Re: Lasagne
recept na lazaně najdete v levém sloupci – Jídelny sobě – pod názvem „recepty“…..nové trendy.. 2009. Dělali jsme je a byl kladný ohlas strávníků.
Re: Lasagne
Dobrý den,prosím též o recept předem moc děkuji hezký den 🙂
Autor: majka 1
Re: Lasagne
Lasagne s vepřovým (drůbežím) masem.
těstoviny lasagne 0,550 kg,máslo 0,080 kg,mouka hladká 0,050 kg,mléko 0,500 kg,sýr cihla 0,200 kg,
česnek 0,005 kg,sůl 0,002 kg,základ na pizzu, tomatový… 0,150 kg,koření pizza,provensálské…0,004 kg,kečup 0,050 kg,
Nejdríve orestujeme maso nakrájené na malé kousky a dáme dusit.Pak připravíme bešamel (na másle opražíme mouku jako na zásmažku a zalijeme mlékem).Do podušeného masa přidáme všechny zbývající suroviny, kromě sýra,nakonec vmícháme bešamel a tak připravíme omáčku pro přípravu pokrmu.Na dno nádoby pro zapékání dáme vrstvu připravené omáčky,poklademe suchými plátky lasagní a dále střídavě proléváme připravenou omáčkou a prosypáváme sýrem.
Nahoru dáme vrstvu omáčky a nakonec vrstvu sýra a zvolna propékáme (cca 40-45 minut).Lze připravit také bez masa.Další varianta je například s brokolicí a sýrovou omáčkou.
Milé kolegyně, pokud chcete poslat recept, je dobré při psaní příspěvku uvést e-mailovou adresu.
🙂
Re: Lasagne
NA 10 PORCÍ ZELEN.LASAGNE
1500 – 2000g zeleniny bretaň
80g oleje
500g kečupu
110g bešamelové omáčka nebo zapékací nebo sýrové
15 plátků lasagne
300g cihla
zeleninu orestujeme a promícháme s kečupem,tuto směs dáme nejdříve na dno a potom teprve lasagne,vždy musí bát lasagne pokryté omáčkou, uděláme tři vrstvy – poslední vrstva lasagne polejeme bešamelem nebo zapékací směsí ,necháme péct a před podáváním sypeme sýrem – ten se pouze rozpustí.
Změna mezi vrstvy dáváme i nivu.
POZOR LASAGNE NESMÍ BÝT NEPOLITÉ HLAVNĚ ROHY JSOU TVRDÉ!!
Re: Lasagne
Tofu je sýr vyrobený ze sojového mléka,přírodní chutná neutrálně, pokud ho marinujete v česneku, bylinkách, zelenině..lehce vstřebává tyto vůně. Má vysoký obsah bílkovin, vápníku a je lehce stravitelný. Přidáváme ho do polévek, masových směsí, rizot atd, jiné úpravy děti moc nenadchly. Prodává se i tofu uzené. Před lety nám ho dodával výrobce Veto-Kladno.Nyní máme málo strávníků, takže ho dle potřeby nakupuji v maloobchodě.
Lasagne
Autor: danka
Lasagne
Prosím o radu jak připravit lasagne? Musí se předvářet? V kuchyni nemáme konvektomat. Děkuji.
Autor: Magda
Re: Lasagne
Ukazovali to teď na Nových trendech. Lasagne ale na sladko
Autor: vedoucí
Re: Lasagne
recept na lazaně najdete v levém sloupci – Jídelny sobě – pod názvem „recepty“…..nové trendy.. 2009. Dělali jsme je a byl kladný ohlas strávníků.
Autor: maty
Re: Lasagne
Děláme lasagne s masem i se zeleninou,beru je od Vitany – nevaří se,ale musí být vše zalité.
Mohu poslat recept.
Autor: olina
Re: Lasagne
Dobrý den,
prosím o zaslání receptu na lasagně.
