Přeskočit na obsah

jak se dělá receptura

  • Autor: Rusty

    jak se dělá receptura
    Dobrý den,chtěl bych se zeptat jak se třeba udělá receptůra na vymyšlené jídlo.
    Třeba kuřecí kapsa plněná krabím masem,hranolky
    děkuji

    • Autor: VŠJK

      Re: jak se dělá receptura
      Zdravím, také vymýšlíme nové názvy jídel.Maso normujeme 7/8/9 ostatní suroviny dle zkušeností a praxe /vždy se najde podobná norma na kterou se ostatní suroviny dají napasovat/.Když se vejdete do financí není problém.Vyhláška o těchto věcech vůbec nemluví.

    • Autor: Iris

      Re: jak se dělá receptura
      Receptura se obvykle stanoví na 10 porcí, já dodržuji
      pouze výživové normy, ostatní suroviny stanovím
      podle vhodnosti, chuti a pestrosti jídla.
      Nové receptury pro školní stravování nejsou závazné.
      Vůbec nejraději používám nové názvy obědů, jídelníček
      pak vyhlíží zajímavě a lákavě /ovšem někteří konzervativci
      z řad pedagogů to nechápou/.

      • Autor: fialka

        Re: jak se dělá receptura
        A když to nechápou ani někteří rodiče dětí v MŠ tak je to taky mazec

        • Autor: Alena II.

          Re: jak se dělá receptura
          My to řešíme tak, že pokud zařadíme na jídelníček nějaké nové jídlo s neobvyklým názvem, máme na nástěnce vyvěšeno, co to je a z čeho se jídlo skládá.Vaříme denně dvě jídla na výběr a toto jídlo nejprve zařadíme jako jídlo č. 2. Podle toho, kolik lidí si ho objedná a jaký má úspěch, se odvíjí další jeho zařazování.Pestrost jídelníčku a nová méně obvyklá jídla u nás strávníci vítají a máme s tím dobré zkušenosti. Faktem je ale to, že vaříme pro všechny věkové kategorie, malé děti jsou spíše zvyklé na běžné pokrmy a tak chápu, že u MŠ s tím mohou být problémy.

Pro přidání komentáře se nejprve přihlaste.

Přihlásit se