média
http://zpravy.aktualne.cz/finance/odnesla-jidlo-z-kuchyne-okamzita-vypoved-plati-rekl-soud/r~15dce066a52811e3a0500025900fea04/?utm_source=centrumHP&utm_medium=dynamicleadbox&utm_campaign=B&utm_term=position-1
Včera, ve čtvrtek 20.3.2014, jsem obdržela další čsílo mého milovaného časopisu Instinkt. Při čtení rozhovou s Daliborem Navrátilem pod názvem „Vyžeňte blafy ze školních jídelen“ ,jsem
nevěřila svým očím. Hází se tam všechny jídelny a všichni zaměstnanci do jednoho pytle. V době, kdy máme veřejnosti dokázat, jak se jídelny v ro ce 50.výročí systému školního stravování v ČR změnilo a zlepšilo, je to podivné povídání. Podívejte se na to !!!
Rozhovor jsem včera četla, ale ještě ho nerozdýchala. Dalibor Navrátil je možná odborníkem na vrcholu naší gastronomie, ale co se týká jeho taktu, zapadl na úplné dno.
Popisuje kuchařky jako individua v bílých pláštích s pokrývkou hlavy a čouhajícími chlupy. Až když nastoupil on v černých kalhotách a rondonu se svým týmem, začalo dětem chutnat i to, co dříve nejedly.Kuchařky
musel schovat dozadu /to aby je děti neviděly a asi jim nekazily chuť k jídlu./
Mimo jiné: všechny kradou, hospodářky dostávají plazmové televize, rodinné dovolené a dovolené u moře, protože vaří z prášku….
Já jsem si na oplátku udělala názor na našeho odborníka také, … „hulvát“.
Rozhovor jsem četl a je bohužel psaný z vlastní zkušenosti pana Navrátila, píše jen to co viděl a s čím se mu některá Vaše kolegyně svěřila. Určitě by se našlo něco s čím nelze souhlasit např. jako ideální školní oběd nazvat uzenou krkovici s bramborovým knedlíkem a špenátem nebo s tím, jestli se někdo holí či nikoliv.Určitě se také stravovací zvyklosti nezmění ze dne na den, ale slušným a vstřícným chováním a čistým prostředím, jistě také přispíváme ke kultuře stolování a děti vše vnímají možná více než mi dospělí. Tento rozhovor by měl sloužit k zamyšlení všech jídelen, jestli je vše u Vás v pořádku a jestli není čas něco změnit? Určitě by se našlo mnoho skvělých jídelen, ale bohužel ty špatné – byť jich je určitě málo to všem kazí
Holky,co mám dělat, vedení mě zakázalo zařazovat do jídelníčku hovězí maso a na odpolední svačinku nemám dávat mléko nebo kakao…prostě jen čaj a sirupy, mléko prý není zdravé. Ach jo,asi se zblázním.
Kulatý stůl o školních jídelnách (z 24. 4. 2014, účastnily se mimo jiné paní Krmíčková, Dostálová i Slimáková) i s audionahrávkou: http://www.eduin.cz/clanky/podivejte-se-kulaty-stul-o-skolnich-jidelnach-ukazal-ze-k-opravdovym-zmenam-mame-daleko/
Nejdřív jsem chtěla jenom „nahlédnout“, ale pak jsem záznam sledovala do půl jedné v noci. Chtěla bych být optimistka a věřit paní Krmíčkové, že chytáme správný a lepší směr. Potěšil mě její názor na jídelny, snad jí elán vydrží na více let. Ale o kuchařkách, vedoucích a problémech jídelen hovořila moc hezky. Názory paní Dostálové známe a pan Křístek mně velice a mile překvapil svými názory. Jestli se podaří spolupráce s hygieničkami, jak bylo řečeno, tak to bude zase další kus dobře odvedené práce. Opravdu to stojí celé za vyslechnutí.
Doporučuji k přečtení článek na internetu: Dobré kuchařky do škol nechtějí. Musí vařit moderně i dietně za bídné platy
Zdroj: http://praha.idnes.cz/metodicka-stravovani-kucharky-skolni-jidelny-f4j-/praha-zpravy.aspx?c=A160115_093348_praha-zpravy_mav
Pravdivý článek. Metodička pro školní stravování je jen pro Prahu? Co třeba středočeský kraj? Osvěta žádná. Uvítala bych nějaké zajímavé školení nejen hygienické a také postřehy z jiných jídelen.
