi zpracované dodatky k HACCP.
        meil: jidelna@na-zskom.cz Děkuji za laskavost.

      • Autor: Jana

        Re: HACCP
        Dovolím si Vás také požádat o zaslání dodatků.Moc děkuji.

      • Autor: ELKO

        Re: HACCP
        Prosím také o dodatek.Předem děkuji a přeji pěkný den.

      • Autor: Dana

        Re: HACCP
        Ušila jste si na sebe bič,pokud už toho nemáte plné zuby,také bych o dodatky poprosila.
        danica.now@seznam.cz

      • Autor: Dadka

        Re: HACCP
        Prosím o zaslání dodatků dle nové legislatiy k HACCP.

      • Autor: Ilona

        Re: HACCP
        prosím o zaslaní dodatků k HACCP děkuji

      • Autor: Jana

        Re: HACCP
        Paní Ludmilo, prosím o zaslání dodatků k HACCP, které jste nabídla v diskusi na adresu KTULI@seznam.cz. Moc děkuji.

      • Autor: Jája

        Re: HACCP
        Prosím také zaslat dodatky k HACCAPU. Moc děkuji. S pozdravem a přáním krásného dne. jidelnaalesova@volný.cz

      • Autor: vladka

        Re: HACCP
        Vážená paní, též prosím o zaslání dodatku k zpracovanéhu systému HACCP. Děkuji

      • Autor: Maja

        Re: HACCP
        Prosím o zaslání dodatků k HACCPdle nové legislativy.Děkuji

      • Autor: Irena Vostrá

        Re: HACCP
        Dobrý den, řeším stejný problém, po mně chce také hygiena vypracovat dodatek, budu moc ráda, jestli mi ty Vaše pošlete .
        Děkuji a přeji hezký den.

      • Autor: jana

        Re: HACCP
        Prosím o zaslání obou dodatků. Předem děkuji

      • Autor: kudrna

        Re: HACCP
        PROSÍM PANÍ LUDMILU OZASLÁNÍ DOKLADŮ K SYSTÉMU HACCP . DĚKUJI Brezanyjidelna@centrum.cz

      • Autor: Lenik

        Re: HACCP
        Prosím p.Ludmilu o zaslání dodatků. Děkuji.

      • Autor: J.M.

        Re: HACCP
        Pokud ještě nemáte plné zuby odesílání dodatků HACCP, prosím Vás o zaslání na uvedenou adresu. Děkuji předem za ochotu.

      • Autor: ELKO

        Re: HACCP
        Přeji krásný den pokud ještě pracujete a prosila bych také o dodatek k systému HACCP.
        Moc děkuji.

      • Autor: Ivana

        Re: HACCP
        Ahoj,bola bysom rada ,keby si mi poslala tie dodatky.Dík

      • Autor: ilca

        Re: HACCP
        Budte tak laskava a poslete mi take ty dodatky.Dekuji.Ilona

      • Autor: Zuzana

        Re: HACCP
        Poprosim vas o zaslatie dodatku k zpracovanému systému HACCP. zaftanasova@gmail.com

      • Autor: Zdenka

        Re: HACCP
        Prosím o zaslání obou dodatků k HACCP.Mnohokrát děkuji a přeji hezký den. Moje adresa: ZRatajova@seznam.cz

      • Autor: Radka Vyšatová

        Re: HACCP
        Prosím paní Ludmilu také zasllání dodatků k HCCP, moc děkuji. radka.vysatova@seznam.cz

      • Autor: Radka Vyšatová

        Re: HACCP
        Prosím paní Ludmilu také zasllání dodatků k HCCP, moc děkuji. radka.vysatova@seznam.cz

      • Autor: Zuzka

        Re: HACCP
        Dobrý den, měla bych zájem o zaslání vašeho zpracovaného systému HACCP.Začala jsem pracovat jako vedoucí školní jídelny v děts.domově a každá rada je dobrá. Dík Z.

      • Autor: Zdeňka

        Re: HACCP
        Vzkaz pro paní Ludmilu.Dne 6.8.2007 jsem Vás žádala o zaslání dodatků k HACCAPu. Do dnešního dne jste mi je nezaslala.Prosím Vás tedy ještě jednou. Děkuji. Můj e-mail ZRatajova@seznam.cz

      • Autor: Helena

        Re: HACCP
        Vážená paní Ludmilo
        nebylo by nejjednodušší zmíněné dodatky HACCP na stránkách „jídelny“ zveřejnit? Děkuji předem za všechny prosebníky….

