lasagne
Nedaří se nám správně připravit lasagne. Kolik lasagní normujete na 10 porcí. Necháváte lasagne před pečením odpočinout – jak dlouho? My je pečeme přikryté v konvektomatu – v páře asi 20 min. na 180°. Lasaně jsou tuhé, asi málo bešamelu – kuchařka to popírá. Prosím o radu a Vaši recepturu. Děkuji
Lasagne chce hodně namočit. Tomatovou omáčku s mletým hovězím masem, k tomu bešamel a omáčkou nešetřit. Končíme omáčkou a sýrem. Nenecháváme odpočinout.
Lasagne opravdu musí mít buď tomatový základ ( když jsou s masem) nebo děláme se špenátem nebo jenom zeleninou,ale VŽDY ZALITÉ BEŠAMELEM A PONOŘENÉ.HLAVNĚ I V TROUBĚ PŘI PEČENÍ JE POTŘEBA HLÍDAT,ABY BYLY STÁLE V BEŠAMELU NEBO SÝR. První přípravy končily krachem – tvrdé a vyschlé.Teď už opravdu hlídáme,aby nám na povrchu nevyschly.
Norma je 12 plátů na 10porcí,ale jinak dle potřeby.
Dobrý den.Jak je psáno výše,hodně tomatů anebo bolognese směsi s něčím..já bešamel dávám s olejem na spod nádoby,pak lasagne(syrové,ale je lepší je ,,spařit,ať poměknou,,),směs,lasagne,směs,lasagne,bešamel.Sýr dávám před dopečením.
Přeji všem hezký den u ploten.-)
Dobrý den.My dáváme lasagne syrové s rajčatovou omáčkou a masem a bešamelem.Po upečení je nechávam přikryté dojít, čím déle tím lépe a byly měkké a držely po naporcovaní tvar.Hezký den.
lasagne
Autor: Vasil
lasagne
Nedaří se nám správně připravit lasagne. Kolik lasagní normujete na 10 porcí. Necháváte lasagne před pečením odpočinout – jak dlouho? My je pečeme přikryté v konvektomatu – v páře asi 20 min. na 180°. Lasaně jsou tuhé, asi málo bešamelu – kuchařka to popírá. Prosím o radu a Vaši recepturu. Děkuji
Autor: Andy1
Lasagne chce hodně namočit. Tomatovou omáčku s mletým hovězím masem, k tomu bešamel a omáčkou nešetřit. Končíme omáčkou a sýrem. Nenecháváme odpočinout.
Autor: Monik
Paní kuchařky lasagne předem uvaří. Pak je teprve vrství do gastronádob. Když jsme zkoušeli předem nevařit, byly tvrdé.
Autor: maty200
Lasagne opravdu musí mít buď tomatový základ ( když jsou s masem) nebo děláme se špenátem nebo jenom zeleninou,ale VŽDY ZALITÉ BEŠAMELEM A PONOŘENÉ.HLAVNĚ I V TROUBĚ PŘI PEČENÍ JE POTŘEBA HLÍDAT,ABY BYLY STÁLE V BEŠAMELU NEBO SÝR. První přípravy končily krachem – tvrdé a vyschlé.Teď už opravdu hlídáme,aby nám na povrchu nevyschly.
Norma je 12 plátů na 10porcí,ale jinak dle potřeby.
Autor: sládek-b@nn@
Dobrý den.Jak je psáno výše,hodně tomatů anebo bolognese směsi s něčím..já bešamel dávám s olejem na spod nádoby,pak lasagne(syrové,ale je lepší je ,,spařit,ať poměknou,,),směs,lasagne,směs,lasagne,bešamel.Sýr dávám před dopečením.
Přeji všem hezký den u ploten.-)
Autor: Šárka Macháčková
Spoustu receptů na lasagne jsem našla na webu www.lasagne-recepty.cz, vyzkoušeno a ověřeno:-)
Autor: Brigita
Dobrý den.My dáváme lasagne syrové s rajčatovou omáčkou a masem a bešamelem.Po upečení je nechávam přikryté dojít, čím déle tím lépe a byly měkké a držely po naporcovaní tvar.Hezký den.