Přeskočit na obsah

maštění brambor

  • Autor: vedoucí šj Z

    maštění brambor
    Dobrý den,
    jsem nová VŠJ. Prosím jaká je norma na maštění brambor v normách, které tu máme není uvedeno, Zdá se mi , že kuchařka normuje moc, Děkuji

    • Autor: Lea

      Dobrý den, u nás jsem zavedla, že se nemastí vůbec brambory ani bramborová kaše (máslo mají uvnitř). Naše kuchařky mají také zvyk, do všeho dávat hodně tuku. Dospělí chvíli remcali, ale už si zvykli. S jejich maštěním bych se nevešla do spotřebního koše.

    • Autor: ivka6

      Vážená kolegyně,
      co se zdá, je sen. Domnívám se, že je tolik publikací a článků ke školnímu stravování, že byste, a zvláště, když jste nová pracovnice, našla podnětné informace. Když jsou kuchařky zvyklé mastit dovnitř kaše, je třeba také posoudit k jakému masu mastit ještě navrch. Když je pečené kuře, smažený řízek, dušené v mrkvi, tak bych nemastila (výpek, šťáva), ale např. ke květáku na mozeček, k zeleninovým závitkům, vařenému masu bych omastila necelý gram na strávníka 0,6 -0,8 g, a to máslem. Je to také o zvyku vedoucí kuchařky, sedněte si a společně proberte normování.

Pro přidání komentáře se nejprve přihlaste.

Přihlásit se