S přáním hezkého dne Olina
Autor: krseve
Re: Lasagne
Prosím o recept na lasagně Děkuji Eva
Autor: Dáša 23
Re: Lasagne
Dobrý den,prosím též o recept předem moc děkuji hezký den 🙂
Autor: majka 1
Re: Lasagne
Lasagne s vepřovým (drůbežím) masem.
těstoviny lasagne 0,550 kg,máslo 0,080 kg,mouka hladká 0,050 kg,mléko 0,500 kg,sýr cihla 0,200 kg,
česnek 0,005 kg,sůl 0,002 kg,základ na pizzu, tomatový… 0,150 kg,koření pizza,provensálské…0,004 kg,kečup 0,050 kg,
Nejdríve orestujeme maso nakrájené na malé kousky a dáme dusit.Pak připravíme bešamel (na másle opražíme mouku jako na zásmažku a zalijeme mlékem).Do podušeného masa přidáme všechny zbývající suroviny, kromě sýra,nakonec vmícháme bešamel a tak připravíme omáčku pro přípravu pokrmu.Na dno nádoby pro zapékání dáme vrstvu připravené omáčky,poklademe suchými plátky lasagní a dále střídavě proléváme připravenou omáčkou a prosypáváme sýrem.
Nahoru dáme vrstvu omáčky a nakonec vrstvu sýra a zvolna propékáme (cca 40-45 minut).Lze připravit také bez masa.Další varianta je například s brokolicí a sýrovou omáčkou.
Milé kolegyně, pokud chcete poslat recept, je dobré při psaní příspěvku uvést e-mailovou adresu.
🙂
Autor: slovensko
Re: Lasagne
Ak si kliknete na www.ksubb.sk máme tam nové normy na overovanie tak si tam nájdete aj lasane s cuketou aj ine normy pre inšpirácie.
Autor: maty
Re: Lasagne
NA 10 PORCÍ ZELEN.LASAGNE
1500 – 2000g zeleniny bretaň
80g oleje
500g kečupu
110g bešamelové omáčka nebo zapékací nebo sýrové
15 plátků lasagne
300g cihla
zeleninu orestujeme a promícháme s kečupem,tuto směs dáme nejdříve na dno a potom teprve lasagne,vždy musí bát lasagne pokryté omáčkou, uděláme tři vrstvy – poslední vrstva lasagne polejeme bešamelem nebo zapékací směsí ,necháme péct a před podáváním sypeme sýrem – ten se pouze rozpustí.
Změna mezi vrstvy dáváme i nivu.
POZOR LASAGNE NESMÍ BÝT NEPOLITÉ HLAVNĚ ROHY JSOU TVRDÉ!!
Autor: Michala
tofu
Prosím jaké máte zkušenosti s tofu?Od jaké firmy ho nakupujete,popřípadě jak ho připravuje.Je vhodný pro MŠ? Děkuji za odpověď.
Autor: Saša
Re: Lasagne
Pro mě je také Tofu novinka,poraďte.
Autor: Mirka Malá
Re: Lasagne
U nás tofu používáme dětem chutná.
Autor: maru
Re: Lasagne
Tofu je sýr vyrobený ze sojového mléka,přírodní chutná neutrálně, pokud ho marinujete v česneku, bylinkách, zelenině..lehce vstřebává tyto vůně. Má vysoký obsah bílkovin, vápníku a je lehce stravitelný. Přidáváme ho do polévek, masových směsí, rizot atd, jiné úpravy děti moc nenadchly. Prodává se i tofu uzené. Před lety nám ho dodával výrobce Veto-Kladno.Nyní máme málo strávníků, takže ho dle potřeby nakupuji v maloobchodě.
Autor: Michala
Re: Lasagne
Děkuji za odpověd M.
Autor: sonča
Re: Lasagne
Tofu – různé – firma Sunfood ,Dobruška
tel.494 629 150 vozí klidně i 10 kg – domluvte se