Přeskočit na obsah

hodnocení stravy

  • Autor: Iren

    hodnocení stravy
    Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jestli je u vás také běžné, že učitelky vám každý týden hodnotí stravu písemně? A zda máte stravovací komise? U nás je to každý týden a věčně řeším že polévka květáková na jedné školce nechutnala, na druhé ano. Že pití bylo někde moc sladké a na druhé školce zase málo sladké. Že luštěniny snědla jen polovina a ryby též. Musím odpovídat písemně a naše komunikace jde přes paní ředitelku. Holky v kuchyni jsou z toho otrávené a mě to taky ubírá energii. Tak jsem jen zvědavá, jestli je ta tak zavedené i v jiných jídelnách. Moc děkuji za případnou odpověď.

    • Autor: teodorek

      Dobrý den ,my máme stejný problém, ale u vývozu.
      Pořád něco řeší (učitelky),malé maso ,skladba jídelníčku.
      Nenechte se odradit,tihle lidé o stravování nic neví.
      Stravovací komise mi připadá hodně ubohá a divím se ,že vaše ředitelka na to přistoupila.Naštěstí my žádnou komisi nemáme.Jsem si jistá, že vaše jídlo je výborné a žádná učitelka vám nebude radit ,jak vařit.My učitelkám taky neříkáme ,jak mají učit.Za to, že děti skoro všechno vyhazují ,vy vúbec nemůžete.Holky vydržte to

    • Autor: Ardilla

      U nás nic takového neexistuje. Vaříme pro děti. Názor učitelů mne vlastně nezajímá. Pokud jim nechutná, nemusí na obědy chodit. Vím, že někteří mají výhrady, ale většina je spokojená a běžně nás i za oběd pochválí a poděkuje.

    • Autor: exitkaaa

      U nás takové hodnocení není. Občas se najdou lidi, kterým nechutná nebo se nelíbí něco. Já bych třeba neřekla, že mě nezajímá, že to učitelovi nechutná. Oběd si platí, má na něj nárok…a pokud bude mít věcnou co se mu na obědě nezdá, tak proč si to neposlechnout. Ale pro IREN: Řeknu vám, co bych udělala já. Zašla za paní ředitelkou a řekla, že nějaké týdenní hodnocení a psaní si vás zdržuje od práce a navrhla bych ji porady i s učitelama. Třeba 2x do roka. První pololetí a na konci roku. Ať v pololetí řeknou co se jim nelíbí a vy jim můžete rovnou říct, že je problém jen u nich a vedle si to chválí. Že se čaj sladí v jednom kotli a toto neovlivníte. Ale co můžete ovlivnit je to, že čaj uvaříte hořký a oni si mohou přisladit. Na začátku týdne jim pošlete každému cukr (sama víte jaká je za týden spotřeba).. a už to bude na nich. Co se týká velikosti masa, tak bych na poradu vzala vzorek syrového masa pro dítě do školky a pro dospělého strávníka (podle vašeho koeficientu).pokračování *

      • Autor: exitkaaa

        * pokračování. (MAJKA1) No a další říkal, že on by chtěl, aby byly jablečné. A teď se dostávám k tomu, co jste psala vy. 100 lidí = 100 chutí. Ale proč hned nadávat? Proč to neprobrat a nevysvětlit. Jak píšete…oni do toho nevidí. Neví co máme a nemáme dělat. Když se chce….jde všechno. Řešení se vždycky najde. A pak se i pracuje líp. Nebo jedna maminka si stěžovala na polévky. Že měla nemocné dítě a vzala si domů oběd a že jí nechutnala. Zeptala jsem se jí, co ji nechutnalo. Málo hustá? Moc hustá? Slaná? Moc/málo zeleniny? Chtěla jsem vědět, co konkrétně. Nedokázala odpovědět. Pak jsem ji jen řekla, že její kluci mají polévky rádi a každý den si přijdou přidat.To se ji nelíbilo…asi. Od dalšího měsíce je odhlásila 🙂 A to oba tak hezky jedli. Jí se to muselo vyplatit.

    • Autor: exitkaaa

      * pokračování …. a pak vzorek uvařeného/upečeného. A řekla bych, že je možné udělat koeficient větší, ale bude se muset za obědy platit víc a pokud si uvědomují, tak děti/žáci stejně většinu masa vyhodí, tak zda je to nutné. Ale že budu ráda, když mi řeknou, jak by to oni viděli, aby byla spokojenost. (Stejně si to vyhodnotíte podle sebe….zareagujete). Ale vždy je nejlepší to řešit z očí do očí než písemně. Písmenka a negativa snesou hodně. Osobně to nebude tak hrozné. Uvidíte. Tak bych to řešila já. Držím palce, ať je vše co nejdřív ok.

