Přeskočit na obsah

Hygienické minimum

  • Autor: rohlik95

    Hygienické minimum
    Chtěla bych se zeptat, jak řešíte školení hygienického minima. Tato otázka je i na správce portálu jídelny.cz. Z jakého důvodu byly zrušeny jednoduchá školení pro kuchařky v jednotlivých krajích, kam byly vysílány kuchařky vždy o prázdninách, mohly se setkat konkrétně s pracovnicemi hygieny a na vše se zeptat. Děkuji a přeji hezký den

    • Autor: Zalka

      Zveme si přímo do provozu a účastní se i kuchařky z jiných školních jídelen

    • Autor: ivka6

      Centrální objednávky na kurs hyg. minima s pracovníky hygieny byly zrušeny již dávno, snad při vstupu škol do právní subjektivity. Každý subjekt si školení pro své pracovníky zajišťoval sám. Pamatuji jen jedno školení s MŠMT, ale to už je dávno. Třeba se to změní, když se plánuje změna struktury hygienické služby, třeba to k nám budou mít blíž v otázkách školení. Někde jsem o té změně četla. Zatím se ve městě domluvíme a společně si objednáváme lektora pro všechny, vyjde to tak město levněji, nebo když během roku někdo nový, dám prostudovat brožurky, které mám od hygieny, takové vstupní KHM, pak o hl. prázdninách všichni. Značím do HACCP.

    • Autor: Středa

      Školení hygienického minima pro pracovníky jídelny zvládne snad každá vedoucí sama. Mrkněte se na internet, tam toho máte. Nebo si prostudujte Zásady správné výrobní a hygienické praxe ve stravovacích službách – tam máte také vše (stáhnete třeba zde: https://www.khsjih.cz/zasady-spravne-praxe.php).

    • Autor: rohlik

      Jsem po kontrole hygieny a vyžaduje školení s certifikátem, takže to opravdu nedokážu. Před covidovou dobou bylo každý rok školení, které bylo centrální, kde vždy vystoupila hygienička pod kterou spadáme a proškolila své ovečky. Jsme z Kolínska, takže vždy v jedné škole bylo provedeno školení pro celý okres a všichni byli spokojení. Děkuji

      • Autor: Středa

        No to jste mě pobavila. S jakým certifikátem, když vám každý školitel, či školitelka, přečte to co je uvedeno v dostupných předpisech 🙂

    • Autor: zlatka

      Dobrý den, pokud přijmeme pracovníka na zástup např. z důvodu nemoci personálu kuchyně, musí být tento zástup proškolen z hygienického minima?
      Děkuji.

      • Autor: Zalka

        Ano, měl by znát základy osobní a provozní hygieny, vědět jak máte nastaveny kritické body a kritické kontrolní body a zásady správné výrobní praxe

    • Autor: Hanna

      My řešíme hyg. minimum pomocí e-kurzů. Můžete si je objednat na dobu, která vám vyhovuje a jsou i s osvědčením.

    • Autor: Martinabb

      Na konci srpna, snad poslední prázdninový den bylo školení hyg. minima online pro zlínský kraj.. Přihlásila sem nás s paní kuchařkama a u pc a kafíčka jsme to absolvovaly. Samozřejmě není to ono, ale holky byly spokojené, že nemusí nikam jezdit.

    • Autor: honzyk

      Spolupracujeme s firmou DW Hygiena, provede audit, upozorní na nedostatky, napíše/zkontroluje/doplní HACCP, proškolí personál. I já jako vedoucí se dozvím srozumitelně věci, které bych jinak doloval někde na netu. A investice do takového auditu je pořád menší než případná pokuta, reputační škody.

    • Autor: Michaela Divišová

      U nás na portálu najdete online školení hygienického minima, které můžete absolvovat buď ve formě webináře nebo jako e-kurz. Oba způsoby jsou s osvědčením. Do e-kurzu máte přístup po dobu 20 dnů od data aktivace a je ukončen závěrečným testem. U webináře si vyberete konkrétní termín, který se vám hodí, a v živém vysílání se v době konání webináře můžete lektora zeptat na to, co vás k tématu zajímá. V nejbližší době máme vypsány termíny 31.5. a 16.6. Podrobnější informace o e-kurzech a webinářích najdete na https://jidelny.cz/ekurzy/

Pro přidání komentáře se nejprve přihlaste.

Přihlásit se