Letní (ovocná) polévka
Poraďte, jak vychladit letní ovocnou , tedy studenou polévku pro 80 dětiček v MŠ, KDYŽ NEMÁME VELKOU LEDNICI ?Teplota by měla být 8 stupňů C- dle kritických bodů.
A ješě něco….. nemáte někdo na výše uvedenou polévku recept ? Třeba jahodovou ? Prosím napište a poraďte. Chceme v horkých letních dnech dětem nabídnout něco jiného, osvěžujícího a dobrého.
Přeji hezký den.
Re: Letní (ovocná) polévka
Studená broskvová polévka (pro děti bez vína)
Ingredience: 400 g broskví, 3/4 l vody, 30 g másla, 30 g hladké mouky, 1/4 l sladké smetany, 1 dl červeného vína, 50 g pískového cukru, citronová šťáva
Postup přípravy: Omyté broskve krátce povaříme v oslazené vodě doměkka. Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji vývarem z broskví, smetanou a 5 minut povaříme. Pak přidáme oloupané a na kostky nakrájené broskve, víno a podle chuti citronovou šťávu. Dáme vychladit na 2 hodiny do chladničky.
Počet porcí: 4
Studená jahodová polévka (pro děti bez vína)
Ingredience: 100 g másla, 2 lžíce hladké mouky, 1/2 l mléka, 1/4 l šlehačky, 1/4 kg jahod, 2 lžíce pískového cukru, 1 dcl bílého vína
Postup přípravy: Z másla a mouky vytvoříme jíšku, zalijeme mlékem,vmícháme nakrájené jahody a 5-10 minut povaříme. Polévku necháme vychladit, dáme do mixéru, přidáme šlehačku a víno a dáme vychladnout. Podáváme studené.§
TIP: stejným způsobem můžeme uvařit i borůvkovou nebo malinovou polévku.
Re: Letní (ovocná) polévka
Tyto dva recepty jsem Vám „stáhla“ z netu – stačí,když do vyhledavače třeba na Seznamu napíšete „studené polévky“ a vyjede Vám na internetu několik webových stránek, kde si najde velké množství receptů. Jen doplním, že jakýkoliv produkt potřebujete zchladit a následně dochladit tedy vychladit v lednici-můžete menší hrnec s pokrmem dát do většího kastrolu se studenou vodou a vymíchat – lépe se chladí méně množství třeba na vícekrát jde to rychleji-potom vše dát do jednoho hrnce zpět a dát do lednice (vyndat přihrádky) a vychladit.
Re: Letní (ovocná) polévka
No děkuji moc, jste zlatíčko nejzlatější, taklhle by to na portále mělo fungovat a se zabývat hloupostmi. Ješte jednou díky moc. Přeji hezký večer a zítra hezký den.
Re: Letní (ovocná) polévka
Studená broskvová polévka (pro děti bez vína)
Ingredience: 400 g broskví, 3/4 l vody, 30 g másla, 30 g hladké mouky, 1/4 l sladké smetany, 1 dl červeného vína, 50 g pískového cukru, citronová šťáva
Postup přípravy: Omyté broskve krátce povaříme v oslazené vodě doměkka. Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji vývarem z broskví, smetanou a 5 minut povaříme. Pak přidáme oloupané a na kostky nakrájené broskve, víno a podle chuti citronovou šťávu. Dáme vychladit na 2 hodiny do chladničky.
Počet porcí: 4
Studená jahodová polévka (pro děti bez vína)
Ingredience: 100 g másla, 2 lžíce hladké mouky, 1/2 l mléka, 1/4 l šlehačky, 1/4 kg jahod, 2 lžíce pískového cukru, 1 dcl bílého vína
Postup přípravy: Z másla a mouky vytvoříme jíšku, zalijeme mlékem,vmícháme nakrájené jahody a 5-10 minut povaříme. Polévku necháme vychladit, dáme do mixéru, přidáme šlehačku a víno a dáme vychladnout. Podáváme studené.§
TIP: stejným způsobem můžeme uvařit i borůvkovou nebo malinovou polévku.
Re: Letní (ovocná) polévka
Tyto dva recepty jsem Vám „stáhla“ z netu – stačí,když do vyhledavače třeba na Seznamu napíšete „studené polévky“ a vyjede Vám na internetu několik webových stránek, kde si najde velké množství receptů. Jen doplním, že jakýkoliv produkt potřebujete zchladit a následně dochladit tedy vychladit v lednici-můžete menší hrnec s pokrmem dát do většího kastrolu se studenou vodou a vymíchat – lépe se chladí méně množství třeba na vícekrát jde to rychleji-potom vše dát do jednoho hrnce zpět a dát do lednice (vyndat přihrádky) a vychladit.
Re: Letní (ovocná) polévka
No děkuji moc, jste zlatíčko nejzlatější, taklhle by to na portále mělo fungovat a se zabývat hloupostmi. Ješte jednou díky moc. Přeji hezký večer a zítra hezký den.
