HACCP
Dnes jsem měla kontrolu z krajské hygienické stanice a mám v zápise nedostatečně zpracovanou kontrolu zavedení kontrolních postupů “ oblíbené HACCP „.
Můžete mě prosím některá poradit co konkrétně a jak podrobně sledujete ? Budu vděčná za každou radu. Děkuji
Re: HACCP
Dobrý den, jednou ročně je třeba udělat následný audit na HACCP. Při kontrole mi bylo doporučeno zavést zvláštní sešit, kde já provádím namátkové kontroly – jestli teploty v chladících zařízeních odpovídají naměřeným údajům od kuchařky, teplotu jídla při výdeji,…Zatím to takhle hygieně stačilo, zdravím.
Re: HACCP
Měla byste si stanovit kontrolu zavedení kontrol. postupů “ oblíbené HACCP “ tzn. vnitřní audit a to minimálně 1x za rok.Většinou provádí jiná vedoucí ŠJ,aby se předešlo „profesní slepotě“ a taky se jedná o pracovníka,který něco ví ohledně provozu stravovacích služeb.
Re: HACCP
Kde je prosím určeno, že minimálně 1 x ročně? Na dotaz
na SZÚ, kde naši příručku HACCP zpracovali, nám bylo sděleno, že audit sice být musí, ale nikde není dáno jak často.Děkuji.
Re: HACCP
Potřeba a povinnost vnitřního auditu
Možnosti, aby se vedoucí provozovny podíval na situaci ve vlastní provozovně kriticky, jsou omezené a proto je v rámci závazného postupu při provozování a udržování systému HACCP stanovena závazná povinnost jeho ověřování.
Povinnost provádění vnitřního auditu vychází z požadavku nařízení Evropského parlamentu a Rady ES č. 852/2004 o hygieně potravin, které požaduje pravidelné ověřování, jak jsou dodržovány zásady HACCP a na jejich základě přijatá opatření (kapitola II, článek 5, odst. 1, písm. f. V národní legislativě je požadavek zakotven v § 24, odst. 1, písmeno c) zákona č. 258/2000 Sb. o ochraně veřejného zdraví v platném znění a 602
vyhl.č.602/2006, kterou se mění vyhláška č. 137/2004 Sb., o hygienických požadavcích na stravovací služby a o zásadách osobní a provozní hygieny při činnostech epidemiologicky závažných
A vy jako výrobce si sám určít
Re: HACCP
A vy jako výrobce si sám určíte četnost kontroly – vnitřního auditu. Vycházela jsem z mé praxe t.j. že postačí 1x ročně si ověřit, jinak máte pravdu,že nikde není uvedeno za jak dlouho se vnitř. audit provádí. Pěkný den.
Autor: Mir.
Re: HACCP
Děkuji.
Autor: Ludmila
Re: HACCP
Po nám chtěla hygiena změny v HACCP od nového rokud.
Udělala jsem dodatek k zpracovanému systému HACCP na základě legislativních úprav Vyhláškou 602/2006 Sb. s účinností od 1.1.2007. V současné době mám již vypracované 2 dodatky. Pokud máte zájem, napiště mi adresu a já je Vám pošlu.
Re: HACCP
Dobrý den, řeším stejný problém, po mně chce také hygiena vypracovat dodatek, budu moc ráda, jestli mi ty Vaše pošlete .
Děkuji a přeji hezký den.
Re: HACCP
Dobrý den, měla bych zájem o zaslání vašeho zpracovaného systému HACCP.Začala jsem pracovat jako vedoucí školní jídelny v děts.domově a každá rada je dobrá. Dík Z.
Re: HACCP
Vzkaz pro paní Ludmilu.Dne 6.8.2007 jsem Vás žádala o zaslání dodatků k HACCAPu. Do dnešního dne jste mi je nezaslala.Prosím Vás tedy ještě jednou. Děkuji. Můj e-mail ZRatajova@seznam.cz
Re: HACCP
Dobrý den,prosím o zaslání dodatků k HCCP.
Jsem ráda za každou pomoc a radu. přišla jsem po roce do práce a když najdu někoho ,kdo ochotně druhým pomůže tak to potěší na duši.Moc pracovních úspěchů.děkuji
Re: HACCP
dobry den zacinam prevadzku pohostinstva a tak zbieram info o hccp ak mi viete pomoct bola by som velmi rada keby ste mi nieco poslala -typ na vypracovanie ako to ma vyzerat dakujem lubica
Re: HACCP
dobry den zacinam prevadzku pohostinstva a tak zbieram info o hccp ak mi viete pomoct bola by som velmi rada keby ste mi nieco poslala -typ na vypracovanie ako to ma vyzerat dakujem lubica
Re: HACCP
Dobrý den.Chtěla bych vás poprosit o zazlání vypracovaných dodatků HACCP. Vůbec si s tím nevím rady a hygiena to odemne požaduje. Předem moc děkuji: Michalčáková
Re: HACCP
Vážená paní Ludmilo,
chci Vás touto cestou požádat o zaslání dodatků
k HACCP. Právě zpracovávám pro naši soukromou MŠ dokumentaci ke školní jídelně a věřím, že najdu
inspiraci. Moc děkuji za sebe i naše děti Hrazdilová
Re: HACCP
A já znovu prosím,klikněte si na jméno Ludmila najdete tam její email a nezatěžujte tuto sekci škemráním o dodatek je to tak těžké pochopit?Pro některé jak tak koukám ano.
