Kvalita oběda pro děti
Dobrý den od doby co je distanční výuka bereme dva obědy 1 dětský a jeden dospělý. Jsme si říkali když děti řekli že to byl hnus tak je to možný protože jsme měli to samé, teď když bereme obědy ty i ty máme možnost je porovnat a musím říct že se jim nedivím. Napíšu dva rozdíly halušky dětská porce bez masa jenom zelí hnus bez chuti dospělácká porce uzeným zelím a dobré jídlo. 2. Příklad je omáčka pro děti s párkem a pro dospělé s masem opět chuťově úplně někde jinde jinde. A takhle bych mohl pokračovat. Je tohle stravování normální?
Dobrý den, nějak nechápu, jaká omáčka s párkem? Jsme školní jídelna,kde vaříme i pro cizí strávníky. Vaříme pouze jedno hlavní jídlo, kde vše je společné, jak pro děti, tak dospělé, je pouze rozdíl ve velikosti porce. Pokud máte takovou zkušenost, máte možnost se přeptat vedoucí školní jídelny, ona Vám to určitě vysvětlí. Přeji hezký den
Dobrý den. Koukám „rodiči“ na vaši zprávu stejně jako „rohlík“. Za prve, nechápu, že zrovna dětem dají omáčku s párkem a dospělým maso. A vaříme úplně stejně jako rohlík. Máme jedno hlavní jídlo a vše stejné jak pro děti v mateřské školce, žákům školy i dospělákům. A jediný rozdíl je velikost porce. Pokud obědy berete z jedné školní jídelny, tak se zeptejte vedoucí školní jídelny. Osobně by mě zajímalo, co vám na tento rozdíl řekne.
Dobry den,
Chtela bych se zeptat na jednu vec. Kamaradky dcera ma silnou alergii na ryby po domluve s pani vedouci kuchyne dostava, pokud je ryba jiny jidlo. Maminka si musela donest svoje nadoby, ale bylo ji receno ze to dcera nez to prevezou z jidelny do skolky tak ma jidlo studene at koupi lepsi nadoby ve kterejch to nebude chladnout. A muj dotaz je jestli je povinnost rodice dodat nadoby aby jidlo bylo teple nebo jestli je to povinnost jidelny to jidlo udrzet teple nez 100 m prevezou z jedne budovy do druhe. A jeste jeden dotaz pokud dite se obeda nedotkne tak jestli ma rodic narok to jidlo ktere plati si odnest domu. Dekuji za odpoved.
Kuchařka vydává pokrm při teplotě nejméně +60°C. A také odpovídá za teplotu pokrmu pouze do té doby, než jídlo nandá. Za jakých podmínek si ho pak spotřebitel donese domů, to už kuchařka nemůže ovlivnit.
Milá „Maminko“. To, že vedoucí přistoupila na to, že dávají jiné jídlo místo toho co vaří, je její dobrá vůle. Alergeny se v jídelníčcích uvádí proto, aby se rodič podle toho zařídil. Alergie není dieta. Máme také alergickou holčičku na ryby, pak nějaké děti na rajčata, na ořechy. Toto si musí hlídat rodič, ne školní jídelna. A sama píšete, že holčička je silně alergická. Já jako vedoucí bych do toho vůbec nešla…abych musela myslet na to, aby se udělala náhrada. Jednou za ryby, jindy za rajčata, pak na ořechy atd. atd. Máme několik diet, které se vyváží do školek.Ty dáváme zvlášť do jídlonosičů a tam to ohřívají v mikrovlnce.Od nás je to v požadované teplotě, ale po cestě to vždy vychladne.A co se týká druhé otázky..tak se mi nechce ani věřit,že jste ji položila. Dítě se ve školce učí novým věcem a jsou to pro ně i nová jídla.A když uvidí, že jídlo berete domů, tk tam jíst nikdy nebude. Víte, kolik je dětí na základce, kdy se kolikrát jídla nedotknou? A ne, nemůže si odnést v misce.
