Přeskočit na obsah

kráječ

  • Autor: daniela

    kráječ
    Prosím Vás, jaký používáte v kuchyni kráječ na knedlíky? Už máme asi třetí, ale vždy stejný problém – struny za krátký čas prasknou nebo se vyvléknou, takže paní kuchařky posouvají šišku knedlíku sem a tam, kde zrovna ještě pár strun zůstalo pohromadě. Vyměnit je není jednoduché, špatně se k nim dostává a konce jsou velmi ostré a není řemeslník, který by to udělal, asi by se mu ta práce nevyplatila. Jsme malá ŠJ a kupovat průmyslový kráječ za cca 40000,-si nemůžeme dovolit. Dík za Vaše postřehy.

    • Autor: koč

      Dobrý den,najděte si klasický kráječ na internetuty nové nerezové nestojí zanic.Klasický jsem sehnala asi za 500,- na netu.hezký den Růžena

    • Autor: danka

      Já knedlíky krájím zásadně postaru-
      nití. Nejsou spláclé,chce to jenom praxi. Na oběd jich vařím asi 14,tj.ze 4kg mouky.

      • Autor: Andy1

        My vaříme vaříme ze 14kg, tak si nedovedu, že to kuchařky krájí nití. S kráječem máme stejný problém.

      • Autor: koč

        My vaříme z 50 kg to by jsme si zakrájely

    • Autor: pepinda

      Než problém s kráječem, taky krájíme nití z 18kg mouky.Jde to docela tychle.

      • Autor: Leni

        Dobrý den,
        u nás se knedlíky kynuté krájí ručně. Vaříme i z 50kg mouky. Na začátku děvčata krájela kráječem, ale nestálo to za nic, takže se shodly, že tomu věnují čas a budou krájet nožem. Je jich 6 a vaří 600 porcí ve třech druzích.

    • Autor: babca111

      Mám v kuchyni 2 kuchařky a vaříme 180 obědů a krájíme ručně.Je to daleko lepší než s kráječem.

    • Autor: janica

      Máme 400 jídel a holky krájí jedině růčo. Na bramborový knedlík máme taky ten obyčejný kovový a bohužel taky věčně roztrhané struny, ale naštěstí máme velice šikovného školníka, který nám kráječ vždy uvede do původního stavu. Takže opravit jde, ale chce to asi trpělivost a najít někoho, kdo to opraví zdarma.

    • Autor: Alena2

      U nás byl také problém s kráječem,koupila jsem kuchařkám ruční a po nakrájení 3 šišek se uvolnily struny.Výrobce se hrozně divil,ale reklamaci uznal a vrátil nám peníze.Nezbylo nám nic jiného než zainvestovat do elektrického kráječe.Dnes zase musíme po nějakém čase měnit nože,protože se ztupí.Měl by některý výrobce více uvažovat a nebo se zeptat kuchařek
      a pak teprve něco vyrobit.

    • Autor: Pekařka

      Vaříme 360 obědů a veškeré knedlíky (houskové i bramborové) krájejí děvčata ručně, kráječ jsme používaly snad před 30 lety a byl na nic (už tehdy, což teprve dnes ta rychlovýroba). Hezký víkend všem.

    • Autor: Zlenka

      Poraďte mi, jak krájíte rajčata do salátu. Taky jenom ručně, nebo používáte nějaký kráječ či strouhač?

      • Autor: haris

        Ručně,zoubkovaným nebo hodně ostrým nožem.Máme i takový kráječ ale k ničemu,rajčata když jsou zralejší tak nám je trhá.Ruka a nůž.

      • Autor: Andy1

        Ručně.

Pro přidání komentáře se nejprve přihlaste.

Přihlásit se