Re: HACCP
Dobrý večer,začetla jsem se na na těchto stránkách a našla jsem Váš příspěvek.Jestli by bylo možné poslat Váš dodatek k HACCP.Předem děkuji.A jestli se ještě mohu zeptat jestli sestavujete také jídelníček s výběrem jídel.Nějak nevím jak to vše zkombinovat,aby se splnil SK a aby se vyhovělo strávníkům.Máme ve škole i MŠ.Předem děkuji Veselá mail: katkawolfova@seznam.cz
Re: HACCP
Dobrý den, i já bych ráda zneužila laskavosti paní Ludmily a požádala o zaslání dodatků na mail jidelna@zskrupka.cz. Moc děkuji a přeji krásný slunný den
Re: HACCP
Nevím, proč hrůza. Ne každý má informace, jak zacházet s počítačem. Já znám jen postupy, které někde odkoukám, nebo vyžebrám. Je mi 53 let a nikdy jsem nebyla na žádném kurzu, tak postupuji podle toho, kam sahají moje znalosti.
Re: HACCP
Pro anonymního pisatele!
No to nevím proč se rozčilujete. Od toho tady ten server je abychom si mohli poradit nebo pomoct. Ne každý má možnost se spojit přímo s pisatelem rady, záleží jaké má počítačové vybavení atd. Ale aspoň se nebojíme podepsat. Hezký den
Re: HACCP
Nedávno jsem mluvila s kolegyní, která pracuje na domově důchodců. Měla tam kontrolu z krajské hygieny. Bylo jí řečeno, že každá pracocnice provozu ve stravování musí mít proškolení s hygienického minima. Toto ptoškolení provádí odborná pracovnice, která toto zapíše do zdravotního průkazu. Toto proškolení se musí pravidelně obnovovat a nesmí ho provádět vedoucí pracovník. Můžete mi někdo prosím poradit jak je do ve školních jídelnách? Děkuji.
Re: HACCP
Každý rok ho moje děvčata absolvují na KHS. Poplatek je 100 Kč. Dostanou potvrzení o absolvování, který zakládám ke zdravotním průkazům. Pěkný den.
Re: HACCP
Krajská hygienická stanice jako kontrolní orgán není oprávněna školit, mohou pouze SZÚ. Otázkou je, zda toto není střet zájmů a jakou má tento postup váhu. Kontrolní orgán tedy školí a sám si školení kontroluje. To lze pouze v naší republice. Pokud s tímto postupem souhlasíte, provozujte jej i nadále.
Re: HACCP
Dobrý den paní Ludmilo,
koukám,že těch žádostí bylo mnoho.Doufám, že Vaše nabídka ještě platí.Proto prosím také o zaslání Vašich dodatků.Má adresa: vyhnalkova@dic-saop.cz.Moc děkuji a přeji mnoho úspěchů ve Vaší práci.Anna
Re: HACCP
Volání o pomoc!!!!!
Právě jsem nastoupila no funkce vedoucí ŠJ v MŠ a jsem úplně bezradná. Nevím si vůbec rady s systémem HACCP. Systém je tu ve stručnosti zaveden, ale průběžné kontroly, ani žádné zápisy už tu nejsou. Slitujte se někdo prosím a zašlete nějaký mustr, jak dále zapisovat, jak čato, atd. Děkuji
Re: HACCP
Zvolte si jeden kritický bod. U nás je stále alespoň jeden vyžadován. A ten sledujte a zapisujte. Například měření teplot během výdeje nebo přejímka zboží – lhůty atp. Jinak si přílišným zapisováním nekomplikujte život. Lépe než zapisovat je „hlídat“ kuchařky i samu sebe, zda dodržujete zásady hygieny v praxi. Papír snese všechno. Rozumná hygieničky vám pak při kontrole sama řekne, co vám ještě chybí. Mnoho zdaru a pevné nervy do začátků.
Re: HACCP
Prosím všechny vedoucí,které stále žádají paní Ludmilu o zaslání dodatku k HACCP nechť si kliknou na jméno Ludmila tam se jim zjeví její email adresa a poprosí o pomoc.Stále sleduji diskusní nové příspěvky a než sjedu kurzorem dolů není tam nic nového ,ale žádost o dodatek, tímto bych také prosila moderátora o výmaz těchto žádostí a úpravu této sekce děkuji všem za pochopení.
Re: HACCP
Já také nechci dodatek k HACCP. Jsem vzdělaná v oboru, rozumím tomu a už dávno jsem si kritické body předělala. Určitě jste všichni též odborníci na svých místech a dokážete si poradit. Kliknout na jméno navrhoval již někdo hodně příspěvků výše. Bohužel marně.
Re: HACCP
Ale no tak, tak se někdo zeptal. Vy jste kočky nikdy nepotřebovaly pomoci? Ne každý dělá ve školství roky nebo nemá známou, která mu s tím pomůže. Tak se usmějte. Vždyť jiných problémů máme habaděj. 🙂
Re: HACCP
Nemám nic proti pomoci Evčo1,ale co tady zase předvedla Hanka něco málo po deváté,když to tu probíráme od včerejška, opravdu jako kolovrátek,proč se takových jednoduchých vedoucích zastáváte ať jde třeba ke smetáku.Kliknu v domění ,že je zde nový příspěvek a zase to samé nemám slov.