A dnes vyšel další docela povedený článek:
http://www.lidovky.cz/pokyn-pro-skolni-jidelny-zadne-uzeniny-a-veprove-jen-ctyrikrat-mesicne-1n3-/dobra-chut.aspx?c=A160117_201843_ln_domov_ELE
Dobrý den, na servru lidovky.cz,vyšel článek o stravování v jídelnách. Doporučuji k přečtení.Paní bych nejraději pozvala k nám do jídelny,aby viděla jak děti jedí bulgur,ta by se divila jak se vyhazuje kvalitní jídlo.
média
Autor: janav.
média
http://zpravy.aktualne.cz/finance/odnesla-jidlo-z-kuchyne-okamzita-vypoved-plati-rekl-soud/r~15dce066a52811e3a0500025900fea04/?utm_source=centrumHP&utm_medium=dynamicleadbox&utm_campaign=B&utm_term=position-1
Autor: vlasťáček
Včera, ve čtvrtek 20.3.2014, jsem obdržela další čsílo mého milovaného časopisu Instinkt. Při čtení rozhovou s Daliborem Navrátilem pod názvem „Vyžeňte blafy ze školních jídelen“ ,jsem
nevěřila svým očím. Hází se tam všechny jídelny a všichni zaměstnanci do jednoho pytle. V době, kdy máme veřejnosti dokázat, jak se jídelny v ro ce 50.výročí systému školního stravování v ČR změnilo a zlepšilo, je to podivné povídání. Podívejte se na to !!!
Autor: ppppppp
Rozhovor jsem včera četla, ale ještě ho nerozdýchala. Dalibor Navrátil je možná odborníkem na vrcholu naší gastronomie, ale co se týká jeho taktu, zapadl na úplné dno.
Popisuje kuchařky jako individua v bílých pláštích s pokrývkou hlavy a čouhajícími chlupy. Až když nastoupil on v černých kalhotách a rondonu se svým týmem, začalo dětem chutnat i to, co dříve nejedly.Kuchařky
musel schovat dozadu /to aby je děti neviděly a asi jim nekazily chuť k jídlu./
Mimo jiné: všechny kradou, hospodářky dostávají plazmové televize, rodinné dovolené a dovolené u moře, protože vaří z prášku….
Já jsem si na oplátku udělala názor na našeho odborníka také, … „hulvát“.
Autor: rrrr
Rozhovor jsem četl a je bohužel psaný z vlastní zkušenosti pana Navrátila, píše jen to co viděl a s čím se mu některá Vaše kolegyně svěřila. Určitě by se našlo něco s čím nelze souhlasit např. jako ideální školní oběd nazvat uzenou krkovici s bramborovým knedlíkem a špenátem nebo s tím, jestli se někdo holí či nikoliv.Určitě se také stravovací zvyklosti nezmění ze dne na den, ale slušným a vstřícným chováním a čistým prostředím, jistě také přispíváme ke kultuře stolování a děti vše vnímají možná více než mi dospělí. Tento rozhovor by měl sloužit k zamyšlení všech jídelen, jestli je vše u Vás v pořádku a jestli není čas něco změnit? Určitě by se našlo mnoho skvělých jídelen, ale bohužel ty špatné – byť jich je určitě málo to všem kazí
Autor: Zuzča
Je na tento článek někde odkaz?
Autor: lalala
Holky,co mám dělat, vedení mě zakázalo zařazovat do jídelníčku hovězí maso a na odpolední svačinku nemám dávat mléko nebo kakao…prostě jen čaj a sirupy, mléko prý není zdravé. Ach jo,asi se zblázním.
Autor: 1234
A to je milá lalala dotaz k tématu „média“?
Autor: zdenda
Přečtěte si článek na lidovky.cz /školní jídelny vaří zdravě,odmítají kritiku odborníci/.Hezký večer.
