Přeskočit na obsah

Lívanečky

  • Autor: Jana

    Lívanečky
    HACCP a vyhláška znají jídlo jen studené nebo teplé . Kam spadají lívanečky? Ty nejsou vychlazené na 4 stupně, ale nemůžou být ani 65 stupnů.

    • Autor: ivča

      Re: Lívanečky
      Já řeším lívanečky,koblihy,buchty atd.jako pekárenské výrobky,které mají vyjímku.Zdraví Ivča

    • Autor: ivča

      Re: Lívanečky
      Já řeším lívanečky,koblihy,buchty atd.jako pekárenské výrobky,které mají vyjímku.Zdraví Ivča

    • Autor: ivča

      Re: Lívanečky
      Já řeším lívanečky,koblihy,buchty atd.jako pekárenské výrobky,které mají vyjímku.Zdraví Ivča

    • Autor: MP

      Re: Lívanečky
      Také se potýkám s měření teploty podávaných jídel. Problém u hotových – vařených jídel nevidím a není, ale vidím problém třeba u salátů. Vychlazeno musí být na + 8 stup. C a v této zimě doslova trnou zuby. Také vitamín. nápoje musí mít +8stup.C a ani v tomto počasí není na tak studený nápoj chuť. Teplé nápoje mají mít +65 stup.C a to je tak horké, že si zase strávníci popálí ústa. Lívance a ost. pečivo také udržuji při “ normální “ teplotě. Zdravím.

      • Autor: www

        Re: Lívanečky
        To ale není nutné, nápoje nemají mít teplotu osm nebo šedesát pět stupňů. Nápoje vyhláška neřeší.
        Zdravím

        • Autor: Anonymní

          Re: Lívanečky
          A to se tedy hodně pletete! Vyhláška se vztahuje na vše, co dáte komu „pozřít“ , tedy i na nápoje! Až budu v kanceláři, ocituji vám příslušný zákon a paragraf. Ale je tady jiná věc. Můžete zabezpečit snížení rizika i tak, že uvedete ve svém HACCP, že do salátů a do nápojů se přidává citron (ocet) čímž se vytváří kyselé prostředí s nepřijatelným PH pro množení všeho a tudíž není nutná pro zabezpeční nesmyslná teplota. (tak to na všech školení prezentuje jak pan doktor Ševčík z Ústí , tak i pan doktor Hrubý-spoluautor vyhlášky)

          • Autor: www

            Re: Lívanečky
            Děkuji za Váš věcný příspěvek, myslím, že hodně vedoucím pomůže. Tak by se sem mělo psát.

    • Autor: MP

      Re: Lívanečky
      Také se potýkám s měření teploty podávaných jídel. Problém u hotových – vařených jídel nevidím a není, ale vidím problém třeba u salátů. Vychlazeno musí být na + 8 stup. C a v této zimě doslova trnou zuby. Také vitamín. nápoje musí mít +8stup.C a ani v tomto počasí není na tak studený nápoj chuť. Teplé nápoje mají mít +65 stup.C a to je tak horké, že si zase strávníci popálí ústa. Lívance a ost. pečivo také udržuji při “ normální “ teplotě. Zdravím.

      • Autor: www

        Re: Lívanečky
        To ale není nutné, nápoje nemají mít teplotu osm nebo šedesát pět stupňů. Nápoje vyhláška neřeší.
        Zdravím

        • Autor: Anonymní

          Re: Lívanečky
          A to se tedy hodně pletete! Vyhláška se vztahuje na vše, co dáte komu „pozřít“ , tedy i na nápoje! Až budu v kanceláři, ocituji vám příslušný zákon a paragraf. Ale je tady jiná věc. Můžete zabezpečit snížení rizika i tak, že uvedete ve svém HACCP, že do salátů a do nápojů se přidává citron (ocet) čímž se vytváří kyselé prostředí s nepřijatelným PH pro množení všeho a tudíž není nutná pro zabezpeční nesmyslná teplota. (tak to na všech školení prezentuje jak pan doktor Ševčík z Ústí , tak i pan doktor Hrubý-spoluautor vyhlášky)

          • Autor: www

            Re: Lívanečky
            Děkuji za Váš věcný příspěvek, myslím, že hodně vedoucím pomůže. Tak by se sem mělo psát.

    • Autor: MP

      Re: Lívanečky
      Také se potýkám s měření teploty podávaných jídel. Problém u hotových – vařených jídel nevidím a není, ale vidím problém třeba u salátů. Vychlazeno musí být na + 8 stup. C a v této zimě doslova trnou zuby. Také vitamín. nápoje musí mít +8stup.C a ani v tomto počasí není na tak studený nápoj chuť. Teplé nápoje mají mít +65 stup.C a to je tak horké, že si zase strávníci popálí ústa. Lívance a ost. pečivo také udržuji při “ normální “ teplotě. Zdravím.

