Přeskočit na obsah

Jak správně odepisovat ve výdejce?

  • Autor: Medulka

    Jak správně odepisovat ve výdejce?
    Dobrý den,

    omlouvám se za pro mnohé banální dotaz, ale jsem v tomto oboru nová a i p. kuchařku máme novou, takže v tom plaveme obě dvě. Pracujeme v malé vesnické školce a něja se nám nezdá odepiování oleje, soli, koření a dalších surovin používaných v malém množství. Jak na správné odepisování? Na školení jsem přihlášena, ale jedu až za pár týdnů…děkuji

    • Autor: Naďa

      Dobrý den, také jsem od 1.9. nová vedoucí ŠJ, ale myslím, že dělám správně, když odepisuji (dělám výdejky ze skladu) oleje v množství l(litry) u Vás zřejmě možná jen dcl, sůl a koření v gramech. Dle mého sůl a koření vážit a olej popř. změřit výdej pomocí odměrky. To je můj názor. Uvidíme, co Vám poradí zkušenější vedoucí ŠJ 🙂

    • Autor: zdenouš

      Medulko,olej odepisujete podle množství které nanormujete.Normu si můžete upravit.Koření asi kupujete v malých sáčkách,tak bych odepsala třeba čtvrtku,nebo půlku sáčku.Nevím kolik obědů vaříte.Jen se toho nebojte,nejhorší smrt je prý z vyděšení.Krásný den.

Pro přidání komentáře se nejprve přihlaste.

Přihlásit se