Přeskočit na obsah

luštěninový oběd pro MŠ

  • Autor: Dáša 75

    luštěninový oběd pro MŠ
    Prosím o vyzkoušený recept na oběd s použitím luštěnin pro Mateřskou školu. Stále děláme jen čočku s párkem, hrachovou kaši nám děti nejedí.
    Nevychází nám SK, potřebujeme zařadit ještě jedno hlavní jídlo. Poraďte, co je u vás oblíbené.
    Děkuji.

    • Autor: Gina

      Děti si u nás velmi oblíbily fazolový guláš s vepřovým masem,příloha je chléb a dokonce se naučily jíst cizrnovou kaši.

      • Autor: Ha

        Zkuste fazole na smetaně s houbami a vepř.masem. U nás chutnaly (použili jsme čerstvé žampióny a zakys.smetanu)
        Vepřová plec b.k. 1000
        Olej 100
        Fazole bílé 400
        Mouka hladká 70
        Houby (mražené, čerstvé) 250
        Kopr 70
        Smetana (sladká, zakysaná) 500
        Paprika sladká 3
        Sůl 15
        Výrobní postup:
        Fazole přebereme a vypereme, zalijeme vodou, osolíme, přidáme houby a vaříme skoro do měkka. Vepřové maso očistíme, vypereme, nakrájíme na nudličky, orestujeme na oleji, přidáme papriku, podlijeme vodou a dusíme do měkka. Mouku rozděláme v malém množství vody. Přidáme k fazolím, promícháme, přidáme kopr, dušené vepřové maso, smetanu, podle chuti dosolíme a důkladně provaříme.
        Pro bezpečnou přípravu pokrmu musíme maso tepelně upravovat po dobu zabezpečující nezávadnost. Ozdobit čerstvou zeleninou

    • Autor: Alfréd

      Cizrnovou kaši jak připravujete?

    • Autor: ...marie

      u nás mají rádi bílé fazole v rajské omáčce s párkem (a vůbec jídla s rajskou jsou z nejoblíbenějších)

      • Autor: Zuza

        U nás je mají děti také rády. V recepturách jsou jako trenčínské fazole. Dáváme k nim jen kyselou okurku a většinou pečeme nějaký moučník, protože to je levné jídlo.

        • Autor: Adela

          Ty fazolo v rajské omáčce mě zaujaly. Dívala jsem
          se na recept. Co je to ta omáčka na špagety, popř.
          co tam místo ní dáváte. Dík.

          • Autor: Zuza

            Omáčku nedáváme, pouze kečup a rajčat. protlak a dělají se sladkokyselé. Lepší jsou s párkem – uzené dáváme k hrachové kaši a k čočce vajíčko.

    • Autor: jitfr

      zkuste čočku s kuřecím masem v rajském tomatu,nebo přidáváme cizrnu do sladkých pečených koláčů,přidáváme cizrnu do palačinek nebo celestýnských nudlí, do kapání či strouhámí. Poměr cizrny musí být tak třetinový a děti nic nepoznají a koš plníme.Zkuste a přeji dobré pořízení.

    • Autor: Andy1

      Dušená cizrna s plátkem dušené šunky, čočka se zeleninou, Farmářský guláš s fazolemi, Luštěninový guláš, cizrnové karbanátky, teplý cizrnový salát s kuřecím masem a listovým špenátem jídel z luštěnin je spousta a děti v MŠ je mají rádi, dokonce i v ZŠ ale spíš menší děti než ty starší.

      • Autor: eva 2

        kromě výše uvedeného děláme čočkový/ luštěninový / eintopf- což je vlastně čočková polévka se zeleninou,bramborem a může se přidat i kousek uzeného – podáváme s chlebem a je to moc oblíbené. Děláme luštěninové pomazánky ke svačinám/ z červené nebo zelené čočky/, mrkvovou polévku s čočkou a opravdu bez problémů plním SK na víc jak 100%

      • Autor: amálie

        Můžete nám napsat recept na cizrnový teplý salát,díka K.

        • Autor: Andy1

          Salát s kuřecím masem a cizrnou
          Ingredience: 600 g cizrny, 250 g listového špenátu, 6 cherry rajčátek, 200g kuřecí prsní řízek, olivový olej, stroužek česneku, sůl, citrón

          Příprava: Cizrnu slijeme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Cherry rajčátka rozpůlíme (místo čerstvých cherry rajčátek použít i drcená rajčata). Kuřecí maso nakrájíme na kousky a na oleji osmahneme. Přidáme nakrájený česnek, slitou cizrnu, sůl, pepř, rajčátka a špenát. Promícháme a chvilku podusíme, až je špenát měkký. Salát podáváme teplý, zakápneme trochou citrónové šťávy.

    • Autor: zdenda

      Dobrý večer,cizrnnou kaši dělám stejně jako hrachovou.

      • Autor: Alfréd

        Všem děkuji za odpověď,určitě zařadíma na jídelní lístek.Vím ,že receptů na luštěniny je velké množství,ale raději uděláme nový pokrm,který už někdo vyzkoušel.Hezký den.

    • Autor: halka

      Oblíbené jsou kovbojské fazole (červené fazole, kukuřice, rajský protlak, vepřové maso) nebo fazole po uhersku (tam je ale uzenina)

      • Autor: stephana

        Dobrý den,

        už dlouhou dobu sháním recept na fazole po uhersku, mohla bych poprosit o recept?

        Předem moc děkuji 🙂

    • Autor: Sabina

      V naši MŠ děláme fazolový guláš s kuřecím masem a chlebem. Potom fazole na kyselo s uzeným masem a chléb. Do každé bramborové kaše přídává p. kuchařka 1 kg hrachu. Kaše je výborná.
      Jednou dělala moje kuchačka luštěninové karbenátky. Pořád se ji to rozpadalo, tak vše dala na plech a zapekla. Děláme luš. nákyp a je výborný. Ve sp. koši nemáme problém.

    • Autor: Dáša 75

      Mockrát děkuji za tipy.Určitě nějaký recept vyzkoušíme.

    • Autor: raduza

      Taky jsme bojovali s luštěnonou, kromně zmiňovaných jídel, používáme luštěninové mouky, nejen do polévek, ale taky do mletých mas, dále římské placičky z cizrny, luštěninové zavářky, sojové boby do polévky zeleninové nebo bramborové. I malá množství dělají velké divy. A potom tu máme sojové maso v různých formách. Přeji hezký den

Pro přidání komentáře se nejprve přihlaste.

Přihlásit se