Přeskočit na obsah

losos - receptura

  • Autor: Marky

    losos – receptura
    Zdravím kolegy a kolegyně.
    Chtěla bych poprosit, jestli někdo máte zaručený a osvědčený recept na přípravu lososa, který je chutný. Nějaký recept jsem tu sice našla, ale na základě Vašich zkušeností mi jistě poradíte ten nejlepší 🙂 Vaříme jen cca 130 obědů a normativ pro děti máme jen 23,-/24,-. Z toho se moc kouzlit nedá. Ale přece jen, když ušetříme, chtěla bych zkusit lepší rybu než jen pangasius.
    Děkuji 😀

    • Autor: zdenouš

      Dobrý den,lososa připravujeme na másle,osolíme poklademe plátky másla,dáme do konvektomatu opečeme,jednoduchá příprava.Podle mě nemá cenu vymýšlet s touto rybou nic složitého,je vynikající sama o sobě.Popřípadě pokud máte finanace,udělat nějaký dipp.Hezký den

    • Autor: sonca

      Dobrý den
      lososa potřeme rozpuštěným osoleným máslem s vymačkanou citronovou šťávou – pečeme a těsně před dopečením posypeme sekanou petrželkou – vynikající.Přeji hodně úspěchů

    • Autor: kleopatra

      Losos s bylinkami. Dělali jsme a měl úspěch. 4 porce lososa, 1 kysaná smetana, 2 lžíce másla, 1 malá cibule, 2 lžíce čerstvého sekaného kopru / dali mražený/, l lžička tymiánu, sůl, pepř.
      Smícháme rozpuštěné máslo, kysanou smetanu, na jemno nakrájenou cibuli, kopr, tymián, osolíme a opepříme. Rybí porce osolíme, opepříme / my jen minimálně, možno vynechat/ a vložíme do pekáče vymazaného máslem. Zalijeme připravenou směsí a zapékáme v předehřáté troubě 12 – 16 minut /220 st. C/. Příloha – brambory. Je to recept z netu – určitě snadno nanormujete pro vaše potřeby.

    • Autor: JanaH

      Dobrý dne, my jsme lososa přelili koprovou omáčkou. Také moc dobé.

    • Autor: zdenouš

      Dobrý den,děvčata začala jsem brát od Bidvestu kousky lososa cena 115Kč,dávám to do těstovin,do polévky,jsou to ořezané hřbety z ryby chlazené.Jsem s tím spokojená,doporučuji vyzkoušet.Hezký den

    • Autor: Andy1

      Děláme na provensálských bylinkách. Máslo, bylinky a do trouby. To jediné u nás chutná.

Pro přidání komentáře se nejprve přihlaste.

Přihlásit se