Inventura bufetu
Vážené kolegyně, potřebovala bych poradit s inventurou na bufetě. Jakým způsobem ji provádíte? Máte na starosti vůbec některá kromě jídelny bufet? Já mám a mám s tím samé starosti. Nevedou se skladové karty a teda se nic neodepisuje. Vymyslela jsem čárkovací metodu…za co mi bylo vynadáno. Chápu, že přes velkou přestávku, kdy je nával obsluhovat, počítat peníze, vydávat, a ještě dělat nějaké blbé čárky je o nervy a tím pádem nižší tržba, ale jak lze vytvořit průkazný systém, kdy se dá dokázat, že někdo ukradl „horalku“. A jak lze vyčíslit zisk nebo strátu, když se tam taky dělá párek v rohlíku a obložený rohlík? mockrát děkuji
Re: Inventura bufetu
Když si za určité období sečtete částku za dodané veškeré zboží, k tomu přičtete částku odpovídající zůstatku zboží od minulé inventury a od této částky odečtete veškeré tržby za toto určité období, dozvíte se, za kolik peněz máte mít zboží na skladě.Pak musíte veškeré zboží v bufetu ručně spočítat a v ideálním případě to finančně sedí.Jak postupovat v případě vlastní výroby, to je asi obdobné.Vždy musíte proti sobě posadit příjem,výdej a zásobu.
Re: Inventura bufetu
Dobrý den,
v ramci stravovacího stťediska mame i vlastní bufet, v dobe provozu neni času a hlavne nikdo také pro „plné nevyuži“ Vám tam neda pokladnu jako na krámu, ale jednoduše deláme každý týden inventuru na základe „zrcadla“, jak již bylo uvedeno, počáteční stav, prírustek, zustatek, rozdíl jse rovná „prodeji“. Nebo toot zrcadlo dľlat denne, záleží od toho kolik tam máte položek, a co všechno musíte v ten den stihnout.A prípadné „ztráty“ nebo škody, odepsat jako škody, to jse težko dokazuje, jestli je to pravda nebo ne.
Inventura bufetu
Autor: Andrea
Inventura bufetu
Vážené kolegyně, potřebovala bych poradit s inventurou na bufetě. Jakým způsobem ji provádíte? Máte na starosti vůbec některá kromě jídelny bufet? Já mám a mám s tím samé starosti. Nevedou se skladové karty a teda se nic neodepisuje. Vymyslela jsem čárkovací metodu…za co mi bylo vynadáno. Chápu, že přes velkou přestávku, kdy je nával obsluhovat, počítat peníze, vydávat, a ještě dělat nějaké blbé čárky je o nervy a tím pádem nižší tržba, ale jak lze vytvořit průkazný systém, kdy se dá dokázat, že někdo ukradl „horalku“. A jak lze vyčíslit zisk nebo strátu, když se tam taky dělá párek v rohlíku a obložený rohlík? mockrát děkuji
Autor: ziss
Re: Inventura bufetu
Když si za určité období sečtete částku za dodané veškeré zboží, k tomu přičtete částku odpovídající zůstatku zboží od minulé inventury a od této částky odečtete veškeré tržby za toto určité období, dozvíte se, za kolik peněz máte mít zboží na skladě.Pak musíte veškeré zboží v bufetu ručně spočítat a v ideálním případě to finančně sedí.Jak postupovat v případě vlastní výroby, to je asi obdobné.Vždy musíte proti sobě posadit příjem,výdej a zásobu.
Autor: sacher
Re: Inventura bufetu
Dobrý den,
v ramci stravovacího stťediska mame i vlastní bufet, v dobe provozu neni času a hlavne nikdo také pro „plné nevyuži“ Vám tam neda pokladnu jako na krámu, ale jednoduše deláme každý týden inventuru na základe „zrcadla“, jak již bylo uvedeno, počáteční stav, prírustek, zustatek, rozdíl jse rovná „prodeji“. Nebo toot zrcadlo dľlat denne, záleží od toho kolik tam máte položek, a co všechno musíte v ten den stihnout.A prípadné „ztráty“ nebo škody, odepsat jako škody, to jse težko dokazuje, jestli je to pravda nebo ne.