Re: HACCP
Jano, máte naprostou pravdu. Po prázdninách jsem se vrátila na portál Jídelen v domnění, že se konečně dozvím něco nového a je to opravdu jako ten kolovrátek. Já si myslím, že některé kolegyně
jsou líné zapnout mozkové závity a také něco vymyslet samy. Kritické body, když začínaly, tak také byly novinka, ale ve spolupráci s kolegyněmi z okolních škol jsme si je vypracovaly samy(nač platit drahý program).To samé je i s těmi slavnými dodatky. Lituji jen paní Ludmilu.
Re: HACCP
Vidím,že krit.body jsou stále „oblíbené“.
Je pravda,že dodatků a auditu jsem poslala nesčetně.ale je pravda,že jsem informace získala na školení ved.kuchyně,které je jednou za rok i ze změnami vyhlášek.Myslím,že školení je dostatek,jen se informovat!Kritické body jsem si upravila podle potřeby a měříme pouze teplotu- jednou při výdeji.Skladnice si měří lednice a mrazáky.Nemám žádný problém denně toto řešit, ani nevidím potřebu.Nehledám v tom žádný problém,stejně se vše denně opakuje.Na internetu je spousta informací (třeba řád jídelny i kuchyně )stačí zase jen opravit pro sebe.Audit je každý rok stejný a dodatek je podle nové vyhlášky(doba výdeje,teplota atd.)stačí opsat a založit ke krit.bodům.Nevidím v tom žádný problém.L.
Re: HACCP
Vážené vedoucí,
jistě mi prominete anebo mi „vyčiníte“, ale jste schopné mluvit o HACCP, který jste samy nesestavily, ale jen přebraly od někoho?Nic ve zlém řada z vás neví o čem je řeč.Nemějte mi to za zlé.Ráda si přečtu vaše reakce.
Re: HACCP
A právě o tom to je a proto nejen mně, ale i jiným kolegyním vadí to, že některé z nás zatěžují tuto diskuzi neustále se opakujícími žádostmi o přeposlání čehosi, co vůbec nemusí dopovídat podmínkám v jiných provozech.
Re: HACCP
Paní Ludmila se tu objevila pouze 1x (6.6.07)-dokonale se jí podařilo znehodnotit diskusi-myslím, že ji dnešním dnem můžeme považovat za propuštěnou či nezvěstnou-hlavně neposílejte dotaz na“ dodatky HCCPů- stejně nic nedostanete….
Re: HACCP
Dneska jsem měla kontrolu z hygienické stanice.Bylo mi doporučeno provést audit,takže potřebuji hodnou paní vedoucí z nějaké školní jídelny,která by byla ochotná mi s ním pomoci.Jsme školní jídelna z Ivančic.Děkuji moc a přeji hezký den.
Re: HACCP
Úhelným kamenem všech problémů je snaha přijít k vnitřním předpisům (nejen ve školním stravování) nějakým externím způsobem (stažením, opsáním, zakoupením) a myslet si, že je vše v okeju „na věčné časy“.
Tak se v životě nedostanete ke schopnosti systém důkladně pochopit, učinit ho užitečným a zejména ho aktualizovat.
Ano, je samozřejmě možné využít vzoru, ale jen pro sestavení prvotní kostry. Další zpracování, zejména aktualizace a reakce ne změnu legislativních a provozních podmínek už musí být vlastní studium a práce. A do té – jak vypadá diskuse – se málokomu chce.
Re: HACCP
Také jsem si nechala poradit, a podle vzoru si vše upravila pro náš provoz. Ono, někdy člověk neví jak do toho a pak EJHLE, stačí se podívat a hned ví jak 🙂
Re: HACCP
Prosím o pomoc,
jsem na mateřské dovolené a tak jsem byla požádána o to , zda bych nedělala vedoucí šj, mám teď prý dost času … a tak to hravě zvládnu. vedu tabulky kritických bodů, ale nemám zpracovanou takou tu omáčku okolo – proto, prosím, pošlete mi někdo mustr, podle kterého bych si to mohla upravit. moc moc děkuji.
HACCP
Autor: Marta
HACCP
Dnes jsem měla kontrolu z krajské hygienické stanice a mám v zápise nedostatečně zpracovanou kontrolu zavedení kontrolních postupů “ oblíbené HACCP „.
Můžete mě prosím některá poradit co konkrétně a jak podrobně sledujete ? Budu vděčná za každou radu. Děkuji
Autor: inka
Re: HACCP
Dobrý den, jednou ročně je třeba udělat následný audit na HACCP. Při kontrole mi bylo doporučeno zavést zvláštní sešit, kde já provádím namátkové kontroly – jestli teploty v chladících zařízeních odpovídají naměřeným údajům od kuchařky, teplotu jídla při výdeji,…Zatím to takhle hygieně stačilo, zdravím.
Autor: hygienička
Re: HACCP
Měla byste si stanovit kontrolu zavedení kontrol. postupů “ oblíbené HACCP “ tzn. vnitřní audit a to minimálně 1x za rok.Většinou provádí jiná vedoucí ŠJ,aby se předešlo „profesní slepotě“ a taky se jedná o pracovníka,který něco ví ohledně provozu stravovacích služeb.
Autor: Mir.
Re: HACCP
Kde je prosím určeno, že minimálně 1 x ročně? Na dotaz
na SZÚ, kde naši příručku HACCP zpracovali, nám bylo sděleno, že audit sice být musí, ale nikde není dáno jak často.Děkuji.