      • Autor: www

        Re: Lívanečky
        To ale není nutné, nápoje nemají mít teplotu osm nebo šedesát pět stupňů. Nápoje vyhláška neřeší.
        Zdravím

        • Autor: Anonymní

          Re: Lívanečky
          A to se tedy hodně pletete! Vyhláška se vztahuje na vše, co dáte komu „pozřít“ , tedy i na nápoje! Až budu v kanceláři, ocituji vám příslušný zákon a paragraf. Ale je tady jiná věc. Můžete zabezpečit snížení rizika i tak, že uvedete ve svém HACCP, že do salátů a do nápojů se přidává citron (ocet) čímž se vytváří kyselé prostředí s nepřijatelným PH pro množení všeho a tudíž není nutná pro zabezpeční nesmyslná teplota. (tak to na všech školení prezentuje jak pan doktor Ševčík z Ústí , tak i pan doktor Hrubý-spoluautor vyhlášky)

          • Autor: www

            Re: Lívanečky
            Děkuji za Váš věcný příspěvek, myslím, že hodně vedoucím pomůže. Tak by se sem mělo psát.

    • Autor: Míla

      Re: Lívanečky
      Jsem ráda, že se na portálu Jídelny řeší i tyto problémy. Asi je užitečnější řešit toto, než v jakém pracím prášku pereme a hlavně co pereme.
      Budu ráda, pokud někdo připojí své zkušenosti s teplotami podávanách jídel. Děkuji.

    • Autor: Míla

      Re: Lívanečky
      Jsem ráda, že se na portálu Jídelny řeší i tyto problémy. Asi je užitečnější řešit toto, než v jakém pracím prášku pereme a hlavně co pereme.
      Budu ráda, pokud někdo připojí své zkušenosti s teplotami podávanách jídel. Děkuji.

    • Autor: Míla

      Re: Lívanečky
      Jsem ráda, že se na portálu Jídelny řeší i tyto problémy. Asi je užitečnější řešit toto, než v jakém pracím prášku pereme a hlavně co pereme.
      Budu ráda, pokud někdo připojí své zkušenosti s teplotami podávanách jídel. Děkuji.

    • Autor: Jana

      Re: Lívanečky
      Hygienička odpověděla,že lívanečky, pizza a pod. jsou v kateg. teplé- čili 65 stupňů. V žádném případě to nesou pekárenské výrobky. Tak nevím jestli je máme ještě dělat. Hygienu ta máme i 3 x za rok.

    • Autor: Jana

      Re: Lívanečky
      Hygienička odpověděla,že lívanečky, pizza a pod. jsou v kateg. teplé- čili 65 stupňů. V žádném případě to nesou pekárenské výrobky. Tak nevím jestli je máme ještě dělat. Hygienu ta máme i 3 x za rok.

    • Autor: Jana

      Re: Lívanečky
      Hygienička odpověděla,že lívanečky, pizza a pod. jsou v kateg. teplé- čili 65 stupňů. V žádném případě to nesou pekárenské výrobky. Tak nevím jestli je máme ještě dělat. Hygienu ta máme i 3 x za rok.

    • Autor: KATY

      Re: Lívanečky
      Nám také řekla hygienička, že piza a podobné patří do teplé kuchyně akdyž nemůžeme udržet patřičnou teplotu / nemáme konvektomat /, tak ať
      to nevaříme.Takže se tím řídíme a taková jídla nevaříme.

      • Autor: Anonymní

        Re: Lívanečky
        zAJÍMALO BY MNE JAK TO VLASNĚ JE,PIZZA atd., ZDÁ SE MI ŽE PANÍ HYGIENIČKY NEMAJÍ PRAVDU , ŽE SE NEJEDNÁ O PEKÁRENSKÝ VÝROBEK. DÁM NĚKAM DOTAZ PAK SEM NAPÍŠU AŽ BUDU NĚCO VĚDĚT.

    • Autor: KATY

      Re: Lívanečky
      Nám také řekla hygienička, že piza a podobné patří do teplé kuchyně akdyž nemůžeme udržet patřičnou teplotu / nemáme konvektomat /, tak ať
      to nevaříme.Takže se tím řídíme a taková jídla nevaříme.

      • Autor: Anonymní

        Re: Lívanečky
        zAJÍMALO BY MNE JAK TO VLASNĚ JE,PIZZA atd., ZDÁ SE MI ŽE PANÍ HYGIENIČKY NEMAJÍ PRAVDU , ŽE SE NEJEDNÁ O PEKÁRENSKÝ VÝROBEK. DÁM NĚKAM DOTAZ PAK SEM NAPÍŠU AŽ BUDU NĚCO VĚDĚT.

    • Autor: KATY

      Re: Lívanečky
      Nám také řekla hygienička, že piza a podobné patří do teplé kuchyně akdyž nemůžeme udržet patřičnou teplotu / nemáme konvektomat /, tak ať
      to nevaříme.Takže se tím řídíme a taková jídla nevaříme.

      • Autor: Anonymní

        Re: Lívanečky
        zAJÍMALO BY MNE JAK TO VLASNĚ JE,PIZZA atd., ZDÁ SE MI ŽE PANÍ HYGIENIČKY NEMAJÍ PRAVDU , ŽE SE NEJEDNÁ O PEKÁRENSKÝ VÝROBEK. DÁM NĚKAM DOTAZ PAK SEM NAPÍŠU AŽ BUDU NĚCO VĚDĚT.