      • Autor: Jitka

        Re: HACCP
        Dobrý den, prosím o také o zaslání dodatku k Haccap . Děkuji Vám, Jitka

      • Autor: síbrová

        Re: HACCP
        Paní Ludmilo, prosím o zaslání dodatků k HCCP.
        moc děkuji Eva

      • Autor: Blanka

        Re: HACCP
        I já se připojím a prosím o zaslání dodatků. děkuji

      • Autor: marie

        Re: HACCP
        Prosím o zaslání dodatků na výšeuvedenou adresu,mnohokrát děkuji

      • Autor: marie

        Re: HACCP
        Prosím o zaslání dodatků na výšeuvedenou adresu,mnohokrát děkuji

      • Autor: kokoska 54

        Re: HACCP
        Dobrý den,prosím o zaslání dodatků k HCCP.
        Jsem ráda za každou pomoc a radu. přišla jsem po roce do práce a když najdu někoho ,kdo ochotně druhým pomůže tak to potěší na duši.Moc pracovních úspěchů.děkuji

      • Autor: mamina

        Re: HACCP
        dobry den zacinam prevadzku pohostinstva a tak zbieram info o hccp ak mi viete pomoct bola by som velmi rada keby ste mi nieco poslala -typ na vypracovanie ako to ma vyzerat dakujem lubica

      • Autor: mamina

        Re: HACCP
        dobry den zacinam prevadzku pohostinstva a tak zbieram info o hccp ak mi viete pomoct bola by som velmi rada keby ste mi nieco poslala -typ na vypracovanie ako to ma vyzerat dakujem lubica

      • Autor: Jolana

        Re: HACCP
        Prosín paní Ludmilu o zaslání dodatků k systému HACCP, moje adrasa ja jolananecova@seznam.cz, dějuji

      • Autor: Helena

        Re: HACCP
        Dobrý den.Chtěla bych vás poprosit o zazlání vypracovaných dodatků HACCP. Vůbec si s tím nevím rady a hygiena to odemne požaduje. Předem moc děkuji: Michalčáková

      • Autor: Anna K

        Re: HACCP
        Prosím Vás paní Ludmilo také o zaslání dodatků k systému HACCP. Mockrát děkuji
        moje adresa: daniel.kalvar@volny.cz

      • Autor: Hana

        Re: HACCP
        Přeji hezký den!Chtěla bych též poprosit o zaslání dodatků k HACCP.Moc děkuji.

      • Autor: Hrazdilová

        Re: HACCP
        Vážená paní Ludmilo,
        chci Vás touto cestou požádat o zaslání dodatků
        k HACCP. Právě zpracovávám pro naši soukromou MŠ dokumentaci ke školní jídelně a věřím, že najdu
        inspiraci. Moc děkuji za sebe i naše děti Hrazdilová

      • Autor: Hanka

        Re: HACCP
        prosím rovněž o zaslání dodatku k HACCP.Děkuji předem za ochotu

      • Autor: Liba

        Re: HACCP
        Prosím o zaslání dodatku
        liba.holoubkova@seznam.cz
        Děkuji

        • Autor: Jana

          Re: HACCP
          A já znovu prosím,klikněte si na jméno Ludmila najdete tam její email a nezatěžujte tuto sekci škemráním o dodatek je to tak těžké pochopit?Pro některé jak tak koukám ano.

