Cena pro cizí strávníky se skládá z režijních nákladů (energie, nákup inventáře, praní a ostatní režijní náklady, + mzdová režie + finanční normativ na potraviny)
Režijní náklady a mzdové náklady za uplynulý rok vydělíte počtem uvařených obědů a vyjdou vám náklady na 1 oběd. Finanční normativ na potraviny je daný ve vyhlášce a odvozuje se pro nejvyšší kategorii 15 a více let v rámci rozpětí. Můžete připočítat i mírný zisk.
Dobrý den, při stanovení ceny pro cizí strávníky se nemusíte řídit vyhláškou o školním stravování. Záleží na skutečných nákladech spotřebovaných potravin.
Kalkulace
Autor: Katy99
Kalkulace
Dobrý den,
prosím Vás jak vypočítáte cenu oběda pro cizí strávníky? A jak stanovíte hodnotu potravin?
Děkuji za odpověď
Autor: vaříme rádi
Cena pro cizí strávníky se skládá z režijních nákladů (energie, nákup inventáře, praní a ostatní režijní náklady, + mzdová režie + finanční normativ na potraviny)
Režijní náklady a mzdové náklady za uplynulý rok vydělíte počtem uvařených obědů a vyjdou vám náklady na 1 oběd. Finanční normativ na potraviny je daný ve vyhlášce a odvozuje se pro nejvyšší kategorii 15 a více let v rámci rozpětí. Můžete připočítat i mírný zisk.
Autor: mart
Dobrý den, při stanovení ceny pro cizí strávníky se nemusíte řídit vyhláškou o školním stravování. Záleží na skutečných nákladech spotřebovaných potravin.