Hygienické školení
Jak často posílat zaměstnance školní jídelny na školení hygienického minima, či hygienické požadavky ve stravovacích službách, atd. Nabízí se spousty školení, tak jak správně vybrat, aby se zbytečně neinvestovaly peníze častěji než je nezbytné. Děkuji za odpovědi.
Dobrý den,byl jste někdo na semináři kde školila p.Kadlecová?,u nás v okrese Vyškov byla v říjnu,školení sice bylo zajímavé ale jak znám naše paní hygienyčky z Vyškova se spoustou věcí které řekla by nesouhlasily,shodou okolností přišla hygiena na kontrolu výdeje a měření teplot a ptaly se na školení,jen jsem vyslovila jméno p.Kadlecová hygienyčkám vstávaly hrůzou vlasy na hlavě,že p. Kadlecová říká nesmysly
Bedřiško, už se to tady řešilo. Já mám vlastní zkušenost z loňského roku. Řekla bych, že školení paní Kadlecové je jaksi méně profesionální. Co neví, tak si domyslí. Na této úrovni si každá z nás dokáže proškolit zaměstnance sama. Stačí si přečíst příslušné předpisy.
S paní Kadlecovou mám také špatné zkušenosti. Před lety nám zpracovala HACCAP a měla jsem s ním dost velké problémy. Snažila jsem se s p. K. několikrát spojit (s podpisem ředitele školy) a prosila ji o opravení, ale nikdy se nám neozvala. Shrábla tenkrát cca 3500,– Kč a nakonec jsem musela sednout a vše přepracovat. Nechápu jen jednu věc, jak je možné, že takovýto člověk může provádět školení a i zpracovávat takovéto věci. Vždyt na to musí mít nějakou akreditaci nebo něco podobného od hygieniček. Na obranu jsem to tenkrát řekla i hygieničkám, když mi daly HACCAP přepracovat, mlčely a krčily rameny. Tenkrát nás tlačil čas, nikdo nevěděl nic přesného, tak jsem HACAP zadala „profesionálce“ a jak to dopadlo – po přepracování jsem ho měla správně. Dnes si už vše raději dělám sama, včetně školení kuchařek a zbytečně nepodporuji podobné odborníky.
Paní Zuzo,
prosím, není nic lehčího, než se se mnou spojit a záležitost vyjasníme. Zásadně s Vámi nesouhlasím, ale moc mě zajímá o kterou školu se jedná. Kontakt na mne máte dodnes.Dagmar
dagkadlecova@seznam.cz
Autor: jana36
Doufám,že zde obvinění paní Kadlecové vyvrátíte-tím,že se s ní spojíte a vše se vyjasní.Jinak je to opětovné hloupé plácání,plné nepravd a lží.Jen doufám,že jste zde psala pravdu-psát o někom,že shrábnul 3500,- a nemít to podložené-je více než sprosté a urážející!
Autor: zuza
S p. Kadlecovou jsem se snažila spojit několikrát, ale vždy bez úspěchu. Doporučené dopisy jsme jí zaslali dne 10. 4. 2007 a 16. 4. 2009 (máme je založené ve spisové agendě školy), následovaly telefonáty, ale odezva nebyla žádná. Proto jsem vše přepracovala a dnes již od p. K. nic nepotřebuji. Nemám důvod něco si vymýšlet. Jen jsem napsala svoji zkušenost, jako sem píší své zkušenosti jiní. Všem přeji pěkný den
Autor: marcelag
Taky se mi něco podobného stalo, když jsem říkala naši pani hygieničce, že nám na školení říkali, že můžeme na pracovním stole, kde se dělají knedlíky, krájet třeba syrové maso, ale pak se to musí ,,řádně “ vydezinfikovat….tak se taky málem chytala za hlavu, co nám to tam vykládali:)
Paní Kadlecovou neznám, ale zrovna tento příklad, který jste uvedla bych neviděla tak dramaticky. Já, myslím, že má pravdu. Doma taky nemáte na každou potravinu stůl, ani prkýnko. Jistě je jednodušší říkat všem kuchařkám tady budeš dělat to a tady tohle a máte jistotu, že to tak budou dělat. Ale jsou zařízení, kde jsou jen dva stoly, taky se musí pracovat. To zase chce být někdo papežtější než papež. Samosebou, že musím dodržet to, aby se pracovní plocha dobře umyla nebo dokonce vydezifikovala, ale není třeba všechno přehánět.
Já se k Vám musím přidat. Paní Kadlecovou též neznám, ale se pokud z uvedeného příkladu chytají některé hygieničky za hlavu, pak bych tedy nad takovými hygieničkami lehce pozdvihl obočí.
Z mikrobiologického hlediska zde není žádné riziko protože se zde kříží následně tepelně opracovávané suroviny a důkladně provařený knedlík je bezpečný pokrm. Jistě je lepší když to tak být nemusí, ale dělat z toho v problém je zbytečné
Předpokládáme samozřejmě vysokou úroveň čistoty a pak ani ta desinfekce není nutná. Spíše naopak s desinfekcí v kuchyni velice opatrně.
