Re: konvektomat
Dobrý den, to záleží na značce. Pokud ho máte nový, pak je to určitě v návodu a většina dodavatelů vám udělá bezplatné zaškolení a naprogramuje základní programy.
Re: konvektomat
Pokud je nastaven od firmy,tak pod daným číslem programu máte např.regeneraci apod….
pokud ne tak u nás máme třeba regenaraci 95st na 15 minut a dalších 23 programů.
Tlačte na dodavatele konvenktomatu aby vám udělal servis a zaškolení.U nás to tak bylo před pár lety,nastavil teploty a proškolil.Jinak nevím jak Vám poradit.Teploty Vám mohu poslat na mail. tak hodně štěstí.
Re: konvektomat
Děkuji za Vaše názory a rady , ale je někdo schopen napsat, odpovědět na tyto dva dotazy.
Autor: haris
Re: konvektomat
Dost dobře nechápu Váš dotaz….“jakou funkcí…“
ten musí být buď nastaven(navolen,naprogramován) a nebo ručně na teplotu a čas na ovládacím panelu.Zkuste jinak formulovat,třeba se něčeho dobereme.
Autor: karol
Re: konvektomat
Pro Vás je vše už zřejmé, nic nemáme zatím navoleno, naprogramováno jen nastaveno vaření, nebo pečení určitých jídel, ale jak je mohu ohřát zda knedlíky zvolím funkce pára zadám nějaký čas a ohřívám samozřejmě až toto budu vědět si to pod něco uložím, abych se ktomu vždy mohla vrátit, nevím zda maso mám také ohřívat před výdejem na funkci pára nebo pečení kolik času nebo stupňů. Tato firma kuchaře neposlala a pan co nám konvík zprovoznil, řekl že není kuchař. A v manuále jsme to opravdu nenašli zdá se nedokonalý překlad bohužel.Asi je to moc složité jak tak pozoruji stačí mě napsat knedle před výdejem ohřejem na tolik a tolik stůpňů v programu pára nebo konvektomat předehřeju v programu pečení na 250stupnů zhruba 10 minut nic víc nic míň. Asi to nedovedu dost dobře vysvětlit.
Autor: haris
Re: konvektomat
Tak jestli jsem dobře pochopila,potřebujete teploty a časy na určitá jídla.Pošlete mi mail já Vám přeskenuju náš rozpis teplot a časů.
Autor: Jožin
Re: konvektomat
Paní Karol, odkud jste?Pomohl bych Vám
Autor: karol
Re: konvektomat
Děkuji Haris i Jožin za nabídnutou pomoc, pokusím se v našem okolí něco pozhánět, netušila jsem, že na tak udajně banální otázku nedovede nikdo odpovědět.
Autor: eva 2
Re: konvektomat
no možná i proto, že ve spoustě stravovacích zařízeních toto vybavení chybí… jsme poměrně slušná škola a tuto vymoženost nemáme .-( hezký den
Autor: Jožin
Re: konvektomat
Karol, když říkáte banální… Možná proto, že dnes každá solidní firma, která prodává konvektomat má v ceně i zaškolení a nenechá kuchařky aby si samy na internetu sháněly informace o banálních teplotách….
Autor: haris
Re: konvektomat
Jak myslíte,mohla jsem Vám poslat papír s teplotama a časy na vaření,pečení ,ohřev,smažení.
stačilo si to zadat.Upřímně, z toho textu jsem zřejmě nepochopila co potřebujete.
Tak kdyby,kouknu se sem a pokud budete chtít pošlu.
Autor: ramadovo
Dobrý den, mohla bych Vás poprost o údaje (teploty a časy) na vaření, pečení, ohřev,smažení, případně i zkušenosti co máte, na mail? Moc by mi to pomohlo. Byla bych ráda. Zkoušela jsem smažit řízky v konvektomatu, ale „nic moc“.
Díky moc. Marťa
Autor: il.ka
Dobrý den,nemáte prosím někdo zkušenosti
s pomalým pečením v konvektomatu?
Používáme na hovězí noční vaření.Začneme v 13:30 nasolené a naolejované maso nastavíme pečení na 200 na půl hodiny, dále v 14:00 doplníme horkou vodou tak, aby bylo maso ponořené,nastavíme vaření v páře na 14 hodin při teplotě 80. Ráno v 6 hodin máme maso hotové udrží teplotu 70. Pak už si musí kuchařka maso upravit jak potřebuje.
