Maso
Dobrý den,
chtěla bych vědět jak řešíte situaci pokud si objednáte maso na cca 80 dětí a omluví se vám víc dětí na třeba na 60. Co děláte s tím zbytkem masa,které je neopracované může být v mrazáku? Děkuji za odpověď
Uvaříme všechno a rozdáme na přídavcích. Bohužel sami si nesmíme nic zmrazovat, naše paní hygienička nám řekla, že se to nesmí, takže musíme všechno svařit. Většinou se provaří, pak musíme ušetřit někde jinde.
My můžeme zamrazit malé množsví, v HACCAPu mám uvedeno 0,75 kg s datumem zamražení s tím, že spotřebujeme do 14 dní. Jsme MŠ a toto nám hodně pomůže, když je mimořádný pokles dětí. Půl kg masa rozdáme na přidání, ale víc už zamražujeme.
Bereme každý den čerstvé maso, chlazené, které má dobu spotřeby 2 dny takže když nezpracujeme všechno – dáme ihned do chladničky a zpracujeme do 48 hodin – buď je dle jídelníčku možné ho přidat další den do jídla a zase maso ten den přivezené uchovat v chladu na další den nebo ho přidáme do polévky.
V pátek zbytek dáme do polévky – taky nesmíme zamrazovat – nemáme šoker. Ale máme výhodu
místního řezníka – kdykoliv je schopen nám dodat maso – když nám schází, takže nemusíme objednávat více než je nutné předchozí den dle dětí. Pokud se přehlásí ráno na druhé jídlo – nebo se odhlásí – postupujeme dle výše uvedeného. Někdy dle jídelníčku – když čekáme ranní úbytek dětí lze objednat méně – v případě nutnosti řezník doveze i 0,5 kg má jatka „za rohem“.
Normujeme v 11, ale objednává se do 13, ale i tak se nad 30dkg zbylého masa nedostaneme, situaci mám jednodušší, protože mám ještě základku, takže nás na zbytky moc neužije, děti to zbaštěj.
Maso
Autor: Romčaaa
Maso
Dobrý den,
chtěla bych vědět jak řešíte situaci pokud si objednáte maso na cca 80 dětí a omluví se vám víc dětí na třeba na 60. Co děláte s tím zbytkem masa,které je neopracované může být v mrazáku? Děkuji za odpověď
Autor: Andy1
Uvaříme všechno a rozdáme na přídavcích. Bohužel sami si nesmíme nic zmrazovat, naše paní hygienička nám řekla, že se to nesmí, takže musíme všechno svařit. Většinou se provaří, pak musíme ušetřit někde jinde.
Autor: Radkaa
My můžeme zamrazit malé množsví, v HACCAPu mám uvedeno 0,75 kg s datumem zamražení s tím, že spotřebujeme do 14 dní. Jsme MŠ a toto nám hodně pomůže, když je mimořádný pokles dětí. Půl kg masa rozdáme na přidání, ale víc už zamražujeme.
Autor: fedora7
Bereme každý den čerstvé maso, chlazené, které má dobu spotřeby 2 dny takže když nezpracujeme všechno – dáme ihned do chladničky a zpracujeme do 48 hodin – buď je dle jídelníčku možné ho přidat další den do jídla a zase maso ten den přivezené uchovat v chladu na další den nebo ho přidáme do polévky.
V pátek zbytek dáme do polévky – taky nesmíme zamrazovat – nemáme šoker. Ale máme výhodu
místního řezníka – kdykoliv je schopen nám dodat maso – když nám schází, takže nemusíme objednávat více než je nutné předchozí den dle dětí. Pokud se přehlásí ráno na druhé jídlo – nebo se odhlásí – postupujeme dle výše uvedeného. Někdy dle jídelníčku – když čekáme ranní úbytek dětí lze objednat méně – v případě nutnosti řezník doveze i 0,5 kg má jatka „za rohem“.
Autor: bohu
Dobrý den, jak to pak máte ošetřené ve spotřebním koši?
Autor: petruška
Normujeme v 11, ale objednává se do 13, ale i tak se nad 30dkg zbylého masa nedostaneme, situaci mám jednodušší, protože mám ještě základku, takže nás na zbytky moc neužije, děti to zbaštěj.