Přeskočit na obsah

LASAGNE

  • Autor: Leontýna

    LASAGNE
    Zkoušel jste někdo LASAGNE ?
    Třeba s mletým masem ? Těstoviny jste vkládaly
    do pekáče syrové ? Jaký to mělo úspěch ?

    • Autor: majka 1

      Re: LASAGNE
      Lasagne děláme s velkým úspěchem. Dělali jsme i verzi sýrovou, rajčatová je ale oblíbenější.

    • Autor: majka 1

      Re: LASAGNE
      přidávám ještě recept, který jsem již vkládala v únoru, ale ať nemusíte hledat

      lasagne s vepřovým (drůbežím) masem.
      těstoviny lasagne 0,550 kg,máslo 0,080 kg,mouka hladká 0,050 kg,mléko 0,500 kg,sýr cihla 0,200 kg,
      česnek 0,005 kg,sůl 0,002 kg,základ na pizzu, tomatový… 0,150 kg,koření pizza,provensálské…0,004 kg,kečup 0,050 kg, mušk.oříšek
      Nejdríve orestujeme maso nakrájené na malé kousky a dáme dusit.Pak připravíme bešamel (na másle opražíme mouku jako na zásmažku a zalijeme mlékem, ochutíme mušk.oříškem).Do podušeného masa přidáme všechny zbývající suroviny, kromě sýra,nakonec vmícháme bešamel a tak připravíme omáčku pro přípravu pokrmu.Na dno nádoby pro zapékání dáme vrstvu připravené omáčky,poklademe suchými plátky lasagní a dále střídavě proléváme připravenou omáčkou a prosypáváme sýrem.
      Nahoru dáme vrstvu omáčky a nakonec vrstvu sýra a zvolna propékáme (cca 40-45 minut).Lze připravit také bez masa.Další varianta je například s brokolicí a sýrovou omáčkou.

    • Autor: Leontýna

      Re: LASAGNE
      Chtěla bych se také zeptat, jestli, poslední vrstva je omáčka, a těstoviny mají být celou dobu přo pečení ponořené v omáčce ?
      Děkuji za odpověď

    • Autor: Evas

      Re: LASAGNE
      My jsme dělali lasaně také syrové, ale moc se nepovedli- zůstali tvrdkavé, ale nechtěli jsme to vzdát, tak příští týden je budeme mít znovu, ale koupili jsme již „předvařené“, takže uvidíme.

    • Autor: JAROSLAVA

      Re: LASAGNE
      Dobrý den ,
      my děláváme lazaně masové a také s velikým úspěchem,používáme lazaně syrové,ale je opravdu třeba mít je dobře ponořené v připravené omáčce,nebo v bešamelu,nahoru přidáváme sýr.Nevím jak by se v takovém množství předvařovaly,jestli by se nelepily k sobě.Tyto lazaně mají trochu příchuť pizzi,nebo boloňských špaget a takovéto věci jsou pro děti vždycky neodolatelné.S pozdravem Jaroslava

      • Autor: leontýna

        Re: LASAGNE
        Děkuji Vám moc za příspěvky. když se ještě někdo ozvete, tak budu moc ráda.
        Přečetla jsem si i příspěvek, že lasagne je dobré
        (poslední vrstva) v pekáči NAMOČIT na chvíli do teplé vody, aby změkly. Má někdo tuto zkušenost ?

    • Autor: milan - bonno

      Re: LASAGNE
      Vynikající lasagne jsem měl možnost vyzkoušet na Zš Šenov a na Zš Horymírova v Ostravě…v obou případech výborné.Každá z jídelen to měla trochu jiné,a tom na tom bylo to krásné a chutné.Jinak recept můj,možná podobný všem:..na spod pekáče či gastro nádoby tuk,vymazat ,poté přelít zlehka bešamelem,vrstva syrových lasagní,vrstva masové bolgnesse směsi,vrstva lasagní,vrstva zeleniny se špenátem,vejcem syrovým,kousky opečených uzenin,vrstva lasagní,zlehka zbytek bolognesse směsi nebo bešamelu,péct zakryté cca 1h,poté zasypat str.sýrem a nechat dopéct cca půl hoďky odkryté.Dobrou chuť…-))

    • Autor: packa

      Re: LASAGNE
      Výborné jsou i lasagne pudinkové

      • Autor: leontýna

        Re: LASAGNE
        Děkujo Milanovi za recept, a jak se připravují ty pudinkové ? DÍKY ZA ODPOVĚĎ

    • Autor: Irča

      Re: LASAGNE
      Packa si z nás dělá s tím pudinkem otvor lásky
      na čtyři….

      • Autor: Janaj

        Re: LASAGNE
        Proč hned otvor lásky na čtyři? Pokud vím na lasgně se sladké náplně používají běžně,vždyť to není nic jiného než nudle ve velkém.Taková tvarohová náplň cukr, smetana, žloutky, z bílků sníh,tvaroh doplnit ovocem kompotové nebo čerstvé,kousky čokolády ochutit kakaem či kokosem a na to třeba ten pudinkový přeliv to musí být báječné.Nebo s jablky, mezi sladké náplně lze zařadit také makovou nebo ořechovou a navíc je fajn, že lasagně se skládají vždy z více vrstev lze tedy náplně vzájemně kombinovat a místo bešamelu klidně použít pudink.Třeba packa ten svůj sladký recept na lasagně taky přidá, že ju Irča s otvorem moc nepoděsila nebo nenaštvala.Třeba se packa zase podivuje nad tím,že Irča nezná variace lasagní na sladko.

        • Autor: majka1

          Re: LASAGNE
          Lasagne s vanilkovým krémem jsme dělali, byly výborné. Pokud budete chtít, recepturu mám v počítači.

          • Autor: leontýna

            Re: LASAGNE
            Majko moc Vás zdravím, dáte nám prosím do placu
            recept s vanilkovým krémem ? Pečou se s poklicí ? Díky moc

          • Autor: Janaj

            Re: LASAGNE
            Taky se přimlouvám za recept s vanilkovým krémem.Možno ho třeba vložit do receptů v odstavci vlevo Jídelny sobě. Díky moc

          • Autor: Janaj

            Re: LASAGNE
            Omlouvám se v receptech už jsou pěkný pátek přeji všem.

          • Autor: majka1

            Re: LASAGNE
            jen přidám odkaz – vlevo v sekci recepty, bezmasá jídla sladká – lasagne s vanilkovým krémem – přidáno 16.4.2010 ze školení Nové trendy. Dobrou chuť

    • Autor: monča

      Re: LASAGNE
      Vyzkoušejte rybí lazaně, jsou také moc dobré.Místo masa pomelete prostě rybí filé.

    • Autor: LLeontýna

      Re: LASAGNE
      Děkuji Vám všem moc za příspěvky daného pokrmu.

Pro přidání komentáře se nejprve přihlaste.

Přihlásit se