Nezlobte se maminko,ale nějak jsem nepochopila to odnášení jídla rodičem.Vůbec si nedovedu představit,že by rodič stál u dítětě v jídelně a dával si jídlo do kastrůlku.Nebo myslíte,že by to měly dělat kuchařky?Ve vyhlášce stojí,že nárok na dotovaný oběd má děcko pouze první den nemoci.To, co zde napsal Rodič mi tedy hlava nebere,ale nevím jak jídelna vaří,na obědě jsem tam nebyla , jídelní lístek a dodací listy jsem také neviděla.U nás to takhle nefunguje a ani by mě nenapadlo dát dětem párek a dospělím maso.Jenom se ještě zeptám, co to bylo za omáčku s párkem?
Dobrý den, odpověď pro maminku. Vedoucí si to zbytečně komplikuje. Teplota jídla – do doby předání odpovědné osobě. Pokud ZŠ – MŠ jeden právní subjekt, to by byl problém. Jídlo se konzumuje v jídelně, výjimka pouze první den nemoci.
Dobrý den také se musím vyjádřit k tomuto dotazu.
hodně mě šokuje složení jídel – párek a omáčka(fakt bych chtěla vědět název té omáčky), uzené to je snad pro děti nevhodné a myslela jsem, že už to všude tak funguje. Měli jsme chlapečka se silnou alergií na rybu a když byla ryba k obědu dali jsme mu jen přílohu( trochu více) a salát a chlapeček i maminka byli spokojení a v pořádku. Kousek ryby se rozdal dětem s maminčiným souhlasem. Nosit si nesnězený oběd domů to už je opravdu moc. U nás byla jednou maminka, která si ten nedojezený oběd chtěla sníst při příchodu pro dítě. Oběd patří dítěti a je na něm, jak a kolik ho zkonzumuje. Přeji Vám všem pohodu a hezké jarní dny
Dobrý den, rodiči.
Po pravdě se vůbec neorientuji. Vždyť se vaří všem stejně.
Rozdíl je jen ve velikosti porce. Nebo ne? Neumím si představit, že to tak nefunguje. Pravda je, že u nás spíš dospěláci říkají “ Mohlo to být trochu slanější „. Ale priorita jsou děti a vaří se hlavně pro ně. Ale, že by bylo jiné složení stravy? To jsem zmatená. To snad nejde?
Kvalita oběda pro děti
Autor: Rodič
Kvalita oběda pro děti
Dobrý den od doby co je distanční výuka bereme dva obědy 1 dětský a jeden dospělý. Jsme si říkali když děti řekli že to byl hnus tak je to možný protože jsme měli to samé, teď když bereme obědy ty i ty máme možnost je porovnat a musím říct že se jim nedivím. Napíšu dva rozdíly halušky dětská porce bez masa jenom zelí hnus bez chuti dospělácká porce uzeným zelím a dobré jídlo. 2. Příklad je omáčka pro děti s párkem a pro dospělé s masem opět chuťově úplně někde jinde jinde. A takhle bych mohl pokračovat. Je tohle stravování normální?
Autor: rohlik
Dobrý den, nějak nechápu, jaká omáčka s párkem? Jsme školní jídelna,kde vaříme i pro cizí strávníky. Vaříme pouze jedno hlavní jídlo, kde vše je společné, jak pro děti, tak dospělé, je pouze rozdíl ve velikosti porce. Pokud máte takovou zkušenost, máte možnost se přeptat vedoucí školní jídelny, ona Vám to určitě vysvětlí. Přeji hezký den
Autor: exitkaaa
Dobrý den. Koukám „rodiči“ na vaši zprávu stejně jako „rohlík“. Za prve, nechápu, že zrovna dětem dají omáčku s párkem a dospělým maso. A vaříme úplně stejně jako rohlík. Máme jedno hlavní jídlo a vše stejné jak pro děti v mateřské školce, žákům školy i dospělákům. A jediný rozdíl je velikost porce. Pokud obědy berete z jedné školní jídelny, tak se zeptejte vedoucí školní jídelny. Osobně by mě zajímalo, co vám na tento rozdíl řekne.
Autor: Maminka
Dobry den,
Chtela bych se zeptat na jednu vec. Kamaradky dcera ma silnou alergii na ryby po domluve s pani vedouci kuchyne dostava, pokud je ryba jiny jidlo. Maminka si musela donest svoje nadoby, ale bylo ji receno ze to dcera nez to prevezou z jidelny do skolky tak ma jidlo studene at koupi lepsi nadoby ve kterejch to nebude chladnout. A muj dotaz je jestli je povinnost rodice dodat nadoby aby jidlo bylo teple nebo jestli je to povinnost jidelny to jidlo udrzet teple nez 100 m prevezou z jedne budovy do druhe. A jeste jeden dotaz pokud dite se obeda nedotkne tak jestli ma rodic narok to jidlo ktere plati si odnest domu. Dekuji za odpoved.
