Nařízeno? Proboha kdo si dneska myslí, že to budou děti s chutí jíst? A když to náhodou neuvaříte tak přijdou o nějaké velmi významné živiny podle nařizovatele? No nevím, mě by s tím asi hnali tady všichni. My jsme si jen jednou například dovolili zařadit ze starých kdysi používaných receptur mléčnou polévku a už to opravdu až do času důchodu určitě neuděláme – propadly bychom peklu. 😀 Jinak vaříme klasiku – českou kuchyni ale některé recepty a suroviny už fakt ne. Ale jestli si u vás děti žádají ledvinky tak proti gustu… Ale o tom tedy pochybuju. : )
Vnitřnosti se moc nepodávají, max tak jednou za dva měsíce. Samotné ledvinky, pokud nejsou dobře odblaněné a vyprané nevábně jsou cítit už při vaření. Samotné bych je nepodávala, možná tak v nějaké směsi vnitřností, ale snad jen vysloveně na přání. Nesetkala jsem se s tím, že by někdo nařizoval jestli je máme vařit, nikde ani v doporučeních od zdravotníků a školských předpisů. Ve starých receptech jsou, nevaříme. Chuťové preference jsou jinde. To je stejné jako plíčka na smetaně, měkké, houbovité nic.
Za komančů jsme vařili plíčky na smetaně s knedlíkem, kdo chtěl tak je snědl. Bylo to dobré, proč ne. Zrovna tak jsme dělali ledvinky na cibulce a to před 15.lety.Vyřezávali jsme sami. Je to opomíjené jídlo.
Ledvinky
Autor: albertino
Ledvinky
Dobrý den,
vaříte někdo dětem ledvinky? Dnes jsem dostala nařízeno, abych je zařadila do jídelního lístku. Dají se koupit již očištěné??
Autor: ZSTGM
Bidfood i Eisberg mají, ale ne očištěné. My vůbec nevaříme.
Autor: fedora
Nařízeno? Proboha kdo si dneska myslí, že to budou děti s chutí jíst? A když to náhodou neuvaříte tak přijdou o nějaké velmi významné živiny podle nařizovatele? No nevím, mě by s tím asi hnali tady všichni. My jsme si jen jednou například dovolili zařadit ze starých kdysi používaných receptur mléčnou polévku a už to opravdu až do času důchodu určitě neuděláme – propadly bychom peklu. 😀 Jinak vaříme klasiku – českou kuchyni ale některé recepty a suroviny už fakt ne. Ale jestli si u vás děti žádají ledvinky tak proti gustu… Ale o tom tedy pochybuju. : )
Autor: ivka6
Vnitřnosti se moc nepodávají, max tak jednou za dva měsíce. Samotné ledvinky, pokud nejsou dobře odblaněné a vyprané nevábně jsou cítit už při vaření. Samotné bych je nepodávala, možná tak v nějaké směsi vnitřností, ale snad jen vysloveně na přání. Nesetkala jsem se s tím, že by někdo nařizoval jestli je máme vařit, nikde ani v doporučeních od zdravotníků a školských předpisů. Ve starých receptech jsou, nevaříme. Chuťové preference jsou jinde. To je stejné jako plíčka na smetaně, měkké, houbovité nic.
Autor: zdenouš
Za komančů jsme vařili plíčky na smetaně s knedlíkem, kdo chtěl tak je snědl. Bylo to dobré, proč ne. Zrovna tak jsme dělali ledvinky na cibulce a to před 15.lety.Vyřezávali jsme sami. Je to opomíjené jídlo.