Přeskočit na obsah

Lapač tuku

  • Autor: monika.krtenska@gmail.com

    Lapač tuku
    Vážené kolegyně, kolegové. Hledám někoho z jídelen, kdo má zkušenost s lapolem (lapačem tuku). Máme nyní lapol nový, je nám uloženo vypracování provozního řádu, zajištění odborné firmy k odvozu atd. atd. Hledám někoho, kdo má také nově lapol nebo má dobře zpracovaný provozní řád. Ráda bych to zkonzultovala.
    Mail uvádím.
    Děkuji
    Křtěnská

    • Autor: Radkaa

      Lapol máme mnoho let, zatím stačila hygieně faktura o vyvezení jímky. Jsme malé zařízení, vyvážíme tak 1x za 2 roky. Zas další papíry navíc? Kdo vám to uložil?

      • Autor: Pavlína

        Vyvážíte 1x za 2roky? My jsme taky malá jídelna (58 dětí + 11 dospělích) ale od firmy která nám to vyváží nám bylo řečeno že je to třeba každé 3 měsíce jinak je to tzv. zkažené a už jim to nevezmou tam kde oni to vyvážejí. Podotýkám že každy vývoz nás stojí 1500kč.

        • Autor: Zalka

          Nevím proč 3 měsíce, u nás vyváží cca 1x za rok a problém s tím nemají

      • Autor: leventa

        Paní Monika má pravdu, odpady vám nemůže vyvézt jen tak někdo, mám to ověřeno na KÚ MSK. Odpad musí vyvézt certifikovaná firma, konkrétně v našem kraji je uveřejněn v sekci „životní prostředí“ seznam zařízení k využívání, odstraňování, sběru nebo výkupu odpadu.

    • Autor: Pekařka

      Už skoro 10 let vyvážíme 4x ročně na smlovu s akreditovanou firmou – jedním z hlavních důvodů je také skutečnost, že nám 4 x ročně odebírají vzorky z lapolu a když by hodnoty překročily povolené limity, byl by z toho malér. Proto p. ředitel rozhodl o takto častém vyvážení, je to sice drahá záležitost, ale případný postih by byl nejspíše ještě dražší.

Pro přidání komentáře se nejprve přihlaste.

Přihlásit se