Autor: Anna1961
Mám taky rozporuplný dojem ze školení,které letos proběhlo na Mělníku pod vedením p.Kadlecové a výběrčího peněz (jejího manžela)možná těží z toho, že kdysi dělala kuchařku,ale to přeci jenom nestačí v dnešní době. A nebo… stačí, protože se nebráníme těmto lidem…..
Ve čtvrtek jsem měla hygienu a ptala jsem se, jak často musíme chodit na školení hygienického minima a ona mi řekla, že už se nemusí každý rok a prý když půjde jen vedoucí, tak si může sama proškolit kuchařky, ale samozřejmně udělat o proškolení kuchařek zápis.
Se zámem jsem si přečetla nabídku školení – nové trendy….co mě však zarazilo je částka školení v otázkách hyg.minima (900 Kč) zda se mi to být přehnané!!!!! Na Mělníku si pozveme paní hygieničku ona nám řekne své poznatky a formou diskuze nebo písemnách dotazů se školíme na závěr je test a jdeme domů :-).
Zkuste si pozvánku přečíst ještě jednou a zjistíte, že 900,- Kč je cena za hygienické minimum včetně školení nové trendy, které samostatně stojí 650,- Kč. posílám vždy někoho z kolektivu již od I.ročníku těchto školení a vždy si přinese nějaký nový nápad, recept nebo postřeh.I kuchařky by se měly vzdělávat a hlavně pokaždé když se potkají lidé ze stejného oboru, je to pro ně přínosné.Jsem vděčná všem, kteří jim to umožní, protože jindy než o prázdninách to uskutečnit nejde.
Dobrý den,hygienické minimum se školí za 550 Kč,pokud zaplatíte přes účet. Částka vyšší než předchozí roky,ale jsme rády,že toto školení proběhne,protože jsme malá jídelna a svoje školení si nemůžeme dovolit. Hezký den
Také jsme malé zařízení, ale pozvu kuchařky z okolních škol a školek a 20 kuchařek se najde bez problému. Také se mně zdá částka přehnaná. Jinak praktická část s recepty výborná.
Hygienické školení
Autor: megan
Hygienické školení
Jak často posílat zaměstnance školní jídelny na školení hygienického minima, či hygienické požadavky ve stravovacích službách, atd. Nabízí se spousty školení, tak jak správně vybrat, aby se zbytečně neinvestovaly peníze častěji než je nezbytné. Děkuji za odpovědi.
Autor: tara
Ze zákona jednou ročně s prověřením písemnou formou a to vždy u pracovníků dle jejich pracovní náplně.
Autor: Bedřiška
Dobrý den,byl jste někdo na semináři kde školila p.Kadlecová?,u nás v okrese Vyškov byla v říjnu,školení sice bylo zajímavé ale jak znám naše paní hygienyčky z Vyškova se spoustou věcí které řekla by nesouhlasily,shodou okolností přišla hygiena na kontrolu výdeje a měření teplot a ptaly se na školení,jen jsem vyslovila jméno p.Kadlecová hygienyčkám vstávaly hrůzou vlasy na hlavě,že p. Kadlecová říká nesmysly
Autor: Monik
Bedřiško, už se to tady řešilo. Já mám vlastní zkušenost z loňského roku. Řekla bych, že školení paní Kadlecové je jaksi méně profesionální. Co neví, tak si domyslí. Na této úrovni si každá z nás dokáže proškolit zaměstnance sama. Stačí si přečíst příslušné předpisy.
Autor: Zuza
S paní Kadlecovou mám také špatné zkušenosti. Před lety nám zpracovala HACCAP a měla jsem s ním dost velké problémy. Snažila jsem se s p. K. několikrát spojit (s podpisem ředitele školy) a prosila ji o opravení, ale nikdy se nám neozvala. Shrábla tenkrát cca 3500,– Kč a nakonec jsem musela sednout a vše přepracovat. Nechápu jen jednu věc, jak je možné, že takovýto člověk může provádět školení a i zpracovávat takovéto věci. Vždyt na to musí mít nějakou akreditaci nebo něco podobného od hygieniček. Na obranu jsem to tenkrát řekla i hygieničkám, když mi daly HACCAP přepracovat, mlčely a krčily rameny. Tenkrát nás tlačil čas, nikdo nevěděl nic přesného, tak jsem HACAP zadala „profesionálce“ a jak to dopadlo – po přepracování jsem ho měla správně. Dnes si už vše raději dělám sama, včetně školení kuchařek a zbytečně nepodporuji podobné odborníky.
Autor: Kadlecova
Paní Zuzo,
prosím, není nic lehčího, než se se mnou spojit a záležitost vyjasníme. Zásadně s Vámi nesouhlasím, ale moc mě zajímá o kterou školu se jedná. Kontakt na mne máte dodnes.Dagmar
dagkadlecova@seznam.cz
Autor: jana36
Doufám,že zde obvinění paní Kadlecové vyvrátíte-tím,že se s ní spojíte a vše se vyjasní.Jinak je to opětovné hloupé plácání,plné nepravd a lží.Jen doufám,že jste zde psala pravdu-psát o někom,že shrábnul 3500,- a nemít to podložené-je více než sprosté a urážející!
