Přeskočit na obsah

lasagne

  • Autor: Vasil

    lasagne
    Nedaří se nám správně připravit lasagne. Kolik lasagní normujete na 10 porcí. Necháváte lasagne před pečením odpočinout – jak dlouho? My je pečeme přikryté v konvektomatu – v páře asi 20 min. na 180°. Lasaně jsou tuhé, asi málo bešamelu – kuchařka to popírá. Prosím o radu a Vaši recepturu. Děkuji

    • Autor: Andy1

      Lasagne chce hodně namočit. Tomatovou omáčku s mletým hovězím masem, k tomu bešamel a omáčkou nešetřit. Končíme omáčkou a sýrem. Nenecháváme odpočinout.

    • Autor: Monik

      Paní kuchařky lasagne předem uvaří. Pak je teprve vrství do gastronádob. Když jsme zkoušeli předem nevařit, byly tvrdé.

    • Autor: maty200

      Lasagne opravdu musí mít buď tomatový základ ( když jsou s masem) nebo děláme se špenátem nebo jenom zeleninou,ale VŽDY ZALITÉ BEŠAMELEM A PONOŘENÉ.HLAVNĚ I V TROUBĚ PŘI PEČENÍ JE POTŘEBA HLÍDAT,ABY BYLY STÁLE V BEŠAMELU NEBO SÝR. První přípravy končily krachem – tvrdé a vyschlé.Teď už opravdu hlídáme,aby nám na povrchu nevyschly.
      Norma je 12 plátů na 10porcí,ale jinak dle potřeby.

    • Autor: sládek-b@nn@

      Dobrý den.Jak je psáno výše,hodně tomatů anebo bolognese směsi s něčím..já bešamel dávám s olejem na spod nádoby,pak lasagne(syrové,ale je lepší je ,,spařit,ať poměknou,,),směs,lasagne,směs,lasagne,bešamel.Sýr dávám před dopečením.
      Přeji všem hezký den u ploten.-)

    • Autor: Šárka Macháčková

      Spoustu receptů na lasagne jsem našla na webu www.lasagne-recepty.cz, vyzkoušeno a ověřeno:-)

      • Autor: Brigita

        Dobrý den.My dáváme lasagne syrové s rajčatovou omáčkou a masem a bešamelem.Po upečení je nechávam přikryté dojít, čím déle tím lépe a byly měkké a držely po naporcovaní tvar.Hezký den.

Pro přidání komentáře se nejprve přihlaste.

Přihlásit se