Typnu si tak 25%, ale maso se krásně porcuje a je velmi chutné
Autor: il.ka
Děkuji za rady,my jsme to zkusily s králičími
stehny,stehna jsme ještě zmražená omyly,nasolily,očesnekovaly a okmínovaly,vložily na pekáče a dostatečně podlily vodou a daly do konvektomatu než jsme šly domů kolem 15.hodiny.Nainstalovaly jsme odložený start a noční pečení,automaticky nám naskočila doba 8 hodin.Takže se konvektomat zapl v 10 hodin večer na teplotu 65°C a pekl stehna až do 8 hodin ráno,pak jsme přidaly teplotu 15 minut na 180°C a stehna byly výborné.Tak to nám konvektomat v noci upekl 20 kg stehen,dalších 20 kg jsme upekly pak normálně a po upečení jsme v konvektomatu uděly i bramborové knedlíky.Máme malý konvektomat a tak vše musíme dělat na 2krát.V 10,30 už vyvážíme jídla pryč,tak máme honičku.Tohle noční pečení nám ušetřilo čas.
Dobrý den, ač nejsme velká jídelna, máme 2 konvektomaty. Ušetří hodně práce, ale pozor, neznámo to, že když je konvektomat, že se nemusí dodržovat HCCP. Dát zmrzlé maso do knvektomatu a necht to tam pozvolny rozmrazit, to ať se nikdo nezlobí ale to by si kuchařka neměla dovolit. Běžně používáme noční pečení, odložený start (luštěniny a pod. ) to nemá chybu. Ale ke všemu musíte dospět sami. Ráda pomůžu, ale každý konvektomat je jiný a umí něco jiného. Jde tam připravit spousta věcí, ale taky ne vše.Pokud budete mít zájem napíšu Vám své zkušenosti.
Dobrý den,chtěla bych se zeptat,ajk děláte luštěniny v konvektomatu? Máme vyzkoušeno hodně věcí,djnes poprvé i pečení přes noc,ale luštěniny ne. Prosím o radu. Děkuji a přeji hezký den Zdena
Namočíte je do gastronádob, dáte na odložený start a ráno jsou vařené. Konvektomat zapne třeba v 5,00 hod. a my přijdeme do kuchyně a jsou krásně vařené, jenom doděláme a je hotovo. Děláme tam opravdu ledacos. Máme ho už 7 rokem a nedala bych ho za nic. Máme sice jenom 300 obědů, ele první odvoz obědů je 10,00 a asi bychom měli velkou honičku kdyby konvektomat nebyl. Pokud budete chtít vědět víc tak napište na email.
Jak tedy děláte maso v noci,když ho nemůžete dát do konvektomatu ještě mírně zmrzlé?Já bych se bála ho tam dát syrové chlazené,úplně rozmrzlé a třeba v létě,od 15 hodin do 22 hodin tam bude ležet.To bych se bála,že se zkazí.Asi se do toho poutět nebudeme,ale ty luštěniny by byly dobré.
Dobrý den, potřebovala bych poradit, máme v kuchyni konvektomat značky Rational SCC, potřebovala bych poradit s pečením litých buchet (např. perník, piškot..). Naše kuchařky již vyzkoušely vše, ale není možné to v něm upéct, vždy je tam „brousek“. Kynuté buchty se pečou nádherně, ale tohle nemůžeme nějak vychytat. I jsem hledala na stránkách výrobce, ale podle jejich návodu to bylo ještě horší. Nemáte někde zkušenosti s tímto konvektomatem? Děkuji za každou radu M.
Těžko poradit,také se nám to1,2x stalo,ale spíš bych řekla že kuchařka dala špatný progr.pečení.
nyní pečeme jak z vlastních těst,tak dřív i ze směsi na teploty:třená těsta ,perník,ořechové těsto 30min./135st
šlehaná těsta,bubl.,piškot 25min./180st.
hezký den.
konvektomat
Autor: Karol
konvektomat
Prosím zkušené děvčata o radu, jakou funkcí lze konvektomat předehřát, a jakou funkcí lze ohřívat již hotová jídla.
Autor: MUMINA
Re: konvektomat
Dobrý den, to záleží na značce. Pokud ho máte nový, pak je to určitě v návodu a většina dodavatelů vám udělá bezplatné zaškolení a naprogramuje základní programy.
Autor: karol
Re: konvektomat
Dle návodu nám to nejde nastavit a pán od firmy nám nic moc neřekl, proto znovu prosím o radu.
Autor: haris
Re: konvektomat
Pokud je nastaven od firmy,tak pod daným číslem programu máte např.regeneraci apod….
pokud ne tak u nás máme třeba regenaraci 95st na 15 minut a dalších 23 programů.
