Přeskočit na obsah

Kalkulace

  • Autor: Katy99

    Kalkulace
    Dobrý den,
    prosím Vás jak vypočítáte cenu oběda pro cizí strávníky? A jak stanovíte hodnotu potravin?
    Děkuji za odpověď

    • Autor: vaříme rádi

      Cena pro cizí strávníky se skládá z režijních nákladů (energie, nákup inventáře, praní a ostatní režijní náklady, + mzdová režie + finanční normativ na potraviny)
      Režijní náklady a mzdové náklady za uplynulý rok vydělíte počtem uvařených obědů a vyjdou vám náklady na 1 oběd. Finanční normativ na potraviny je daný ve vyhlášce a odvozuje se pro nejvyšší kategorii 15 a více let v rámci rozpětí. Můžete připočítat i mírný zisk.

    • Autor: mart

      Dobrý den, při stanovení ceny pro cizí strávníky se nemusíte řídit vyhláškou o školním stravování. Záleží na skutečných nákladech spotřebovaných potravin.

Pro přidání komentáře se nejprve přihlaste.

Přihlásit se