      • Autor: Veselá

        Re: HACCP
        Dobrý večer,začetla jsem se na na těchto stránkách a našla jsem Váš příspěvek.Jestli by bylo možné poslat Váš dodatek k HACCP.Předem děkuji.A jestli se ještě mohu zeptat jestli sestavujete také jídelníček s výběrem jídel.Nějak nevím jak to vše zkombinovat,aby se splnil SK a aby se vyhovělo strávníkům.Máme ve škole i MŠ.Předem děkuji Veselá mail: katkawolfova@seznam.cz

      • Autor: Stanislava

        Re: HACCP
        Pani Ludmilo, prosím o zaslání Kopie dokladů k systému HACCP. Mockrát děkuji

      • Autor: vanda

        Re: HACCP
        Prosím o zaslaní dodatku k Haccp. děkuji moc. S pozdravem

      • Autor: vanda

        Re: HACCP
        Prosím o zaslaní dodatku k Haccp. děkuji moc. S pozdravem

      • Autor: ivana

        Re: HACCP
        Paní Ludmilo, prosím o zaslání dodatku,který jste zpracovala k systému HACP.Děkuji moje adresa ivankastastna@ seznam.cz

      • Autor: Karešová Radmila

        Re: HACCP
        Prosím, můžete mi poslat Vaše dodatky k nahlédnutí.
        Dík. Radka

    • Autor: Nela

      Re: HACCP
      Prosím o totéž a taky moc děkuji za pomoc. Moje adresa danazi@post.cz

    • Autor: Lída

      Re: HACCP
      Prosím také o zaslání dodatků k HCCP na adresu
      dmms.brno@razdva.cz Děkuji!

    • Autor: lenca

      Re: HACCP
      Dobrý den, i já bych ráda zneužila laskavosti paní Ludmily a požádala o zaslání dodatků na mail jidelna@zskrupka.cz. Moc děkuji a přeji krásný slunný den

    • Autor: Ivana

      Re: HACCP
      Prosím také o zaslání dodatků k HACCP a předem moc a moc děkuji!

    • Autor: olina

      Re: HACCP
      Moc ráda bych od vás taky dostala dodatky k HACCP.Předem Vám moc děkuji
      blazenabizova@centrum.cz

    • Autor: jarka

      Re: HACCP
      Paní Ludmilo, prosím Vás také o zaslání dodatků k HACCP. Předem děkuji:
      mail: jidelna.zskomenskeho@seznam.cz

      • Autor: Jarmila

        Re: HACCP
        Prosím též o zaslání dodatků k HACCP,mnohokrát děkuji e-mail: kristufkova@zsdb.cz

    • Autor: Herman

      Re: HACCP
      Připojuji se k prosbě o zaslání HACCp

    • Autor: marie

      Re: HACCP
      Také prosím o zaslání dodatků ZSSJNOVE VESELI@SEZNAM.CZ
      Předem moc děkuji.

    • Autor: Nela

      Re: HACCP
      Moc děkuji p. Ludmile za zaslání dodatků.

    • Autor: Libča

      Re: HACCP
      Prosím o zaslání dodatků k HACCP. Přeji příjemný týden a děkuji. kuchyn@zsmb.cz

    • Autor: Zdena

      Re: HACCP
      Prosím paní kolegyně zašlete mi dodatky k HACCP na adresu : skolni.j@seznam.cz Moc děkuji a přeji hezký den.

    • Autor: Marta

      Re: HACCP
      Také prosím o zaslání dodatků:
      zsmsmistrovice@seznam.cz
      Moc děkuji

    • Autor: ????

      Re: HACCP
      To snad stačí. Klepněte si na „od“ a přímo napište TÉ OSOBĚ o její napsaný dodatek. Má tam meilovou adresu. To, co tu předvádíte je hrůza.

      • Autor: Lída

        Re: HACCP
        Nevím, proč hrůza. Ne každý má informace, jak zacházet s počítačem. Já znám jen postupy, které někde odkoukám, nebo vyžebrám. Je mi 53 let a nikdy jsem nebyla na žádném kurzu, tak postupuji podle toho, kam sahají moje znalosti.

      • Autor: Alena

        Re: HACCP
        Souhlasím s předešlým příspěvkem. Co také zapojit trochu vlastní hlavu?

      • Autor: lenča

        Re: HACCP
        Pro anonymního pisatele!
        No to nevím proč se rozčilujete. Od toho tady ten server je abychom si mohli poradit nebo pomoct. Ne každý má možnost se spojit přímo s pisatelem rady, záleží jaké má počítačové vybavení atd. Ale aspoň se nebojíme podepsat. Hezký den

    • Autor: Dadka

      Re: HACCP
      Prosím o zaslání dodatků k HACCP dle nové legislativy.

