Dobrý den, ráda se dozvídám, že v některých ŠJ používají místo mražených ryb chlazené. Jako rodiče jsme to navrhovali i u nás, ale bylo nám řečeno, že to je moc drahé a nevejde se do nastaveného limitu. Zajímalo by mě, jak to řešíte u vás a jestli se jedná o školku státní nebo soukromou. Děkuji
Bereme chlazené ryby, kuřecí, krůtí a teď již mám kontakt i na králičí maso navíc českého původu. Jsme státní škola a stravné se u nás pohybuje kolem středu finančního limitu pro danou skupinu. Při trošce dobré vůle není s financemi problém. Záleží ale také na počtu porcí, které se připravují a na lokalitě a dodavatelích, kteří vaši jídelnu zásobují.
Autor: dobrý večer
Jsme státní škola a do cenového limitu se vejdeme, sledujeme ceny a se svěřenými prostředky se snažíme co nejlépe hospodařit. Chlazené ryby jsou kvalitnější a chutnější, ale bohužel si je nemůžeme dovolit kupovat často.
Autor: Zalka
Bereme z Bidvestu – chlazeného ve folii, šupin zbavujeme, pořídili jsme na to ty nože na šupiny a jde to docela dobře.
Dobrý večer,jsme státní škola,vařime 120 obědů.Cenová relace 19,21,23,24Kč.Chlazené ryby beru 1x,až 2x do měsíce,je to odvislé od finanční situace.Bohužel u nás děti nejedí ryby ani chlazené ani mražené,většina jídla skončí v odpadu.Člověk by brečel.Jediné co děti u nás jedi z ryb,jsou předsmažené polotovary,na které jsou zvyklé z domova.Pracuji v jídelně malého města většina rodičů by na jídelníčku vyděla nejraději omáčky,uzeninu,hranolky a další podobné LASKOMINY.Snažím se vařit zdravě,bohužel se dost často setkávám s nepochopením ,jak ze strany rodičů,ale také a to je velmi zarážející i ze strany některých učitelů.
Děkuji za odpovědi, je to povzbuzení slyšet, že kvalitu je možné pořídit i s omezeným rozpočtem ve státní škole. V naší ŠJ je stravné 26, (28, 29) Kč, peníze by tedy neměly být problém. Je to asi jako se vším, záleží hlavně na lidech. Věřím, že usilovat o kvalitní a zdravé stravování má smysl. Držím palce všem, kteří to dělají.
Včera jsme měli „ráno odlovenou rybu“ – sumce. Dorazil k nám vyloženě ze sousedního chovu ryb (na ledu) – má hlavní kuchařka ho ale celého musela zpracovat, což při váze asi pěti kilogramů ryby zabralo (i s focením) asi 45 minut. Byl to jen takový doplňkový program. Kdo ochutnal, tak byl nadšen. Firma dodává do luxusních restaurací a to jen rybky celé, neporcované. Ale byla to dobrá zkušenost. Stále se lepšíme.
A můžu se zeptat jaké konkrétně berete ryby a v jakém cenovém rozmezí? Zdá se mi, že Bidvest má chlazené ryby celkem drahé. Vzala bych třeba lososa, ale to je nad naše finanční poměry a jinak nemám moc zkušenosti.
Chlazené ryby jsou samozřejmě dražší už jen proto, že manipulace a podmínky skladování podléhají mnohem přísnějším předpisům. Nesporným benefitem pak je, že rybu, kterou máte na talíři vylovili z moře doslova před pár dny.
Ale zpět k cenám. Do školních výhodných nabídek se počínaje VN č. 4 budu snažit dávat i čerstvé ryby a vždy se budu snažit vejít do 200,- Kč/kg.
Při přípravě ryb pak nezapomínejte, na šetrnost a nízké teploty – jestli si nejste jistí, nebo chybí-li Vám zkušenosti, pozvěte si k sobě do provozu jednoho znašich kuchařů, který s Vámi rybku nejen připraví, ale i vydá 🙂
Pěkný den všem
PM
Dobrý den,beru lososa,afrického sumečka a tresku.Naposledy jsme dělali tresku na másle,překvapilo mě, ač byla ryba chlazená,že pustila poměrně velké množství vody,což se mi vůbec nelíbilo.S lososem a sumečkem problém nebyl.Ceny se pohybují 300až320Kč za kg.Do financí se vejdu.Jsou jídla na kterých ušetříte a pak si můžete dovolit oběd nákladnější. Hezký den
Losos
Autor: zdenouš
Losos
Dobrý den,děvčata kdo berete chlazeného lososa mám dotaz, zda jej zbavujete šupin a od koho berete,kromě Bidvestu.Díky
Autor: hedus
Výhodné akční ceny na lososa mívají v Citusu Litoměřice. Někdy je s kůží, někdy bez, ale žádné šupiny nikdy neměl.
Autor: zdenouš
Dobrý den,Citus má ale jenom mraženého lososa,já píši o chlazeném,ale i tak děkuji.