Autor: hygienička
Re: HACCP
Potřeba a povinnost vnitřního auditu
Možnosti, aby se vedoucí provozovny podíval na situaci ve vlastní provozovně kriticky, jsou omezené a proto je v rámci závazného postupu při provozování a udržování systému HACCP stanovena závazná povinnost jeho ověřování.
Povinnost provádění vnitřního auditu vychází z požadavku nařízení Evropského parlamentu a Rady ES č. 852/2004 o hygieně potravin, které požaduje pravidelné ověřování, jak jsou dodržovány zásady HACCP a na jejich základě přijatá opatření (kapitola II, článek 5, odst. 1, písm. f. V národní legislativě je požadavek zakotven v § 24, odst. 1, písmeno c) zákona č. 258/2000 Sb. o ochraně veřejného zdraví v platném znění a 602
vyhl.č.602/2006, kterou se mění vyhláška č. 137/2004 Sb., o hygienických požadavcích na stravovací služby a o zásadách osobní a provozní hygieny při činnostech epidemiologicky závažných
A vy jako výrobce si sám určít
Autor: hygienička
Re: HACCP
A vy jako výrobce si sám určíte četnost kontroly – vnitřního auditu. Vycházela jsem z mé praxe t.j. že postačí 1x ročně si ověřit, jinak máte pravdu,že nikde není uvedeno za jak dlouho se vnitř. audit provádí. Pěkný den.
Autor: Mir.
Re: HACCP
Děkuji.
Autor: Ludmila
Re: HACCP
Po nám chtěla hygiena změny v HACCP od nového rokud.
Udělala jsem dodatek k zpracovanému systému HACCP na základě legislativních úprav Vyhláškou 602/2006 Sb. s účinností od 1.1.2007. V současné době mám již vypracované 2 dodatky. Pokud máte zájem, napiště mi adresu a já je Vám pošlu.
Autor: Iveta
Re: HACCP
Prosím paní Ludmilu o zaslání dodatků k systému HACCP. Moc děkuji. Moje adresa : ms6@quick.cz
Autor: Vera
Re: HACCP
Paní Ludmila chci Vás požádat o zaslání dodatků na adresu KRALVERA@SEZNAM.CZ moc děkuji a přeji pěkný den.
Autor: Iveta 2
Re: HACCP
Prosím paní Ludmilu taktéž o zaslání dodatků na adresu:sjtrsice@seznam.cz,Děkuji,Iveta
Autor: Pema
Re: HACCP
Prosím o zaslání dodatků k zpracování HACCP. Moc děkuji
Autor: Pema
Re: HACCP
Omlouvám se nenapsala jsem adresu :MHnevkovska@seznam.cz
Autor: Dana
Re: HACCP
Vážená kolegyně, buďte tak laskavá a pošlete mi prosím Vámi zpracované dodatky k HACCP.
meil: jidelna@na-zskom.cz Děkuji za laskavost.
Autor: Jana
Re: HACCP
Dovolím si Vás také požádat o zaslání dodatků.Moc děkuji.
Autor: Jana
Re: HACCP
Samozřejmě musím připojot taky adresu :JanaNekuda@seznam.cz
Autor: ELKO
Re: HACCP
Prosím také o dodatek.Předem děkuji a přeji pěkný den.
Autor: Dana
Re: HACCP
Ušila jste si na sebe bič,pokud už toho nemáte plné zuby,také bych o dodatky poprosila.
danica.now@seznam.cz
Autor: Dadka
Re: HACCP
Prosím o zaslání dodatků dle nové legislatiy k HACCP.
Autor: Ilona
Re: HACCP
prosím o zaslaní dodatků k HACCP děkuji
Autor: Jana
Re: HACCP
Paní Ludmilo, prosím o zaslání dodatků k HACCP, které jste nabídla v diskusi na adresu KTULI@seznam.cz. Moc děkuji.
Autor: Jája
Re: HACCP
Prosím také zaslat dodatky k HACCAPU. Moc děkuji. S pozdravem a přáním krásného dne. jidelnaalesova@volný.cz
Autor: vladka
Re: HACCP
Vážená paní, též prosím o zaslání dodatku k zpracovanéhu systému HACCP. Děkuji
Autor: Maja
Re: HACCP
Prosím o zaslání dodatků k HACCPdle nové legislativy.Děkuji
Autor: Irena Vostrá
Re: HACCP
Dobrý den, řeším stejný problém, po mně chce také hygiena vypracovat dodatek, budu moc ráda, jestli mi ty Vaše pošlete .
Děkuji a přeji hezký den.
Autor: jana
Re: HACCP
Prosím o zaslání obou dodatků. Předem děkuji
Autor: kudrna
Re: HACCP
PROSÍM PANÍ LUDMILU OZASLÁNÍ DOKLADŮ K SYSTÉMU HACCP . DĚKUJI Brezanyjidelna@centrum.cz
Autor: Lenik
Re: HACCP
Prosím p.Ludmilu o zaslání dodatků. Děkuji.
Autor: J.M.
Re: HACCP
Pokud ještě nemáte plné zuby odesílání dodatků HACCP, prosím Vás o zaslání na uvedenou adresu. Děkuji předem za ochotu.
Autor: ELKO
Re: HACCP
Přeji krásný den pokud ještě pracujete a prosila bych také o dodatek k systému HACCP.
Moc děkuji.
