Lívanečky
HACCP a vyhláška znají jídlo jen studené nebo teplé . Kam spadají lívanečky? Ty nejsou vychlazené na 4 stupně, ale nemůžou být ani 65 stupnů.
Re: Lívanečky
Také se potýkám s měření teploty podávaných jídel. Problém u hotových – vařených jídel nevidím a není, ale vidím problém třeba u salátů. Vychlazeno musí být na + 8 stup. C a v této zimě doslova trnou zuby. Také vitamín. nápoje musí mít +8stup.C a ani v tomto počasí není na tak studený nápoj chuť. Teplé nápoje mají mít +65 stup.C a to je tak horké, že si zase strávníci popálí ústa. Lívance a ost. pečivo také udržuji při “ normální “ teplotě. Zdravím.
Re: Lívanečky
A to se tedy hodně pletete! Vyhláška se vztahuje na vše, co dáte komu „pozřít“ , tedy i na nápoje! Až budu v kanceláři, ocituji vám příslušný zákon a paragraf. Ale je tady jiná věc. Můžete zabezpečit snížení rizika i tak, že uvedete ve svém HACCP, že do salátů a do nápojů se přidává citron (ocet) čímž se vytváří kyselé prostředí s nepřijatelným PH pro množení všeho a tudíž není nutná pro zabezpeční nesmyslná teplota. (tak to na všech školení prezentuje jak pan doktor Ševčík z Ústí , tak i pan doktor Hrubý-spoluautor vyhlášky)
Re: Lívanečky
Děkuji za Váš věcný příspěvek, myslím, že hodně vedoucím pomůže. Tak by se sem mělo psát.
Autor: MP
Re: Lívanečky
Také se potýkám s měření teploty podávaných jídel. Problém u hotových – vařených jídel nevidím a není, ale vidím problém třeba u salátů. Vychlazeno musí být na + 8 stup. C a v této zimě doslova trnou zuby. Také vitamín. nápoje musí mít +8stup.C a ani v tomto počasí není na tak studený nápoj chuť. Teplé nápoje mají mít +65 stup.C a to je tak horké, že si zase strávníci popálí ústa. Lívance a ost. pečivo také udržuji při “ normální “ teplotě. Zdravím.
Re: Lívanečky
A to se tedy hodně pletete! Vyhláška se vztahuje na vše, co dáte komu „pozřít“ , tedy i na nápoje! Až budu v kanceláři, ocituji vám příslušný zákon a paragraf. Ale je tady jiná věc. Můžete zabezpečit snížení rizika i tak, že uvedete ve svém HACCP, že do salátů a do nápojů se přidává citron (ocet) čímž se vytváří kyselé prostředí s nepřijatelným PH pro množení všeho a tudíž není nutná pro zabezpeční nesmyslná teplota. (tak to na všech školení prezentuje jak pan doktor Ševčík z Ústí , tak i pan doktor Hrubý-spoluautor vyhlášky)
Re: Lívanečky
Děkuji za Váš věcný příspěvek, myslím, že hodně vedoucím pomůže. Tak by se sem mělo psát.
Autor: MP
Re: Lívanečky
Také se potýkám s měření teploty podávaných jídel. Problém u hotových – vařených jídel nevidím a není, ale vidím problém třeba u salátů. Vychlazeno musí být na + 8 stup. C a v této zimě doslova trnou zuby. Také vitamín. nápoje musí mít +8stup.C a ani v tomto počasí není na tak studený nápoj chuť. Teplé nápoje mají mít +65 stup.C a to je tak horké, že si zase strávníci popálí ústa. Lívance a ost. pečivo také udržuji při “ normální “ teplotě. Zdravím.
Re: Lívanečky
A to se tedy hodně pletete! Vyhláška se vztahuje na vše, co dáte komu „pozřít“ , tedy i na nápoje! Až budu v kanceláři, ocituji vám příslušný zákon a paragraf. Ale je tady jiná věc. Můžete zabezpečit snížení rizika i tak, že uvedete ve svém HACCP, že do salátů a do nápojů se přidává citron (ocet) čímž se vytváří kyselé prostředí s nepřijatelným PH pro množení všeho a tudíž není nutná pro zabezpeční nesmyslná teplota. (tak to na všech školení prezentuje jak pan doktor Ševčík z Ústí , tak i pan doktor Hrubý-spoluautor vyhlášky)
Re: Lívanečky
Děkuji za Váš věcný příspěvek, myslím, že hodně vedoucím pomůže. Tak by se sem mělo psát.
