Re: LASAGNE
přidávám ještě recept, který jsem již vkládala v únoru, ale ať nemusíte hledat
lasagne s vepřovým (drůbežím) masem.
těstoviny lasagne 0,550 kg,máslo 0,080 kg,mouka hladká 0,050 kg,mléko 0,500 kg,sýr cihla 0,200 kg,
česnek 0,005 kg,sůl 0,002 kg,základ na pizzu, tomatový… 0,150 kg,koření pizza,provensálské…0,004 kg,kečup 0,050 kg, mušk.oříšek
Nejdríve orestujeme maso nakrájené na malé kousky a dáme dusit.Pak připravíme bešamel (na másle opražíme mouku jako na zásmažku a zalijeme mlékem, ochutíme mušk.oříškem).Do podušeného masa přidáme všechny zbývající suroviny, kromě sýra,nakonec vmícháme bešamel a tak připravíme omáčku pro přípravu pokrmu.Na dno nádoby pro zapékání dáme vrstvu připravené omáčky,poklademe suchými plátky lasagní a dále střídavě proléváme připravenou omáčkou a prosypáváme sýrem.
Nahoru dáme vrstvu omáčky a nakonec vrstvu sýra a zvolna propékáme (cca 40-45 minut).Lze připravit také bez masa.Další varianta je například s brokolicí a sýrovou omáčkou.
Re: LASAGNE
Chtěla bych se také zeptat, jestli, poslední vrstva je omáčka, a těstoviny mají být celou dobu přo pečení ponořené v omáčce ?
Děkuji za odpověď
Re: LASAGNE
My jsme dělali lasaně také syrové, ale moc se nepovedli- zůstali tvrdkavé, ale nechtěli jsme to vzdát, tak příští týden je budeme mít znovu, ale koupili jsme již „předvařené“, takže uvidíme.
Re: LASAGNE
Dobrý den ,
my děláváme lazaně masové a také s velikým úspěchem,používáme lazaně syrové,ale je opravdu třeba mít je dobře ponořené v připravené omáčce,nebo v bešamelu,nahoru přidáváme sýr.Nevím jak by se v takovém množství předvařovaly,jestli by se nelepily k sobě.Tyto lazaně mají trochu příchuť pizzi,nebo boloňských špaget a takovéto věci jsou pro děti vždycky neodolatelné.S pozdravem Jaroslava
Re: LASAGNE
Děkuji Vám moc za příspěvky. když se ještě někdo ozvete, tak budu moc ráda.
Přečetla jsem si i příspěvek, že lasagne je dobré
(poslední vrstva) v pekáči NAMOČIT na chvíli do teplé vody, aby změkly. Má někdo tuto zkušenost ?
Re: LASAGNE
Vynikající lasagne jsem měl možnost vyzkoušet na Zš Šenov a na Zš Horymírova v Ostravě…v obou případech výborné.Každá z jídelen to měla trochu jiné,a tom na tom bylo to krásné a chutné.Jinak recept můj,možná podobný všem:..na spod pekáče či gastro nádoby tuk,vymazat ,poté přelít zlehka bešamelem,vrstva syrových lasagní,vrstva masové bolgnesse směsi,vrstva lasagní,vrstva zeleniny se špenátem,vejcem syrovým,kousky opečených uzenin,vrstva lasagní,zlehka zbytek bolognesse směsi nebo bešamelu,péct zakryté cca 1h,poté zasypat str.sýrem a nechat dopéct cca půl hoďky odkryté.Dobrou chuť…-))
Re: LASAGNE
Proč hned otvor lásky na čtyři? Pokud vím na lasgně se sladké náplně používají běžně,vždyť to není nic jiného než nudle ve velkém.Taková tvarohová náplň cukr, smetana, žloutky, z bílků sníh,tvaroh doplnit ovocem kompotové nebo čerstvé,kousky čokolády ochutit kakaem či kokosem a na to třeba ten pudinkový přeliv to musí být báječné.Nebo s jablky, mezi sladké náplně lze zařadit také makovou nebo ořechovou a navíc je fajn, že lasagně se skládají vždy z více vrstev lze tedy náplně vzájemně kombinovat a místo bešamelu klidně použít pudink.Třeba packa ten svůj sladký recept na lasagně taky přidá, že ju Irča s otvorem moc nepoděsila nebo nenaštvala.Třeba se packa zase podivuje nad tím,že Irča nezná variace lasagní na sladko.
LASAGNE
Autor: Leontýna
LASAGNE
Zkoušel jste někdo LASAGNE ?
Třeba s mletým masem ? Těstoviny jste vkládaly
do pekáče syrové ? Jaký to mělo úspěch ?
Autor: majka 1
Re: LASAGNE
Lasagne děláme s velkým úspěchem. Dělali jsme i verzi sýrovou, rajčatová je ale oblíbenější.
Autor: majka 1
Re: LASAGNE
přidávám ještě recept, který jsem již vkládala v únoru, ale ať nemusíte hledat
lasagne s vepřovým (drůbežím) masem.
těstoviny lasagne 0,550 kg,máslo 0,080 kg,mouka hladká 0,050 kg,mléko 0,500 kg,sýr cihla 0,200 kg,
česnek 0,005 kg,sůl 0,002 kg,základ na pizzu, tomatový… 0,150 kg,koření pizza,provensálské…0,004 kg,kečup 0,050 kg, mušk.oříšek
Nejdríve orestujeme maso nakrájené na malé kousky a dáme dusit.Pak připravíme bešamel (na másle opražíme mouku jako na zásmažku a zalijeme mlékem, ochutíme mušk.oříškem).Do podušeného masa přidáme všechny zbývající suroviny, kromě sýra,nakonec vmícháme bešamel a tak připravíme omáčku pro přípravu pokrmu.Na dno nádoby pro zapékání dáme vrstvu připravené omáčky,poklademe suchými plátky lasagní a dále střídavě proléváme připravenou omáčkou a prosypáváme sýrem.
