Kečup
Používáte prosím v MŠ kečup? A pokud ano, jaký? Jestli třeba existuje nějaký „zdravý“. Já osobně bych ho tedy nedávala, ale je to dotaz paní kuchařek. Předchozí VS ho nedávala, ale podle složení např.toho z Penny – jemného kečupu, tam nic škodlivéo nevidím. Děkuji za odpovědi
Prosím vás a v čem je kečup škodlivý?Však denně a na kila ho stejně děti nedostanou. Pokud podle receptury do jídla patří, tak tu chuť nějak udělat musíte. A kečup jenom tak přímo na talíř třeba k párkům stejně nikde nedáváme. Za chvíli budeme vařit z vody, protože vše bude škodlivé.
Já bych u vás tedy nechtěla být dítě. Kečup z Penny dopadl v DTestu na 20. místě. A ke složení: „Složení: pitná voda, rajčatový protlak (19 %), glukózový-fruktózový sirup, zahušťovadlo: acetylovaný škrobový adipan, jedlá sůl max. 3,5 %, ocet kvasný lihový, konzervant: sorban draselný, kořenící přípravek (extrakty koření). Sladidlo: sodná sůl sacharinu“ … není lepší dát dětem kvalitní rajčata?
Sacharin a jeho soli je nevhodný pro děti – čtěte: https://www.ferpotravina.cz/seznam-ecek/E954
Dobrý den, proč hned pišete obsah a škodlivost kečupu z Penny? Paní se ptá, zda dáváte kečup? Ano dáváme, párkrát do roka, tam kde je potřeba. Je snad někde psáno, že je zakázán? Nehrajme si na to, že naše zlatíčka nejedí kečup a další nezdravé potraviny. Přeji hezký den
Já se ptala jestli existuje zdravá forma kečupu 🙂 Potřebuji poradit. Doma dávám dětem kečup jednou za uherák. A v MŠ bych do omáčky přidala taky jen trošku, ne litr.
Pokud kečup do receptury patří měl by tam být. Samozřejmě je možné ho nahradit rajčaty, ale cena kvalitních rajčat není přiměřená penězům, které se za stravné vybírají. A než za 25,- vybledlá rajčata z marketu to raději 2x za měsíc kečup.
U nás se bez kečupu obejdeme. Nahrazujeme rajským protlakem (omáčka, polévky). Hodně používáme drcená nebo krájená rajčata z konzervy (špagety, lasagne, hovězí na rajčatech atd.) – mají i lepší chuť.
Kečup
Autor: Radka Č.
Kečup
Používáte prosím v MŠ kečup? A pokud ano, jaký? Jestli třeba existuje nějaký „zdravý“. Já osobně bych ho tedy nedávala, ale je to dotaz paní kuchařek. Předchozí VS ho nedávala, ale podle složení např.toho z Penny – jemného kečupu, tam nic škodlivéo nevidím. Děkuji za odpovědi
Autor: marcik11
Prosím vás a v čem je kečup škodlivý?Však denně a na kila ho stejně děti nedostanou. Pokud podle receptury do jídla patří, tak tu chuť nějak udělat musíte. A kečup jenom tak přímo na talíř třeba k párkům stejně nikde nedáváme. Za chvíli budeme vařit z vody, protože vše bude škodlivé.
Autor: Valentýna
Já bych u vás tedy nechtěla být dítě. Kečup z Penny dopadl v DTestu na 20. místě. A ke složení: „Složení: pitná voda, rajčatový protlak (19 %), glukózový-fruktózový sirup, zahušťovadlo: acetylovaný škrobový adipan, jedlá sůl max. 3,5 %, ocet kvasný lihový, konzervant: sorban draselný, kořenící přípravek (extrakty koření). Sladidlo: sodná sůl sacharinu“ … není lepší dát dětem kvalitní rajčata?
Sacharin a jeho soli je nevhodný pro děti – čtěte: https://www.ferpotravina.cz/seznam-ecek/E954
Autor: rohlik
Dobrý den, proč hned pišete obsah a škodlivost kečupu z Penny? Paní se ptá, zda dáváte kečup? Ano dáváme, párkrát do roka, tam kde je potřeba. Je snad někde psáno, že je zakázán? Nehrajme si na to, že naše zlatíčka nejedí kečup a další nezdravé potraviny. Přeji hezký den
Autor: mummina
Zdravím,
to znamená, že doma kečup nepoužíváte?
Autor: Radka Č.
Já se ptala jestli existuje zdravá forma kečupu 🙂 Potřebuji poradit. Doma dávám dětem kečup jednou za uherák. A v MŠ bych do omáčky přidala taky jen trošku, ne litr.
Autor: dudek
Naše nutriční terapeutka říká, že nejkvalitnější kečup je z OTMY.
Autor: mummina
Pokud kečup do receptury patří měl by tam být. Samozřejmě je možné ho nahradit rajčaty, ale cena kvalitních rajčat není přiměřená penězům, které se za stravné vybírají. A než za 25,- vybledlá rajčata z marketu to raději 2x za měsíc kečup.
Autor: ivka6
https://www.google.cz/search?q=kecup+vhodny+pro+deti&sa=X&ved=2ahUKEwimtJ3P-cPlAhWHaFAKHfADDDcQ1QIoAHoECAoQAQ&biw=985&bih=675#spf=1572437510233
Autor: Janae
Používám kečup Otma
Autor: Piškvorka
U nás se bez kečupu obejdeme. Nahrazujeme rajským protlakem (omáčka, polévky). Hodně používáme drcená nebo krájená rajčata z konzervy (špagety, lasagne, hovězí na rajčatech atd.) – mají i lepší chuť.