Autor: Ivana
Re: HACCP
Ahoj,bola bysom rada ,keby si mi poslala tie dodatky.Dík
Autor: ilca
Re: HACCP
Budte tak laskava a poslete mi take ty dodatky.Dekuji.Ilona
Autor: Zuzana
Re: HACCP
Poprosim vas o zaslatie dodatku k zpracovanému systému HACCP. zaftanasova@gmail.com
Autor: Zdenka
Re: HACCP
Prosím o zaslání obou dodatků k HACCP.Mnohokrát děkuji a přeji hezký den. Moje adresa: ZRatajova@seznam.cz
Autor: Radka Vyšatová
Re: HACCP
Prosím paní Ludmilu také zasllání dodatků k HCCP, moc děkuji. radka.vysatova@seznam.cz
Autor: Radka Vyšatová
Re: HACCP
Prosím paní Ludmilu také zasllání dodatků k HCCP, moc děkuji. radka.vysatova@seznam.cz
Autor: Zuzka
Re: HACCP
Dobrý den, měla bych zájem o zaslání vašeho zpracovaného systému HACCP.Začala jsem pracovat jako vedoucí školní jídelny v děts.domově a každá rada je dobrá. Dík Z.
Autor: Zdeňka
Re: HACCP
Vzkaz pro paní Ludmilu.Dne 6.8.2007 jsem Vás žádala o zaslání dodatků k HACCAPu. Do dnešního dne jste mi je nezaslala.Prosím Vás tedy ještě jednou. Děkuji. Můj e-mail ZRatajova@seznam.cz
Autor: Helena
Re: HACCP
Vážená paní Ludmilo
nebylo by nejjednodušší zmíněné dodatky HACCP na stránkách „jídelny“ zveřejnit? Děkuji předem za všechny prosebníky….
Autor: Jitka
Re: HACCP
Dobrý den, prosím o také o zaslání dodatku k Haccap . Děkuji Vám, Jitka
Autor: síbrová
Re: HACCP
Paní Ludmilo, prosím o zaslání dodatků k HCCP.
moc děkuji Eva
Autor: Blanka
Re: HACCP
I já se připojím a prosím o zaslání dodatků. děkuji
Autor: marie
Re: HACCP
Prosím o zaslání dodatků na výšeuvedenou adresu,mnohokrát děkuji
Autor: marie
Re: HACCP
Prosím o zaslání dodatků na výšeuvedenou adresu,mnohokrát děkuji
Autor: kokoska 54
Re: HACCP
Dobrý den,prosím o zaslání dodatků k HCCP.
Jsem ráda za každou pomoc a radu. přišla jsem po roce do práce a když najdu někoho ,kdo ochotně druhým pomůže tak to potěší na duši.Moc pracovních úspěchů.děkuji
Autor: mamina
Re: HACCP
dobry den zacinam prevadzku pohostinstva a tak zbieram info o hccp ak mi viete pomoct bola by som velmi rada keby ste mi nieco poslala -typ na vypracovanie ako to ma vyzerat dakujem lubica
Autor: mamina
Re: HACCP
dobry den zacinam prevadzku pohostinstva a tak zbieram info o hccp ak mi viete pomoct bola by som velmi rada keby ste mi nieco poslala -typ na vypracovanie ako to ma vyzerat dakujem lubica
Autor: Jolana
Re: HACCP
Prosín paní Ludmilu o zaslání dodatků k systému HACCP, moje adrasa ja jolananecova@seznam.cz, dějuji
Autor: Helena
Re: HACCP
Dobrý den.Chtěla bych vás poprosit o zazlání vypracovaných dodatků HACCP. Vůbec si s tím nevím rady a hygiena to odemne požaduje. Předem moc děkuji: Michalčáková
Autor: Anna K
Re: HACCP
Prosím Vás paní Ludmilo také o zaslání dodatků k systému HACCP. Mockrát děkuji
moje adresa: daniel.kalvar@volny.cz
Autor: Hana
Re: HACCP
Přeji hezký den!Chtěla bych též poprosit o zaslání dodatků k HACCP.Moc děkuji.
Autor: Hrazdilová
Re: HACCP
Vážená paní Ludmilo,
chci Vás touto cestou požádat o zaslání dodatků
k HACCP. Právě zpracovávám pro naši soukromou MŠ dokumentaci ke školní jídelně a věřím, že najdu
inspiraci. Moc děkuji za sebe i naše děti Hrazdilová
Autor: Hanka
Re: HACCP
prosím rovněž o zaslání dodatku k HACCP.Děkuji předem za ochotu
Autor: Liba
Re: HACCP
Prosím o zaslání dodatku
liba.holoubkova@seznam.cz
Děkuji
Autor: Jana
Re: HACCP
A já znovu prosím,klikněte si na jméno Ludmila najdete tam její email a nezatěžujte tuto sekci škemráním o dodatek je to tak těžké pochopit?Pro některé jak tak koukám ano.
