Děláme cca 1x-2x za rok, když jsou v akci, normuju 200g na porci dospělý a pečeme je v troubě, ani ne v konvektomatu, jdou tak udělat i ty, které nejsou přímo určené pro trouby. Děti u nás mají raději opékaný brambor. ty děláme podle normy, předvaříme v konvektomatu a pak pečemě opět v troubě.
Pročpak? jsou to jen brambory. Pokud jsou v troubě, jako, že u nás jsou dělané v troubě a ne smažené ve friťáku, tak v tom problém nevidím. U nás se taktéž dělají max. 2x do roka.
Taky děláme hranolky i americké a sedlácké brambory – vše v konvektomatu bez tuku, k tomu nějaké prima masíčko a „tatarku“ – jedná se o yofresh napůl s hustým jogurtem nebo zakysanou smetanou, děti to nepoznají a jsou nadšené. Samozřejmě takové jídlo max. 3-4x do roka. Doma to mají každou chvíli, tak proč ne v jídelně a v rozumné míře.
Bereme od Nowaca a bývá na nich napsáno, že jsou do trouby i konvektomatu, značku vám teď nepovím. Většinou využijeme akční nabídku, bývají to různé značky, ale povětšinou se všechny dají udělat v konvektomatu, jsou už předsmažené. Obchodní zástupce by vám měl poradit.
My jsme teď začali zkoušet trochu netradiční hranolky. Našla jsem tady https://www.letakomat.cz/blog/levne-recepty/#hranolky recept na paprikové hranolky. A existují třeba i mrkvové, avokádové apod. Ve fantazii se meze nekladou.;)
hranolky
Autor: petruška
hranolky
Děvčata, děláte neděláte, jak? Děti pořád budou prosit a dávat v anketě na první místo hranolky))
Autor: raduza
Děláme cca 1x-2x za rok, když jsou v akci, normuju 200g na porci dospělý a pečeme je v troubě, ani ne v konvektomatu, jdou tak udělat i ty, které nejsou přímo určené pro trouby. Děti u nás mají raději opékaný brambor. ty děláme podle normy, předvaříme v konvektomatu a pak pečemě opět v troubě.
Autor: Valentýna
Dle mého názoru hranolky do školní jídelny nepatří.
Autor: Andy1
Pročpak? jsou to jen brambory. Pokud jsou v troubě, jako, že u nás jsou dělané v troubě a ne smažené ve friťáku, tak v tom problém nevidím. U nás se taktéž dělají max. 2x do roka.
Autor: Monik
Při přípravě brambor tímto způsobem vznikají karcinogení látky.
Autor: haris
A při čem dneska nevznikají karcinogení látky…a jiný šmejd..
Autor: Valentýna
Při vaření brambor ve vodě, v páře …
Autor: bambule
Taktéž 2x do roka. Děláme hranolky do trouby a děti jsou nadšené. Nevím proč jim neudělat radost, když stejně jim je rodiče koupí na každém rožku.
Autor: Pekařka
Taky děláme hranolky i americké a sedlácké brambory – vše v konvektomatu bez tuku, k tomu nějaké prima masíčko a „tatarku“ – jedná se o yofresh napůl s hustým jogurtem nebo zakysanou smetanou, děti to nepoznají a jsou nadšené. Samozřejmě takové jídlo max. 3-4x do roka. Doma to mají každou chvíli, tak proč ne v jídelně a v rozumné míře.
Autor: petruška
a písnete ještě, jakou jste prověřily značku do konvenktomatu?)))
Autor: Pekařka
Bereme od Nowaca a bývá na nich napsáno, že jsou do trouby i konvektomatu, značku vám teď nepovím. Většinou využijeme akční nabídku, bývají to různé značky, ale povětšinou se všechny dají udělat v konvektomatu, jsou už předsmažené. Obchodní zástupce by vám měl poradit.
Autor: Olga423
My jsme teď začali zkoušet trochu netradiční hranolky. Našla jsem tady https://www.letakomat.cz/blog/levne-recepty/#hranolky recept na paprikové hranolky. A existují třeba i mrkvové, avokádové apod. Ve fantazii se meze nekladou.;)