Re: Letní (ovocná) polévka
Studená broskvová polévka (pro děti bez vína)
Ingredience: 400 g broskví, 3/4 l vody, 30 g másla, 30 g hladké mouky, 1/4 l sladké smetany, 1 dl červeného vína, 50 g pískového cukru, citronová šťáva
Postup přípravy: Omyté broskve krátce povaříme v oslazené vodě doměkka. Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji vývarem z broskví, smetanou a 5 minut povaříme. Pak přidáme oloupané a na kostky nakrájené broskve, víno a podle chuti citronovou šťávu. Dáme vychladit na 2 hodiny do chladničky.
Počet porcí: 4
Studená jahodová polévka (pro děti bez vína)
Ingredience: 100 g másla, 2 lžíce hladké mouky, 1/2 l mléka, 1/4 l šlehačky, 1/4 kg jahod, 2 lžíce pískového cukru, 1 dcl bílého vína
Postup přípravy: Z másla a mouky vytvoříme jíšku, zalijeme mlékem,vmícháme nakrájené jahody a 5-10 minut povaříme. Polévku necháme vychladit, dáme do mixéru, přidáme šlehačku a víno a dáme vychladnout. Podáváme studené.§
TIP: stejným způsobem můžeme uvařit i borůvkovou nebo malinovou polévku.
Re: Letní (ovocná) polévka
Tyto dva recepty jsem Vám „stáhla“ z netu – stačí,když do vyhledavače třeba na Seznamu napíšete „studené polévky“ a vyjede Vám na internetu několik webových stránek, kde si najde velké množství receptů. Jen doplním, že jakýkoliv produkt potřebujete zchladit a následně dochladit tedy vychladit v lednici-můžete menší hrnec s pokrmem dát do většího kastrolu se studenou vodou a vymíchat – lépe se chladí méně množství třeba na vícekrát jde to rychleji-potom vše dát do jednoho hrnce zpět a dát do lednice (vyndat přihrádky) a vychladit.
Re: Letní (ovocná) polévka
No děkuji moc, jste zlatíčko nejzlatější, taklhle by to na portále mělo fungovat a se zabývat hloupostmi. Ješte jednou díky moc. Přeji hezký večer a zítra hezký den.
Letní (ovocná) polévka
Autor: Miriam
Letní (ovocná) polévka
Poraďte, jak vychladit letní ovocnou , tedy studenou polévku pro 80 dětiček v MŠ, KDYŽ NEMÁME VELKOU LEDNICI ?Teplota by měla být 8 stupňů C- dle kritických bodů.
A ješě něco….. nemáte někdo na výše uvedenou polévku recept ? Třeba jahodovou ? Prosím napište a poraďte. Chceme v horkých letních dnech dětem nabídnout něco jiného, osvěžujícího a dobrého.
Přeji hezký den.
Autor: Anonymní
Re: Letní (ovocná) polévka
Studená broskvová polévka (pro děti bez vína)
Ingredience: 400 g broskví, 3/4 l vody, 30 g másla, 30 g hladké mouky, 1/4 l sladké smetany, 1 dl červeného vína, 50 g pískového cukru, citronová šťáva
Postup přípravy: Omyté broskve krátce povaříme v oslazené vodě doměkka. Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji vývarem z broskví, smetanou a 5 minut povaříme. Pak přidáme oloupané a na kostky nakrájené broskve, víno a podle chuti citronovou šťávu. Dáme vychladit na 2 hodiny do chladničky.
Počet porcí: 4
Studená jahodová polévka (pro děti bez vína)
Ingredience: 100 g másla, 2 lžíce hladké mouky, 1/2 l mléka, 1/4 l šlehačky, 1/4 kg jahod, 2 lžíce pískového cukru, 1 dcl bílého vína
Postup přípravy: Z másla a mouky vytvoříme jíšku, zalijeme mlékem,vmícháme nakrájené jahody a 5-10 minut povaříme. Polévku necháme vychladit, dáme do mixéru, přidáme šlehačku a víno a dáme vychladnout. Podáváme studené.§
TIP: stejným způsobem můžeme uvařit i borůvkovou nebo malinovou polévku.
Autor: Anonymní
Re: Letní (ovocná) polévka
Tyto dva recepty jsem Vám „stáhla“ z netu – stačí,když do vyhledavače třeba na Seznamu napíšete „studené polévky“ a vyjede Vám na internetu několik webových stránek, kde si najde velké množství receptů. Jen doplním, že jakýkoliv produkt potřebujete zchladit a následně dochladit tedy vychladit v lednici-můžete menší hrnec s pokrmem dát do většího kastrolu se studenou vodou a vymíchat – lépe se chladí méně množství třeba na vícekrát jde to rychleji-potom vše dát do jednoho hrnce zpět a dát do lednice (vyndat přihrádky) a vychladit.