Tlačte na dodavatele konvenktomatu aby vám udělal servis a zaškolení.U nás to tak bylo před pár lety,nastavil teploty a proškolil.Jinak nevím jak Vám poradit.Teploty Vám mohu poslat na mail. tak hodně štěstí.
Autor: karol
Re: konvektomat
Děkuji za Vaše názory a rady , ale je někdo schopen napsat, odpovědět na tyto dva dotazy.
Autor: haris
Re: konvektomat
Dost dobře nechápu Váš dotaz….“jakou funkcí…“
ten musí být buď nastaven(navolen,naprogramován) a nebo ručně na teplotu a čas na ovládacím panelu.Zkuste jinak formulovat,třeba se něčeho dobereme.
Autor: karol
Re: konvektomat
Pro Vás je vše už zřejmé, nic nemáme zatím navoleno, naprogramováno jen nastaveno vaření, nebo pečení určitých jídel, ale jak je mohu ohřát zda knedlíky zvolím funkce pára zadám nějaký čas a ohřívám samozřejmě až toto budu vědět si to pod něco uložím, abych se ktomu vždy mohla vrátit, nevím zda maso mám také ohřívat před výdejem na funkci pára nebo pečení kolik času nebo stupňů. Tato firma kuchaře neposlala a pan co nám konvík zprovoznil, řekl že není kuchař. A v manuále jsme to opravdu nenašli zdá se nedokonalý překlad bohužel.Asi je to moc složité jak tak pozoruji stačí mě napsat knedle před výdejem ohřejem na tolik a tolik stůpňů v programu pára nebo konvektomat předehřeju v programu pečení na 250stupnů zhruba 10 minut nic víc nic míň. Asi to nedovedu dost dobře vysvětlit.
Autor: haris
Re: konvektomat
Tak jestli jsem dobře pochopila,potřebujete teploty a časy na určitá jídla.Pošlete mi mail já Vám přeskenuju náš rozpis teplot a časů.
Autor: Jožin
Re: konvektomat
Paní Karol, odkud jste?Pomohl bych Vám
Autor: karol
Re: konvektomat
Děkuji Haris i Jožin za nabídnutou pomoc, pokusím se v našem okolí něco pozhánět, netušila jsem, že na tak udajně banální otázku nedovede nikdo odpovědět.
Autor: eva 2
Re: konvektomat
no možná i proto, že ve spoustě stravovacích zařízeních toto vybavení chybí… jsme poměrně slušná škola a tuto vymoženost nemáme .-( hezký den
Autor: Jožin
Re: konvektomat
Karol, když říkáte banální… Možná proto, že dnes každá solidní firma, která prodává konvektomat má v ceně i zaškolení a nenechá kuchařky aby si samy na internetu sháněly informace o banálních teplotách….
Autor: haris
Re: konvektomat
Jak myslíte,mohla jsem Vám poslat papír s teplotama a časy na vaření,pečení ,ohřev,smažení.
stačilo si to zadat.Upřímně, z toho textu jsem zřejmě nepochopila co potřebujete.
Tak kdyby,kouknu se sem a pokud budete chtít pošlu.
Autor: ramadovo
Dobrý den, mohla bych Vás poprost o údaje (teploty a časy) na vaření, pečení, ohřev,smažení, případně i zkušenosti co máte, na mail? Moc by mi to pomohlo. Byla bych ráda. Zkoušela jsem smažit řízky v konvektomatu, ale „nic moc“.
Díky moc. Marťa
Autor: il.ka
Dobrý den,nemáte prosím někdo zkušenosti
s pomalým pečením v konvektomatu?
Autor: jarkaš
Používáme na hovězí noční vaření.Začneme v 13:30 nasolené a naolejované maso nastavíme pečení na 200 na půl hodiny, dále v 14:00 doplníme horkou vodou tak, aby bylo maso ponořené,nastavíme vaření v páře na 14 hodin při teplotě 80. Ráno v 6 hodin máme maso hotové udrží teplotu 70. Pak už si musí kuchařka maso upravit jak potřebuje.
Autor: majka 1
prosím mohla byste mi napsat, jak velké ztráty na hmotnosti máte u tohoto postupu? Děkuji.
