Přeskočit na obsah

Kalkulace oběda

  • Autor: Nina v.

    Kalkulace oběda

    Dobrý den, jak prosím vypočítám kalkulaci oběda pro cízí stravniky. Prosím o přesný popis. Předem moc děkuji.

    • Autor: exitkaaa

      O to požádejte ekonomku školy. Ta má ke všem důležitým podkladům přístup. A pokud ona neví, měla by si zjistit. (Co si budeme vykládat, pro ně je školení víc než dost). Vy ji dáte počty uvařených obědů, svačin, přesnídávek. Vy si určujete a „obhajujete“ výši potravin na oběd, zbytek je na ní.

    • Autor: Betka

      A jak je to s kalkulací cen když máme MŠ i ZŠ?

    • Autor: Kačenka2

      Dobrý den, také by mě zajímalo, jak se přesně vypočítá kalkulace oběda pro cizí strávníky? Ekonomka to hodila na mě, dala mi všechny podklady. Vím, že mám náklady z loňska vydělit počtem obědů za minulý rok – a teď otázka: vydělit počtem všech uvařených jídel nebo jídel jen v hlavní činnosti?
      Moc děkuji za odpověď.

    • Autor: Vladimír Zavřel

      Podle vyhlášky 500/2002; § 49 Způsoby oceňování zásob a vymezení nákladů s jejich pořízením souvisejících

      (1) Součástí pořizovací ceny zásob jsou též náklady související s jejich pořízením, zejména přepravné vyúčtované dodavatelem nebo provedené účetní jednotkou, provize…

      Pokud bude platit zákon o veřejných zakázkách a !!!vztahoval se i na potraviny!!!, bylo by možné do nákladů (finanční norma) zařadit i náklady na provoz portálu, který budec veřejné zakázky automatizovat?.

      • Autor: ivka6

        Vážený kolego, tak jak je dnes postavena vyhláška o školním stravování se z finanční normy na potraviny, které hradí strávník, hradí pouze spotřebované potraviny, nikoliv náklady spojené s evidencí, nákupem atp., to jde z provozních nákladů. Cena potravin je tvořena celkem, tak jak nakoupeno, školní stravování je osvobozeno od podmínek DPH a tp. Výběrová řízení jsou věcí způsobu nákupu, což souvisí s provozními náklady. Kalkulace celekm obsahuje samozřejmě všechny potřebné náklady, ale dotované školní stravování dává záruku strávníkovi pouze úhradu potravin, ostatní stravovaní zaplatí plnou cenu i s těmi pomyslnými náklady navíc, promítá se do skladby ostatní věcné náklady spojené s výrobou jídla, popřípadě do tvorby zisku.

Pro přidání komentáře se nejprve přihlaste.

Přihlásit se