Přeskočit na obsah

KALIBRACE TEPLOMĚRŮ A VLHKOMĚRŮ

  • Autor: Marsi

    KALIBRACE TEPLOMĚRŮ A VLHKOMĚRŮ
    Dobrý den, jakým způsobem prosím provádíte kalibraci teploměrů a vlhkoměrů? Vyčetla jsem, že si kalibraci můžeme dělat sami. Teploměry vložit do misky s kostkami ledu na 30 minut a měli bychom naměřit 0 stupňů Celsia. Kalibrace vlhkoměrů – zabalit do opravdu mokré utěrky a naměřit 100% vlhkost. V některých krajích chce prý KHS metrologický řád. Má někdo z Vás k dispozici? Děkuji

    • Autor: ZSTGM

      V ledové tříšti.

    • Autor: ivka6

      Co to znamená metrologický řád. Když je zmínka v HACCP způsob kontroly měřidel v kuchyni (váhy, teploměr, vlhkoměr atp.), proč ještě samostatný řád, z čeho to vychází. To si asi udělím řád zlaté vařečky či šunky zlaté a budu mít hned řády dva… Nechci zlehčovat, ale to jsme kadeti na všechno řád, skutečnost se stejně jinde. V malých Mš kuchyňské váhy, sklepy jako šopa na dvoře ve 200let staré škole, v kuchyni vlhko jak v prádelně, když je nedokonalá klimatizace atd. atd.

    • Autor: Raduza1

      na fb skupině vedoucí školních jidelen si radí, jsem četla, že metrologický řád chtěla kontrola z veteriny ve zlínském kraji. To, co je v hlavním příspěvky je postup, jak kontrolovat, jen paní chtěla protokol o kontrole.

Pro přidání komentáře se nejprve přihlaste.

Přihlásit se