Autor: Miriam
Re: Letní (ovocná) polévka
No děkuji moc, jste zlatíčko nejzlatější, taklhle by to na portále mělo fungovat a se zabývat hloupostmi. Ješte jednou díky moc. Přeji hezký večer a zítra hezký den.
Autor: Anonymní
Re: Letní (ovocná) polévka
Studená broskvová polévka (pro děti bez vína)
Ingredience: 400 g broskví, 3/4 l vody, 30 g másla, 30 g hladké mouky, 1/4 l sladké smetany, 1 dl červeného vína, 50 g pískového cukru, citronová šťáva
Postup přípravy: Omyté broskve krátce povaříme v oslazené vodě doměkka. Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji vývarem z broskví, smetanou a 5 minut povaříme. Pak přidáme oloupané a na kostky nakrájené broskve, víno a podle chuti citronovou šťávu. Dáme vychladit na 2 hodiny do chladničky.
Počet porcí: 4
Studená jahodová polévka (pro děti bez vína)
Ingredience: 100 g másla, 2 lžíce hladké mouky, 1/2 l mléka, 1/4 l šlehačky, 1/4 kg jahod, 2 lžíce pískového cukru, 1 dcl bílého vína
Postup přípravy: Z másla a mouky vytvoříme jíšku, zalijeme mlékem,vmícháme nakrájené jahody a 5-10 minut povaříme. Polévku necháme vychladit, dáme do mixéru, přidáme šlehačku a víno a dáme vychladnout. Podáváme studené.§
TIP: stejným způsobem můžeme uvařit i borůvkovou nebo malinovou polévku.
Autor: Anonymní
Re: Letní (ovocná) polévka
Tyto dva recepty jsem Vám „stáhla“ z netu – stačí,když do vyhledavače třeba na Seznamu napíšete „studené polévky“ a vyjede Vám na internetu několik webových stránek, kde si najde velké množství receptů. Jen doplním, že jakýkoliv produkt potřebujete zchladit a následně dochladit tedy vychladit v lednici-můžete menší hrnec s pokrmem dát do většího kastrolu se studenou vodou a vymíchat – lépe se chladí méně množství třeba na vícekrát jde to rychleji-potom vše dát do jednoho hrnce zpět a dát do lednice (vyndat přihrádky) a vychladit.
Autor: Miriam
Re: Letní (ovocná) polévka
No děkuji moc, jste zlatíčko nejzlatější, taklhle by to na portále mělo fungovat a se zabývat hloupostmi. Ješte jednou díky moc. Přeji hezký večer a zítra hezký den.
Autor: Anonymní
Re: Letní (ovocná) polévka
Studená broskvová polévka (pro děti bez vína)
Ingredience: 400 g broskví, 3/4 l vody, 30 g másla, 30 g hladké mouky, 1/4 l sladké smetany, 1 dl červeného vína, 50 g pískového cukru, citronová šťáva
Postup přípravy: Omyté broskve krátce povaříme v oslazené vodě doměkka. Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji vývarem z broskví, smetanou a 5 minut povaříme. Pak přidáme oloupané a na kostky nakrájené broskve, víno a podle chuti citronovou šťávu. Dáme vychladit na 2 hodiny do chladničky.
Počet porcí: 4
Studená jahodová polévka (pro děti bez vína)
Ingredience: 100 g másla, 2 lžíce hladké mouky, 1/2 l mléka, 1/4 l šlehačky, 1/4 kg jahod, 2 lžíce pískového cukru, 1 dcl bílého vína
Postup přípravy: Z másla a mouky vytvoříme jíšku, zalijeme mlékem,vmícháme nakrájené jahody a 5-10 minut povaříme. Polévku necháme vychladit, dáme do mixéru, přidáme šlehačku a víno a dáme vychladnout. Podáváme studené.§
TIP: stejným způsobem můžeme uvařit i borůvkovou nebo malinovou polévku.
Autor: Anonymní
Re: Letní (ovocná) polévka
Tyto dva recepty jsem Vám „stáhla“ z netu – stačí,když do vyhledavače třeba na Seznamu napíšete „studené polévky“ a vyjede Vám na internetu několik webových stránek, kde si najde velké množství receptů. Jen doplním, že jakýkoliv produkt potřebujete zchladit a následně dochladit tedy vychladit v lednici-můžete menší hrnec s pokrmem dát do většího kastrolu se studenou vodou a vymíchat – lépe se chladí méně množství třeba na vícekrát jde to rychleji-potom vše dát do jednoho hrnce zpět a dát do lednice (vyndat přihrádky) a vychladit.
Autor: Miriam
Re: Letní (ovocná) polévka
No děkuji moc, jste zlatíčko nejzlatější, taklhle by to na portále mělo fungovat a se zabývat hloupostmi. Ješte jednou díky moc. Přeji hezký večer a zítra hezký den.