Přeskočit na obsah

maso navíc

  • Autor: lulu

    maso navíc
    Dobrý den,
    mám takový dotaz. Právě normuji a dodavatel mi poslal asi o 80 dkg masa navíc. Podotýkám, že mám zhruba 380 strávníků. Připíšete toto maso na výdejku a rozdáte nebo co v takovém případě děláte?Děkuji za odpovědi. J

    • Autor: tristanka

      Pokud se vejdu do finančního limitu,tak to neřeším, rozdá se to větším dětem..třeba.. nebo je aspoň na přídavky…:o)

      • Autor: dubna

        Zabalím, popíšu datem dodání a datem spotřeby, zamrazím a pak při nejbližší příležitosti zpracuji.

      • Autor: dubna

        Zabalím, popíšu datem dodání a datem spotřeby, zamrazím a pak při nejbližší příležitosti zpracuji.

    • Autor: tara

      Dávám do spotřeby do 10% u zadních mas, u předních 15% – když je hodně odhlášek nebo přijde víc masa, tzn. mám vepř. kýty nanormováno 15kg masa, takže do 1,5 kg mám toleranci. Ono více na přidání není, protože je stejně ořez a kuchařce se to alespoň lépe krájí, co si budeme povídat – úbytek masa vařením je vždy větší než by měl být. Se zamražováním je problém z hygieny, ale někdy to taky musím udělat- musi se označit datumem, název a váha, nám malé množství kolem 1 kg u nich projde.

    • Autor: Andy1

      Co tad proboha řešíte? Normy už dávno nejsou závazné, jen orientační. Některé druhy masa, které jsou oblíbené dáváme klidně o 2kg více (na 165 obědů), zase méně oblíbené méně.

    • Autor: datulka

      Proč Vás AndyI šokuje? Vždyť má pravdu, jen to chce sledovat různé vyhlášky, nařízení atd. které pro jídelny vycházejí, normy maso nejsou již závazné, ale pouze doporučující, nesmíte žádného žáka ošidit, a musíte se vejít do finančního limitu tzn. neprovařovat. Přeji krásný den

    • Autor: dakakave

      Když je maso navíc do zhruba 2kg, rozepíšeme na výdejku a dáme dětem, kuchařky mají stranou na přídavek. Vedeme v sešitě kdy a proč se dalo maso navíc a nikdy se žádná kontrola nedivila a ani jí to nevadilo a to už jsme jich tu měli…..spíš si neumím představit třeba u hovězího dát masa přesně, to mi bude dobře třetina chybět , protože je velká ztráta při vaření, nemůžeme spoléhat nato, že děti maso nechtějí, zase si ho přidají ti velcí

      • Autor: 8812666

        Hovězí maso pravidelně normuji MÉNĚ. Děti hovězí maso nejedí. Na 500 dětí SNÍŽÍM 2-3 kilogramy z váhy a mám i bohatě na přídavky 🙂 Takto ušetřené peníze pak investuji do lepšího ovoce nebo zeleniny.

    • Autor: dakakave

      Jinak maso zamrazujeme max po 1kg nakrájené na kostičky s datem zamrazení a datem spotřeby ( 1 měsíc od zamražení) a hygieně to také nikdy nevadilo. Máme to zapracované i v HACCP.

Pro přidání komentáře se nejprve přihlaste.

Přihlásit se