    • Autor: Lída

      Re: Lívanečky
      U nás lívance před výdejem mažeme džemem,jak je tedy uchovat?Kontrolní krit.bod máme výdej a úschova.

    • Autor: Lída

      Re: Lívanečky
      U nás lívance před výdejem mažeme džemem,jak je tedy uchovat?Kontrolní krit.bod máme výdej a úschova.

    • Autor: Lída

      Re: Lívanečky
      U nás lívance před výdejem mažeme džemem,jak je tedy uchovat?Kontrolní krit.bod máme výdej a úschova.

    • Autor: Lída

      Re: Lívanečky
      U nás lívance před výdejem mažeme džemem,jak je tedy uchovat?Kontrolní krit.bod máme výdej a úschova.

    • Autor: Lída

      Re: Lívanečky
      U nás lívance před výdejem mažeme džemem,jak je tedy uchovat?Kontrolní krit.bod máme výdej a úschova.

    • Autor: Lída

      Re: Lívanečky
      U nás lívance před výdejem mažeme džemem,jak je tedy uchovat?Kontrolní krit.bod máme výdej a úschova.

    • Autor: Lída

      Re: Lívanečky
      U nás lívance před výdejem mažeme džemem.Kontrolní krit.bod máme výdej, úschova.
      Kam je zařadit,do teplých pokrmů?

    • Autor: Lída

      Re: Lívanečky
      U nás lívance před výdejem mažeme džemem.Kontrolní krit.bod máme výdej, úschova.
      Kam je zařadit,do teplých pokrmů?

    • Autor: Lída

      Re: Lívanečky
      U nás lívance před výdejem mažeme džemem.Kontrolní krit.bod máme výdej, úschova.
      Kam je zařadit,do teplých pokrmů?

    • Autor: Lída

      Re: Lívanečky
      U nás lívance před výdejem mažeme džemem.Kontrolní krit.bod máme výdej, úschova.
      Kam je zařadit,do teplých pokrmů?

    • Autor: Lída

      Re: Lívanečky
      U nás lívance před výdejem mažeme džemem.Kontrolní krit.bod máme výdej, úschova.
      Kam je zařadit,do teplých pokrmů?

    • Autor: Lída

      Re: Lívanečky
      U nás lívance před výdejem mažeme džemem.Kontrolní krit.bod máme výdej, úschova.
      Kam je zařadit,do teplých pokrmů?

    • Autor: jiřina

      Re: teplé a studené nápoje
      expedice- výdej při teplotě okolí,samoobslužnou formou z termosů
      neprodlený výdej do 30 minut po dokončení
      dodržení chladícího řetězce nebo úchova v lednici.
      nápoje -tým HACCP shledal riziko/obecná bezpečnost výrobku/plynoucí z nevhodnosti teploty nebezpečí opaření,popraskané zubní skloviny,závažnějším než riziko alimentární nákazy při dodržování zásad SVHP,rozhodl se použít paragraf 15 odst.3.vyhlášky.137/2004,jež umožňuje postup jiný než obvyklý.
      Mléčné nápoje nejsou vydávány v rámci pitného režimu,ale jsou součástí denního pokrmu a jsou spotřebovány do 30 minut. podpisy týmu HACCP.
      odsouhlaseno auditorem HACCP.

    • Autor: jiřina

      Re: teplé a studené nápoje
      expedice- výdej při teplotě okolí,samoobslužnou formou z termosů
      neprodlený výdej do 30 minut po dokončení
      dodržení chladícího řetězce nebo úchova v lednici.
      nápoje -tým HACCP shledal riziko/obecná bezpečnost výrobku/plynoucí z nevhodnosti teploty nebezpečí opaření,popraskané zubní skloviny,závažnějším než riziko alimentární nákazy při dodržování zásad SVHP,rozhodl se použít paragraf 15 odst.3.vyhlášky.137/2004,jež umožňuje postup jiný než obvyklý.
      Mléčné nápoje nejsou vydávány v rámci pitného režimu,ale jsou součástí denního pokrmu a jsou spotřebovány do 30 minut. podpisy týmu HACCP.
      odsouhlaseno auditorem HACCP.

    • Autor: jiřina

      Re: teplé a studené nápoje
      expedice- výdej při teplotě okolí,samoobslužnou formou z termosů
      neprodlený výdej do 30 minut po dokončení
      dodržení chladícího řetězce nebo úchova v lednici.
      nápoje -tým HACCP shledal riziko/obecná bezpečnost výrobku/plynoucí z nevhodnosti teploty nebezpečí opaření,popraskané zubní skloviny,závažnějším než riziko alimentární nákazy při dodržování zásad SVHP,rozhodl se použít paragraf 15 odst.3.vyhlášky.137/2004,jež umožňuje postup jiný než obvyklý.
      Mléčné nápoje nejsou vydávány v rámci pitného režimu,ale jsou součástí denního pokrmu a jsou spotřebovány do 30 minut. podpisy týmu HACCP.
      odsouhlaseno auditorem HACCP.

Pro přidání komentáře se nejprve přihlaste.

Přihlásit se