kuskus
Jaké máte zkušenosti s podáváním kuskusu ve školní jídelně? Připravovali jsme jej zatím 1x, ale byl rozvařený a moc nechutnal. Jak to máme napravit tak, aby byl vzhlednější a chutnější a k čemu chutná nejlép? Děkuji za rady.( připravujeme cca 300 obědů a vydáváme 3 hodiny)
děláme kuřecí kuskusoto, děti ho milují, nestíháme přidávat. Recept stejný jako na kuřecí rizoto. Taky jsme se báli, ale ohlas byl veliký a stejnou zkušenost máme i s bulgurem připravovaným na způsob vepřového rizota nebo s krůtím masem.
Na způsob rizota nebo s čerstv.zeleninou a mích.vajíčko se šunkou,1/2 na 1/2 s rýží jako příloha.Vaříme v konvenktomatu jako rýži,jen méně vody a kratší dobu.Na Váš výdej bych ho klidně dělala na 3x
ano, kuskus dáváme do polévky (hlavně v rajské ho děti milují) rizoto z něj mělo také velký ohlas. POZOR! Kuskus se nevaří, jen spaří horkou vodou, přidává se olej, aby se nelepil, takže není možné ho převařit.
Dáváme kuskus do polévky běžně. Děláme ho na sladko,necháme nabobtnat ve vařicím mléce. Děláme jako přílohu ke kuřecímu plátku. Dáváme nabobtnat do vody ochucené např. zeleninovým vývarem, nevaříme. Někdy do něho přidáme jarní cibulku a barevnou papriku. Snad jsem Vám trochu pomohla. Zdena
Jak připravit kuskus na vývoz, aby se dobře vydával a nebyl slepený po delší době od přípravy. Také dáváme do nosičů, po delší době kuskus nevypadá pěkně je slepený. Jaké máte zkušenosti?
Dobrý den,kuskusem můžete nahradit rýži i těstoviny.Receptů je spousta/polévka květáková s brokolicí a kuskusem,zeleninová polévka s kuskusem,kuskusoto s kuřecím masem,kuskosový nákyp/,koukněte na internet.Hezký den.
Dobrý den, nemám sice zkušenosti s velkovařením, nicméně kuskus se neslepý, pokud jej před zalitím horkou vodou promícháte s přiměřeným množstvím oleje. Na jednu misku dávám cca 2 PL oleje. V některých zemích se připravuje tak, že se nejprve osmahne na másle, pak zalije vařící vodou. Pokud tuto variantu budete zkoušet, pak pozor. Kuskus je po zahřátí na oleji či másle velmi horký. Hezký den, E.
Dobrý den, nemám sice zkušenosti s velkovařením, nicméně kuskus se neslepí, pokud jej před zalitím horkou vodou promícháte s přiměřeným množstvím oleje. Na jednu misku dávám cca 2 PL oleje. V některých zemích se připravuje tak, že se nejprve osmahne na másle, pak zalije vařící vodou. Pokud tuto variantu budete zkoušet, pak pozor. Kuskus je po zahřátí na oleji či másle velmi horký. Hezký den, E.
kuskus
Autor: Bago
kuskus
Jaké máte zkušenosti s podáváním kuskusu ve školní jídelně? Připravovali jsme jej zatím 1x, ale byl rozvařený a moc nechutnal. Jak to máme napravit tak, aby byl vzhlednější a chutnější a k čemu chutná nejlép? Děkuji za rady.( připravujeme cca 300 obědů a vydáváme 3 hodiny)
Autor: leventa
Děláme kuskus běžně, máme v databázi celou řadu receptů. Napište mi e-mail.
Autor: rejža
děláme kuřecí kuskusoto, děti ho milují, nestíháme přidávat. Recept stejný jako na kuřecí rizoto. Taky jsme se báli, ale ohlas byl veliký a stejnou zkušenost máme i s bulgurem připravovaným na způsob vepřového rizota nebo s krůtím masem.
Autor: haris
Na způsob rizota nebo s čerstv.zeleninou a mích.vajíčko se šunkou,1/2 na 1/2 s rýží jako příloha.Vaříme v konvenktomatu jako rýži,jen méně vody a kratší dobu.Na Váš výdej bych ho klidně dělala na 3x
Autor: LUCIE
Přidáváte ho někde do polévek?
Autor: Andy1
Dobrý den,
ano, kuskus dáváme do polévky (hlavně v rajské ho děti milují) rizoto z něj mělo také velký ohlas. POZOR! Kuskus se nevaří, jen spaří horkou vodou, přidává se olej, aby se nelepil, takže není možné ho převařit.
Autor: pepa
Kuskus děláme také na sladko s ovocem, jako rýžový nákyp, děti ho milují.
Autor: rohlik
Dáváme kuskus do polévky běžně. Děláme ho na sladko,necháme nabobtnat ve vařicím mléce. Děláme jako přílohu ke kuřecímu plátku. Dáváme nabobtnat do vody ochucené např. zeleninovým vývarem, nevaříme. Někdy do něho přidáme jarní cibulku a barevnou papriku. Snad jsem Vám trochu pomohla. Zdena
Autor: maty200
Dnes máme kuskusové rizoto se šmakounem,používáme i bulgur a tarhoňu.
Autor: duli
kuskus
Autor: duli
Jak připravit kuskus na vývoz, aby se dobře vydával a nebyl slepený po delší době od přípravy. Také dáváme do nosičů, po delší době kuskus nevypadá pěkně je slepený. Jaké máte zkušenosti?
Autor: zdenda
Dobrý den,kuskusem můžete nahradit rýži i těstoviny.Receptů je spousta/polévka květáková s brokolicí a kuskusem,zeleninová polévka s kuskusem,kuskusoto s kuřecím masem,kuskosový nákyp/,koukněte na internet.Hezký den.
Autor: Enka
Dobrý den, nemám sice zkušenosti s velkovařením, nicméně kuskus se neslepý, pokud jej před zalitím horkou vodou promícháte s přiměřeným množstvím oleje. Na jednu misku dávám cca 2 PL oleje. V některých zemích se připravuje tak, že se nejprve osmahne na másle, pak zalije vařící vodou. Pokud tuto variantu budete zkoušet, pak pozor. Kuskus je po zahřátí na oleji či másle velmi horký. Hezký den, E.
Autor: Enka
Dobrý den, nemám sice zkušenosti s velkovařením, nicméně kuskus se neslepí, pokud jej před zalitím horkou vodou promícháte s přiměřeným množstvím oleje. Na jednu misku dávám cca 2 PL oleje. V některých zemích se připravuje tak, že se nejprve osmahne na másle, pak zalije vařící vodou. Pokud tuto variantu budete zkoušet, pak pozor. Kuskus je po zahřátí na oleji či másle velmi horký. Hezký den, E.