Kontrola skladu
Dobrý den,
mám dotaz ohledně měsíční uzávěrky a kontroly skladu. Kontrolujete si vždy na konci měsíce, jestli vám sklad sedí a případně, jak postupujete při této kontrole?
Doposud to u nás probíhalo dvojí kontrolou. Já jako hospodářka jsem si vedla svůj sklad elektronicky a hlavní kuchařka si celý sklad vedla stejným stylem, ale papírově a na konci měsíce jsem sklad vytiskla a provedla se kontrola, jestli nám sklad oboum sedí stejně.
Teď ale k nám do školky nastoupila vedoucí kuchařka nová a ta nejdříve odmítla,že si sklad papírově vést nebude a že to bude celé na mně. Poté jsem jí nakonec zpracovala s odůvodněním, že i ona má hmotnou odpovědnost a že nemůžu vědět, kdy si co bere ze skladu + kdybych měla tedy sklad zamknout a vyskladňovat na každý den, tak to nezvládám se svým částečným úvazkem ani náhodou, protože mám plnit i jinou práci.
Tento první měsíc ale všechno visí na mně a já si teď marně lámu hlavu s tím, jak ondkontroluju zpětně sklad za 2/2016,jestli mi sedl nebo ne.
Evidenci skladových zásob si vedu sama jako vedoucí a každý den ze skladu vydávám na druhý den. Pokud se něco zapomene, tak si přijde hlavní kuchařka. Suchý sklad kontroluji 1x měsíčně, lednice 1xtýdně (případně častěji, když se mi nějaká položka nezdá při odpisování. Když se mi stav v PC liší od skutečnosti, snažím se dohledat, kde se stala chyba, jestli se zapomnělo odepsat, chybný příjem.. apod.). A jak kontrolovat? Vytisknout stav zásob a položku po položce ve skladu odkontrolovat 🙂
Ja si kontrolujem sklad priebežne pri fasovaní, ale pravidelne každý mesiac po uzávierke. Vytisknem z počítača zostavu a s kuchárkou ideme kontrolovať. Ve dvojku to ide rýchlejšie. Hmotnú zodpovednosť mám ja a i kuchárka. Na chlaďáky majú všetci, nezamykajú sa. Neviem si predstaviť, že by kuchárka mala papierové skladové karty a robila výdejky – to je dvojitá práca, strata času. Alebo som Vašu situáciu nepochopila.
Všechno si vedu sama,kuchaři nic takového nedělají ani nemají podepsanou hmotku.Poud si něco vezmou odpoledne,tak druhý den hlasí.Nemám problém.Kontrolu dělám průběžně a i tak vím co je ve skladě a není. Jsme nepřetržitý provoz,tak není moc kdy kontrolovat,jen o prázdninách.Fasuji já a tak si to musím i hlídat.
Kuchařka si má vypracovat výdejku na následující den a já ji na základě výdejky zboží vydám do denního skladu, za který si ručí ona. S vůj sklad si hlídám já a nnikd nemá přístup.
Nám chodí jednou za rok kontrolovat sklad předsedkyně inventarizační komise, dále kontroluje zřizovatel, popř. jím pověřený orgán a ČSI. Takže se nám to stalo už několikrát a pokud máte všechno v pořádku, tak vás žádná kontrola nemůže překvapit? Vytisknete jen aktuální skladové zásoby a projdete s nimi sklady a to je vše.
Kontrola skladu
Autor: Karol
Kontrola skladu
Dobrý den,
mám dotaz ohledně měsíční uzávěrky a kontroly skladu. Kontrolujete si vždy na konci měsíce, jestli vám sklad sedí a případně, jak postupujete při této kontrole?
Doposud to u nás probíhalo dvojí kontrolou. Já jako hospodářka jsem si vedla svůj sklad elektronicky a hlavní kuchařka si celý sklad vedla stejným stylem, ale papírově a na konci měsíce jsem sklad vytiskla a provedla se kontrola, jestli nám sklad oboum sedí stejně.
Teď ale k nám do školky nastoupila vedoucí kuchařka nová a ta nejdříve odmítla,že si sklad papírově vést nebude a že to bude celé na mně. Poté jsem jí nakonec zpracovala s odůvodněním, že i ona má hmotnou odpovědnost a že nemůžu vědět, kdy si co bere ze skladu + kdybych měla tedy sklad zamknout a vyskladňovat na každý den, tak to nezvládám se svým částečným úvazkem ani náhodou, protože mám plnit i jinou práci.
Tento první měsíc ale všechno visí na mně a já si teď marně lámu hlavu s tím, jak ondkontroluju zpětně sklad za 2/2016,jestli mi sedl nebo ne.
Autor: Sartuna
Evidenci skladových zásob si vedu sama jako vedoucí a každý den ze skladu vydávám na druhý den. Pokud se něco zapomene, tak si přijde hlavní kuchařka. Suchý sklad kontroluji 1x měsíčně, lednice 1xtýdně (případně častěji, když se mi nějaká položka nezdá při odpisování. Když se mi stav v PC liší od skutečnosti, snažím se dohledat, kde se stala chyba, jestli se zapomnělo odepsat, chybný příjem.. apod.). A jak kontrolovat? Vytisknout stav zásob a položku po položce ve skladu odkontrolovat 🙂
Autor: pepinda
dělám to také tak
Autor: Moňula
dělám to úplně stejně 🙂
Autor: Adka
Ja si kontrolujem sklad priebežne pri fasovaní, ale pravidelne každý mesiac po uzávierke. Vytisknem z počítača zostavu a s kuchárkou ideme kontrolovať. Ve dvojku to ide rýchlejšie. Hmotnú zodpovednosť mám ja a i kuchárka. Na chlaďáky majú všetci, nezamykajú sa. Neviem si predstaviť, že by kuchárka mala papierové skladové karty a robila výdejky – to je dvojitá práca, strata času. Alebo som Vašu situáciu nepochopila.
Autor: maty200
Všechno si vedu sama,kuchaři nic takového nedělají ani nemají podepsanou hmotku.Poud si něco vezmou odpoledne,tak druhý den hlasí.Nemám problém.Kontrolu dělám průběžně a i tak vím co je ve skladě a není. Jsme nepřetržitý provoz,tak není moc kdy kontrolovat,jen o prázdninách.Fasuji já a tak si to musím i hlídat.
Autor: Danoš
Kuchařka si má vypracovat výdejku na následující den a já ji na základě výdejky zboží vydám do denního skladu, za který si ručí ona. S vůj sklad si hlídám já a nnikd nemá přístup.
Autor: Katarina
A může přijít nějaká kontrola na sklad i během měsíce, třeba Česká školní inspekce nebo zřizovatel? Stalo se to někomu?
Autor: nototo
Nám chodí jednou za rok kontrolovat sklad předsedkyně inventarizační komise, dále kontroluje zřizovatel, popř. jím pověřený orgán a ČSI. Takže se nám to stalo už několikrát a pokud máte všechno v pořádku, tak vás žádná kontrola nemůže překvapit? Vytisknete jen aktuální skladové zásoby a projdete s nimi sklady a to je vše.