Autor: Míla
Re: Lívanečky
Jsem ráda, že se na portálu Jídelny řeší i tyto problémy. Asi je užitečnější řešit toto, než v jakém pracím prášku pereme a hlavně co pereme.
Budu ráda, pokud někdo připojí své zkušenosti s teplotami podávanách jídel. Děkuji.
Re: Lívanečky
Jsem ráda, že se na portálu Jídelny řeší i tyto problémy. Asi je užitečnější řešit toto, než v jakém pracím prášku pereme a hlavně co pereme.
Budu ráda, pokud někdo připojí své zkušenosti s teplotami podávanách jídel. Děkuji.
Re: Lívanečky
Jsem ráda, že se na portálu Jídelny řeší i tyto problémy. Asi je užitečnější řešit toto, než v jakém pracím prášku pereme a hlavně co pereme.
Budu ráda, pokud někdo připojí své zkušenosti s teplotami podávanách jídel. Děkuji.
Re: Lívanečky
Hygienička odpověděla,že lívanečky, pizza a pod. jsou v kateg. teplé- čili 65 stupňů. V žádném případě to nesou pekárenské výrobky. Tak nevím jestli je máme ještě dělat. Hygienu ta máme i 3 x za rok.
Re: Lívanečky
Hygienička odpověděla,že lívanečky, pizza a pod. jsou v kateg. teplé- čili 65 stupňů. V žádném případě to nesou pekárenské výrobky. Tak nevím jestli je máme ještě dělat. Hygienu ta máme i 3 x za rok.
Re: Lívanečky
Hygienička odpověděla,že lívanečky, pizza a pod. jsou v kateg. teplé- čili 65 stupňů. V žádném případě to nesou pekárenské výrobky. Tak nevím jestli je máme ještě dělat. Hygienu ta máme i 3 x za rok.
Re: Lívanečky
Nám také řekla hygienička, že piza a podobné patří do teplé kuchyně akdyž nemůžeme udržet patřičnou teplotu / nemáme konvektomat /, tak ať
to nevaříme.Takže se tím řídíme a taková jídla nevaříme.
Re: Lívanečky
zAJÍMALO BY MNE JAK TO VLASNĚ JE,PIZZA atd., ZDÁ SE MI ŽE PANÍ HYGIENIČKY NEMAJÍ PRAVDU , ŽE SE NEJEDNÁ O PEKÁRENSKÝ VÝROBEK. DÁM NĚKAM DOTAZ PAK SEM NAPÍŠU AŽ BUDU NĚCO VĚDĚT.
Re: Lívanečky
Nám také řekla hygienička, že piza a podobné patří do teplé kuchyně akdyž nemůžeme udržet patřičnou teplotu / nemáme konvektomat /, tak ať
to nevaříme.Takže se tím řídíme a taková jídla nevaříme.
Re: Lívanečky
zAJÍMALO BY MNE JAK TO VLASNĚ JE,PIZZA atd., ZDÁ SE MI ŽE PANÍ HYGIENIČKY NEMAJÍ PRAVDU , ŽE SE NEJEDNÁ O PEKÁRENSKÝ VÝROBEK. DÁM NĚKAM DOTAZ PAK SEM NAPÍŠU AŽ BUDU NĚCO VĚDĚT.
Re: Lívanečky
Nám také řekla hygienička, že piza a podobné patří do teplé kuchyně akdyž nemůžeme udržet patřičnou teplotu / nemáme konvektomat /, tak ať
to nevaříme.Takže se tím řídíme a taková jídla nevaříme.
Re: Lívanečky
zAJÍMALO BY MNE JAK TO VLASNĚ JE,PIZZA atd., ZDÁ SE MI ŽE PANÍ HYGIENIČKY NEMAJÍ PRAVDU , ŽE SE NEJEDNÁ O PEKÁRENSKÝ VÝROBEK. DÁM NĚKAM DOTAZ PAK SEM NAPÍŠU AŽ BUDU NĚCO VĚDĚT.
