Přeskočit na obsah

KRITICKÉ MEZE

  • Autor: lole

    KRITICKÉ MEZE
    musí kuchařka měřit teplotu např.polévky při dovaření,když je snad jasné že polévka musí mít dostatečnou teplotu,když se vaří?

    • Autor: Iva

      Re: KRITICKÉ MEZE
      Podle mne je to na Vás, když si obhájíte, že nemusí, tak nemusíte měřit.

    • Autor: Iva

      Re: KRITICKÉ MEZE
      Podle mne je to na Vás, když si obhájíte, že nemusí, tak nemusíte měřit.

    • Autor: Iva

      Re: KRITICKÉ MEZE
      Podle mne je to na Vás, když si obhájíte, že nemusí, tak nemusíte měřit.

    • Autor: Doubravka

      Re: KRITICKÉ MEZE
      podle rady hygieničky stačí měřit teplotu těsně před výdejem.Při vaření nebo dováření to není nezbytně nutné.

    • Autor: Doubravka

      Re: KRITICKÉ MEZE
      podle rady hygieničky stačí měřit teplotu těsně před výdejem.Při vaření nebo dováření to není nezbytně nutné.

    • Autor: Doubravka

      Re: KRITICKÉ MEZE
      podle rady hygieničky stačí měřit teplotu těsně před výdejem.Při vaření nebo dováření to není nezbytně nutné.

    • Autor: Emča

      Re: KRITICKÉ MEZE
      Kuchařka napíše dohotovení 100 stupňů a hygienička se zeptá ,, jak to víte,, spadne mi čelist a ptám se nevěřícně jaký je bod varu? Prostě hledají ptákoviny a když chtějí vydělat na pokutě vždy si najdou důvod.

      • Autor: hygienička

        Re: KRITICKÉ MEZE
        Srdečně jsem se zasmála ohledně bodu varu, ale na naši obranu…můžeme mít taky, promiňte ten výraz, den „blbec“ .Pěkný den

    • Autor: Emča

      Re: KRITICKÉ MEZE
      Kuchařka napíše dohotovení 100 stupňů a hygienička se zeptá ,, jak to víte,, spadne mi čelist a ptám se nevěřícně jaký je bod varu? Prostě hledají ptákoviny a když chtějí vydělat na pokutě vždy si najdou důvod.

      • Autor: hygienička

        Re: KRITICKÉ MEZE
        Srdečně jsem se zasmála ohledně bodu varu, ale na naši obranu…můžeme mít taky, promiňte ten výraz, den „blbec“ .Pěkný den

    • Autor: Emča

      Re: KRITICKÉ MEZE
      Kuchařka napíše dohotovení 100 stupňů a hygienička se zeptá ,, jak to víte,, spadne mi čelist a ptám se nevěřícně jaký je bod varu? Prostě hledají ptákoviny a když chtějí vydělat na pokutě vždy si najdou důvod.

      • Autor: hygienička

        Re: KRITICKÉ MEZE
        Srdečně jsem se zasmála ohledně bodu varu, ale na naši obranu…můžeme mít taky, promiňte ten výraz, den „blbec“ .Pěkný den

    • Autor: Jitka

      Re: KRITICKÉ MEZE
      ZMĚŘTE SI TEPLOTU PŘI VAŘENÍ POLÉVKY – BOD VARU A SKUTEČNĚ N E M Á 100ST. ALE TAKOVÝCH 97 – 98, 100 STUPŇŮ NEDOSÁHNE PŘI BODU VARU. MĚŘILI JSME TO A SKUTEČNĚ 100 NEMĚLA.

      • Autor: ivča

        Re: KRITICKÉ MEZE
        Jitko,vy jste asi chyběla ve fyzice,co?Čím větší nadmořská výška,tím nižší bod varu,ale pro naše potřeby není důležité,kolik má polévka stupňů,ale jestli vaří a to poznáme vizuálně a nemusíme se ohánět teploměrem.Zdraví Ivča.

    • Autor: Jitka

      Re: KRITICKÉ MEZE
      ZMĚŘTE SI TEPLOTU PŘI VAŘENÍ POLÉVKY – BOD VARU A SKUTEČNĚ N E M Á 100ST. ALE TAKOVÝCH 97 – 98, 100 STUPŇŮ NEDOSÁHNE PŘI BODU VARU. MĚŘILI JSME TO A SKUTEČNĚ 100 NEMĚLA.

      • Autor: ivča

        Re: KRITICKÉ MEZE
        Jitko,vy jste asi chyběla ve fyzice,co?Čím větší nadmořská výška,tím nižší bod varu,ale pro naše potřeby není důležité,kolik má polévka stupňů,ale jestli vaří a to poznáme vizuálně a nemusíme se ohánět teploměrem.Zdraví Ivča.

    • Autor: Jitka

      Re: KRITICKÉ MEZE
      ZMĚŘTE SI TEPLOTU PŘI VAŘENÍ POLÉVKY – BOD VARU A SKUTEČNĚ N E M Á 100ST. ALE TAKOVÝCH 97 – 98, 100 STUPŇŮ NEDOSÁHNE PŘI BODU VARU. MĚŘILI JSME TO A SKUTEČNĚ 100 NEMĚLA.

      • Autor: ivča

        Re: KRITICKÉ MEZE
        Jitko,vy jste asi chyběla ve fyzice,co?Čím větší nadmořská výška,tím nižší bod varu,ale pro naše potřeby není důležité,kolik má polévka stupňů,ale jestli vaří a to poznáme vizuálně a nemusíme se ohánět teploměrem.Zdraví Ivča.

    • Autor: Dagmar

      Re: KRITICKÉ MEZE
      Kolegyně,
      kritické meze nemají nic společného s vařením polévky během tepelné úpravy.
      Po dovaření polévky ji ochutíte a koření, které jste do polévky pro dochucení daly musíte prokoulet na 75°C nejméně na 5 minut. To je kritická mez, která je součástí HACCP.

    • Autor: Dagmar

      Re: KRITICKÉ MEZE
      Kolegyně,
      kritické meze nemají nic společného s vařením polévky během tepelné úpravy.
      Po dovaření polévky ji ochutíte a koření, které jste do polévky pro dochucení daly musíte prokoulet na 75°C nejméně na 5 minut. To je kritická mez, která je součástí HACCP.

    • Autor: Dagmar

      Re: KRITICKÉ MEZE
      Kolegyně,
      kritické meze nemají nic společného s vařením polévky během tepelné úpravy.
      Po dovaření polévky ji ochutíte a koření, které jste do polévky pro dochucení daly musíte prokoulet na 75°C nejméně na 5 minut. To je kritická mez, která je součástí HACCP.

Pro přidání komentáře se nejprve přihlaste.

Přihlásit se