Nahoru dáme vrstvu omáčky a nakonec vrstvu sýra a zvolna propékáme (cca 40-45 minut).Lze připravit také bez masa.Další varianta je například s brokolicí a sýrovou omáčkou.
Autor: leontyna
Re: LASAGNE
Majko tisíceré díky za rady a recepturu. vyzkoušíme to.
Autor: Leontýna
Re: LASAGNE
Chtěla bych se také zeptat, jestli, poslední vrstva je omáčka, a těstoviny mají být celou dobu přo pečení ponořené v omáčce ?
Děkuji za odpověď
Autor: Evas
Re: LASAGNE
My jsme dělali lasaně také syrové, ale moc se nepovedli- zůstali tvrdkavé, ale nechtěli jsme to vzdát, tak příští týden je budeme mít znovu, ale koupili jsme již „předvařené“, takže uvidíme.
Autor: JAROSLAVA
Re: LASAGNE
Dobrý den ,
my děláváme lazaně masové a také s velikým úspěchem,používáme lazaně syrové,ale je opravdu třeba mít je dobře ponořené v připravené omáčce,nebo v bešamelu,nahoru přidáváme sýr.Nevím jak by se v takovém množství předvařovaly,jestli by se nelepily k sobě.Tyto lazaně mají trochu příchuť pizzi,nebo boloňských špaget a takovéto věci jsou pro děti vždycky neodolatelné.S pozdravem Jaroslava
Autor: leontýna
Re: LASAGNE
Děkuji Vám moc za příspěvky. když se ještě někdo ozvete, tak budu moc ráda.
Přečetla jsem si i příspěvek, že lasagne je dobré
(poslední vrstva) v pekáči NAMOČIT na chvíli do teplé vody, aby změkly. Má někdo tuto zkušenost ?
Autor: milan - bonno
Re: LASAGNE
Vynikající lasagne jsem měl možnost vyzkoušet na Zš Šenov a na Zš Horymírova v Ostravě…v obou případech výborné.Každá z jídelen to měla trochu jiné,a tom na tom bylo to krásné a chutné.Jinak recept můj,možná podobný všem:..na spod pekáče či gastro nádoby tuk,vymazat ,poté přelít zlehka bešamelem,vrstva syrových lasagní,vrstva masové bolgnesse směsi,vrstva lasagní,vrstva zeleniny se špenátem,vejcem syrovým,kousky opečených uzenin,vrstva lasagní,zlehka zbytek bolognesse směsi nebo bešamelu,péct zakryté cca 1h,poté zasypat str.sýrem a nechat dopéct cca půl hoďky odkryté.Dobrou chuť…-))
Autor: packa
Re: LASAGNE
Výborné jsou i lasagne pudinkové
Autor: leontýna
Re: LASAGNE
Děkujo Milanovi za recept, a jak se připravují ty pudinkové ? DÍKY ZA ODPOVĚĎ
Autor: Irča
Re: LASAGNE
Packa si z nás dělá s tím pudinkem otvor lásky
na čtyři….
Autor: Janaj
Re: LASAGNE
Proč hned otvor lásky na čtyři? Pokud vím na lasgně se sladké náplně používají běžně,vždyť to není nic jiného než nudle ve velkém.Taková tvarohová náplň cukr, smetana, žloutky, z bílků sníh,tvaroh doplnit ovocem kompotové nebo čerstvé,kousky čokolády ochutit kakaem či kokosem a na to třeba ten pudinkový přeliv to musí být báječné.Nebo s jablky, mezi sladké náplně lze zařadit také makovou nebo ořechovou a navíc je fajn, že lasagně se skládají vždy z více vrstev lze tedy náplně vzájemně kombinovat a místo bešamelu klidně použít pudink.Třeba packa ten svůj sladký recept na lasagně taky přidá, že ju Irča s otvorem moc nepoděsila nebo nenaštvala.Třeba se packa zase podivuje nad tím,že Irča nezná variace lasagní na sladko.
Autor: majka1
Re: LASAGNE
Lasagne s vanilkovým krémem jsme dělali, byly výborné. Pokud budete chtít, recepturu mám v počítači.
Autor: leontýna
Re: LASAGNE
Majko moc Vás zdravím, dáte nám prosím do placu
recept s vanilkovým krémem ? Pečou se s poklicí ? Díky moc
Autor: Janaj
Re: LASAGNE
Taky se přimlouvám za recept s vanilkovým krémem.Možno ho třeba vložit do receptů v odstavci vlevo Jídelny sobě. Díky moc
Autor: Janaj
Re: LASAGNE
Omlouvám se v receptech už jsou pěkný pátek přeji všem.
Autor: majka1
Re: LASAGNE
jen přidám odkaz – vlevo v sekci recepty, bezmasá jídla sladká – lasagne s vanilkovým krémem – přidáno 16.4.2010 ze školení Nové trendy. Dobrou chuť
Autor: monča
Re: LASAGNE
Vyzkoušejte rybí lazaně, jsou také moc dobré.Místo masa pomelete prostě rybí filé.
Autor: LLeontýna
Re: LASAGNE
Děkuji Vám všem moc za příspěvky daného pokrmu.