Autor: Veselá
Re: HACCP
Dobrý večer,začetla jsem se na na těchto stránkách a našla jsem Váš příspěvek.Jestli by bylo možné poslat Váš dodatek k HACCP.Předem děkuji.A jestli se ještě mohu zeptat jestli sestavujete také jídelníček s výběrem jídel.Nějak nevím jak to vše zkombinovat,aby se splnil SK a aby se vyhovělo strávníkům.Máme ve škole i MŠ.Předem děkuji Veselá mail: katkawolfova@seznam.cz
Autor: Stanislava
Re: HACCP
Pani Ludmilo, prosím o zaslání Kopie dokladů k systému HACCP. Mockrát děkuji
Autor: vanda
Re: HACCP
Prosím o zaslaní dodatku k Haccp. děkuji moc. S pozdravem
Autor: vanda
Re: HACCP
Prosím o zaslaní dodatku k Haccp. děkuji moc. S pozdravem
Autor: ivana
Re: HACCP
Paní Ludmilo, prosím o zaslání dodatku,který jste zpracovala k systému HACP.Děkuji moje adresa ivankastastna@ seznam.cz
Autor: Karešová Radmila
Re: HACCP
Prosím, můžete mi poslat Vaše dodatky k nahlédnutí.
Dík. Radka
Autor: Nela
Re: HACCP
Prosím o totéž a taky moc děkuji za pomoc. Moje adresa danazi@post.cz
Autor: Lída
Re: HACCP
Prosím také o zaslání dodatků k HCCP na adresu
dmms.brno@razdva.cz Děkuji!
Autor: lenca
Re: HACCP
Dobrý den, i já bych ráda zneužila laskavosti paní Ludmily a požádala o zaslání dodatků na mail jidelna@zskrupka.cz. Moc děkuji a přeji krásný slunný den
Autor: Ivana
Re: HACCP
Prosím také o zaslání dodatků k HACCP a předem moc a moc děkuji!
Autor: olina
Re: HACCP
Moc ráda bych od vás taky dostala dodatky k HACCP.Předem Vám moc děkuji
blazenabizova@centrum.cz
Autor: jarka
Re: HACCP
Paní Ludmilo, prosím Vás také o zaslání dodatků k HACCP. Předem děkuji:
mail: jidelna.zskomenskeho@seznam.cz
Autor: Jarmila
Re: HACCP
Prosím též o zaslání dodatků k HACCP,mnohokrát děkuji e-mail: kristufkova@zsdb.cz
Autor: Herman
Re: HACCP
Připojuji se k prosbě o zaslání HACCp
Autor: marie
Re: HACCP
Také prosím o zaslání dodatků ZSSJNOVE VESELI@SEZNAM.CZ
Předem moc děkuji.
Autor: Nela
Re: HACCP
Moc děkuji p. Ludmile za zaslání dodatků.
Autor: Libča
Re: HACCP
Prosím o zaslání dodatků k HACCP. Přeji příjemný týden a děkuji. kuchyn@zsmb.cz
Autor: Zdena
Re: HACCP
Prosím paní kolegyně zašlete mi dodatky k HACCP na adresu : skolni.j@seznam.cz Moc děkuji a přeji hezký den.
Autor: Marta
Re: HACCP
Také prosím o zaslání dodatků:
zsmsmistrovice@seznam.cz
Moc děkuji
Autor: ????
Re: HACCP
To snad stačí. Klepněte si na „od“ a přímo napište TÉ OSOBĚ o její napsaný dodatek. Má tam meilovou adresu. To, co tu předvádíte je hrůza.
Autor: Lída
Re: HACCP
Nevím, proč hrůza. Ne každý má informace, jak zacházet s počítačem. Já znám jen postupy, které někde odkoukám, nebo vyžebrám. Je mi 53 let a nikdy jsem nebyla na žádném kurzu, tak postupuji podle toho, kam sahají moje znalosti.
Autor: Alena
Re: HACCP
Souhlasím s předešlým příspěvkem. Co také zapojit trochu vlastní hlavu?
Autor: lenča
Re: HACCP
Pro anonymního pisatele!
No to nevím proč se rozčilujete. Od toho tady ten server je abychom si mohli poradit nebo pomoct. Ne každý má možnost se spojit přímo s pisatelem rady, záleží jaké má počítačové vybavení atd. Ale aspoň se nebojíme podepsat. Hezký den
Autor: Radka
Re: HACCP
Fakt je ten, že mailovou adresu málo kdo uvede.
Autor: Dadka
Re: HACCP
Prosím o zaslání dodatků k HACCP dle nové legislativy.
Autor: L_mat
Re: HACCP
Prosím také o zaslání dodatků k HACCP na adresu lucie.matouskova@centrum.cz Děkuji
Autor: Romana
Re: HACCP
Nechali jste si někdo ve svém zařízení udělat od nějaké firmy „vnější audit“ na HACCP. Zajímala by mě řádově cena.
Děkuji
Autor: Mir.
Re: HACCP
Audit jsme si nechali udělat od Státního zdravotního ústavu
za cca 3000,- za provozovnu. Je to z roku 05, možná jsou
dnes taxy jiné.
Autor: Lenik
Re: HACCP
Nedávno jsem mluvila s kolegyní, která pracuje na domově důchodců. Měla tam kontrolu z krajské hygieny. Bylo jí řečeno, že každá pracocnice provozu ve stravování musí mít proškolení s hygienického minima. Toto ptoškolení provádí odborná pracovnice, která toto zapíše do zdravotního průkazu. Toto proškolení se musí pravidelně obnovovat a nesmí ho provádět vedoucí pracovník. Můžete mi někdo prosím poradit jak je do ve školních jídelnách? Děkuji.
Autor: Blanka
Re: HACCP
Odpověděla jsem Vám na Váš e-mail.
