Přeskočit na obsah

kuskus

  • Autor: Bago

    kuskus
    Jaké máte zkušenosti s podáváním kuskusu ve školní jídelně? Připravovali jsme jej zatím 1x, ale byl rozvařený a moc nechutnal. Jak to máme napravit tak, aby byl vzhlednější a chutnější a k čemu chutná nejlép? Děkuji za rady.( připravujeme cca 300 obědů a vydáváme 3 hodiny)

    • Autor: leventa

      Děláme kuskus běžně, máme v databázi celou řadu receptů. Napište mi e-mail.

    • Autor: rejža

      děláme kuřecí kuskusoto, děti ho milují, nestíháme přidávat. Recept stejný jako na kuřecí rizoto. Taky jsme se báli, ale ohlas byl veliký a stejnou zkušenost máme i s bulgurem připravovaným na způsob vepřového rizota nebo s krůtím masem.

    • Autor: haris

      Na způsob rizota nebo s čerstv.zeleninou a mích.vajíčko se šunkou,1/2 na 1/2 s rýží jako příloha.Vaříme v konvenktomatu jako rýži,jen méně vody a kratší dobu.Na Váš výdej bych ho klidně dělala na 3x

    • Autor: LUCIE

      Přidáváte ho někde do polévek?

      • Autor: Andy1

        Dobrý den,

        ano, kuskus dáváme do polévky (hlavně v rajské ho děti milují) rizoto z něj mělo také velký ohlas. POZOR! Kuskus se nevaří, jen spaří horkou vodou, přidává se olej, aby se nelepil, takže není možné ho převařit.

    • Autor: pepa

      Kuskus děláme také na sladko s ovocem, jako rýžový nákyp, děti ho milují.

    • Autor: rohlik

      Dáváme kuskus do polévky běžně. Děláme ho na sladko,necháme nabobtnat ve vařicím mléce. Děláme jako přílohu ke kuřecímu plátku. Dáváme nabobtnat do vody ochucené např. zeleninovým vývarem, nevaříme. Někdy do něho přidáme jarní cibulku a barevnou papriku. Snad jsem Vám trochu pomohla. Zdena

    • Autor: maty200

      Dnes máme kuskusové rizoto se šmakounem,používáme i bulgur a tarhoňu.

    • Autor: duli

      kuskus

      • Autor: duli

        Jak připravit kuskus na vývoz, aby se dobře vydával a nebyl slepený po delší době od přípravy. Také dáváme do nosičů, po delší době kuskus nevypadá pěkně je slepený. Jaké máte zkušenosti?

    • Autor: zdenda

      Dobrý den,kuskusem můžete nahradit rýži i těstoviny.Receptů je spousta/polévka květáková s brokolicí a kuskusem,zeleninová polévka s kuskusem,kuskusoto s kuřecím masem,kuskosový nákyp/,koukněte na internet.Hezký den.

    • Autor: Enka

      Dobrý den, nemám sice zkušenosti s velkovařením, nicméně kuskus se neslepý, pokud jej před zalitím horkou vodou promícháte s přiměřeným množstvím oleje. Na jednu misku dávám cca 2 PL oleje. V některých zemích se připravuje tak, že se nejprve osmahne na másle, pak zalije vařící vodou. Pokud tuto variantu budete zkoušet, pak pozor. Kuskus je po zahřátí na oleji či másle velmi horký. Hezký den, E.

    • Autor: Enka

      Dobrý den, nemám sice zkušenosti s velkovařením, nicméně kuskus se neslepí, pokud jej před zalitím horkou vodou promícháte s přiměřeným množstvím oleje. Na jednu misku dávám cca 2 PL oleje. V některých zemích se připravuje tak, že se nejprve osmahne na másle, pak zalije vařící vodou. Pokud tuto variantu budete zkoušet, pak pozor. Kuskus je po zahřátí na oleji či másle velmi horký. Hezký den, E.

Pro přidání komentáře se nejprve přihlaste.

Přihlásit se