    • Autor: L_mat

      Re: HACCP
      Prosím také o zaslání dodatků k HACCP na adresu lucie.matouskova@centrum.cz Děkuji

      • Autor: Romana

        Re: HACCP
        Nechali jste si někdo ve svém zařízení udělat od nějaké firmy „vnější audit“ na HACCP. Zajímala by mě řádově cena.
        Děkuji

        • Autor: Mir.

          Re: HACCP
          Audit jsme si nechali udělat od Státního zdravotního ústavu
          za cca 3000,- za provozovnu. Je to z roku 05, možná jsou
          dnes taxy jiné.

    • Autor: Lenik

      Re: HACCP
      Nedávno jsem mluvila s kolegyní, která pracuje na domově důchodců. Měla tam kontrolu z krajské hygieny. Bylo jí řečeno, že každá pracocnice provozu ve stravování musí mít proškolení s hygienického minima. Toto ptoškolení provádí odborná pracovnice, která toto zapíše do zdravotního průkazu. Toto proškolení se musí pravidelně obnovovat a nesmí ho provádět vedoucí pracovník. Můžete mi někdo prosím poradit jak je do ve školních jídelnách? Děkuji.

      • Autor: Blanka

        Re: HACCP
        Odpověděla jsem Vám na Váš e-mail.

      • Autor: Evča 1

        Re: HACCP
        Každý rok ho moje děvčata absolvují na KHS. Poplatek je 100 Kč. Dostanou potvrzení o absolvování, který zakládám ke zdravotním průkazům. Pěkný den.

        • Autor: Vivi

          Re: HACCP
          Krajská hygienická stanice jako kontrolní orgán není oprávněna školit, mohou pouze SZÚ. Otázkou je, zda toto není střet zájmů a jakou má tento postup váhu. Kontrolní orgán tedy školí a sám si školení kontroluje. To lze pouze v naší republice. Pokud s tímto postupem souhlasíte, provozujte jej i nadále.

          • Autor: Evča 1

            Re: HACCP
            KHS pouze poskytuje prostory ke školení. Omlouvám se, zapomněla jsem to tam dopsat. 🙂

    • Autor: Lucka

      Re: HACCP
      Dobrý den,
      mohla bych také poprosit o zasláíní dodatku k HACCP ?
      Předem moc děkuji Lucka.

    • Autor: jana

      Re: HACCP
      Taktéž prosím o zaslání dodatků HACCP moc děkuji

    • Autor: Zdenka

      Re: HACCP
      Prosím o zaslání dodotaků HACCP: Děkuji moc
      hudom @volny.cz

    • Autor: alena

      Re: HACCP
      Moc prosím o zaslání dodatků HACCP. Děkuji

    • Autor: Marie

      Re: HACCP
      Dobrý paní Heleno, prosím o zaslání dodatku
      k HACCP. Děkuji Marie

      • Autor: Petra

        Re: HACCP
        Prosím rovněž o zaslání dodatků na adresu : p.kovacova@email.cz.

        Děkuji a přeji pěkný den.

    • Autor: vedoucí

      Re: HACCP
      Prosím taktéž o zaslání dodatků k HACCP. Srdečné díky

    • Autor: pavka

      Re: HACCP
      moc prosím o zaslání dodatků HACCP, předem děkuji a přeji hezký den.

    • Autor: Anna

      Re: HACCP
      Dobrý den paní Ludmilo,
      koukám,že těch žádostí bylo mnoho.Doufám, že Vaše nabídka ještě platí.Proto prosím také o zaslání Vašich dodatků.Má adresa: vyhnalkova@dic-saop.cz.Moc děkuji a přeji mnoho úspěchů ve Vaší práci.Anna

    • Autor: nová vedoucí

      Re: HACCP
      Chtěla jsem se zeptat jestli někdo z vás má zkušenosti s pracovnicemi hygieny na mělnicku.Jsem začínající vedoucí, abych jen věděla.Děkujii

    • Autor: Romča

      Re: HACCP
      Dobrý den paní Ludmilo,chtěla bych Vás požádat o zaslání dodatků HACCP.Na adresu: adamcova.romana@seznam.cz Děkuji předem

