Přeskočit na obsah

konvektomat

  • Autor: Karol

    konvektomat
    Prosím zkušené děvčata o radu, jakou funkcí lze konvektomat předehřát, a jakou funkcí lze ohřívat již hotová jídla.

    • Autor: MUMINA

      Re: konvektomat
      Dobrý den, to záleží na značce. Pokud ho máte nový, pak je to určitě v návodu a většina dodavatelů vám udělá bezplatné zaškolení a naprogramuje základní programy.

      • Autor: karol

        Re: konvektomat
        Dle návodu nám to nejde nastavit a pán od firmy nám nic moc neřekl, proto znovu prosím o radu.

        • Autor: haris

          Re: konvektomat
          Pokud je nastaven od firmy,tak pod daným číslem programu máte např.regeneraci apod….
          pokud ne tak u nás máme třeba regenaraci 95st na 15 minut a dalších 23 programů.
          Tlačte na dodavatele konvenktomatu aby vám udělal servis a zaškolení.U nás to tak bylo před pár lety,nastavil teploty a proškolil.Jinak nevím jak Vám poradit.Teploty Vám mohu poslat na mail. tak hodně štěstí.

          • Autor: karol

            Re: konvektomat
            Děkuji za Vaše názory a rady , ale je někdo schopen napsat, odpovědět na tyto dva dotazy.

          • Autor: haris

            Re: konvektomat
            Dost dobře nechápu Váš dotaz….“jakou funkcí…“
            ten musí být buď nastaven(navolen,naprogramován) a nebo ručně na teplotu a čas na ovládacím panelu.Zkuste jinak formulovat,třeba se něčeho dobereme.

          • Autor: karol

            Re: konvektomat
            Pro Vás je vše už zřejmé, nic nemáme zatím navoleno, naprogramováno jen nastaveno vaření, nebo pečení určitých jídel, ale jak je mohu ohřát zda knedlíky zvolím funkce pára zadám nějaký čas a ohřívám samozřejmě až toto budu vědět si to pod něco uložím, abych se ktomu vždy mohla vrátit, nevím zda maso mám také ohřívat před výdejem na funkci pára nebo pečení kolik času nebo stupňů. Tato firma kuchaře neposlala a pan co nám konvík zprovoznil, řekl že není kuchař. A v manuále jsme to opravdu nenašli zdá se nedokonalý překlad bohužel.Asi je to moc složité jak tak pozoruji stačí mě napsat knedle před výdejem ohřejem na tolik a tolik stůpňů v programu pára nebo konvektomat předehřeju v programu pečení na 250stupnů zhruba 10 minut nic víc nic míň. Asi to nedovedu dost dobře vysvětlit.

          • Autor: haris

            Re: konvektomat
            Tak jestli jsem dobře pochopila,potřebujete teploty a časy na určitá jídla.Pošlete mi mail já Vám přeskenuju náš rozpis teplot a časů.

          • Autor: Jožin

            Re: konvektomat
            Paní Karol, odkud jste?Pomohl bych Vám

          • Autor: karol

            Re: konvektomat
            Děkuji Haris i Jožin za nabídnutou pomoc, pokusím se v našem okolí něco pozhánět, netušila jsem, že na tak udajně banální otázku nedovede nikdo odpovědět.

          • Autor: eva 2

            Re: konvektomat
            no možná i proto, že ve spoustě stravovacích zařízeních toto vybavení chybí… jsme poměrně slušná škola a tuto vymoženost nemáme .-( hezký den

          • Autor: Jožin

            Re: konvektomat
            Karol, když říkáte banální… Možná proto, že dnes každá solidní firma, která prodává konvektomat má v ceně i zaškolení a nenechá kuchařky aby si samy na internetu sháněly informace o banálních teplotách….

          • Autor: haris

            Re: konvektomat
            Jak myslíte,mohla jsem Vám poslat papír s teplotama a časy na vaření,pečení ,ohřev,smažení.
            stačilo si to zadat.Upřímně, z toho textu jsem zřejmě nepochopila co potřebujete.
            Tak kdyby,kouknu se sem a pokud budete chtít pošlu.

          • Autor: ramadovo

            Dobrý den, mohla bych Vás poprost o údaje (teploty a časy) na vaření, pečení, ohřev,smažení, případně i zkušenosti co máte, na mail? Moc by mi to pomohlo. Byla bych ráda. Zkoušela jsem smažit řízky v konvektomatu, ale „nic moc“.
            Díky moc. Marťa

    • Autor: il.ka

      Dobrý den,nemáte prosím někdo zkušenosti
      s pomalým pečením v konvektomatu?

      • Autor: jarkaš

        Používáme na hovězí noční vaření.Začneme v 13:30 nasolené a naolejované maso nastavíme pečení na 200 na půl hodiny, dále v 14:00 doplníme horkou vodou tak, aby bylo maso ponořené,nastavíme vaření v páře na 14 hodin při teplotě 80. Ráno v 6 hodin máme maso hotové udrží teplotu 70. Pak už si musí kuchařka maso upravit jak potřebuje.

        • Autor: majka 1

          prosím mohla byste mi napsat, jak velké ztráty na hmotnosti máte u tohoto postupu? Děkuji.

