HACCP pro nové receptury
Vedoucí ŠJ dělám asi 4 měsíce a tak mám plno dotazů. Tady je první z nich.Ráda bych v naší MŠ vyzkoušela nové recepty třeba z tohoto portálu, ale nevím jak je ve výsledku ošetřit kritickými body. Na každé jídlo si tisknu kritické body v programu HACCP od firmy VIS Plzeň a tam opravdu není všechno. Vytisknout jídlo podobné? Jak to děláte Vy? Nebo máte vypracované svoje? Případně kde by se dali sehnat.Děkuji za odpovědi.
Re: HACCP pro nové receptury
V programu VIS se dá najít podobné jídlo a to si přizpůsobíte tak,aby vám sedělo na to,které chcete vařit.Vždy se maso dusí,vaří,peče a smaží …a vždy se najde podobná receptura a jen ingredience jsou jiné.Buď hlídáte teplotu surovin v lednici,nebo teplotu pokrmu.U tepelné ůpravy teplotu a čas od dohotovení k výdeji.Je to na každém jaké si stanovi kritické body a jak si je ošetří.Co člověk to názor.Kdyby vyškolil jeden člověk všechny co mají co dělat s HCCP možná by to dělali všichni stejně.Ale protože to tak není,musíte si poradit vlastně sama podle svého nejlepšího vědomí a svědomí.Přejí hodně štěstí.
Re: HACCP pro nové receptury
Ano, tak jak již bylo odpovězeno. Použijte podobnou recepturu. Na příklad : pro švédskou pečeni aplikujte např. svíčkovou na smetaně.
HACCP pro nové receptury
Autor: Lenkam
HACCP pro nové receptury
Vedoucí ŠJ dělám asi 4 měsíce a tak mám plno dotazů. Tady je první z nich.Ráda bych v naší MŠ vyzkoušela nové recepty třeba z tohoto portálu, ale nevím jak je ve výsledku ošetřit kritickými body. Na každé jídlo si tisknu kritické body v programu HACCP od firmy VIS Plzeň a tam opravdu není všechno. Vytisknout jídlo podobné? Jak to děláte Vy? Nebo máte vypracované svoje? Případně kde by se dali sehnat.Děkuji za odpovědi.
Autor: krupka
Re: HACCP pro nové receptury
V programu VIS se dá najít podobné jídlo a to si přizpůsobíte tak,aby vám sedělo na to,které chcete vařit.Vždy se maso dusí,vaří,peče a smaží …a vždy se najde podobná receptura a jen ingredience jsou jiné.Buď hlídáte teplotu surovin v lednici,nebo teplotu pokrmu.U tepelné ůpravy teplotu a čas od dohotovení k výdeji.Je to na každém jaké si stanovi kritické body a jak si je ošetří.Co člověk to názor.Kdyby vyškolil jeden člověk všechny co mají co dělat s HCCP možná by to dělali všichni stejně.Ale protože to tak není,musíte si poradit vlastně sama podle svého nejlepšího vědomí a svědomí.Přejí hodně štěstí.
Autor: Lenkam
Re: HACCP pro nové receptury
Děkuji moc za odpověď.
Autor: Leonora
Re: HACCP pro nové receptury
Ano, tak jak již bylo odpovězeno. Použijte podobnou recepturu. Na příklad : pro švédskou pečeni aplikujte např. svíčkovou na smetaně.