O to požádejte ekonomku školy. Ta má ke všem důležitým podkladům přístup. A pokud ona neví, měla by si zjistit. (Co si budeme vykládat, pro ně je školení víc než dost). Vy ji dáte počty uvařených obědů, svačin, přesnídávek. Vy si určujete a „obhajujete“ výši potravin na oběd, zbytek je na ní.
Dobrý den, také by mě zajímalo, jak se přesně vypočítá kalkulace oběda pro cizí strávníky? Ekonomka to hodila na mě, dala mi všechny podklady. Vím, že mám náklady z loňska vydělit počtem obědů za minulý rok – a teď otázka: vydělit počtem všech uvařených jídel nebo jídel jen v hlavní činnosti?
Moc děkuji za odpověď.
Podle vyhlášky 500/2002; § 49 Způsoby oceňování zásob a vymezení nákladů s jejich pořízením souvisejících
(1) Součástí pořizovací ceny zásob jsou též náklady související s jejich pořízením, zejména přepravné vyúčtované dodavatelem nebo provedené účetní jednotkou, provize…
Pokud bude platit zákon o veřejných zakázkách a !!!vztahoval se i na potraviny!!!, bylo by možné do nákladů (finanční norma) zařadit i náklady na provoz portálu, který budec veřejné zakázky automatizovat?.
Vážený kolego, tak jak je dnes postavena vyhláška o školním stravování se z finanční normy na potraviny, které hradí strávník, hradí pouze spotřebované potraviny, nikoliv náklady spojené s evidencí, nákupem atp., to jde z provozních nákladů. Cena potravin je tvořena celkem, tak jak nakoupeno, školní stravování je osvobozeno od podmínek DPH a tp. Výběrová řízení jsou věcí způsobu nákupu, což souvisí s provozními náklady. Kalkulace celekm obsahuje samozřejmě všechny potřebné náklady, ale dotované školní stravování dává záruku strávníkovi pouze úhradu potravin, ostatní stravovaní zaplatí plnou cenu i s těmi pomyslnými náklady navíc, promítá se do skladby ostatní věcné náklady spojené s výrobou jídla, popřípadě do tvorby zisku.
Kalkulace oběda
Autor: Nina v.
Kalkulace oběda
Dobrý den, jak prosím vypočítám kalkulaci oběda pro cízí stravniky. Prosím o přesný popis. Předem moc děkuji.
Autor: exitkaaa
O to požádejte ekonomku školy. Ta má ke všem důležitým podkladům přístup. A pokud ona neví, měla by si zjistit. (Co si budeme vykládat, pro ně je školení víc než dost). Vy ji dáte počty uvařených obědů, svačin, přesnídávek. Vy si určujete a „obhajujete“ výši potravin na oběd, zbytek je na ní.
Autor: Betka
A jak je to s kalkulací cen když máme MŠ i ZŠ?
Autor: ivka
Myslím, že se svačiny násobí 0,3
Autor: Kačenka2
Dobrý den, také by mě zajímalo, jak se přesně vypočítá kalkulace oběda pro cizí strávníky? Ekonomka to hodila na mě, dala mi všechny podklady. Vím, že mám náklady z loňska vydělit počtem obědů za minulý rok – a teď otázka: vydělit počtem všech uvařených jídel nebo jídel jen v hlavní činnosti?
Moc děkuji za odpověď.
Autor: Vladimír Zavřel
Podle vyhlášky 500/2002; § 49 Způsoby oceňování zásob a vymezení nákladů s jejich pořízením souvisejících
(1) Součástí pořizovací ceny zásob jsou též náklady související s jejich pořízením, zejména přepravné vyúčtované dodavatelem nebo provedené účetní jednotkou, provize…
Pokud bude platit zákon o veřejných zakázkách a !!!vztahoval se i na potraviny!!!, bylo by možné do nákladů (finanční norma) zařadit i náklady na provoz portálu, který budec veřejné zakázky automatizovat?.
Autor: ivka6
Vážený kolego, tak jak je dnes postavena vyhláška o školním stravování se z finanční normy na potraviny, které hradí strávník, hradí pouze spotřebované potraviny, nikoliv náklady spojené s evidencí, nákupem atp., to jde z provozních nákladů. Cena potravin je tvořena celkem, tak jak nakoupeno, školní stravování je osvobozeno od podmínek DPH a tp. Výběrová řízení jsou věcí způsobu nákupu, což souvisí s provozními náklady. Kalkulace celekm obsahuje samozřejmě všechny potřebné náklady, ale dotované školní stravování dává záruku strávníkovi pouze úhradu potravin, ostatní stravovaní zaplatí plnou cenu i s těmi pomyslnými náklady navíc, promítá se do skladby ostatní věcné náklady spojené s výrobou jídla, popřípadě do tvorby zisku.