Autor: Valentýna
Kuchařka vydává pokrm při teplotě nejméně +60°C. A také odpovídá za teplotu pokrmu pouze do té doby, než jídlo nandá. Za jakých podmínek si ho pak spotřebitel donese domů, to už kuchařka nemůže ovlivnit.
Autor: Lidule
Milá „Maminko“. To, že vedoucí přistoupila na to, že dávají jiné jídlo místo toho co vaří, je její dobrá vůle. Alergeny se v jídelníčcích uvádí proto, aby se rodič podle toho zařídil. Alergie není dieta. Máme také alergickou holčičku na ryby, pak nějaké děti na rajčata, na ořechy. Toto si musí hlídat rodič, ne školní jídelna. A sama píšete, že holčička je silně alergická. Já jako vedoucí bych do toho vůbec nešla…abych musela myslet na to, aby se udělala náhrada. Jednou za ryby, jindy za rajčata, pak na ořechy atd. atd. Máme několik diet, které se vyváží do školek.Ty dáváme zvlášť do jídlonosičů a tam to ohřívají v mikrovlnce.Od nás je to v požadované teplotě, ale po cestě to vždy vychladne.A co se týká druhé otázky..tak se mi nechce ani věřit,že jste ji položila. Dítě se ve školce učí novým věcem a jsou to pro ně i nová jídla.A když uvidí, že jídlo berete domů, tk tam jíst nikdy nebude. Víte, kolik je dětí na základce, kdy se kolikrát jídla nedotknou? A ne, nemůže si odnést v misce.
Autor: zdenouš
Nezlobte se maminko,ale nějak jsem nepochopila to odnášení jídla rodičem.Vůbec si nedovedu představit,že by rodič stál u dítětě v jídelně a dával si jídlo do kastrůlku.Nebo myslíte,že by to měly dělat kuchařky?Ve vyhlášce stojí,že nárok na dotovaný oběd má děcko pouze první den nemoci.To, co zde napsal Rodič mi tedy hlava nebere,ale nevím jak jídelna vaří,na obědě jsem tam nebyla , jídelní lístek a dodací listy jsem také neviděla.U nás to takhle nefunguje a ani by mě nenapadlo dát dětem párek a dospělím maso.Jenom se ještě zeptám, co to bylo za omáčku s párkem?
Autor: JD
Dobrý den, odpověď pro maminku. Vedoucí si to zbytečně komplikuje. Teplota jídla – do doby předání odpovědné osobě. Pokud ZŠ – MŠ jeden právní subjekt, to by byl problém. Jídlo se konzumuje v jídelně, výjimka pouze první den nemoci.
Autor: Pepi
Dobrý den také se musím vyjádřit k tomuto dotazu.
hodně mě šokuje složení jídel – párek a omáčka(fakt bych chtěla vědět název té omáčky), uzené to je snad pro děti nevhodné a myslela jsem, že už to všude tak funguje. Měli jsme chlapečka se silnou alergií na rybu a když byla ryba k obědu dali jsme mu jen přílohu( trochu více) a salát a chlapeček i maminka byli spokojení a v pořádku. Kousek ryby se rozdal dětem s maminčiným souhlasem. Nosit si nesnězený oběd domů to už je opravdu moc. U nás byla jednou maminka, která si ten nedojezený oběd chtěla sníst při příchodu pro dítě. Oběd patří dítěti a je na něm, jak a kolik ho zkonzumuje. Přeji Vám všem pohodu a hezké jarní dny
Autor: janAA
Dobrý den, rodiči.
Po pravdě se vůbec neorientuji. Vždyť se vaří všem stejně.
Rozdíl je jen ve velikosti porce. Nebo ne? Neumím si představit, že to tak nefunguje. Pravda je, že u nás spíš dospěláci říkají “ Mohlo to být trochu slanější „. Ale priorita jsou děti a vaří se hlavně pro ně. Ale, že by bylo jiné složení stravy? To jsem zmatená. To snad nejde?