Autor: jarkaš
Typnu si tak 25%, ale maso se krásně porcuje a je velmi chutné
Autor: il.ka
Děkuji za rady,my jsme to zkusily s králičími
stehny,stehna jsme ještě zmražená omyly,nasolily,očesnekovaly a okmínovaly,vložily na pekáče a dostatečně podlily vodou a daly do konvektomatu než jsme šly domů kolem 15.hodiny.Nainstalovaly jsme odložený start a noční pečení,automaticky nám naskočila doba 8 hodin.Takže se konvektomat zapl v 10 hodin večer na teplotu 65°C a pekl stehna až do 8 hodin ráno,pak jsme přidaly teplotu 15 minut na 180°C a stehna byly výborné.Tak to nám konvektomat v noci upekl 20 kg stehen,dalších 20 kg jsme upekly pak normálně a po upečení jsme v konvektomatu uděly i bramborové knedlíky.Máme malý konvektomat a tak vše musíme dělat na 2krát.V 10,30 už vyvážíme jídla pryč,tak máme honičku.Tohle noční pečení nám ušetřilo čas.
Autor: hygienička
Necítíte problém, že jste použily mražené maso? Já s tím postupem, jak popisujete mám problém 🙂 , ale jinak králičí maso je mňamka.
Pěkný den.
Autor: babca.111
Dobrý den, ač nejsme velká jídelna, máme 2 konvektomaty. Ušetří hodně práce, ale pozor, neznámo to, že když je konvektomat, že se nemusí dodržovat HCCP. Dát zmrzlé maso do knvektomatu a necht to tam pozvolny rozmrazit, to ať se nikdo nezlobí ale to by si kuchařka neměla dovolit. Běžně používáme noční pečení, odložený start (luštěniny a pod. ) to nemá chybu. Ale ke všemu musíte dospět sami. Ráda pomůžu, ale každý konvektomat je jiný a umí něco jiného. Jde tam připravit spousta věcí, ale taky ne vše.Pokud budete mít zájem napíšu Vám své zkušenosti.
Autor: rohlik
Dobrý den,chtěla bych se zeptat,ajk děláte luštěniny v konvektomatu? Máme vyzkoušeno hodně věcí,djnes poprvé i pečení přes noc,ale luštěniny ne. Prosím o radu. Děkuji a přeji hezký den Zdena
Autor: babca
Namočíte je do gastronádob, dáte na odložený start a ráno jsou vařené. Konvektomat zapne třeba v 5,00 hod. a my přijdeme do kuchyně a jsou krásně vařené, jenom doděláme a je hotovo. Děláme tam opravdu ledacos. Máme ho už 7 rokem a nedala bych ho za nic. Máme sice jenom 300 obědů, ele první odvoz obědů je 10,00 a asi bychom měli velkou honičku kdyby konvektomat nebyl. Pokud budete chtít vědět víc tak napište na email.
Autor: rohlik
Děkuji určitě vyzkoušíme. Zdena
Autor: Jarní
Máte prosím někdo v jídelně plynový konvektomat? Pokud ano, tak jaké máte zkušenosti?
Autor: jul.ka
Jak tedy děláte maso v noci,když ho nemůžete dát do konvektomatu ještě mírně zmrzlé?Já bych se bála ho tam dát syrové chlazené,úplně rozmrzlé a třeba v létě,od 15 hodin do 22 hodin tam bude ležet.To bych se bála,že se zkazí.Asi se do toho poutět nebudeme,ale ty luštěniny by byly dobré.
Autor: marie123
Dobrý den, potřebovala bych poradit, máme v kuchyni konvektomat značky Rational SCC, potřebovala bych poradit s pečením litých buchet (např. perník, piškot..). Naše kuchařky již vyzkoušely vše, ale není možné to v něm upéct, vždy je tam „brousek“. Kynuté buchty se pečou nádherně, ale tohle nemůžeme nějak vychytat. I jsem hledala na stránkách výrobce, ale podle jejich návodu to bylo ještě horší. Nemáte někde zkušenosti s tímto konvektomatem? Děkuji za každou radu M.
Autor: haris
Těžko poradit,také se nám to1,2x stalo,ale spíš bych řekla že kuchařka dala špatný progr.pečení.
nyní pečeme jak z vlastních těst,tak dřív i ze směsi na teploty:třená těsta ,perník,ořechové těsto 30min./135st
šlehaná těsta,bubl.,piškot 25min./180st.
hezký den.
Autor: tristanka
Projednávali jste někdo s vedením školy zavedení nočního vaření,anebo je to v kompetenci vedoucí Šj? Děkuji
Autor: jarkaš
Spotřeba energie není nijak vyšší. Uvědomte si, že se ta teplota na 80 udrží, takže se vám zapíná jen občas, škole to můžete jen oznámit.
Autor: tara
NOční pečení musíte mít ošetřeno v provozním řádu spotřebičů a HACCP, což podepisuje ředitel a radím projednat i s bezpečákem.
Autor: terča
Jsme jídelna,která vaří 550 jídel /2 druhy/. Můžete mi prosím poradit dobrý konvektomat?
Děkuji