Autor: šj
http://krasna.nova.cz/clanek/tvujsvet/hledame-nejlepsi-a-nejhorsi-skolni-jidelnu-cr-pripoj-se.html
Autor: janav.
http://hobby.idnes.cz/spotrebni-kos-pro-skolni-jidelny-dqj-/hobby-domov.aspx?c=A140306_091648_hobby-domov_bma
Autor: janav.
http://zpravy.idnes.cz/stat-chce-omezit-na-skolach-automaty-se-sladkostmi-fwy-/domaci.aspx?c=A140415_114914_domaci_jj
Autor: Věrča
http://www.bezpecnostpotravin.cz/otevreny-dopis-odborniku-na-vyzivu-deti-ke-kampani-proti-skolnimu-stravovani.aspx
Autor: Radkaa
Kulatý stůl o školních jídelnách (z 24. 4. 2014, účastnily se mimo jiné paní Krmíčková, Dostálová i Slimáková) i s audionahrávkou: http://www.eduin.cz/clanky/podivejte-se-kulaty-stul-o-skolnich-jidelnach-ukazal-ze-k-opravdovym-zmenam-mame-daleko/
Autor: majka 1
velmi zajímavá diskuse a konfrontace názorů různých skupin diskutujících. Udělejte si čas a poslechněte si to. (Radko díky za odkaz)
Autor: Monik
Díky za odkaz – doporučuji všem jako „povinnou četbu“.
Autor: Radkaa
Nejdřív jsem chtěla jenom „nahlédnout“, ale pak jsem záznam sledovala do půl jedné v noci. Chtěla bych být optimistka a věřit paní Krmíčkové, že chytáme správný a lepší směr. Potěšil mě její názor na jídelny, snad jí elán vydrží na více let. Ale o kuchařkách, vedoucích a problémech jídelen hovořila moc hezky. Názory paní Dostálové známe a pan Křístek mně velice a mile překvapil svými názory. Jestli se podaří spolupráce s hygieničkami, jak bylo řečeno, tak to bude zase další kus dobře odvedené práce. Opravdu to stojí celé za vyslechnutí.
Autor: Len
http://www.tyden.cz/rubriky/zdravi/zdravi/zakazeme-nezdrave-potraviny-na-skolach-planuje-ministerstvo_306774.html#.U3HqvHaVJa8
Autor: veedouci
Nová zpráva v tisku:
http://zpravy.idnes.cz/skolaci-ji-moc-veproveho-08w-/domaci.aspx?c=A140520_160258_domaci_jj
Autor: lulu
http://www.ceskatelevize.cz/porady/10118379000-udalosti-v-regionech-praha/214411000140520-udalosti-v-regionech/
Autor: Milan
Dobrý den kolegyně,máte zprávy,zda proběhly další informace v médiích o ŠJ ?
Přeji všem pěkné letní prázdniny a hlavně si užijte odpočinku.
Autor: Len
http://dieta.vitalia.cz/clanky/90-lidi-je-odkazano-na-nepozivatelne-obedy/#utm_source=newsletter-html-d&utm_medium=text&utm_campaign=2014-06-23
Autor: ivankam
http://prehravac.rozhlas.cz/audio/3147890
Autor: Jnanan
Hovoří se o jednotném jídelníčku pro celé Brno. Máte někdo jeho znění?
Není to mnoho povyku pro nic.
Autor: Jan
Dobrý den,prosím ,byl tento pěkný článek skutečně otištěn v hromadném tisku?děkuji
Co rodiče nevědí o školním stravování
Vloženo 21.9.2011 | Autor: Pavel Ludvík
Autor: sobota
Dobrý den,děkuji za upozornění – 5.10.15 byly školní jídelny v událostech ČT1.Hezky natočené.
Autor: článek
Doporučuji k přečtení článek na internetu: Dobré kuchařky do škol nechtějí. Musí vařit moderně i dietně za bídné platy
Zdroj: http://praha.idnes.cz/metodicka-stravovani-kucharky-skolni-jidelny-f4j-/praha-zpravy.aspx?c=A160115_093348_praha-zpravy_mav
Autor: Zdislava
Pravdivý článek. Metodička pro školní stravování je jen pro Prahu? Co třeba středočeský kraj? Osvěta žádná. Uvítala bych nějaké zajímavé školení nejen hygienické a také postřehy z jiných jídelen.
Autor: nový článek
A dnes vyšel další docela povedený článek:
http://www.lidovky.cz/pokyn-pro-skolni-jidelny-zadne-uzeniny-a-veprove-jen-ctyrikrat-mesicne-1n3-/dobra-chut.aspx?c=A160117_201843_ln_domov_ELE
Autor: media
Dobrý den, na servru lidovky.cz,vyšel článek o stravování v jídelnách. Doporučuji k přečtení.Paní bych nejraději pozvala k nám do jídelny,aby viděla jak děti jedí bulgur,ta by se divila jak se vyhazuje kvalitní jídlo.