    • Autor: Jolana

      Re: HACCP
      Volání o pomoc!!!!!
      Právě jsem nastoupila no funkce vedoucí ŠJ v MŠ a jsem úplně bezradná. Nevím si vůbec rady s systémem HACCP. Systém je tu ve stručnosti zaveden, ale průběžné kontroly, ani žádné zápisy už tu nejsou. Slitujte se někdo prosím a zašlete nějaký mustr, jak dále zapisovat, jak čato, atd. Děkuji

      • Autor: alfy

        Re: HACCP
        Zvolte si jeden kritický bod. U nás je stále alespoň jeden vyžadován. A ten sledujte a zapisujte. Například měření teplot během výdeje nebo přejímka zboží – lhůty atp. Jinak si přílišným zapisováním nekomplikujte život. Lépe než zapisovat je „hlídat“ kuchařky i samu sebe, zda dodržujete zásady hygieny v praxi. Papír snese všechno. Rozumná hygieničky vám pak při kontrole sama řekne, co vám ještě chybí. Mnoho zdaru a pevné nervy do začátků.

    • Autor: hanka

      Re: HACCP
      Dobrý den, mohla bych požádat o zaslání dodatku k systému HACCP. Děkuji

    • Autor: hanka

      Re: HACCP
      Dobrý den paní Ludmilo,chtěla bych Vás požádat o zaslání dodatků HACCP.Děkuji
      hana.sytarova@centrum.cz

    • Autor: maja

      Re: HACCP
      Dobrý den,Paní Ludmilo prosím pošlete mně dodatek K HCCP,který máte zpracovaný.Můj email Marie@saratova.seznam.cz.mnohokrát děkuji a přeji hezký den.

    • Autor: Jana

      Re: HACCP
      Prosím všechny vedoucí,které stále žádají paní Ludmilu o zaslání dodatku k HACCP nechť si kliknou na jméno Ludmila tam se jim zjeví její email adresa a poprosí o pomoc.Stále sleduji diskusní nové příspěvky a než sjedu kurzorem dolů není tam nic nového ,ale žádost o dodatek, tímto bych také prosila moderátora o výmaz těchto žádostí a úpravu této sekce děkuji všem za pochopení.

      • Autor: Helenka

        Re: HACCP
        Já také nechci dodatek k HACCP. Jsem vzdělaná v oboru, rozumím tomu a už dávno jsem si kritické body předělala. Určitě jste všichni též odborníci na svých místech a dokážete si poradit. Kliknout na jméno navrhoval již někdo hodně příspěvků výše. Bohužel marně.

    • Autor: Jana

      Re: HACCP
      Moderátor prý pracuje i o prázdninách,ale asi je momentálně na dovolené,že to tady nevidí.

      • Autor: janina

        Re: HACCP
        Ano, to se nevidí, je to tady jak kolovrátek. Bože, připadájí mi některé dámy výše trochu omezené.

        • Autor: Evča 1

          Re: HACCP
          Ale no tak, tak se někdo zeptal. Vy jste kočky nikdy nepotřebovaly pomoci? Ne každý dělá ve školství roky nebo nemá známou, která mu s tím pomůže. Tak se usmějte. Vždyť jiných problémů máme habaděj. 🙂

    • Autor: Jana

      Re: HACCP
      Nemám nic proti pomoci Evčo1,ale co tady zase předvedla Hanka něco málo po deváté,když to tu probíráme od včerejška, opravdu jako kolovrátek,proč se takových jednoduchých vedoucích zastáváte ať jde třeba ke smetáku.Kliknu v domění ,že je zde nový příspěvek a zase to samé nemám slov.

      • Autor: Alena

        Re: HACCP
        Jano, máte naprostou pravdu. Po prázdninách jsem se vrátila na portál Jídelen v domnění, že se konečně dozvím něco nového a je to opravdu jako ten kolovrátek. Já si myslím, že některé kolegyně
        jsou líné zapnout mozkové závity a také něco vymyslet samy. Kritické body, když začínaly, tak také byly novinka, ale ve spolupráci s kolegyněmi z okolních škol jsme si je vypracovaly samy(nač platit drahý program).To samé je i s těmi slavnými dodatky. Lituji jen paní Ludmilu.