Re: teplé a studené nápoje
expedice- výdej při teplotě okolí,samoobslužnou formou z termosů
neprodlený výdej do 30 minut po dokončení
dodržení chladícího řetězce nebo úchova v lednici.
nápoje -tým HACCP shledal riziko/obecná bezpečnost výrobku/plynoucí z nevhodnosti teploty nebezpečí opaření,popraskané zubní skloviny,závažnějším než riziko alimentární nákazy při dodržování zásad SVHP,rozhodl se použít paragraf 15 odst.3.vyhlášky.137/2004,jež umožňuje postup jiný než obvyklý.
Mléčné nápoje nejsou vydávány v rámci pitného režimu,ale jsou součástí denního pokrmu a jsou spotřebovány do 30 minut. podpisy týmu HACCP.
odsouhlaseno auditorem HACCP.
Re: teplé a studené nápoje
expedice- výdej při teplotě okolí,samoobslužnou formou z termosů
neprodlený výdej do 30 minut po dokončení
dodržení chladícího řetězce nebo úchova v lednici.
nápoje -tým HACCP shledal riziko/obecná bezpečnost výrobku/plynoucí z nevhodnosti teploty nebezpečí opaření,popraskané zubní skloviny,závažnějším než riziko alimentární nákazy při dodržování zásad SVHP,rozhodl se použít paragraf 15 odst.3.vyhlášky.137/2004,jež umožňuje postup jiný než obvyklý.
Mléčné nápoje nejsou vydávány v rámci pitného režimu,ale jsou součástí denního pokrmu a jsou spotřebovány do 30 minut. podpisy týmu HACCP.
odsouhlaseno auditorem HACCP.
Re: teplé a studené nápoje
expedice- výdej při teplotě okolí,samoobslužnou formou z termosů
neprodlený výdej do 30 minut po dokončení
dodržení chladícího řetězce nebo úchova v lednici.
nápoje -tým HACCP shledal riziko/obecná bezpečnost výrobku/plynoucí z nevhodnosti teploty nebezpečí opaření,popraskané zubní skloviny,závažnějším než riziko alimentární nákazy při dodržování zásad SVHP,rozhodl se použít paragraf 15 odst.3.vyhlášky.137/2004,jež umožňuje postup jiný než obvyklý.
Mléčné nápoje nejsou vydávány v rámci pitného režimu,ale jsou součástí denního pokrmu a jsou spotřebovány do 30 minut. podpisy týmu HACCP.
odsouhlaseno auditorem HACCP.
Lívanečky
Autor: Jana
Lívanečky
HACCP a vyhláška znají jídlo jen studené nebo teplé . Kam spadají lívanečky? Ty nejsou vychlazené na 4 stupně, ale nemůžou být ani 65 stupnů.
Autor: ivča
Re: Lívanečky
Já řeším lívanečky,koblihy,buchty atd.jako pekárenské výrobky,které mají vyjímku.Zdraví Ivča
Autor: Anonymní
Re: Lívanečky
Já také a teplotu neměříme.
Autor: ivča
Re: Lívanečky
Já řeším lívanečky,koblihy,buchty atd.jako pekárenské výrobky,které mají vyjímku.Zdraví Ivča
Autor: Anonymní
Re: Lívanečky
Já také a teplotu neměříme.
Autor: ivča
Re: Lívanečky
Já řeším lívanečky,koblihy,buchty atd.jako pekárenské výrobky,které mají vyjímku.Zdraví Ivča
Autor: Anonymní
Re: Lívanečky
Já také a teplotu neměříme.
Autor: MP
Re: Lívanečky
Také se potýkám s měření teploty podávaných jídel. Problém u hotových – vařených jídel nevidím a není, ale vidím problém třeba u salátů. Vychlazeno musí být na + 8 stup. C a v této zimě doslova trnou zuby. Také vitamín. nápoje musí mít +8stup.C a ani v tomto počasí není na tak studený nápoj chuť. Teplé nápoje mají mít +65 stup.C a to je tak horké, že si zase strávníci popálí ústa. Lívance a ost. pečivo také udržuji při “ normální “ teplotě. Zdravím.
Autor: www
Re: Lívanečky
To ale není nutné, nápoje nemají mít teplotu osm nebo šedesát pět stupňů. Nápoje vyhláška neřeší.
