Re: KRITICKÉ MEZE
Kuchařka napíše dohotovení 100 stupňů a hygienička se zeptá ,, jak to víte,, spadne mi čelist a ptám se nevěřícně jaký je bod varu? Prostě hledají ptákoviny a když chtějí vydělat na pokutě vždy si najdou důvod.
Re: KRITICKÉ MEZE
Kuchařka napíše dohotovení 100 stupňů a hygienička se zeptá ,, jak to víte,, spadne mi čelist a ptám se nevěřícně jaký je bod varu? Prostě hledají ptákoviny a když chtějí vydělat na pokutě vždy si najdou důvod.
Re: KRITICKÉ MEZE
Kuchařka napíše dohotovení 100 stupňů a hygienička se zeptá ,, jak to víte,, spadne mi čelist a ptám se nevěřícně jaký je bod varu? Prostě hledají ptákoviny a když chtějí vydělat na pokutě vždy si najdou důvod.
Re: KRITICKÉ MEZE
ZMĚŘTE SI TEPLOTU PŘI VAŘENÍ POLÉVKY – BOD VARU A SKUTEČNĚ N E M Á 100ST. ALE TAKOVÝCH 97 – 98, 100 STUPŇŮ NEDOSÁHNE PŘI BODU VARU. MĚŘILI JSME TO A SKUTEČNĚ 100 NEMĚLA.
Re: KRITICKÉ MEZE
Jitko,vy jste asi chyběla ve fyzice,co?Čím větší nadmořská výška,tím nižší bod varu,ale pro naše potřeby není důležité,kolik má polévka stupňů,ale jestli vaří a to poznáme vizuálně a nemusíme se ohánět teploměrem.Zdraví Ivča.
Re: KRITICKÉ MEZE
ZMĚŘTE SI TEPLOTU PŘI VAŘENÍ POLÉVKY – BOD VARU A SKUTEČNĚ N E M Á 100ST. ALE TAKOVÝCH 97 – 98, 100 STUPŇŮ NEDOSÁHNE PŘI BODU VARU. MĚŘILI JSME TO A SKUTEČNĚ 100 NEMĚLA.
Re: KRITICKÉ MEZE
Jitko,vy jste asi chyběla ve fyzice,co?Čím větší nadmořská výška,tím nižší bod varu,ale pro naše potřeby není důležité,kolik má polévka stupňů,ale jestli vaří a to poznáme vizuálně a nemusíme se ohánět teploměrem.Zdraví Ivča.
Re: KRITICKÉ MEZE
ZMĚŘTE SI TEPLOTU PŘI VAŘENÍ POLÉVKY – BOD VARU A SKUTEČNĚ N E M Á 100ST. ALE TAKOVÝCH 97 – 98, 100 STUPŇŮ NEDOSÁHNE PŘI BODU VARU. MĚŘILI JSME TO A SKUTEČNĚ 100 NEMĚLA.
Re: KRITICKÉ MEZE
Jitko,vy jste asi chyběla ve fyzice,co?Čím větší nadmořská výška,tím nižší bod varu,ale pro naše potřeby není důležité,kolik má polévka stupňů,ale jestli vaří a to poznáme vizuálně a nemusíme se ohánět teploměrem.Zdraví Ivča.
Re: KRITICKÉ MEZE
Kolegyně,
kritické meze nemají nic společného s vařením polévky během tepelné úpravy.
Po dovaření polévky ji ochutíte a koření, které jste do polévky pro dochucení daly musíte prokoulet na 75°C nejméně na 5 minut. To je kritická mez, která je součástí HACCP.
Re: KRITICKÉ MEZE
Kolegyně,
kritické meze nemají nic společného s vařením polévky během tepelné úpravy.
Po dovaření polévky ji ochutíte a koření, které jste do polévky pro dochucení daly musíte prokoulet na 75°C nejméně na 5 minut. To je kritická mez, která je součástí HACCP.
Re: KRITICKÉ MEZE
Kolegyně,
kritické meze nemají nic společného s vařením polévky během tepelné úpravy.
Po dovaření polévky ji ochutíte a koření, které jste do polévky pro dochucení daly musíte prokoulet na 75°C nejméně na 5 minut. To je kritická mez, která je součástí HACCP.
KRITICKÉ MEZE
Autor: lole
KRITICKÉ MEZE
musí kuchařka měřit teplotu např.polévky při dovaření,když je snad jasné že polévka musí mít dostatečnou teplotu,když se vaří?
Autor: Iva
Re: KRITICKÉ MEZE
Podle mne je to na Vás, když si obhájíte, že nemusí, tak nemusíte měřit.
Autor: Iva
Re: KRITICKÉ MEZE
Podle mne je to na Vás, když si obhájíte, že nemusí, tak nemusíte měřit.
Autor: Iva
Re: KRITICKÉ MEZE
Podle mne je to na Vás, když si obhájíte, že nemusí, tak nemusíte měřit.
Autor: Doubravka
Re: KRITICKÉ MEZE
podle rady hygieničky stačí měřit teplotu těsně před výdejem.Při vaření nebo dováření to není nezbytně nutné.
Autor: Doubravka
Re: KRITICKÉ MEZE
podle rady hygieničky stačí měřit teplotu těsně před výdejem.Při vaření nebo dováření to není nezbytně nutné.
