Přeskočit na obsah

kalibrace

  • Autor: Jana

    kalibrace
    Musí se podle nových předpisů kalibrovat teploměry? Jak často?

    • Autor: Eva v

      Re: kalibrace
      Přidám taky dotaz.Jaký typ teploměrů má být v lednici? Můžete prosím poradit dodavatele? A kdo kalibraci provádí?

      • Autor: hygienička

        Re: kalibrace
        Teploměry musí splňovat hygienické požadavky na výrobky určené pro styk s potravinami a pokrmy dle Vyhlášky Ministerstva zdravotnictví č. 38/2001.
        např. (ale prosím neberte to tak,že jej propaguji)
        Vpichový teploměr digitální (typ 105511)
        Potravinářský digitální vpichový teploměr pro rychlé a pohodlné měření teplot tekutých, sypkých, plastických, měkkých pevných látek nebo látek, kde můžeme s výhodou využít konstrukci špičatého vpichového stonku o průměru 3,5 mm vyrobeného z nerezové oceli. Pro bezpečné přenášení je teploměr vybaven trubičkovým pouzdrem a sponkou a lze jej snadno přenášet, např. jako tužku. Napájení je provedeno běžnou mini tužkovou baterií typu AAA 1,5 V, která je součástí balení. Teploměr je vybaven tlačítkem HOLD pro uchování naměřené teploty.

        Rozsah měření: -40°C až + 230°C
        Rozměr:
        – celková délka teploměru v pouzdře 16,5 cm,
        – délka nerezového stonku 130 mm

        Cena teploměru je 580,- Kč bez DPH (690,- Kč s DPH

    • Autor: hygienička

      Re: kalibrace
      Domnívám se,že vy nemáte povinnost kalibrace,ale my (OOVZ) ano a to každé 2 roky.Pěkný den.

    • Autor: Marie

      Re: kalibrace
      Byla jsem na školení a tam hygieničky říkaly, že se dá místokalibrace mít porovnání, zda teploměr ukazuje správně. Máme tedy dva teploměry, jeden byl kddysi kalibrován, druhý ne. Teď čas od času porovnáme, zda jsou údaje stejné při běžném měření a to je záruka, že ukazují dobře. Byla by to velká náhoda, kdyby se oba stejně rozbily.

    • Autor: Martina

      Re: kalibrace
      Kalibrovat teploměry ne, jen kontrolovat jejich funkčnost

Pro přidání komentáře se nejprve přihlaste.

Přihlásit se