Přeskočit na obsah

jak vysvětlit plusy a mínusy na výdejkách

  • Autor: karla

    jak vysvětlit plusy a mínusy na výdejkách
    Dobrý den,
    já bych potřebovala vysvětlit, jak mám vysvětlit ekonomovi, že na výdejkách MŠ a ZŠ jsem v plusu, takže dětem dám ovoce a jogurty, oplatky, protože na to ty děti mají peníze .
    A přesto je neokrádám na porci.
    Zaměstnanci a cizí strávníci jsou v mínuse a proto jim nic navíc nedávám.
    Nedokážu mu vysvětlit i přesto, že vaříme v jedoum hrnci pro všechny, neokrádám nikoho, ale zaměstnancům nemůžu dát jogurt a dětem ano.
    Prosím pomohl by mi tady někdo, jak to vysvětlit?
    Děkuji všem za ochotu

    • Autor: Ludmila78

      Dobrý den, zkuste mu „nasimulovat“ dva dny – jeden den drahý oběd a druhý den levný oběd. Zaměstnanci za oběd platí například 40kč. Vy za potraviny na levný oběd utratíte 30Kč, za potraviny na drahý oběd utratíte 50Kč. Zaměstnanec si objedná pouze ten drahý a levný odhlásí, ve výsledku jste tím pádem minus 10Kč. Pokud si objedná oba, je ve výsledku na nule, pokud objedná jen levný, je ve výsledku plus 10. Děti chodí většinou na všechny obědy, levnější i dražší a mohou se dostat do plusu. Zaměstnanci a cizí strávníci často levné obědy typu čočková kaše odhlašují a berou jen ty, za které na potravinách utratíte víc, než je cena jednoho oběda. Tím se dostávají do minusu. Nevím, jestli píšu srozumitelně a jestli Vám to pomůže :))

Pro přidání komentáře se nejprve přihlaste.

Přihlásit se