Zdravím
Autor: Anonymní
Re: Lívanečky
A to se tedy hodně pletete! Vyhláška se vztahuje na vše, co dáte komu „pozřít“ , tedy i na nápoje! Až budu v kanceláři, ocituji vám příslušný zákon a paragraf. Ale je tady jiná věc. Můžete zabezpečit snížení rizika i tak, že uvedete ve svém HACCP, že do salátů a do nápojů se přidává citron (ocet) čímž se vytváří kyselé prostředí s nepřijatelným PH pro množení všeho a tudíž není nutná pro zabezpeční nesmyslná teplota. (tak to na všech školení prezentuje jak pan doktor Ševčík z Ústí , tak i pan doktor Hrubý-spoluautor vyhlášky)
Autor: www
Re: Lívanečky
Děkuji za Váš věcný příspěvek, myslím, že hodně vedoucím pomůže. Tak by se sem mělo psát.
Autor: MP
Re: Lívanečky
Také se potýkám s měření teploty podávaných jídel. Problém u hotových – vařených jídel nevidím a není, ale vidím problém třeba u salátů. Vychlazeno musí být na + 8 stup. C a v této zimě doslova trnou zuby. Také vitamín. nápoje musí mít +8stup.C a ani v tomto počasí není na tak studený nápoj chuť. Teplé nápoje mají mít +65 stup.C a to je tak horké, že si zase strávníci popálí ústa. Lívance a ost. pečivo také udržuji při “ normální “ teplotě. Zdravím.
Autor: www
Re: Lívanečky
To ale není nutné, nápoje nemají mít teplotu osm nebo šedesát pět stupňů. Nápoje vyhláška neřeší.
Zdravím
Autor: Anonymní
Re: Lívanečky
A to se tedy hodně pletete! Vyhláška se vztahuje na vše, co dáte komu „pozřít“ , tedy i na nápoje! Až budu v kanceláři, ocituji vám příslušný zákon a paragraf. Ale je tady jiná věc. Můžete zabezpečit snížení rizika i tak, že uvedete ve svém HACCP, že do salátů a do nápojů se přidává citron (ocet) čímž se vytváří kyselé prostředí s nepřijatelným PH pro množení všeho a tudíž není nutná pro zabezpeční nesmyslná teplota. (tak to na všech školení prezentuje jak pan doktor Ševčík z Ústí , tak i pan doktor Hrubý-spoluautor vyhlášky)
Autor: www
Re: Lívanečky
Děkuji za Váš věcný příspěvek, myslím, že hodně vedoucím pomůže. Tak by se sem mělo psát.
Autor: MP
Re: Lívanečky
Také se potýkám s měření teploty podávaných jídel. Problém u hotových – vařených jídel nevidím a není, ale vidím problém třeba u salátů. Vychlazeno musí být na + 8 stup. C a v této zimě doslova trnou zuby. Také vitamín. nápoje musí mít +8stup.C a ani v tomto počasí není na tak studený nápoj chuť. Teplé nápoje mají mít +65 stup.C a to je tak horké, že si zase strávníci popálí ústa. Lívance a ost. pečivo také udržuji při “ normální “ teplotě. Zdravím.
Autor: www
Re: Lívanečky
To ale není nutné, nápoje nemají mít teplotu osm nebo šedesát pět stupňů. Nápoje vyhláška neřeší.
Zdravím
Autor: Anonymní
Re: Lívanečky
A to se tedy hodně pletete! Vyhláška se vztahuje na vše, co dáte komu „pozřít“ , tedy i na nápoje! Až budu v kanceláři, ocituji vám příslušný zákon a paragraf. Ale je tady jiná věc. Můžete zabezpečit snížení rizika i tak, že uvedete ve svém HACCP, že do salátů a do nápojů se přidává citron (ocet) čímž se vytváří kyselé prostředí s nepřijatelným PH pro množení všeho a tudíž není nutná pro zabezpeční nesmyslná teplota. (tak to na všech školení prezentuje jak pan doktor Ševčík z Ústí , tak i pan doktor Hrubý-spoluautor vyhlášky)
Autor: www
Re: Lívanečky
Děkuji za Váš věcný příspěvek, myslím, že hodně vedoucím pomůže. Tak by se sem mělo psát.
Autor: Míla
Re: Lívanečky
Jsem ráda, že se na portálu Jídelny řeší i tyto problémy. Asi je užitečnější řešit toto, než v jakém pracím prášku pereme a hlavně co pereme.
Budu ráda, pokud někdo připojí své zkušenosti s teplotami podávanách jídel. Děkuji.