    • Autor: MAJA1

      Zdravím vespolek,
      pohybuju se na kuchyni 42 let a musím konstatovat, že se nic nezměnilo, práci kuchařek kritizuje kdekdo, hlavně ty, co nic neumí. Celé roky se učitelé stravují na úkor dětí, ale kecy mají stále stejné. Ale jen by stačilo říct, že mají možnost stravu do kastrolu domů za 15 kč tak to by se přetrhly (y je správně pro ženský rod). Velikost porce se vždy odvíjelo dle statusu hlavního zařízení, tj. mš,zš,…pokud chtějí větší maso ať si připlatí. Pokud učitelce nechutná nemusí se stravovat, ale běda pokud bych jí chytla s krajícem chleba, který mají děti na sváču. Stravovací komise je přežitek z doby krále klacka, pokud mají výhrady rodiče mohou přijít na ochutnávku. Ale je vidět, že vás nepodrží ředitelka, protože ta má pravomoc učitelkám zacpat ústa, chce to diskuzi s ní, a požádat o její vyjádření. Na dopisy „nějaké učitelky “ bych odpověděla, že vzdělání v oboru stravování mám já nikoli ona a poslala bych jí slušně tam kam patří, starat se aby * pokračování

      • Autor: exitkaaa

        Já musím reagovat MAJA1. Já nevím, hodně kuchařek, ale i vedoucích je na učitele alergická….. Upřímně, nevím proč. Vždy se najde někdo, kdo bude mít problém. A není to jen ve školství, ale je to všude. Píšete, že se pohybujete v kuchyni 42 let. Já tedy jen 22 let. Ale aby se učitelé nestravovali na úkor dětí, dělám pro ně zvlášť výdejku. Jasně, řekne te mi, že je to práce navíc. Je to pár kliků navíc. Sama víte, jak je to dnes díky počítačům jednodušší. Nepočítá a nepřepočítává se to ručně a s kalkulačkou. No a protože mám zvlášť výdejku a vidím, že se provařuje….holt nedostanou ovoce nebo mléčný výrobek. A mám to podložené. Dokážu si to obhájit.A všechno je o komunikaci a vysvětlení. A upřímně, přijde mi, že větší problém je s učitelkama ve školce než na základce. Se střední zkušenost nemám. Jednou jsem byla na schůzkách v MŠ..a jeden rodič, ať neděláme makové záviny, ale jen tvarohové (střídáme to). A další, ale můj nejí tvarohové, ať to tak zůstane. pokračování *

        • Autor: MAJA1

          TAKY DĚLÁM VÝDEJKU EXTRA, ALE URČITĚ UČITELÉ NEDOSTANOU PORCI DLE NORMY A NEDAT JIM OVOCE NEBO COKOLI JINÉHO, TAK SE POMINOU. ZA MÉ PRAXE JSEM ZAŽILA I TO, ŽE SI POMĚŘOVALY I JAK MAJÍ VELKÉ KUŘECÍ STEHNA A NA DIGITÁLCE VÁHU MASA A DOKONCE I NÁZOR, ŽE KDYŽ VAŘÍME BEZMASÉ, TAK JSME UŠETŘILY MASO A TO JIM MŮŽEME DÁT PŘÍŠTÍ DEN O TO VĚTŠÍ. A NEJVĚTŠÍ HIT BYL TEN, ŽE ONA MÁ VYSOKOU ŠKOLU A V KUCHYNI JSOU DĚVČATA, PROTOŽE SE V MLÁDÍ NEUČILY, K TOMU NENÍ CO DODAT. PŘITOM BEZ KUCHYNĚ A UKLÍZEČEK BY ŠKOLA BYLA NA ZAVŘENÍ – BOHUŽEL TU NAŠI PRÁCI ZA MÁLO MUSÍ NĚKDO DĚLAT A ANI ODBORY ANI MINISTR TO NEZMĚNILI A TO JE TO, CO ŽÁDNÝ UČITEL NECHÁPE, MYSLÍTE, ŽE NĚKDO VÍ ZA KOLIK KUCHAŘKY DĚLAJÍ, TAK U NÁS BYCH TO TIPLA CCA 5 LIDÍ ZE 75

    • Autor: MAJA1

      pokračování
      a řešit tohle každý týden, ani náhodou. kuchyň se řídí HACCAPem a výživovými normami pro dané zařízení a diskuzi na tohle bych učitelkám utla hned v začátku. Ono stačí když kouknete z okna jak ony si plní svoje povinnosti při hlídání dětí na zahradě – drbou ve spolek a děti jsou bezprizorní. Určitě by také uvítaly kritiku.
      Děvčata nenechte se otrávit, svou práci určitě děláte s čistým vědomím a 100 lidí a každý má jinou chuť

    • Autor: Iren

      Děvčata, děkuji Vám za Vaše názory. Zkusím s paní ředitelkou promluvit. Je to pořád dokola a děvčatům v kuchyni to ubírá radost z vaření.

    • Autor: zdenouš

      Majo,tak to jsme na tom stejně,čím větší inteligent tím horší.U nás se ředitelka hádala se zástupkyní o dukátové buchtičky, fakt k popukání.To by se p.Gazdík divil, co za lidi velí škole.

Pro přidání komentáře se nejprve přihlaste.

Přihlásit se