Autor: Doubravka
Re: KRITICKÉ MEZE
podle rady hygieničky stačí měřit teplotu těsně před výdejem.Při vaření nebo dováření to není nezbytně nutné.
Autor: Emča
Re: KRITICKÉ MEZE
Kuchařka napíše dohotovení 100 stupňů a hygienička se zeptá ,, jak to víte,, spadne mi čelist a ptám se nevěřícně jaký je bod varu? Prostě hledají ptákoviny a když chtějí vydělat na pokutě vždy si najdou důvod.
Autor: hygienička
Re: KRITICKÉ MEZE
Srdečně jsem se zasmála ohledně bodu varu, ale na naši obranu…můžeme mít taky, promiňte ten výraz, den „blbec“ .Pěkný den
Autor: Emča
Re: KRITICKÉ MEZE
Kuchařka napíše dohotovení 100 stupňů a hygienička se zeptá ,, jak to víte,, spadne mi čelist a ptám se nevěřícně jaký je bod varu? Prostě hledají ptákoviny a když chtějí vydělat na pokutě vždy si najdou důvod.
Autor: hygienička
Re: KRITICKÉ MEZE
Srdečně jsem se zasmála ohledně bodu varu, ale na naši obranu…můžeme mít taky, promiňte ten výraz, den „blbec“ .Pěkný den
Autor: Emča
Re: KRITICKÉ MEZE
Kuchařka napíše dohotovení 100 stupňů a hygienička se zeptá ,, jak to víte,, spadne mi čelist a ptám se nevěřícně jaký je bod varu? Prostě hledají ptákoviny a když chtějí vydělat na pokutě vždy si najdou důvod.
Autor: hygienička
Re: KRITICKÉ MEZE
Srdečně jsem se zasmála ohledně bodu varu, ale na naši obranu…můžeme mít taky, promiňte ten výraz, den „blbec“ .Pěkný den
Autor: Jitka
Re: KRITICKÉ MEZE
ZMĚŘTE SI TEPLOTU PŘI VAŘENÍ POLÉVKY – BOD VARU A SKUTEČNĚ N E M Á 100ST. ALE TAKOVÝCH 97 – 98, 100 STUPŇŮ NEDOSÁHNE PŘI BODU VARU. MĚŘILI JSME TO A SKUTEČNĚ 100 NEMĚLA.
Autor: ivča
Re: KRITICKÉ MEZE
Jitko,vy jste asi chyběla ve fyzice,co?Čím větší nadmořská výška,tím nižší bod varu,ale pro naše potřeby není důležité,kolik má polévka stupňů,ale jestli vaří a to poznáme vizuálně a nemusíme se ohánět teploměrem.Zdraví Ivča.
Autor: Jitka
Re: KRITICKÉ MEZE
ZMĚŘTE SI TEPLOTU PŘI VAŘENÍ POLÉVKY – BOD VARU A SKUTEČNĚ N E M Á 100ST. ALE TAKOVÝCH 97 – 98, 100 STUPŇŮ NEDOSÁHNE PŘI BODU VARU. MĚŘILI JSME TO A SKUTEČNĚ 100 NEMĚLA.
Autor: ivča
Re: KRITICKÉ MEZE
Jitko,vy jste asi chyběla ve fyzice,co?Čím větší nadmořská výška,tím nižší bod varu,ale pro naše potřeby není důležité,kolik má polévka stupňů,ale jestli vaří a to poznáme vizuálně a nemusíme se ohánět teploměrem.Zdraví Ivča.
Autor: Jitka
Re: KRITICKÉ MEZE
ZMĚŘTE SI TEPLOTU PŘI VAŘENÍ POLÉVKY – BOD VARU A SKUTEČNĚ N E M Á 100ST. ALE TAKOVÝCH 97 – 98, 100 STUPŇŮ NEDOSÁHNE PŘI BODU VARU. MĚŘILI JSME TO A SKUTEČNĚ 100 NEMĚLA.
Autor: ivča
Re: KRITICKÉ MEZE
Jitko,vy jste asi chyběla ve fyzice,co?Čím větší nadmořská výška,tím nižší bod varu,ale pro naše potřeby není důležité,kolik má polévka stupňů,ale jestli vaří a to poznáme vizuálně a nemusíme se ohánět teploměrem.Zdraví Ivča.
Autor: Dagmar
Re: KRITICKÉ MEZE
Kolegyně,
kritické meze nemají nic společného s vařením polévky během tepelné úpravy.
Po dovaření polévky ji ochutíte a koření, které jste do polévky pro dochucení daly musíte prokoulet na 75°C nejméně na 5 minut. To je kritická mez, která je součástí HACCP.
Autor: Dagmar
Re: KRITICKÉ MEZE
Kolegyně,
kritické meze nemají nic společného s vařením polévky během tepelné úpravy.
Po dovaření polévky ji ochutíte a koření, které jste do polévky pro dochucení daly musíte prokoulet na 75°C nejméně na 5 minut. To je kritická mez, která je součástí HACCP.
Autor: Dagmar
Re: KRITICKÉ MEZE
Kolegyně,
kritické meze nemají nic společného s vařením polévky během tepelné úpravy.
Po dovaření polévky ji ochutíte a koření, které jste do polévky pro dochucení daly musíte prokoulet na 75°C nejméně na 5 minut. To je kritická mez, která je součástí HACCP.