Autor: Míla
Re: Lívanečky
Jsem ráda, že se na portálu Jídelny řeší i tyto problémy. Asi je užitečnější řešit toto, než v jakém pracím prášku pereme a hlavně co pereme.
Budu ráda, pokud někdo připojí své zkušenosti s teplotami podávanách jídel. Děkuji.
Autor: Míla
Re: Lívanečky
Jsem ráda, že se na portálu Jídelny řeší i tyto problémy. Asi je užitečnější řešit toto, než v jakém pracím prášku pereme a hlavně co pereme.
Budu ráda, pokud někdo připojí své zkušenosti s teplotami podávanách jídel. Děkuji.
Autor: Jana
Re: Lívanečky
Hygienička odpověděla,že lívanečky, pizza a pod. jsou v kateg. teplé- čili 65 stupňů. V žádném případě to nesou pekárenské výrobky. Tak nevím jestli je máme ještě dělat. Hygienu ta máme i 3 x za rok.
Autor: Jana
Re: Lívanečky
Hygienička odpověděla,že lívanečky, pizza a pod. jsou v kateg. teplé- čili 65 stupňů. V žádném případě to nesou pekárenské výrobky. Tak nevím jestli je máme ještě dělat. Hygienu ta máme i 3 x za rok.
Autor: Jana
Re: Lívanečky
Hygienička odpověděla,že lívanečky, pizza a pod. jsou v kateg. teplé- čili 65 stupňů. V žádném případě to nesou pekárenské výrobky. Tak nevím jestli je máme ještě dělat. Hygienu ta máme i 3 x za rok.
Autor: KATY
Re: Lívanečky
Nám také řekla hygienička, že piza a podobné patří do teplé kuchyně akdyž nemůžeme udržet patřičnou teplotu / nemáme konvektomat /, tak ať
to nevaříme.Takže se tím řídíme a taková jídla nevaříme.
Autor: Anonymní
Re: Lívanečky
zAJÍMALO BY MNE JAK TO VLASNĚ JE,PIZZA atd., ZDÁ SE MI ŽE PANÍ HYGIENIČKY NEMAJÍ PRAVDU , ŽE SE NEJEDNÁ O PEKÁRENSKÝ VÝROBEK. DÁM NĚKAM DOTAZ PAK SEM NAPÍŠU AŽ BUDU NĚCO VĚDĚT.
Autor: KATY
Re: Lívanečky
Nám také řekla hygienička, že piza a podobné patří do teplé kuchyně akdyž nemůžeme udržet patřičnou teplotu / nemáme konvektomat /, tak ať
to nevaříme.Takže se tím řídíme a taková jídla nevaříme.
Autor: Anonymní
Re: Lívanečky
zAJÍMALO BY MNE JAK TO VLASNĚ JE,PIZZA atd., ZDÁ SE MI ŽE PANÍ HYGIENIČKY NEMAJÍ PRAVDU , ŽE SE NEJEDNÁ O PEKÁRENSKÝ VÝROBEK. DÁM NĚKAM DOTAZ PAK SEM NAPÍŠU AŽ BUDU NĚCO VĚDĚT.
Autor: KATY
Re: Lívanečky
Nám také řekla hygienička, že piza a podobné patří do teplé kuchyně akdyž nemůžeme udržet patřičnou teplotu / nemáme konvektomat /, tak ať
to nevaříme.Takže se tím řídíme a taková jídla nevaříme.
Autor: Anonymní
Re: Lívanečky
zAJÍMALO BY MNE JAK TO VLASNĚ JE,PIZZA atd., ZDÁ SE MI ŽE PANÍ HYGIENIČKY NEMAJÍ PRAVDU , ŽE SE NEJEDNÁ O PEKÁRENSKÝ VÝROBEK. DÁM NĚKAM DOTAZ PAK SEM NAPÍŠU AŽ BUDU NĚCO VĚDĚT.
Autor: Lída
Re: Lívanečky
U nás lívance před výdejem mažeme džemem,jak je tedy uchovat?Kontrolní krit.bod máme výdej a úschova.
Autor: Lída
Re: Lívanečky
U nás lívance před výdejem mažeme džemem,jak je tedy uchovat?Kontrolní krit.bod máme výdej a úschova.
Autor: Lída
Re: Lívanečky
U nás lívance před výdejem mažeme džemem,jak je tedy uchovat?Kontrolní krit.bod máme výdej a úschova.
