Přeskočit na obsah

Kalkulace u dietniho stravování

  • Autor: Petra Žáková

    Dobrý den, potřebovala bych radu. Jsem 2 měsíce na pozici vedoucí ŠJ (hozená do provozu a plav). Od září má nastoupit holčička, která má alergii na veškeré ořechy, seznam atd. a k tomu ještě alergii na mléko a mléčné výrobky. Extra dietní stravu neděláme, protože na to nejsme uzpůsobeni, jsme malá školka o 100 dětí. S maminkou jsme se dohodly, že si svačiny bude nosit sama a k tomu ještě extra veškeré mléčné výrobky k přípravě obědu, které mohou kuchařky využít. Teď mne zajímá, jak teda účtovat stravné, když svačinu (dopolední) si bude nosit extra a my budeme jen uzpůsobovat oběd? Dle bývalé vedoucí se má účtovat standardně půl den bez ohledu na to, že si donáší svoji svačinu. Děkuji za odpověď.

  • Autor: Zdeňka Rohlíkoví

    Dobrý den, neřešila bych tímto způsobem dietní stravování. Mám v MŠ podobně holčičku, vše si donáší v jídlonosičích, mám sepsán doklad o zajištění dietního stravování formou donášky, v ZŠ taktéž, jen předává maminka do kuchyně. Takto to funguje již několik let, pití neřeším. Každý den budete mít jiné jídlo a jak započítáte, kde jste přidali její suroviny a kde ne? Nehledě na cenu svačinky, kterou ji nedáte, ale budete počítat? Ještě bych viděla možnost, pokud chcete mamince vyhovět, udělat si kolonku pouze pro tuto holčičku a kalkulovat pouze oběd, Přeji hezký den

  • Autor: Halka Žaludová

    Já bych svačinky vůbec neúčtovala, pokud si budou nosit vlastní a oběd bych klidně dala v ceně jako ostatní děti. Maminka určitě bude ráda, že má pro dítě uvařený čerstvý oběd a nebude řešit, že přinese mléko, sýr, příp. jinou vhodnou surovinu a dostane to pouze její dítě.

Pro přidání komentáře se nejprve přihlaste.

Přihlásit se