    • Autor: Lenka

      Re: HACCP
      Vidím,že krit.body jsou stále „oblíbené“.
      Je pravda,že dodatků a auditu jsem poslala nesčetně.ale je pravda,že jsem informace získala na školení ved.kuchyně,které je jednou za rok i ze změnami vyhlášek.Myslím,že školení je dostatek,jen se informovat!Kritické body jsem si upravila podle potřeby a měříme pouze teplotu- jednou při výdeji.Skladnice si měří lednice a mrazáky.Nemám žádný problém denně toto řešit, ani nevidím potřebu.Nehledám v tom žádný problém,stejně se vše denně opakuje.Na internetu je spousta informací (třeba řád jídelny i kuchyně )stačí zase jen opravit pro sebe.Audit je každý rok stejný a dodatek je podle nové vyhlášky(doba výdeje,teplota atd.)stačí opsat a založit ke krit.bodům.Nevidím v tom žádný problém.L.

      • Autor: hygienička

        Re: HACCP
        Vážené vedoucí,
        jistě mi prominete anebo mi „vyčiníte“, ale jste schopné mluvit o HACCP, který jste samy nesestavily, ale jen přebraly od někoho?Nic ve zlém řada z vás neví o čem je řeč.Nemějte mi to za zlé.Ráda si přečtu vaše reakce.

        • Autor: Alena

          Re: HACCP
          A právě o tom to je a proto nejen mně, ale i jiným kolegyním vadí to, že některé z nás zatěžují tuto diskuzi neustále se opakujícími žádostmi o přeposlání čehosi, co vůbec nemusí dopovídat podmínkám v jiných provozech.

    • Autor: kuchařka

      Re: HACCP
      Paní Ludmila se tu objevila pouze 1x (6.6.07)-dokonale se jí podařilo znehodnotit diskusi-myslím, že ji dnešním dnem můžeme považovat za propuštěnou či nezvěstnou-hlavně neposílejte dotaz na“ dodatky HCCPů- stejně nic nedostanete….

    • Autor: Helenka

      Re: HACCP
      Zase nahoře začínají blbnout s dodatkama na HACCP.

    • Autor: Janaj

      Re: HACCP
      Taky jsem se opět nachytala v domění ,že je zde nějaký podstatný příspěvek.Běžte do háje žádejte, pomocí emailů

    • Autor: věra

      Re: HACCP
      dodatek, který ta paní nabízí, je zpracovaný pro její provozovnu, nikoliv paušalně pro všechny. zdravím vVěra Malá

    • Autor: Lenka

      Re: HACCP
      Dneska jsem měla kontrolu z hygienické stanice.Bylo mi doporučeno provést audit,takže potřebuji hodnou paní vedoucí z nějaké školní jídelny,která by byla ochotná mi s ním pomoci.Jsme školní jídelna z Ivančic.Děkuji moc a přeji hezký den.

    • Autor: Leonardo

      Re: HACCP
      Úhelným kamenem všech problémů je snaha přijít k vnitřním předpisům (nejen ve školním stravování) nějakým externím způsobem (stažením, opsáním, zakoupením) a myslet si, že je vše v okeju „na věčné časy“.
      Tak se v životě nedostanete ke schopnosti systém důkladně pochopit, učinit ho užitečným a zejména ho aktualizovat.
      Ano, je samozřejmě možné využít vzoru, ale jen pro sestavení prvotní kostry. Další zpracování, zejména aktualizace a reakce ne změnu legislativních a provozních podmínek už musí být vlastní studium a práce. A do té – jak vypadá diskuse – se málokomu chce.

    • Autor: Evča 1

      Re: HACCP
      Také jsem si nechala poradit, a podle vzoru si vše upravila pro náš provoz. Ono, někdy člověk neví jak do toho a pak EJHLE, stačí se podívat a hned ví jak 🙂

    • Autor: Anka

      Re: HACCP
      Prosím o pomoc,
      jsem na mateřské dovolené a tak jsem byla požádána o to , zda bych nedělala vedoucí šj, mám teď prý dost času … a tak to hravě zvládnu. vedu tabulky kritických bodů, ale nemám zpracovanou takou tu omáčku okolo – proto, prosím, pošlete mi někdo mustr, podle kterého bych si to mohla upravit. moc moc děkuji.

Pro přidání komentáře se nejprve přihlaste.

Přihlásit se