Dobrý den všem. Mě by zase zajímalo jak se v kalkulacích vypořádat s loňským rokem, když jsme jako střední škola půl roku pro děti nevařily (pouze pro pár cizích), ale mzdové náklady byly 100% i režijní náklady samozřejmě byly. Když to všechno podělím počtem uvařených jídel, vyjde mi pro cizí střašně vysoká částka. Poradil by mi někdo, co s tím? Moc děkuji.
Pro kalkulaci jsem použila předpokládaný počet obědů, které by byly uvařeny při normální situaci. Vzala jsem počet uvařených obědů v roce, kdy byla normální situace, a protože se mi zvýšil počet strávníků cca o 5%, navýšila jsem i tento počet o 5%.
My jsme nechali mzdové náklady z minulého roku, přepočítali jsme režijní náklady a přidali zvýšené náklady na potraviny. Připsala jsem si k tomu poznámku a příští rok znovu přepočítáme.
Dobrý den, chtěla bych poprosit o radu, zda mám správně spočítané normativy a ceny za suroviny??
dosp.+ 15+ 0,95 cena 34,-
mš 0,475 cena 17,-
ZŠ1 0,75 cena 27,-
ZŠ2 0,80 cena 29,-
děkuji za radu a pomoc. Setkala jsem se tím,že mají např.
oběd dospělý koef. 0,9 za 34,- a děti mš 0,5 za 20,-Kč. Zda je správný přepočet.
Já vycházím z koef. 1,0 např. za 40 Kč. Dospělí koef. 0,9 za 36 Kč a děti MŠ koef. 0,5 za 20 Kč. S vaším příkladem jsem se také setkala, není to v pořádku.
Kalkulace obědů
Autor: Helča5
Kalkulace obědů
Dobrý den, mám dotaz, děláte si sami kalkulace ceny pro cizí strávníky nebo ji dostanete z ekonomického? Děkuji H.
Autor: líída
sama, od účetní dostanu podklady pro výpočet
Autor: Helča5
Náklady na loňský rok dělíte počtem všech uvařených jídel, že? Jedná se o náklady jídelny za hlavní i doplňkovou činnost dohromady? Děkuji.
Autor: Romanaa
Dobrý den všem. Mě by zase zajímalo jak se v kalkulacích vypořádat s loňským rokem, když jsme jako střední škola půl roku pro děti nevařily (pouze pro pár cizích), ale mzdové náklady byly 100% i režijní náklady samozřejmě byly. Když to všechno podělím počtem uvařených jídel, vyjde mi pro cizí střašně vysoká částka. Poradil by mi někdo, co s tím? Moc děkuji.
Autor: Renáta
Dobrý den, při kalkulaci mzdových nákladů započítat platy jen z období, kdy se vařilo!?!
Autor: Alex
Pro kalkulaci jsem použila předpokládaný počet obědů, které by byly uvařeny při normální situaci. Vzala jsem počet uvařených obědů v roce, kdy byla normální situace, a protože se mi zvýšil počet strávníků cca o 5%, navýšila jsem i tento počet o 5%.
Autor: Manka
Ano za loňský rok bude výpočet složitější.
Napíšeme si, jak máme nyní nastavenou kalkulaci na mzdový náklad?
u nás 24,-Kč
Autor: Romanaa
My teď máme mzdový náklad 22,- Kč. Od 1. 4. mi vychází 42,- Kč. protože se vařilo málo, ale byli jsme platově na 100%. Co s tím?
Autor: Radkaa
My jsme nechali mzdové náklady z minulého roku, přepočítali jsme režijní náklady a přidali zvýšené náklady na potraviny. Připsala jsem si k tomu poznámku a příští rok znovu přepočítáme.
Autor: JituleK.
Dobrý den, chtěla bych poprosit o radu, zda mám správně spočítané normativy a ceny za suroviny??
dosp.+ 15+ 0,95 cena 34,-
mš 0,475 cena 17,-
ZŠ1 0,75 cena 27,-
ZŠ2 0,80 cena 29,-
děkuji za radu a pomoc. Setkala jsem se tím,že mají např.
oběd dospělý koef. 0,9 za 34,- a děti mš 0,5 za 20,-Kč. Zda je správný přepočet.
Autor: Radkaa
Já vycházím z koef. 1,0 např. za 40 Kč. Dospělí koef. 0,9 za 36 Kč a děti MŠ koef. 0,5 za 20 Kč. S vaším příkladem jsem se také setkala, není to v pořádku.