Přeskočit na obsah

Ledvinky

  • Autor: albertino

    Ledvinky
    Dobrý den,
    vaříte někdo dětem ledvinky? Dnes jsem dostala nařízeno, abych je zařadila do jídelního lístku. Dají se koupit již očištěné??

    • Autor: ZSTGM

      Bidfood i Eisberg mají, ale ne očištěné. My vůbec nevaříme.

    • Autor: fedora

      Nařízeno? Proboha kdo si dneska myslí, že to budou děti s chutí jíst? A když to náhodou neuvaříte tak přijdou o nějaké velmi významné živiny podle nařizovatele? No nevím, mě by s tím asi hnali tady všichni. My jsme si jen jednou například dovolili zařadit ze starých kdysi používaných receptur mléčnou polévku a už to opravdu až do času důchodu určitě neuděláme – propadly bychom peklu. 😀 Jinak vaříme klasiku – českou kuchyni ale některé recepty a suroviny už fakt ne. Ale jestli si u vás děti žádají ledvinky tak proti gustu… Ale o tom tedy pochybuju. : )

    • Autor: ivka6

      Vnitřnosti se moc nepodávají, max tak jednou za dva měsíce. Samotné ledvinky, pokud nejsou dobře odblaněné a vyprané nevábně jsou cítit už při vaření. Samotné bych je nepodávala, možná tak v nějaké směsi vnitřností, ale snad jen vysloveně na přání. Nesetkala jsem se s tím, že by někdo nařizoval jestli je máme vařit, nikde ani v doporučeních od zdravotníků a školských předpisů. Ve starých receptech jsou, nevaříme. Chuťové preference jsou jinde. To je stejné jako plíčka na smetaně, měkké, houbovité nic.

    • Autor: zdenouš

      Za komančů jsme vařili plíčky na smetaně s knedlíkem, kdo chtěl tak je snědl. Bylo to dobré, proč ne. Zrovna tak jsme dělali ledvinky na cibulce a to před 15.lety.Vyřezávali jsme sami. Je to opomíjené jídlo.

Pro přidání komentáře se nejprve přihlaste.

Přihlásit se