Autor: Lída
Re: Lívanečky
U nás lívance před výdejem mažeme džemem,jak je tedy uchovat?Kontrolní krit.bod máme výdej a úschova.
Autor: Lída
Re: Lívanečky
U nás lívance před výdejem mažeme džemem,jak je tedy uchovat?Kontrolní krit.bod máme výdej a úschova.
Autor: Lída
Re: Lívanečky
U nás lívance před výdejem mažeme džemem,jak je tedy uchovat?Kontrolní krit.bod máme výdej a úschova.
Autor: Lída
Re: Lívanečky
U nás lívance před výdejem mažeme džemem.Kontrolní krit.bod máme výdej, úschova.
Kam je zařadit,do teplých pokrmů?
Autor: Lída
Re: Lívanečky
U nás lívance před výdejem mažeme džemem.Kontrolní krit.bod máme výdej, úschova.
Kam je zařadit,do teplých pokrmů?
Autor: Lída
Re: Lívanečky
U nás lívance před výdejem mažeme džemem.Kontrolní krit.bod máme výdej, úschova.
Kam je zařadit,do teplých pokrmů?
Autor: Lída
Re: Lívanečky
U nás lívance před výdejem mažeme džemem.Kontrolní krit.bod máme výdej, úschova.
Kam je zařadit,do teplých pokrmů?
Autor: Lída
Re: Lívanečky
U nás lívance před výdejem mažeme džemem.Kontrolní krit.bod máme výdej, úschova.
Kam je zařadit,do teplých pokrmů?
Autor: Lída
Re: Lívanečky
U nás lívance před výdejem mažeme džemem.Kontrolní krit.bod máme výdej, úschova.
Kam je zařadit,do teplých pokrmů?
Autor: jiřina
Re: teplé a studené nápoje
expedice- výdej při teplotě okolí,samoobslužnou formou z termosů
neprodlený výdej do 30 minut po dokončení
dodržení chladícího řetězce nebo úchova v lednici.
nápoje -tým HACCP shledal riziko/obecná bezpečnost výrobku/plynoucí z nevhodnosti teploty nebezpečí opaření,popraskané zubní skloviny,závažnějším než riziko alimentární nákazy při dodržování zásad SVHP,rozhodl se použít paragraf 15 odst.3.vyhlášky.137/2004,jež umožňuje postup jiný než obvyklý.
Mléčné nápoje nejsou vydávány v rámci pitného režimu,ale jsou součástí denního pokrmu a jsou spotřebovány do 30 minut. podpisy týmu HACCP.
odsouhlaseno auditorem HACCP.
Autor: jiřina
Re: teplé a studené nápoje
expedice- výdej při teplotě okolí,samoobslužnou formou z termosů
neprodlený výdej do 30 minut po dokončení
dodržení chladícího řetězce nebo úchova v lednici.
nápoje -tým HACCP shledal riziko/obecná bezpečnost výrobku/plynoucí z nevhodnosti teploty nebezpečí opaření,popraskané zubní skloviny,závažnějším než riziko alimentární nákazy při dodržování zásad SVHP,rozhodl se použít paragraf 15 odst.3.vyhlášky.137/2004,jež umožňuje postup jiný než obvyklý.
Mléčné nápoje nejsou vydávány v rámci pitného režimu,ale jsou součástí denního pokrmu a jsou spotřebovány do 30 minut. podpisy týmu HACCP.
odsouhlaseno auditorem HACCP.
Autor: jiřina
Re: teplé a studené nápoje
expedice- výdej při teplotě okolí,samoobslužnou formou z termosů
neprodlený výdej do 30 minut po dokončení
dodržení chladícího řetězce nebo úchova v lednici.
nápoje -tým HACCP shledal riziko/obecná bezpečnost výrobku/plynoucí z nevhodnosti teploty nebezpečí opaření,popraskané zubní skloviny,závažnějším než riziko alimentární nákazy při dodržování zásad SVHP,rozhodl se použít paragraf 15 odst.3.vyhlášky.137/2004,jež umožňuje postup jiný než obvyklý.
Mléčné nápoje nejsou vydávány v rámci pitného režimu,ale jsou součástí denního pokrmu a jsou spotřebovány do 30 minut. podpisy týmu HACCP.
odsouhlaseno auditorem HACCP.