Autor: Radek
Chlazeného lososa bereme dle ceny od Bidvestu nebo Makra, kde ho mají i bez kůže a myslím, že za stejnou cenu, tento měsíc budeme brát bez kůže pro MŠ
Autor: Miki
Dobrý den, ráda se dozvídám, že v některých ŠJ používají místo mražených ryb chlazené. Jako rodiče jsme to navrhovali i u nás, ale bylo nám řečeno, že to je moc drahé a nevejde se do nastaveného limitu. Zajímalo by mě, jak to řešíte u vás a jestli se jedná o školku státní nebo soukromou. Děkuji
Autor: majka1
Bereme chlazené ryby, kuřecí, krůtí a teď již mám kontakt i na králičí maso navíc českého původu. Jsme státní škola a stravné se u nás pohybuje kolem středu finančního limitu pro danou skupinu. Při trošce dobré vůle není s financemi problém. Záleží ale také na počtu porcí, které se připravují a na lokalitě a dodavatelích, kteří vaši jídelnu zásobují.
Autor: dobrý večer
Jsme státní škola a do cenového limitu se vejdeme, sledujeme ceny a se svěřenými prostředky se snažíme co nejlépe hospodařit. Chlazené ryby jsou kvalitnější a chutnější, ale bohužel si je nemůžeme dovolit kupovat často.
Autor: Zalka
Bereme z Bidvestu – chlazeného ve folii, šupin zbavujeme, pořídili jsme na to ty nože na šupiny a jde to docela dobře.
Autor: zdenouš
Dobrý večer,jsme státní škola,vařime 120 obědů.Cenová relace 19,21,23,24Kč.Chlazené ryby beru 1x,až 2x do měsíce,je to odvislé od finanční situace.Bohužel u nás děti nejedí ryby ani chlazené ani mražené,většina jídla skončí v odpadu.Člověk by brečel.Jediné co děti u nás jedi z ryb,jsou předsmažené polotovary,na které jsou zvyklé z domova.Pracuji v jídelně malého města většina rodičů by na jídelníčku vyděla nejraději omáčky,uzeninu,hranolky a další podobné LASKOMINY.Snažím se vařit zdravě,bohužel se dost často setkávám s nepochopením ,jak ze strany rodičů,ale také a to je velmi zarážející i ze strany některých učitelů.
Autor: Dobrý večer,
Děkuji za odpovědi, je to povzbuzení slyšet, že kvalitu je možné pořídit i s omezeným rozpočtem ve státní škole. V naší ŠJ je stravné 26, (28, 29) Kč, peníze by tedy neměly být problém. Je to asi jako se vším, záleží hlavně na lidech. Věřím, že usilovat o kvalitní a zdravé stravování má smysl. Držím palce všem, kteří to dělají.
Autor: xxxxxxxxxxxxx
Pod tento příspěvek bych se mohla podepsat. U nás je to stejné a největší problém je samozřejmě s učiteli.
Autor: Monik
Včera jsme měli „ráno odlovenou rybu“ – sumce. Dorazil k nám vyloženě ze sousedního chovu ryb (na ledu) – má hlavní kuchařka ho ale celého musela zpracovat, což při váze asi pěti kilogramů ryby zabralo (i s focením) asi 45 minut. Byl to jen takový doplňkový program. Kdo ochutnal, tak byl nadšen. Firma dodává do luxusních restaurací a to jen rybky celé, neporcované. Ale byla to dobrá zkušenost. Stále se lepšíme.
Autor: evelýna
A můžu se zeptat jaké konkrétně berete ryby a v jakém cenovém rozmezí? Zdá se mi, že Bidvest má chlazené ryby celkem drahé. Vzala bych třeba lososa, ale to je nad naše finanční poměry a jinak nemám moc zkušenosti.
Autor: majka1
bereme lososa, pangase, okouna nilského … vybíráme si akční ceny nebo se dá domluvit na ceně i s obchodním zástupcem Bidvestu
Autor: Bidvest
Chlazené ryby jsou samozřejmě dražší už jen proto, že manipulace a podmínky skladování podléhají mnohem přísnějším předpisům. Nesporným benefitem pak je, že rybu, kterou máte na talíři vylovili z moře doslova před pár dny.
Ale zpět k cenám. Do školních výhodných nabídek se počínaje VN č. 4 budu snažit dávat i čerstvé ryby a vždy se budu snažit vejít do 200,- Kč/kg.
Při přípravě ryb pak nezapomínejte, na šetrnost a nízké teploty – jestli si nejste jistí, nebo chybí-li Vám zkušenosti, pozvěte si k sobě do provozu jednoho znašich kuchařů, který s Vámi rybku nejen připraví, ale i vydá 🙂
Pěkný den všem
PM
Autor: zdenouš
Dobrý den,beru lososa,afrického sumečka a tresku.Naposledy jsme dělali tresku na másle,překvapilo mě, ač byla ryba chlazená,že pustila poměrně velké množství vody,což se mi vůbec nelíbilo.S lososem a sumečkem problém nebyl.Ceny se pohybují 300až320Kč za kg.Do financí se vejdu.Jsou jídla na kterých ušetříte a pak si můžete dovolit oběd nákladnější. Hezký den