          • Autor: jarkaš

            Typnu si tak 25%, ale maso se krásně porcuje a je velmi chutné

    • Autor: il.ka

      Děkuji za rady,my jsme to zkusily s králičími
      stehny,stehna jsme ještě zmražená omyly,nasolily,očesnekovaly a okmínovaly,vložily na pekáče a dostatečně podlily vodou a daly do konvektomatu než jsme šly domů kolem 15.hodiny.Nainstalovaly jsme odložený start a noční pečení,automaticky nám naskočila doba 8 hodin.Takže se konvektomat zapl v 10 hodin večer na teplotu 65°C a pekl stehna až do 8 hodin ráno,pak jsme přidaly teplotu 15 minut na 180°C a stehna byly výborné.Tak to nám konvektomat v noci upekl 20 kg stehen,dalších 20 kg jsme upekly pak normálně a po upečení jsme v konvektomatu uděly i bramborové knedlíky.Máme malý konvektomat a tak vše musíme dělat na 2krát.V 10,30 už vyvážíme jídla pryč,tak máme honičku.Tohle noční pečení nám ušetřilo čas.

      • Autor: hygienička

        Necítíte problém, že jste použily mražené maso? Já s tím postupem, jak popisujete mám problém 🙂 , ale jinak králičí maso je mňamka.
        Pěkný den.

    • Autor: babca.111

      Dobrý den, ač nejsme velká jídelna, máme 2 konvektomaty. Ušetří hodně práce, ale pozor, neznámo to, že když je konvektomat, že se nemusí dodržovat HCCP. Dát zmrzlé maso do knvektomatu a necht to tam pozvolny rozmrazit, to ať se nikdo nezlobí ale to by si kuchařka neměla dovolit. Běžně používáme noční pečení, odložený start (luštěniny a pod. ) to nemá chybu. Ale ke všemu musíte dospět sami. Ráda pomůžu, ale každý konvektomat je jiný a umí něco jiného. Jde tam připravit spousta věcí, ale taky ne vše.Pokud budete mít zájem napíšu Vám své zkušenosti.

      • Autor: rohlik

        Dobrý den,chtěla bych se zeptat,ajk děláte luštěniny v konvektomatu? Máme vyzkoušeno hodně věcí,djnes poprvé i pečení přes noc,ale luštěniny ne. Prosím o radu. Děkuji a přeji hezký den Zdena

        • Autor: babca

          Namočíte je do gastronádob, dáte na odložený start a ráno jsou vařené. Konvektomat zapne třeba v 5,00 hod. a my přijdeme do kuchyně a jsou krásně vařené, jenom doděláme a je hotovo. Děláme tam opravdu ledacos. Máme ho už 7 rokem a nedala bych ho za nic. Máme sice jenom 300 obědů, ele první odvoz obědů je 10,00 a asi bychom měli velkou honičku kdyby konvektomat nebyl. Pokud budete chtít vědět víc tak napište na email.

          • Autor: rohlik

            Děkuji určitě vyzkoušíme. Zdena

    • Autor: Jarní

      Máte prosím někdo v jídelně plynový konvektomat? Pokud ano, tak jaké máte zkušenosti?

    • Autor: jul.ka

      Jak tedy děláte maso v noci,když ho nemůžete dát do konvektomatu ještě mírně zmrzlé?Já bych se bála ho tam dát syrové chlazené,úplně rozmrzlé a třeba v létě,od 15 hodin do 22 hodin tam bude ležet.To bych se bála,že se zkazí.Asi se do toho poutět nebudeme,ale ty luštěniny by byly dobré.

    • Autor: marie123

      Dobrý den, potřebovala bych poradit, máme v kuchyni konvektomat značky Rational SCC, potřebovala bych poradit s pečením litých buchet (např. perník, piškot..). Naše kuchařky již vyzkoušely vše, ale není možné to v něm upéct, vždy je tam „brousek“. Kynuté buchty se pečou nádherně, ale tohle nemůžeme nějak vychytat. I jsem hledala na stránkách výrobce, ale podle jejich návodu to bylo ještě horší. Nemáte někde zkušenosti s tímto konvektomatem? Děkuji za každou radu M.

      • Autor: haris

        Těžko poradit,také se nám to1,2x stalo,ale spíš bych řekla že kuchařka dala špatný progr.pečení.
        nyní pečeme jak z vlastních těst,tak dřív i ze směsi na teploty:třená těsta ,perník,ořechové těsto 30min./135st
        šlehaná těsta,bubl.,piškot 25min./180st.
        hezký den.

    • Autor: tristanka

      Projednávali jste někdo s vedením školy zavedení nočního vaření,anebo je to v kompetenci vedoucí Šj? Děkuji

      • Autor: jarkaš

        Spotřeba energie není nijak vyšší. Uvědomte si, že se ta teplota na 80 udrží, takže se vám zapíná jen občas, škole to můžete jen oznámit.

    • Autor: tara

      NOční pečení musíte mít ošetřeno v provozním řádu spotřebičů a HACCP, což podepisuje ředitel a radím projednat i s bezpečákem.

    • Autor: terča

      Jsme jídelna,která vaří 550 jídel /2 druhy/. Můžete mi prosím poradit dobrý konvektomat?
      Děkuji

Pro přidání komentáře se nejprve přihlaste.

Přihlásit se