Autor: Evča 1
Re: HACCP
Každý rok ho moje děvčata absolvují na KHS. Poplatek je 100 Kč. Dostanou potvrzení o absolvování, který zakládám ke zdravotním průkazům. Pěkný den.
Autor: Vivi
Re: HACCP
Krajská hygienická stanice jako kontrolní orgán není oprávněna školit, mohou pouze SZÚ. Otázkou je, zda toto není střet zájmů a jakou má tento postup váhu. Kontrolní orgán tedy školí a sám si školení kontroluje. To lze pouze v naší republice. Pokud s tímto postupem souhlasíte, provozujte jej i nadále.
Autor: Evča 1
Re: HACCP
KHS pouze poskytuje prostory ke školení. Omlouvám se, zapomněla jsem to tam dopsat. 🙂
Autor: Lucka
Re: HACCP
Dobrý den,
mohla bych také poprosit o zasláíní dodatku k HACCP ?
Předem moc děkuji Lucka.
Autor: jana
Re: HACCP
Taktéž prosím o zaslání dodatků HACCP moc děkuji
Autor: Zdenka
Re: HACCP
Prosím o zaslání dodotaků HACCP: Děkuji moc
hudom @volny.cz
Autor: alena
Re: HACCP
Moc prosím o zaslání dodatků HACCP. Děkuji
Autor: Marie
Re: HACCP
Dobrý paní Heleno, prosím o zaslání dodatku
k HACCP. Děkuji Marie
Autor: Petra
Re: HACCP
Prosím rovněž o zaslání dodatků na adresu : p.kovacova@email.cz.
Děkuji a přeji pěkný den.
Autor: vedoucí
Re: HACCP
Prosím taktéž o zaslání dodatků k HACCP. Srdečné díky
Autor: pavka
Re: HACCP
moc prosím o zaslání dodatků HACCP, předem děkuji a přeji hezký den.
Autor: Anna
Re: HACCP
Dobrý den paní Ludmilo,
koukám,že těch žádostí bylo mnoho.Doufám, že Vaše nabídka ještě platí.Proto prosím také o zaslání Vašich dodatků.Má adresa: vyhnalkova@dic-saop.cz.Moc děkuji a přeji mnoho úspěchů ve Vaší práci.Anna
Autor: nová vedoucí
Re: HACCP
Chtěla jsem se zeptat jestli někdo z vás má zkušenosti s pracovnicemi hygieny na mělnicku.Jsem začínající vedoucí, abych jen věděla.Děkujii
Autor: Romča
Re: HACCP
Dobrý den paní Ludmilo,chtěla bych Vás požádat o zaslání dodatků HACCP.Na adresu: adamcova.romana@seznam.cz Děkuji předem
Autor: Jolana
Re: HACCP
Volání o pomoc!!!!!
Právě jsem nastoupila no funkce vedoucí ŠJ v MŠ a jsem úplně bezradná. Nevím si vůbec rady s systémem HACCP. Systém je tu ve stručnosti zaveden, ale průběžné kontroly, ani žádné zápisy už tu nejsou. Slitujte se někdo prosím a zašlete nějaký mustr, jak dále zapisovat, jak čato, atd. Děkuji
Autor: alfy
Re: HACCP
Zvolte si jeden kritický bod. U nás je stále alespoň jeden vyžadován. A ten sledujte a zapisujte. Například měření teplot během výdeje nebo přejímka zboží – lhůty atp. Jinak si přílišným zapisováním nekomplikujte život. Lépe než zapisovat je „hlídat“ kuchařky i samu sebe, zda dodržujete zásady hygieny v praxi. Papír snese všechno. Rozumná hygieničky vám pak při kontrole sama řekne, co vám ještě chybí. Mnoho zdaru a pevné nervy do začátků.
Autor: hanka
Re: HACCP
Dobrý den, mohla bych požádat o zaslání dodatku k systému HACCP. Děkuji
Autor: hanka
Re: HACCP
Dobrý den paní Ludmilo,chtěla bych Vás požádat o zaslání dodatků HACCP.Děkuji
hana.sytarova@centrum.cz
Autor: maja
Re: HACCP
Dobrý den,Paní Ludmilo prosím pošlete mně dodatek K HCCP,který máte zpracovaný.Můj email Marie@saratova.seznam.cz.mnohokrát děkuji a přeji hezký den.
Autor: Jana
Re: HACCP
Prosím všechny vedoucí,které stále žádají paní Ludmilu o zaslání dodatku k HACCP nechť si kliknou na jméno Ludmila tam se jim zjeví její email adresa a poprosí o pomoc.Stále sleduji diskusní nové příspěvky a než sjedu kurzorem dolů není tam nic nového ,ale žádost o dodatek, tímto bych také prosila moderátora o výmaz těchto žádostí a úpravu této sekce děkuji všem za pochopení.
Autor: Helenka
Re: HACCP
Já také nechci dodatek k HACCP. Jsem vzdělaná v oboru, rozumím tomu a už dávno jsem si kritické body předělala. Určitě jste všichni též odborníci na svých místech a dokážete si poradit. Kliknout na jméno navrhoval již někdo hodně příspěvků výše. Bohužel marně.
Autor: Jana
Re: HACCP
Moderátor prý pracuje i o prázdninách,ale asi je momentálně na dovolené,že to tady nevidí.
Autor: janina
Re: HACCP
Ano, to se nevidí, je to tady jak kolovrátek. Bože, připadájí mi některé dámy výše trochu omezené.
