Přeskočit na obsah

hygiena - teplota jídla v jíd.

  • Autor: pája

    hygiena – teplota jídla v jíd.
    Dobrý den. Měla jsem kontrolu z hygieny. Paní hygienička měřila teplotu vydaného jídla do jídlonosiče po cca 10 min od nandání. Neřekla proč, napsala naměřené teploty do zápisu z kontroly, kde je také nekomentovala. Neví někdo proč se toto měří? Ještě to žádná kontrola nedělala, myslím si, že je to neobjektivní – nerezový jídlonosič má jiné tepel.ztráty než plastový, teplota nádob, kdy to sní, atd.
    Neví někdo, jaká teplota jídla by měla v jídlonosiči být za nějakou dobu a  podle jaké vyhlášky? Děkuji za odpověď.

    • Autor: Šárka školka

      Re: hygiena – teplota jídla v jíd.
      Bylo nám řečeno na poradě, důležitá je teplota, při které jídlo do jídlonosičů nandáte. Asi by bylo ideální, když strávník s jídlonosičem přijde a hned ho odnese. Ale realita je jiná, strávník často přinese ráno jídlonosič a pak si ho odnese třeba až odpoledne s dítětem.

Pro přidání komentáře se nejprve přihlaste.

Přihlásit se