Přeskočit na obsah

Houskové knedlíky s práškem do pečiva

  • Autor: Petr Papáček

    Dobrý den, prosím poraďte mi, chtěli bychom zkusit vařit houskové knedlíky s práškem do pečiva místo kvasnic. Pokud máte někdo zkušenosti napište mi prosím postup ideálně odzkoušený recept i s vařením v konvektomatu. Děkuji

  • Autor: Aleš Kotlár

    Dobrý den, zkušenosti s vařením knedlíků z prášku místo droždí mám bohaté. Jsou to vlastně knedlíky „dietní“.
    to znamená, že je můžou i diety č.1, 2, 4, 5, 7, jsou vhodné i na 3 P (porodní), protože nejsou nadýmavé.
    Dělají se jako klasické knedlíky, jen místo droždí se použije prášek do pečiva. Knedlíky mají maličko jinou strukturu, ale nezasvěcení si nevšimnou. Jsou i maličko jiné chuti. Nevýhodou je, že i když je solidně vypracujete a máte hezké těsto, tak dost praskají. Ale není to nic, co by bránilo použití.
    V konvektomatu samozřejmě vařit jdou a vaří se stejně, jako klasické knedlíky.
    Za mě osobně, pokud není důvod vařit diety, zůstal bych u klasiky, nebo zaměnil za karlovarské, doplněné třeba trochou mrkve, nebo řepy, aby byly hezčí a zajímavější.
    Ať se daří

Pro přidání komentáře se nejprve přihlaste.

Přihlásit se