Autor: Evča 1
Re: HACCP
Ale no tak, tak se někdo zeptal. Vy jste kočky nikdy nepotřebovaly pomoci? Ne každý dělá ve školství roky nebo nemá známou, která mu s tím pomůže. Tak se usmějte. Vždyť jiných problémů máme habaděj. 🙂
Autor: Jana
Re: HACCP
Nemám nic proti pomoci Evčo1,ale co tady zase předvedla Hanka něco málo po deváté,když to tu probíráme od včerejška, opravdu jako kolovrátek,proč se takových jednoduchých vedoucích zastáváte ať jde třeba ke smetáku.Kliknu v domění ,že je zde nový příspěvek a zase to samé nemám slov.
Autor: Alena
Re: HACCP
Jano, máte naprostou pravdu. Po prázdninách jsem se vrátila na portál Jídelen v domnění, že se konečně dozvím něco nového a je to opravdu jako ten kolovrátek. Já si myslím, že některé kolegyně
jsou líné zapnout mozkové závity a také něco vymyslet samy. Kritické body, když začínaly, tak také byly novinka, ale ve spolupráci s kolegyněmi z okolních škol jsme si je vypracovaly samy(nač platit drahý program).To samé je i s těmi slavnými dodatky. Lituji jen paní Ludmilu.
Autor: Lenka
Re: HACCP
Vidím,že krit.body jsou stále „oblíbené“.
Je pravda,že dodatků a auditu jsem poslala nesčetně.ale je pravda,že jsem informace získala na školení ved.kuchyně,které je jednou za rok i ze změnami vyhlášek.Myslím,že školení je dostatek,jen se informovat!Kritické body jsem si upravila podle potřeby a měříme pouze teplotu- jednou při výdeji.Skladnice si měří lednice a mrazáky.Nemám žádný problém denně toto řešit, ani nevidím potřebu.Nehledám v tom žádný problém,stejně se vše denně opakuje.Na internetu je spousta informací (třeba řád jídelny i kuchyně )stačí zase jen opravit pro sebe.Audit je každý rok stejný a dodatek je podle nové vyhlášky(doba výdeje,teplota atd.)stačí opsat a založit ke krit.bodům.Nevidím v tom žádný problém.L.
Autor: hygienička
Re: HACCP
Vážené vedoucí,
jistě mi prominete anebo mi „vyčiníte“, ale jste schopné mluvit o HACCP, který jste samy nesestavily, ale jen přebraly od někoho?Nic ve zlém řada z vás neví o čem je řeč.Nemějte mi to za zlé.Ráda si přečtu vaše reakce.
Autor: Alena
Re: HACCP
A právě o tom to je a proto nejen mně, ale i jiným kolegyním vadí to, že některé z nás zatěžují tuto diskuzi neustále se opakujícími žádostmi o přeposlání čehosi, co vůbec nemusí dopovídat podmínkám v jiných provozech.
Autor: kuchařka
Re: HACCP
Paní Ludmila se tu objevila pouze 1x (6.6.07)-dokonale se jí podařilo znehodnotit diskusi-myslím, že ji dnešním dnem můžeme považovat za propuštěnou či nezvěstnou-hlavně neposílejte dotaz na“ dodatky HCCPů- stejně nic nedostanete….
Autor: Helenka
Re: HACCP
Zase nahoře začínají blbnout s dodatkama na HACCP.
Autor: Janaj
Re: HACCP
Taky jsem se opět nachytala v domění ,že je zde nějaký podstatný příspěvek.Běžte do háje žádejte, pomocí emailů
Autor: věra
Re: HACCP
dodatek, který ta paní nabízí, je zpracovaný pro její provozovnu, nikoliv paušalně pro všechny. zdravím vVěra Malá
Autor: Lenka
Re: HACCP
Dneska jsem měla kontrolu z hygienické stanice.Bylo mi doporučeno provést audit,takže potřebuji hodnou paní vedoucí z nějaké školní jídelny,která by byla ochotná mi s ním pomoci.Jsme školní jídelna z Ivančic.Děkuji moc a přeji hezký den.
Autor: Leonardo
Re: HACCP
Úhelným kamenem všech problémů je snaha přijít k vnitřním předpisům (nejen ve školním stravování) nějakým externím způsobem (stažením, opsáním, zakoupením) a myslet si, že je vše v okeju „na věčné časy“.
Tak se v životě nedostanete ke schopnosti systém důkladně pochopit, učinit ho užitečným a zejména ho aktualizovat.
Ano, je samozřejmě možné využít vzoru, ale jen pro sestavení prvotní kostry. Další zpracování, zejména aktualizace a reakce ne změnu legislativních a provozních podmínek už musí být vlastní studium a práce. A do té – jak vypadá diskuse – se málokomu chce.
Autor: Evča 1
Re: HACCP
Také jsem si nechala poradit, a podle vzoru si vše upravila pro náš provoz. Ono, někdy člověk neví jak do toho a pak EJHLE, stačí se podívat a hned ví jak 🙂
Autor: Anka
Re: HACCP
Prosím o pomoc,
jsem na mateřské dovolené a tak jsem byla požádána o to , zda bych nedělala vedoucí šj, mám teď prý dost času … a tak to hravě zvládnu. vedu tabulky kritických bodů, ale nemám zpracovanou takou tu omáčku okolo – proto, prosím, pošlete mi někdo mustr, podle kterého bych si to mohla upravit. moc moc děkuji.