Přeskočit na obsah

HACCP a vejce

  • Autor: Jarmila 2

    HACCP a vejce
    Dobrý den, přepracovávám HACCP a narazila jsem na vejce vařená na tvrdo. Jak se mají správně vydávat a jakou formou to máte zapsané v HACCP. Jsem nová a potřebuji poradit. Velmi děkuji za rady a hezký den. Jarča

    • Autor: Jarmila 2

      Re: HACCP a vejce
      Jen pro upřesnění. Jde mi o vejce vařená na tvrdo např. ke koprové omáčce, čočce na kyselo a podobně. Předem děkuji za rady. Jarča

      • Autor: Věra F.

        Re: HACCP a vejce
        Je pravda, že v klasických normách pro školní stravování jsem „vejce na tvrdo“ nenašla. Pouze v recepturách studených pokrmů, a to je spíše pro lahůdkářství. U nás se snažíme vejce ke koprovce dovařit těsně před výdejem (aby nikde neležela) a po oloupání a opláchnutí je co nejdříve vydáváme. Poradí nám paní hygienička? S pozdravem Věra

        • Autor: Jája N.

          Re: HACCP a vejce
          Uvaříme ,uchováváme,vydáváme jako všechny teplé pokrmy.Tozn.při teplotě vyšší než 60 stupňů je vydám do 3 hodin od uvaření.

    • Autor: Lída S

      Re: HACCP a vejce
      Měla jsem stejný dotaz před asi 2 roky a bylo mi řečeno, že se podává vejce ve studené kuchyni při teplotě 8 st. C a v teplé kuchyni 60 st. C, jiné teploty nejsou pro vejce u té teplé kuchyně je to ovšem pro normálně uvažující lidi nesmysl. A vejce podávané ke špenátu 8. st. je bomba. Jako salát a smažený řízek. Předpisy jsou někdy nepochopitelné.

      • Autor: JAROSLAVA

        Re: HACCP a vejce
        Dobrý den,
        uchovat vejce při teplotě 60C,znamená opravdu strašný zápach,ale jako studený pokrm,teď když už nemusí mít teplotu 8C,ale stačí měřít teplotu v chladničce to jde.Tato úprava teploty studených pokrmů,byla za poslední dobu jedna z nejrozumnějších věcí v HACCP.Zdravím Jaroslava

    • Autor: ludmi

      Re: HACCP a vejce
      Může se pasterovaný bílek použít na ovocnou pěnu například do koblihů? Poraďte

    • Autor: renda

      Re: HACCP a vejce
      Nám bylo řečeno naší hygieničkou, pokuď máme uvařené vejce v konvektomatu tak vejce se nemusí ohřívat . My je tedy dáváme studené jak ke koprovce , tak i k čočce. Žloutek není zelený a vejce nepáchne

Pro přidání komentáře se nejprve přihlaste.

Přihlásit se