Přeskočit na obsah

konvektomat-noční pečení

  • Autor: tara

    konvektomat-noční pečení
    Zkoušíme noční pečení v konvektomatu, moc se nám to líbí, ale mám problém, jak to ošetřit z hlediska bezpečnosti provozu, protože běží celou noc bez dozoru. Školitel nám řekl, že je to zařízení s touto funkcí, takže to nemám řešit. Mám obavy, kdyby došlo k závadě třeba na termostatu, a došlo ke škodám -, co se bude potom dít, kdo za to bude odpovědný. Jinak máme mít všechno při odchodu vypnuté. Pokud máte nějaké zkušenosti prosím o radu.

    • Autor: zdenda

      Dobrý den,prosím napište mi postup,ráda bych to také zkusila.Díky

      • Autor: Míra

        Dobrý den všem,
        doporučím Vám šéfkuchaře z Bidvestu. Měl jsem je u sebe v jídelně už dvakrát a vždycky mi moc pomohli a poradili mi i s nočním pečením. Od té doby už omáčky a pečeně neděláme jinak.

    • Autor: tara

      Musíte si nastavit program dle svého typu, ne každá trouba peče stejně, a vyzkoušet to. Na hovězí a vepřové jsou jiné teploty, maso se vám může rozpadnout. Nastavoval mi to kuchař, který to umí a taky to na náš musel dolaďovat.
      Možná si sehnat od firmy, která Vám konvektomat dodala školitele.

    • Autor: rohlik

      Vaříme běžně přes noc hovězí maso. Nejdříve na 200 stupňů 30 minut horkovzduch a potom zalejeme,aby bylo maso celé ponořené a vaříme 14 hodin na 80 stupňů. Myslím, že žádné speciální nastavení nepotřebujete. Máme konvektomat retigo, byl tady kuchař na zaškolení, ale speciální program nám tam nedal. Normálně nastavíte ručně. Přeji hezký den

    • Autor: lulu

      Nějak tomu nerozumím v čem je přínos. A co hygiena? To máte ošetřené v HACCAP?

    • Autor: rohlik

      Nerozumím dotazu. Přínos je ten, že krájíte krásné plátky masa. Maso je vždy měkké. Pokud je knvektomat, který to umožňuje tak proč to nevyužít. Hygiena nemá problém.Do našeho konvektomatu si může hygiena dát česky řečeno flešku a stáhnout si celý průběh vaření. Přeji hezký den

    • Autor: Kolibřík

      konvektomat je např. k pomalému pečení předurčen, výhody – větší výtěžnost masa, nehledě na to, že je krásně měkké, větší využití kovektomatu, úspora el. energie, kdy se peče na nízkou teplotu a na noční tarif… hovězí, vepřové, drůbež – paráda. Zeptejte se svého dodavatele, jak je to s jejich odpovědností za škody v případě poruchy jejich přístroje či zda má nějakou bezpečností pojistku – měl by mít. V případě požáru apod. máte provoz zabezpečen čidly a stravovací provoz je stejně jako budova většinou pojištěn – tedy bez obav.

    • Autor: tara

      Tak jsem se ptala našeho bezpečáka na noční pečení a řekl, že to je vyloučeno, protože žádné zařízení nesmí běžet bez dozoru a skutečně to v návodech je, taky bych měla stát i upračky, kterou máme ve sklepě nebo si ji dám asi do kanceláře. Napište prosím jaké zkušenosti máte.

      • Autor: Monik

        To snad je hloupost. To by znamenalo, že dle vašeho bezpečáka budeme celé noci a víkendy vartovat u chlaďáků a mrazáků, protože také běží v noci. Nebo si máme doma ustlat za lednicí???

      • Autor: rohlik

        Dnes jsem studovala návod k obsluze konvektomatu, nikde v našem návodu není psáno, že nemůže pracovat bez dozoru. Je tam vyloženě popsána funkce noční vaření a pečení a popsány závady, které můžou nastat. Potom samozřejmě dojde k vypnutí konvektomatu. Nebála bych se toho,protože pokud budete moc zkoumat, tak pro Vás nejlepší řešení bude nevařit přes noc. Přeji hezký den

      • Autor: majka 1

        teď jsem noční provoz konzultovala přímo s elektrikářem, který u nás zajišťuje revize a potvrdil mi, že při závadě na elektrozařízení by v první řadě jistič vyřadil zařízení z provozu. Takže pokud máte v pořádku všechny revize, nebála bych se toho. Opravdu byste jinak musela vypínat i lednice a mražáky.

    • Autor: sladek b@nn@

      Dobrý den.
      Myslím,že tuto zkušenost má paní vedoucí ze Zš Šenov – Ostrava (pí.Kučerová)..koukněte na net viz.kontakty..)

    • Autor: Lída1

      Noční pečení zkoušíme již delší dobu, ale včera jsme dali večer vařit krůtí prsa ve vákuu. Ráno jsme převážili ztráta pouze 23%.)(u vepřové pečeně ve fresh folii pouze 20%) Masíčko je měkké a šťavnaté jedna báseň a upravené bez zrnka soli a je velmi chutné. Doporučuji vyzkoušejte. Krájet jde na nářezáku a vůbec se nedrobí, žádné další ztráty.

Pro přidání komentáře se nejprve přihlaste.

Přihlásit se