Přeskočit na obsah

Jak na plněná masa?

  • Autor: Lenik62

    Jak na plněná masa?
    Ahoj všem, mám pro vás dotaz. Když plníme masa jakoukoliv náplní z vajec ( salámu, hřibku, kapie a jiné), vždy je problém u krájení masa. Náplň (vaječina) vypadává a drolí se. Je to škoda protože maso ma vynikající chuť. Jsme z toho nešťastní a takové recepty radši nevaříme, jako je například pražská pečeně. Jestli někdo máte nějakou fintu, aby náplň nevypadla a držela pěkně v ukrojeném plátku masa tak sem sním. Budu vděčná za každou radu. Děkuji a přeji všem krásný den.Lenik

    • Autor: vanda

      Náplň do plátu masa lze udělat jako vaječnou omeletu, do ní vmíchat houby, zeleninu, uzeninu… Tato náplň v roládě dobře drží a po rozkrojení i pěkně vypadá. Zdravím.

    • Autor: tara

      Zkuste udělat menší kusy masa před plněním, aby byla kapsa menší, té náplně dejte méně, tak dvě třetiny obsahu kapsy, protože čím větší náplň a jenom kousek okolo masa, tak to padá. Tak je děláme menší a dáváme dva plátky masa.
      My zase neděláme ze stejného důvodu, že se to špatně vydává karlovarský kotouč.

    • Autor: tara

      Ještě dodávám, míslo hrášku dáváme červenou steril. papriku, ten tam taky dělá neplechu. Má to i výraznější chuť než s hráškem.

Pro přidání komentáře se nejprve přihlaste.

Přihlásit se