Autor: zuza
S p. Kadlecovou jsem se snažila spojit několikrát, ale vždy bez úspěchu. Doporučené dopisy jsme jí zaslali dne 10. 4. 2007 a 16. 4. 2009 (máme je založené ve spisové agendě školy), následovaly telefonáty, ale odezva nebyla žádná. Proto jsem vše přepracovala a dnes již od p. K. nic nepotřebuji. Nemám důvod něco si vymýšlet. Jen jsem napsala svoji zkušenost, jako sem píší své zkušenosti jiní. Všem přeji pěkný den
Autor: marcelag
Taky se mi něco podobného stalo, když jsem říkala naši pani hygieničce, že nám na školení říkali, že můžeme na pracovním stole, kde se dělají knedlíky, krájet třeba syrové maso, ale pak se to musí ,,řádně “ vydezinfikovat….tak se taky málem chytala za hlavu, co nám to tam vykládali:)
Autor: saša
Paní Kadlecovou neznám, ale zrovna tento příklad, který jste uvedla bych neviděla tak dramaticky. Já, myslím, že má pravdu. Doma taky nemáte na každou potravinu stůl, ani prkýnko. Jistě je jednodušší říkat všem kuchařkám tady budeš dělat to a tady tohle a máte jistotu, že to tak budou dělat. Ale jsou zařízení, kde jsou jen dva stoly, taky se musí pracovat. To zase chce být někdo papežtější než papež. Samosebou, že musím dodržet to, aby se pracovní plocha dobře umyla nebo dokonce vydezifikovala, ale není třeba všechno přehánět.
Autor: Aleš jiný
Já se k Vám musím přidat. Paní Kadlecovou též neznám, ale se pokud z uvedeného příkladu chytají některé hygieničky za hlavu, pak bych tedy nad takovými hygieničkami lehce pozdvihl obočí.
Z mikrobiologického hlediska zde není žádné riziko protože se zde kříží následně tepelně opracovávané suroviny a důkladně provařený knedlík je bezpečný pokrm. Jistě je lepší když to tak být nemusí, ale dělat z toho v problém je zbytečné
Předpokládáme samozřejmě vysokou úroveň čistoty a pak ani ta desinfekce není nutná. Spíše naopak s desinfekcí v kuchyni velice opatrně.
Autor: Anna1961
Mám taky rozporuplný dojem ze školení,které letos proběhlo na Mělníku pod vedením p.Kadlecové a výběrčího peněz (jejího manžela)možná těží z toho, že kdysi dělala kuchařku,ale to přeci jenom nestačí v dnešní době. A nebo… stačí, protože se nebráníme těmto lidem…..
Autor: Marcelag
Ve čtvrtek jsem měla hygienu a ptala jsem se, jak často musíme chodit na školení hygienického minima a ona mi řekla, že už se nemusí každý rok a prý když půjde jen vedoucí, tak si může sama proškolit kuchařky, ale samozřejmně udělat o proškolení kuchařek zápis.
Autor: AnnaP
Mluvíte o Dagmar?
Autor: Andulka
Se zámem jsem si přečetla nabídku školení – nové trendy….co mě však zarazilo je částka školení v otázkách hyg.minima (900 Kč) zda se mi to být přehnané!!!!! Na Mělníku si pozveme paní hygieničku ona nám řekne své poznatky a formou diskuze nebo písemnách dotazů se školíme na závěr je test a jdeme domů :-).
Autor: majka 1
Zkuste si pozvánku přečíst ještě jednou a zjistíte, že 900,- Kč je cena za hygienické minimum včetně školení nové trendy, které samostatně stojí 650,- Kč. posílám vždy někoho z kolektivu již od I.ročníku těchto školení a vždy si přinese nějaký nový nápad, recept nebo postřeh.I kuchařky by se měly vzdělávat a hlavně pokaždé když se potkají lidé ze stejného oboru, je to pro ně přínosné.Jsem vděčná všem, kteří jim to umožní, protože jindy než o prázdninách to uskutečnit nejde.
Autor: Andulka
Děkuji, máte pravdu. Cena je 300 – 550 Kč podle místa, přesto těch 550 Kč se mi zdá dost.
Autor: rohlik
Dobrý den,hygienické minimum se školí za 550 Kč,pokud zaplatíte přes účet. Částka vyšší než předchozí roky,ale jsme rády,že toto školení proběhne,protože jsme malá jídelna a svoje školení si nemůžeme dovolit. Hezký den
Autor: Radkaa
Také jsme malé zařízení, ale pozvu kuchařky z okolních škol a školek a 20 kuchařek se najde bez problému. Také se mně zdá částka přehnaná. Jinak praktická část s recepty výborná.