koeficienty na maso
Dobrý den, můžete mi někdo poradit, kde dohledat nějaký předpis, dle kterého propočítat maso a jakým koeficientem na výdejky? Každý to dělá jinak. Někdo počítá koeficient 0,8 (teď nebudu řešit normy na dítě nebo dospělého) bez ohledu na to, zdali je chlazené nebo mražené, někdo u mraženého masa ještě vynásobí koeficientem 1,2 (kvůli vodě), další u mraženého přídá od oka cca 1dkg navíc (kvůli vodě) a teď nevím, co je správné a jak to má být. Dík
Re: koeficienty na maso
Proč nějaký koeficient?,normy jsou orientační,ale držím se jich při přepočítávání denně do výdejky, směrodatný je ovšem spotřební koš.
koeficienty na maso
Autor: dadka
koeficienty na maso
Dobrý den, můžete mi někdo poradit, kde dohledat nějaký předpis, dle kterého propočítat maso a jakým koeficientem na výdejky? Každý to dělá jinak. Někdo počítá koeficient 0,8 (teď nebudu řešit normy na dítě nebo dospělého) bez ohledu na to, zdali je chlazené nebo mražené, někdo u mraženého masa ještě vynásobí koeficientem 1,2 (kvůli vodě), další u mraženého přídá od oka cca 1dkg navíc (kvůli vodě) a teď nevím, co je správné a jak to má být. Dík
Autor: janaj
Re: koeficienty na maso
Proč nějaký koeficient?,normy jsou orientační,ale držím se jich při přepočítávání denně do výdejky, směrodatný je ovšem spotřební koš.