Přeskočit na obsah

krájení pokrmů v MŠ

  • Autor: Bera

    krájení pokrmů v MŠ
    Na výdejně MŠ jsem se setkala s tím, že výdejčí stravy před podáním jídla na talíř dítěti krájí maso téměř na nitě všem dětem bez rozdílu a dětem v malém a středním oddělení i přílohy např. knedlíky na kousky, pak snad podle velikosti dětí jim přidělují porce, navíc je to manipulace s jídle navíc, kdy se může pokrm kontaminovat a stále za to odpovídá vývařovna. Ta jídlo uvaří, pokrm zchladí do té míry, aby jej mohli naporcovat, pak ohřejí a v termoportech odvezou do výdejny. Tam pokrm opět zchladí a nakrájejí na již zmíněné kousky, ohřejí v mikrovlnce a podávají dětem. Tenhle postup mi připadá postavený na hlavu jen pro ulehčení práce dospělých, aby neobcházeli jednotlivce a nekrájeli jim pokrm na talíři a tím si znesnadňovali práci. Jaké máte zkušenosti s výdejem v MŠ vy?Je to snad běžný postup? Děkuji za příspěvky.

    • Autor: mumina

      Re: krájení pokrmů v MŠ
      Dobrý večer, u nás vydáváme dětem v Mš výdejovým okénkem přímo z kuchyně. Maso krájí přímo kuchařka a regeneruje se na teplotu 60 v konvektomatu, knedlíky jim krájíme při výdeji, ale pouze malým dětem. Starší dostávají vše vcelku, včetně kuřat s kostmi. Vámi popsaný postup mi přijde nevhodný, hlavně ohřívání v mikrovlnce. Po tolika ohřívání a zchlazování musí být jídlo opravdu výborné….

Pro přidání komentáře se nejprve přihlaste.

Přihlásit se