HACCP a vejce
Dobrý den, přepracovávám HACCP a narazila jsem na vejce vařená na tvrdo. Jak se mají správně vydávat a jakou formou to máte zapsané v HACCP. Jsem nová a potřebuji poradit. Velmi děkuji za rady a hezký den. Jarča
Re: HACCP a vejce
Je pravda, že v klasických normách pro školní stravování jsem „vejce na tvrdo“ nenašla. Pouze v recepturách studených pokrmů, a to je spíše pro lahůdkářství. U nás se snažíme vejce ke koprovce dovařit těsně před výdejem (aby nikde neležela) a po oloupání a opláchnutí je co nejdříve vydáváme. Poradí nám paní hygienička? S pozdravem Věra
Re: HACCP a vejce
Měla jsem stejný dotaz před asi 2 roky a bylo mi řečeno, že se podává vejce ve studené kuchyni při teplotě 8 st. C a v teplé kuchyni 60 st. C, jiné teploty nejsou pro vejce u té teplé kuchyně je to ovšem pro normálně uvažující lidi nesmysl. A vejce podávané ke špenátu 8. st. je bomba. Jako salát a smažený řízek. Předpisy jsou někdy nepochopitelné.
Re: HACCP a vejce
Dobrý den,
uchovat vejce při teplotě 60C,znamená opravdu strašný zápach,ale jako studený pokrm,teď když už nemusí mít teplotu 8C,ale stačí měřít teplotu v chladničce to jde.Tato úprava teploty studených pokrmů,byla za poslední dobu jedna z nejrozumnějších věcí v HACCP.Zdravím Jaroslava
Re: HACCP a vejce
Nám bylo řečeno naší hygieničkou, pokuď máme uvařené vejce v konvektomatu tak vejce se nemusí ohřívat . My je tedy dáváme studené jak ke koprovce , tak i k čočce. Žloutek není zelený a vejce nepáchne
HACCP a vejce
Autor: Jarmila 2
HACCP a vejce
Dobrý den, přepracovávám HACCP a narazila jsem na vejce vařená na tvrdo. Jak se mají správně vydávat a jakou formou to máte zapsané v HACCP. Jsem nová a potřebuji poradit. Velmi děkuji za rady a hezký den. Jarča
Autor: Jarmila 2
Re: HACCP a vejce
Jen pro upřesnění. Jde mi o vejce vařená na tvrdo např. ke koprové omáčce, čočce na kyselo a podobně. Předem děkuji za rady. Jarča
Autor: Věra F.
Re: HACCP a vejce
Je pravda, že v klasických normách pro školní stravování jsem „vejce na tvrdo“ nenašla. Pouze v recepturách studených pokrmů, a to je spíše pro lahůdkářství. U nás se snažíme vejce ke koprovce dovařit těsně před výdejem (aby nikde neležela) a po oloupání a opláchnutí je co nejdříve vydáváme. Poradí nám paní hygienička? S pozdravem Věra
Autor: Jája N.
Re: HACCP a vejce
Uvaříme ,uchováváme,vydáváme jako všechny teplé pokrmy.Tozn.při teplotě vyšší než 60 stupňů je vydám do 3 hodin od uvaření.
Autor: Lída S
Re: HACCP a vejce
Měla jsem stejný dotaz před asi 2 roky a bylo mi řečeno, že se podává vejce ve studené kuchyni při teplotě 8 st. C a v teplé kuchyni 60 st. C, jiné teploty nejsou pro vejce u té teplé kuchyně je to ovšem pro normálně uvažující lidi nesmysl. A vejce podávané ke špenátu 8. st. je bomba. Jako salát a smažený řízek. Předpisy jsou někdy nepochopitelné.
Autor: JAROSLAVA
Re: HACCP a vejce
Dobrý den,
uchovat vejce při teplotě 60C,znamená opravdu strašný zápach,ale jako studený pokrm,teď když už nemusí mít teplotu 8C,ale stačí měřít teplotu v chladničce to jde.Tato úprava teploty studených pokrmů,byla za poslední dobu jedna z nejrozumnějších věcí v HACCP.Zdravím Jaroslava
Autor: ludmi
Re: HACCP a vejce
Může se pasterovaný bílek použít na ovocnou pěnu například do koblihů? Poraďte
Autor: renda
Re: HACCP a vejce
Nám bylo řečeno naší hygieničkou, pokuď máme uvařené vejce v konvektomatu tak vejce se nemusí ohřívat . My je tedy dáváme studené jak ke koprovce , tak i k čočce. Žloutek není zelený a vejce nepáchne
Autor: Halka
Re: HACCP a vejce
Rendo, a jak to máte ošetřené v HACCP?